x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

תצוגה בשכבות

מתקיים כאן דיון שלדעתי הוא מנותק מהמציאות.

השווי הנכסי של פיתוח שלילי והשווי הכלכלי מגרד את החיובי- וזאת שהבורסה בארה"ב מגיע לרמה הגבוהה של כל הזמנים. המצב לא טוב.

ההסדר של אחזקות זה משחק ב"נדמה לי" - נדמה כי שווי פיתוח יעלה ויהיה מקור לשירות החובות בפיתוח ואחזקות.

"פרוק מרצון" זה במרכאות, לא הפעולה המשפטית, אלא הפרקטית - הווה אומר שאם מוכרים נכסים במחירים הקיימים - לא יהיה כיסוי לחוב בפיתוח , אם ימכרו עפ"י השווי הכלכלי - לא יוותר שווי למניות פיתוח - אלו העובדות הידועות היום.

עכשיו יש סיפור אופטימי שנקרא "השבחה" - כתבתי פוסט בעבר על ההשבחות האפשריות ואינני אומר שאין פוטנציאל - נהפוך הוא יש פוטנציאל - אבל תזמון זה כל העניין.

הבעיה היא שלדנקנר אין זמן להמתין להשבחה - הוא חייב לממש עפ"י לוחות הזמנים של הפדיונות באגח / הלוואות בנקאיות - כל זמן שאינו יכול למחזר חוב.

לפיכך , מה שהוא מוכר היום, ישביח אצל הקונה, לא אצל דנקנר - כלומר עם כלל ביטוח עוד שנתיים תרוויח המון כסף - כי הבורסה מתאוששת כי סימה לבצע מהלך התייעלות -אך כלל ביטוח תימכר עוד 6 חודשים - פיספסת את ההשבחה - וכך אפשר לעבור נכס נכס - באף אחד מהם הזמן למכור הוא לא היום.

דנקנר לא ישאר עם שופרסל, סלקום, כור - הוא יהיה חייב למכור - זה תסריט מציאותי המבוסס על הערך הכלכלי היום - העברת כלל ביטוח מכיס לכיס לא משנה את העובדה שהשווי הכלכלי של פיתוח מכסה את החובות ואולי את הריבית והוצ' התפעול - זה רק מזיז מזומנים מצד לצד וקונה זמן.

אני כנושה של אחזקות, שכל מה שיש לי זה את פיתוח, נכנס עם דנקנר להסכם שבעצם מכריח אותו למכור נכסים בזמנים לא אופטימליים, כאשר מראש הקלפים נגדו- השווי הכלכלי של פיתוח הוא ~0 - ככל שההשבחה תיקח יותר זמן , כך הסיכוי שיוותר שווי למניות פיתוח הולך וקטן והסיכון שנושי פיתוח יעשו צרות (ובצדק) - הולך ועולה.

זו המציאות. אם משהו מערער על זה - אז זה שווה דיון.

דנקנר לא יכול להציע הסדר בפיתוח הכולל 20% מהמניות לנושי פיתוח - כי זה מוריד לו את השווי / תזרימים שדרושים לו לשירות החוב בגנדן / טומהוק - נתן 20% מפיתוח, הפסיד 20% מהשווי העתידי וזה ההבדל אצלו בין להחזיק מעמד אם הכל הולך עפ"י התכנון או לפשוט את הרגל -הוא חייב ליצור ערך רב למניות אחזקות על מנת לשרוד

בניגוד לדנקנר, שאין לו ברירה אלא ללכת בנתיב הזה, לי כנושה של אחזקות יש ברירה - אין לי צורך ליצור ערך למניות אחזקות. יש לי צורך לקבל החוב בחזרה.

עכשיו השאלה היא - מה הסיכוי לקבל את כל החוב חזרה - בהסדר עם דנקנר או בהשתלטות על אחזקות והסדר בפיתוח?

מה הסיכוי של נושה של פיתוח לקבל כל כספו חזרה - שדנקנר לחוץ ומממש או שיש הסדר היום בפיתוח?

לי התשובה נראית ברורה כשמש - הבעיה שלרוב המשקיעים קשה לזהות את הבעיות עד הרגע האחרון (ראו מקרה אלביט)

RH -כבר כתבתי שיש לי פוזיציה גדולה בפיתוח - אני רוצה הסדר שיבטיח את תשלום החוב של פיתוח. אינני רוצה להיות תלוי בלחצים החיצוניים של דנקנר

לשיטתך, מחזיקי אגח אידיבי אחז' ירויחו בהסדר אבל פחות מאשר מאשר בפירוק
    כנראה לא הייתי ברור - מחזיקי אחזקות בהסדר עם דנקנר מכניסים עצמם לתהליך בו הסיכוי להפסיד את רוב החוב די גדול. אני מציע אלטרנטיבה שלדעתי יותר טובה - לוותר על דנקנר והתרומה העכשווית של 10 אג לאגח על מנת להגדיל משמעותית את הסיכויים לקבל 100% מהחוב ועוד קצת

כל מקרה אני מעדיף רווח קטן בטוח פלוס אופציה לרווח גדול בהרבה מאשר רווח לא ודאי בטווח הארוך גם אם גבוה יותר.
    איזה רווח? מקבלים נניח 30 אג היום והיתר מאוד מאוד בספק. לעומת לקבל 15 היום ולהגדיל את הסיכויים משמעותית
    נערך לאחרונה על ידי tby, 26.03.2013 בשעה 20:23

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות