x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

אבל אתה לא לוקח בחשבון שאם יפרקו את אחזקות, לנושי פיתוח תהיה עילה להעמיד את החוב לפרעון מיידי ולהשתלט על פיתוח, ומה יקרה אז עם נושי אחזקות? יישארו עם 190M וזהו, הסיכון-סיכוי במצב הזה הוא לרעתם.
    הסדר הוא בהכרח רע למי שהילווה את הכסף, אבל אין מה לעשות, דוחים את התשלומים במטרה לתת זמן לפיתוח להבריא, ואם פיתוח תתאושש (היא כרגע עם שווי נכסי שלילי של 500-600 מליון ש''ח) אז הערך של האג''ח החדשות יעלו וגם שווי החבילה.
    גם ללבייב יש אפשרות להתחמק מהתשלומים שהבטיח תמורת מניות לבעלי האג''ח ואפילו שווה לו לא להזרים כסף נוסף, והוא בכל זאת עומד בהסכם.
    אל תשכח שאחרי החתימה על ההסדר, לאחזקות יהיה עוד אבא עשיר בדמות אלשטיין, ואני מעריך שלא תהיה בעיה לצמד נוחי את אלשטיין להזרים 45M כל שנה, ולהבטיח עוד 225M לנושים.

רינמט,

לא נותר לי אלא לחזור על ההסבר לפני 10 ימים מדוע עדיף לקחת את פיתוח ולא ללכת להסדר המוצע:

אני חושב שפרוק אחזקות והשתלטות על פיתוח תניב יותר לנושי אחזקות מאשר ההסדר המוצע.

אסביר -
    אני מתעלם מהמח"מ של תשלומי האגח המוצעים בהסדר כי גם בחלופת השתלטות על פיתוח יקח זמן רב לראות תזרימי מזומנים ומתעלם מהמזומן בקופה של אחזקות כי יחולק לנושים בשתי החלופו - , אני פשוט משווה ערך אפשרי של שתי חלופות

בבסיס ההסדר המוצע זה ויתור על כ - 550 מש"ח נומינלי של חוב (כי אגח ב' לא שווה כלום) , תמורת 15% מערך אחזקות שזה עודף שווי מניות פיתוח על חוב אגח אחזקות חדש- בתמורה ל 10% מהחוב שיוזרם ע"י הבעלים כעת (ההזרמות העתידיות אינן מובטחות ויש מנגנון של הקצאת מניות אם לא יוזרם - כלומר אם לדנקנר לא יהיה כדאי - אין הזרמות - זו אופציה שלו)

כלומר בטווח הארוך שווי אחזקות צריך לגדול ביותר מ - 3 מליארד ש"ח על מנת שהמחזיקים יראו כספם בחזרה[קרן 1.2 מליארד אגח חדש + 15% מאחזקות שיהיו שוות 550 מש"ח) - כלומר פיתוח צריכה לייצר שווי של 4.2 מליארד ש"ח + החזרי ריבית לאגח אחזקות על מנת שהמחזיקים לא יפסידו. אך דנקנר יהיה מרווח 2.55 מליארד על המזומנים שהכניס לחברה בהסדר

באלטרנטיבת ההשתלטות על פיתוח , פיתוח צריכה לייצר שווי של 2.05 מליארד ש"ח לאחזקות על מנת שמחזיקי האגח לא יפגעו וכל תוספת שווי שייכת להם - כל מה שהם צרכים לעשות זה לוותר על 230 מש"ח היום.

מכיוון שהנחת היסוד של ההסדר היא שפיתוח תהיה שווה יותר בעתיד אחרת אין על מה לדבר , מדוע למכור לדנקנר 85% ממניות פיתוח במחיר של 230 מש"ח היום ועוד קצת כל שנה בהמשך?

זה המשמעות של הסדר רע מאוד, ולא יעזרו כל הספינים בעולם.

הסכימו על הסדר בגלל לחצים , ובגלל שאיל גבאי אמר - זה מה שאפשר להוציא מדנקנר - גם אני אמרתי זאת , אך המלצתי למחזיקים שונה - ללכת לבית משפט - אולי דנקנר יעשה עוד מאמץ וישפר ההצעה ואם לא - לקחת החברה לפרוק

פישטת יפה את האופצית , אך אני לא מסכים עם הפרטים והמסקנה.

1. אג"ח ב' לא שווה הרבה,אבל שווה יותר מכלום, אני כן הייתי נותן שווי של כ 75 מ'.
    נוחי צריך להביא עוד כסף כדי לקנות את האג"ח הנ"ל (30% היוון) ממקורות חיצוניים ואני לא רואה מאיפה.
    יש שםאיזה תשלום ריבית קטן ( 2 או 3 אחוז לא זוכר כרגע) ואני גם לא רוא סרט שהוא פורע את האגח הנ"ל ולא משלם
    את ה 45 השנתיים.

אז אתה קונה 475 מ' 15% מאחזקות תמורת הסכם עם 70% ממחזיקי אחזקות(ללא משפחת ליבנת והציבור)

אני לא יודע למה הסכימו על המתווה ומעדיף לא לפרשן זאת - לא הייתי בחדר (אתה היית?) הליה לית שפט תקטין עוד יותר את אפשרות ההזרמה מאלשטיין ועלולה לפגוע במחזיקים.

פירוק אחזקות יגרום לדומינו שיפרק את פיתוח ואז האג"ח שווה 12 אג'.

חג שמח

אני מודע לחוק. זה פשוט משעשע שזה רשום שורה מתחת ליתרת רווחים לחלוקה של 2.4 מיליארד ש"ח...

אני ממש לא חושב שפיתוח תקרוס, אני חושב שהיא תגיע להסדר בראשות יורק/פסגות שיקטין מאוד את האחיזה של אחזקות בה

ממבט של בחינת ההסדר באחזקות משמעות של השתלטות הקרנות על פיתוח = קריסת פיתוח (שוב מבחינת מחזיק אחזקות)

אם דנקנר יקבל דיבידנדים מדסק"ש תוך שנתיים זה נס. לחברה יתרת רווחים שלילית של 2.5 מיליארד...

ציטוט פורסם במקור על ידי kelazar צפה בהודעה
    אם דנקנר יקבל דיבידנדים מדסק"ש תוך שנתיים זה נס. לחברה יתרת רווחים שלילית של 2.5 מיליארד...
    החברה לא חייבת לעבור ליתרת רווחים חיובית ע"מ לחלק דיבידנד. החברה יכולה לחלק את רווחיה מהשנתיים האחרונות (ואפילו אם לא היו לה רווחים באישור ביהמ"ש) התנאי שהוכיחה יכולת פרעון.

להלן בחוזר רואי חשבון:
    חוק החברות נכנס לתוקף בסוף
    1999. מאז חלפו תריסר שנים
    והגיע הזמן להתייחסות לחוק
    על בסיס הניסיון שנצבר. אחד הנושאים
    הראויים להתייחסות הוא חלוקת דיבידנד.
    החוק קובע כי חברה רשאית לבצע חלוקה1
    מתוך רווחיה ("מבחן הרווח"), ובלבד שלא
    קיים חשש סביר שהחלוקה תמנע מן החברה
    לעמוד בחבויותיה הקיימות והצפויות בהגיע
    מועד קיומן (מבחן "יכולת הפרעון").
    מבחן הרווח הוא בעיקרו אובייקטיבי,
    כאשר יתרת הרווח שמתוכה ניתן לחלק
    היא נתון מוגדר המופיע בדוחות הכס
    פיים. מאידך, מבחן יכולת הפרעון הוא
    סובייקטיבי, ומבוסס על הנחות ותחזיות
    לגבי התרחשויות עתידיות העשויות להש
    פיע הן על מצב המשק כולו, הן על מצב הענף
    בו פועלת החברה והן על מצבה שלה.
    לגבי חובת העמידה במבחן הרווח,
    מעניק החוק הקלות: ניתן לחלק דיבידנד
    אם החברה עדיין ביתרת הפסד אך עברה
    לרווחיות בשנתיים האחרונות. בנוסף, ניתן
    לחלקו באישור בית המשפט לבקשת החברה,
    אם אין מספיק רווח לחלוקה או אין רווח
    כלל, ובלבד שבית המשפט שוכנע שמתקיים
    מבחן יכולת הפרעון. מאידך, מבחן יכולת
    הפרעון הוא מוחלט ואין לשום גוף או רשות,
    גם לא לבית המשפט, סמכות לאשר חלוקה
    שאינה עומדת במבחן זה.

"עוד תראה עוד תראה כמה טוב יהיה בשנה, בשנה הבאה"

דנקנר מתעקש על מחיר טוב לגיוון מצד אחד אך מוכר סלקום כור ונכסים ובניין במחירי שפל

זה מכלכליסט היום:http://www.calcalist.co.il/local/art...598785,00.html

זה מדה-מרקר:http://www.themarker.com/markets/1.1977545

דנקנר משחק ברולטה רוסית על פיתוח ומכריח את כולם להצטרף.

מי שחושב שדיסקונט השקעות תחלק דוידנד עם יתרת לרווחים שלילית , גם אם "זה מותר" , לא יודע מה הוא סח - אלא אם פתאום השווי הסחיר של נכסי דיסקונט ירקיע לשחקים ונושי דיסקונט השקעות יהיו בטוחים שאפשר להוציא מזומנים מהחברה. הסיכוי שזה יקרה זה 0. התחרות במזון ובסלולאר לא תעלם , מחירי הנדל"ן המסחרי לא יעלו ו - CS תמשיך בהתאוששותה - אך אינני רואה קפיצות מחיר גדולות

אגב - מה כבר יכולה להיות הריווחיות של פיתוח אחרי שכלל תעשיות וכלל ביטוח נמכרות? מה שנשאר זה בעיקר דיסקונט השקעות - על גבה ריווחיות כל הפרמידה (היתר מפסיד - כמו אידיבי תיירות, הימורים - כמו הגז או החזקות שונות בנדל"ן)
    נערך לאחרונה על ידי tby, 27.03.2013 בשעה 14:12

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות