אני מודע לחוק. זה פשוט משעשע שזה רשום שורה מתחת ליתרת רווחים לחלוקה של 2.4 מיליארד ש"ח...
אני ממש לא חושב שפיתוח תקרוס, אני חושב שהיא תגיע להסדר בראשות יורק/פסגות שיקטין מאוד את האחיזה של אחזקות בה
אני מודע לחוק. זה פשוט משעשע שזה רשום שורה מתחת ליתרת רווחים לחלוקה של 2.4 מיליארד ש"ח...
אני ממש לא חושב שפיתוח תקרוס, אני חושב שהיא תגיע להסדר בראשות יורק/פסגות שיקטין מאוד את האחיזה של אחזקות בה
ממבט של בחינת ההסדר באחזקות משמעות של השתלטות הקרנות על פיתוח = קריסת פיתוח (שוב מבחינת מחזיק אחזקות)
אם דנקנר יקבל דיבידנדים מדסק"ש תוך שנתיים זה נס. לחברה יתרת רווחים שלילית של 2.5 מיליארד...
החברה לא חייבת לעבור ליתרת רווחים חיובית ע"מ לחלק דיבידנד. החברה יכולה לחלק את רווחיה מהשנתיים האחרונות (ואפילו אם לא היו לה רווחים באישור ביהמ"ש) התנאי שהוכיחה יכולת פרעון.
להלן בחוזר רואי חשבון:
חוק החברות נכנס לתוקף בסוף
1999. מאז חלפו תריסר שנים
והגיע הזמן להתייחסות לחוק
על בסיס הניסיון שנצבר. אחד הנושאים
הראויים להתייחסות הוא חלוקת דיבידנד.
החוק קובע כי חברה רשאית לבצע חלוקה1
מתוך רווחיה ("מבחן הרווח"), ובלבד שלא
קיים חשש סביר שהחלוקה תמנע מן החברה
לעמוד בחבויותיה הקיימות והצפויות בהגיע
מועד קיומן (מבחן "יכולת הפרעון").
מבחן הרווח הוא בעיקרו אובייקטיבי,
כאשר יתרת הרווח שמתוכה ניתן לחלק
היא נתון מוגדר המופיע בדוחות הכס
פיים. מאידך, מבחן יכולת הפרעון הוא
סובייקטיבי, ומבוסס על הנחות ותחזיות
לגבי התרחשויות עתידיות העשויות להש
פיע הן על מצב המשק כולו, הן על מצב הענף
בו פועלת החברה והן על מצבה שלה.
לגבי חובת העמידה במבחן הרווח,
מעניק החוק הקלות: ניתן לחלק דיבידנד
אם החברה עדיין ביתרת הפסד אך עברה
לרווחיות בשנתיים האחרונות. בנוסף, ניתן
לחלקו באישור בית המשפט לבקשת החברה,
אם אין מספיק רווח לחלוקה או אין רווח
כלל, ובלבד שבית המשפט שוכנע שמתקיים
מבחן יכולת הפרעון. מאידך, מבחן יכולת
הפרעון הוא מוחלט ואין לשום גוף או רשות,
גם לא לבית המשפט, סמכות לאשר חלוקה
שאינה עומדת במבחן זה.
RH ,
אני ניתחתי קצת אחרת את שווי האגחים - השתמשתי במקדם היוון של 30% שנתי (אגח מאוד ספקולטיבי) - והגעתי לתוצאה דומה
עפ"י מחירי האגח של אחזקות - עדיין השוק לא מאמין שיהיה הסדר
"עוד תראה עוד תראה כמה טוב יהיה בשנה, בשנה הבאה"
דנקנר מתעקש על מחיר טוב לגיוון מצד אחד אך מוכרסלקום כור ונכסים ובניין במחירי שפל
זה מכלכליסט היום:http://www.calcalist.co.il/local/art...598785,00.html
זה מדה-מרקר:http://www.themarker.com/markets/1.1977545
דנקנר משחק ברולטה רוסית על פיתוח ומכריח את כולם להצטרף.
מי שחושב שדיסקונט השקעות תחלק דוידנד עם יתרת לרווחים שלילית , גם אם "זה מותר" , לא יודע מה הוא סח - אלא אם פתאום השווי הסחיר של נכסידיסקונט ירקיע לשחקים ונושי דיסקונט השקעות יהיו בטוחים שאפשר להוציא מזומנים מהחברה. הסיכוי שזה יקרה זה 0. התחרות במזון ובסלולאר לא תעלם , מחירי הנדל"ן המסחרי לא יעלו ו - CS תמשיך בהתאוששותה - אך אינני רואה קפיצות מחיר גדולות
אגב - מה כבר יכולה להיות הריווחיות של פיתוח אחרי שכלל תעשיות וכלל ביטוח נמכרות? מה שנשאר זה בעיקרדיסקונט השקעות - על גבה ריווחיות כל הפרמידה (היתר מפסיד - כמו אידיבי תיירות, הימורים - כמו הגז או החזקות שונות בנדל"ן)
נערך לאחרונה על ידי tby, 27.03.2013 בשעה 14:12
רים, מחזיקי הריבית יקבלו מזומן וגם מניות ואג"ח לפי חלקם היחסי בחוב. ההפרדה במקור בקובץ בין אג"ח ד' אקס לאג"ח + ריבית, ע"מ להבחין בזכויות המגיעות לאלה שרכשו אג"ח ד' גם לפני האקס (ואז יש להם זכות חוב בחלק הריבית) וגם אחרי.
התשובה לאיפה הכסף של אלשטיין:
http://www.calcalist.co.il/markets/a...599452,00.html
דנקנר יבקש דחייה במימוש האופציה בגנדן לחודש יוני
האופציה של אלשטיין להשקעה בגנדן עומדת לפקוע מחרתיים. אלשטיין צפוי להפקיד בשבועות הקרובים דמי רצינות של עד 30 מיליון דולר בבנקים בישראל
רק "דמי הרצינות" הם לא דמי רצינות - זה ספין.
הוא יעביר כסף לחשבון שלו בישראל - שכולם ישתגעו מריח הכסף......
ומריחת הזמן תמשיך - כל זמן שהנציגות מאפשרת לדנקנר לשחק בהם - זה ימשך - זה רק מוכיח את שאני טוען - לנציגות אין מושג בניהול מו"מ מהסוג הזה - הם ודנקנר זה פשוט לא כוחות - ובמקום לאזן את הכוחות ע"י בית המשפט - הם נאיבים ותמימים וחושבים שהם מבינים במה שמתרחש "מאחורי הקלעים"
אפשר את כל הדברת לעשות אחרי שפונים לבית המשפט - נסיון העבר עם דנקנר מוכיח שפתאום הכל זז מאוד מהר ומגיעים להסכמות