x

עמוד 9 מתוך 43 ראשוןראשון ... 789101119 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 81 עד 90 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

רינמט,

לא נותר לי אלא לחזור על ההסבר לפני 10 ימים מדוע עדיף לקחת את פיתוח ולא ללכת להסדר המוצע:

אני חושב שפרוק אחזקות והשתלטות על פיתוח תניב יותר לנושי אחזקות מאשר ההסדר המוצע.

אסביר -
    אני מתעלם מהמח"מ של תשלומי האגח המוצעים בהסדר כי גם בחלופת השתלטות על פיתוח יקח זמן רב לראות תזרימי מזומנים ומתעלם מהמזומן בקופה של אחזקות כי יחולק לנושים בשתי החלופו - , אני פשוט משווה ערך אפשרי של שתי חלופות

בבסיס ההסדר המוצע זה ויתור על כ - 550 מש"ח נומינלי של חוב (כי אגח ב' לא שווה כלום) , תמורת 15% מערך אחזקות שזה עודף שווי מניות פיתוח על חוב אגח אחזקות חדש- בתמורה ל 10% מהחוב שיוזרם ע"י הבעלים כעת (ההזרמות העתידיות אינן מובטחות ויש מנגנון של הקצאת מניות אם לא יוזרם - כלומר אם לדנקנר לא יהיה כדאי - אין הזרמות - זו אופציה שלו)

כלומר בטווח הארוך שווי אחזקות צריך לגדול ביותר מ - 3 מליארד ש"ח על מנת שהמחזיקים יראו כספם בחזרה[קרן 1.2 מליארד אגח חדש + 15% מאחזקות שיהיו שוות 550 מש"ח) - כלומר פיתוח צריכה לייצר שווי של 4.2 מליארד ש"ח + החזרי ריבית לאגח אחזקות על מנת שהמחזיקים לא יפסידו. אך דנקנר יהיה מרווח 2.55 מליארד על המזומנים שהכניס לחברה בהסדר

באלטרנטיבת ההשתלטות על פיתוח , פיתוח צריכה לייצר שווי של 2.05 מליארד ש"ח לאחזקות על מנת שמחזיקי האגח לא יפגעו וכל תוספת שווי שייכת להם - כל מה שהם צרכים לעשות זה לוותר על 230 מש"ח היום.

מכיוון שהנחת היסוד של ההסדר היא שפיתוח תהיה שווה יותר בעתיד אחרת אין על מה לדבר , מדוע למכור לדנקנר 85% ממניות פיתוח במחיר של 230 מש"ח היום ועוד קצת כל שנה בהמשך?

זה המשמעות של הסדר רע מאוד, ולא יעזרו כל הספינים בעולם.

הסכימו על הסדר בגלל לחצים , ובגלל שאיל גבאי אמר - זה מה שאפשר להוציא מדנקנר - גם אני אמרתי זאת , אך המלצתי למחזיקים שונה - ללכת לבית משפט - אולי דנקנר יעשה עוד מאמץ וישפר ההצעה ואם לא - לקחת החברה לפרוק

פישטת יפה את האופצית , אך אני לא מסכים עם הפרטים והמסקנה.

1. אג"ח ב' לא שווה הרבה,אבל שווה יותר מכלום, אני כן הייתי נותן שווי של כ 75 מ'.
    נוחי צריך להביא עוד כסף כדי לקנות את האג"ח הנ"ל (30% היוון) ממקורות חיצוניים ואני לא רואה מאיפה.
    יש שםאיזה תשלום ריבית קטן ( 2 או 3 אחוז לא זוכר כרגע) ואני גם לא רוא סרט שהוא פורע את האגח הנ"ל ולא משלם
    את ה 45 השנתיים.

אז אתה קונה 475 מ' 15% מאחזקות תמורת הסכם עם 70% ממחזיקי אחזקות(ללא משפחת ליבנת והציבור)

אני לא יודע למה הסכימו על המתווה ומעדיף לא לפרשן זאת - לא הייתי בחדר (אתה היית?) הליה לית שפט תקטין עוד יותר את אפשרות ההזרמה מאלשטיין ועלולה לפגוע במחזיקים.

פירוק אחזקות יגרום לדומינו שיפרק את פיתוח ואז האג"ח שווה 12 אג'.

חג שמח

פשוט עם,

על אגח ב' אינני מתווכח , אין ספק שהוא שווה משהו, אך כמו כל יתר האגחים בהסדר - תשלומם מותנה בטוב ליבו של דנקנר = השבחת פיתוח.

אם מעריכים שפיתוח תתאושש , אזי לי ההסדר נראה לא הוגן מבחינת בעלי החוב - דנקנר קונה 85% מאחזקות תמורת הזרמה של 225 מש"ח - כאשר הנושים מוותרים על כ 500 מש"ח וכמעט לא נהנים מאפ=סייד -זו בדיחה רעה.

אם הנחת העבודה שפיתוח לא תשביח ב - 5-8 שנים הקרובות - אין ספק , זה הסדר מצויין. מקבלים מזומן וממילא מה שנשאר לא שווה כלום.

בכל מקרה את ה - 225 מש"ח אקבל בקלות דרך תביעות על ההתנהלות הפלילית של הנהלת אחזקות והנזקים שנגרמו לחברות בקבוצה

לא ישבתי בחדר המו"מ, אבל אם תבדוק מי כן ישב ואיך הוא קשור לפרמידה של דנקנר, תבין יותר.

חוץ מזה, מה שעשו זה לא מו"מ. זה קישקוש. זה שנפגשו לראשונה עם דנקנר רק עכשיו זה אומר הכל.

פירוק אחזקות יגרום לדומינו שיפרק את פיתוח ואז האג"ח שווה 12 אג'.
    דעתי שונה לחלוטין, והסברתי אותה ארוכות בפוסטים קודמים. אני חושב שזה תרוץ - פיתוח אולי זקוקה להסדר בוודאי לא פרוק -אין נפש חיה שתרוויח מפרוק - לכן יהיה הסדר מספק - כולם יהיו מרוצים.

לא נראה לי שיצליחו לקבל 225 מיליון ש"ח בטח שלא בקלות ובטח לא במדינת הקומבינות שלנו. יש לתבוע אותם יותר מוסרית למען יראו ויראו מאשר הסיכוי לקבל משהו.

יש איזה תקדים שתבעו דירקטורים והצליחו להוציא סכומים מהותיים?

תגובות כמו של פשוט עם מדגימות באופן מפליא את יכולת ההשפעה וה"ערבוב" של אנשים שהם כביכול טייקונים, אך בפועל הם פושטי רגל על אנשים.

כאילו שאי אפשר לנהל את הקבוצה בלי נוחי המנהל הדגול, המבריק והכל יכול....

יש איזה תקדים שתבעו דירקטורים והצליחו להוציא סכומים מהותיים?
    פרשה מס' 1 שהגיעה לפסק דין - קריסת בנק צפון אמריקה - 500 מליון ש"ח לפני הרבה שנים.

פרשות מהעבר הקרוב -

הדירקטורים של בנק למסחר הגיעו לפשרה כספית על פרשת המעילה של פקידה בבנק -2.5 מליון דולר חברת הביטוח +250 אש"ח אישית כל דירקטור
    כונס הנכסים של חפציבה תובע דירקטורים בחפציבה

הבעיה היא שהתהליכים המשפטיים נגד דירקטורים הם מאוד ארוכים - ולכן לא כדאי להתחיל אלא אם מדובר בסכומי עתק או שמישהו אחר כבר עשה את רוב העבודה (צפון אמריקה / בנק למסחר / בחפציבה יש פסק פלילי שמתאר הכל - וזה בסיס מצויין להתחלה - בוצעו מעשים פליליים תחת הדריקטוריון שחובתו לפקח)

ממש לא מה שכתבתי. אני גם ממש לא בטוח שאלשטיין בסוף ישים את הכסף אבל מהאופציות שיש על השולחן זו האופצה הכי פחות גרועה.
    דווקא בתסריט שפיתוח לא צומחת באופן חד כאן אתה הנפגש עם 20% מזומן.
    דווקא בתגובה האחרונה של טיבי אני לומד שנושא תביעת דירקטורים לא יביא לי תועלת אמיתית. נורמות חדשות בשוק ההון ? אולי, אבל, כמו שאומרים, אם זה לא הולכים למכולת.

אגב, היחיד שמעורבב פה זה מי שכותב בדיוק מה שחלק מאוד מסויים בתקשורת הישראלית כותב, חלק כל כך מסויים ונטול פניות שסגרו לו לאחרונה את בית הדפוס.

החלק האובייקטיבי הזה. שמתנהל תמיד באובייקטיביות (תרשה לי להוסיף פחחחחח)
    אז אתה מוזמן לכתוב, מומלץ בעזרת מספרים, למה אני מעורבב או שעורבבתי.

חג שמח

דווקא בתסריט שפיתוח לא צומחת באופן חד כאן אתה הנפגש עם 20% מזומן.
    השאלה האם לא עדיף להיפגש עם 10%-8% מזומן + האופציה לתבוע דירקטורים + לקבל את כל השבחת פיתוח עם אפשרות תאורטית לא רק לקבל את הפארי, אלא אף יותר.

לאור הצמצום הצפוי בתחרותיות בתחום הסלולאר, הניעור שעוברת כלל ביטוח, הייציבות באירופה שמקרינה לחיוב על CS , השינוי באופן המחשבה הניהולית בשופרסל ,שווי מכתשים אגן (האופציה) , סוף המחיקות בנכסים ובניין הייתי מעדיף לקבל את מניות פיתוח . אבל זה אני - - כבר כתבתי שלצד השני שמצודד בהסדר יש טיעונים טובים גם כן - אני פשוט בדעה שההסתברות לתסריט בו אין התאוששות היא קטנה ולכן עדיף לסכן 10% היום בשביל 150% מחר

בטח שמתם לב לדוחות של אידיבי פיתוח, שמחפשת מקורות מימון של 1.6 מיליארד ש"ח...וזה עוד בהנחה שתמכור את חלקה בכור.

השורה האהובה עליי: אידיבי פיתוח לא מתכננת לחלק דיבידנדים במהלך השנתיים הקרובות. מדהים!

פשוט עם, המספרים של TBY מראים שנוחי הוא רוח וצלצולים. תהיה הזרמה אחת כעת, ועוד הזרמות בשנים הבאות. כמובן שבמצב שבוא פיתוח אובדת בגלל הניהול המדהים של נוחי שמסרב להבין עד כמה המצב שם מורכב מחזיקי אגח אחזקות ימצאו עצמם מול שוקת שבורה. האפסייד למחזיקי אגח אחזקות שיקבלו 15% מהחברה הוא אפסי, כי הוא מצריך עליית שווי עצומה של פיתוח, שכרגע לא מסוגלת בכלל לשרת את החוב שלה.

תאגיד אידיבי הוא תאגיד עם מס' נכסים מאוד איכותיים. הבעיה היא שבמקום למחוק את החוב ולהקצות מניות למחזיקי האגח שיהנו מפורטפוליו הנכסים המעולה, הם מעדיפים לתת לנוחי "לנהל" את הנכסים ולממש אותם במחירים הנמוכים ממחירי השוק. כך יוצרים ערך! זה ניהול!

מסכים.
    אני מעדיף ציפור חת ביד במקום 3 על העץ - וזה בערך היחס.
    אגב, למי שמעדיף א הגישה הנ"ל - ניתן פשוט לקנות את מניית אחזקות/פיתוח תלוי מינוף מבוקש

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות