x

עמוד 34 מתוך 43 ראשוןראשון ... 243233343536 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 331 עד 340 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

ציטוט פורסם במקור על ידי rinmat צפה בהודעה
    סליחה, טעיתי קצת, בהצעה של נוחי בעלי המניות הקיימים נשארים עם 6.25% מפיתוח המשודרגת,
    הציטוט ממאיה:
    "עם ביצוע ההסדר תהיה קבוצת המשקיעים בעלת %93.75 מהון המניות המונפק והנפרע של החברה ובעלי המניות הקיימים בחברה יחזיקו %6.25 מהון המניות
    המונפק והנפרע של החברה. "
    מסכים איתך שההצעה למכור את כל המניות תמורת 900M, זה למכור בזול יחסית
    בגלל זה אמרתי שאני אצביע בעד ההצעה השניה, לקבל 950M במזומן ו27% ממניות פיתוח
    אגב, במקרה כזה, אם פיתוח תגיע לשווי של 4G שווי ההחזר יהיה 117! אגורות
    ואם כלל בסופו של דבר לא תימכר ונישאר עם 55% מפיתוח, שווי ההחזר במקרה כזה יגיע ל 150! אגורות
    עכשיו תגיד לי למה אתה לא קונה בטירוף ב46 אגורות עכשיו במחיר מציאה בבורסה...
    אפשר לחלום גם עם ההצעה של נוחי ובזה אני מוריד בפניו את הכובע, זאת הסיבה שמלכתחילה נכנסתי לפוזיציה באחזקות ולא בפיתוח

בחלופה של 900 מ' ש"ח מזומן עבור כל החברה , אתה מקבל יותר מ-60 אגורות בודאות של 100%. אם אתה כל כלל מתלהב מהאפסייד במניות פיתוח (אני לא), תתכבד וקנה מניות דיסקונט השקעות שהיא עדיין זולה יחסית ביחס להערכות השווי שניתנות לפיתוח, שהרי בסופו של דבר בפיתוח לא ישאר דבר מלבד חוב ואחזקה בדיסקונט השקעות.

איפה שמעת אותי מתלהב מהאפסייד בפיתוח? להיפך, אני לא חושב שיהיה אפסייד אלא פיתוח תסחר בדיסקואנט של 40%,
    אם לוקחים רק את ההצעה של המזומן מקבלים 63 אגורות בוודאות (כמובן בהנחה שעסקת כלל נסגרת)
    באופציה השנייה אתה מקבל 55 אגורות בוודאות במזומן ועוד 15 אגורות במניות, גם אם פיתוח תיסחר בדיסקאונט של 30%, ואני מחשב זאת ככה בגלל רשת הביטחון של נוחי להצעות רכש של שאר המניות, אבל כמובן זה רק בהצעה של נוחי.
    בשאר ההצעות זה יהיה הרבה פחות, לכן נראה שעדיף לקחת את האופציה עם המניות של נוחי כי התוחלת שם לרווח יותר גבוהה.

ציטוט פורסם במקור על ידי rinmat צפה בהודעה
    איפה שמעת אותי מתלהב מהאפסייד בפיתוח? להיפך, אני לא חושב שיהיה אפסייד אלא פיתוח תסחר בדיסקואנט של 40%,
    אם לוקחים רק את ההצעה של המזומן מקבלים 63 אגורות בוודאות (כמובן בהנחה שעסקת כלל נסגרת)
    באופציה השנייה אתה מקבל 55 אגורות בוודאות במזומן ועוד 15 אגורות במניות, גם אם פיתוח תיסחר בדיסקאונט של 30%, ואני מחשב זאת ככה בגלל רשת הביטחון של נוחי להצעות רכש של שאר המניות, אבל כמובן זה רק בהצעה של נוחי.
    בשאר ההצעות זה יהיה הרבה פחות, לכן נראה שעדיף לקחת את האופציה עם המניות של נוחי כי התוחלת שם לרווח יותר גבוהה.

1- בחלופה ב' של נוחי בכל מקרה תקבל בערך 63 אגורות, גם אם כלל ביטוח לא תימכר עד סוף מאי 2014. זה רק יקח יותר זמן (3 שנים אחרי הקלוזינג), אבל תקבל פיצוי בדמות 7% ריבית שנתית.
    2- גם אם נניח אפשרות ל-70 אגורות באופציה א' - עדיף לך לבחור באופציה ב' ולהשקיע חלק מהתמורה בדיסקונט השקעות.
    3- מספרים: אידיבי פיתוח מחזיקה 55% בכלל ביטוח (מקסימום 2.5 מיליארד שווי),13% בכור (400 מיליון ש"ח), חוב נטו (קרוב ל-5 מיליארד) ו-74% מדיסקונט השקעות (1.6 מיליארד) , סה"כ נטו : פחות מ-0. הסיבה שמעריכים אותה במיליארד ש"ח נובעת מהערכת חסר של השוק את דיסקונט השקעות יחסית להערכות השווי שהמעריכים מייחסים לדיסקונט השקעות. אני לא מוצא כל הגיון כלכלי לקבל מניות פיתוח גם בדיסקאונט משמעותי במקום לקבל מזומן ולרכוש (אם תרצה) מניות של דיסקונט השקעות.
    4- השוק מתמחר כרגע את אג"ח ד' בדיסקאונט משמעותי מאחר ואינו משוכנע שהצעת דנקנר תתקבל. ב-2 ההצעות האחרות ניתן משקל גבוה מאד לערך מניות פיתוח והשוק מתמחר אותם ביותר מ-50 אחוז דיסקאונט לעומת הערכות השווי. אם דנקנר יזכה - האג"ח יקפוץ לאזור ה-50 אגורות , אם לא - תקבל שער של 42-45 אגורות.

כלומר לפי הערכה שלך אם קונים אגח ד' ב - 44 אג' , אזי או שיוצאים ללא הפסד או מקבלים 20% רווח.

אני מבקש להסב את תשומת הלב לבעיה שמנסים להעריך את שווי פיתוח עפ"י מרכיביה

הבעיה נעוצה במתודולוגיה המתאימה לשיערוך.

כולם רגילים לשיערוך עפ"י שווי נכסי / כלכלי , אך במקרה של פיתוח בעת הזו , מתודולוגיה זו פשוט אינה נכונה.

מכיוון שפיתוח ממונפת והשווי הנכסי שלה נמוך מאוד ביחס למינוף , הרי מניית פיתוח היא בכלל אופציית קול על נכסיה - כלומר יש לחשב כמה שווה אופציה לזמן מאוד ארוך על דיסקונט השקעות , במחיר מימוש של מחירה היום בבורסה , וכך ולהוסיף חישוב כזה על כל נכס מנכסיה.

התוצאה היא השווי המצרפי של אופציות הקול לטווח ארוך על נכסי פיתוח שיהיה שווה לאין שיעור יותר מהשווי הנכסי הפשוט של פיתוח .

מה אתם אומרים על ההצעה ההזויה של אתלון?

היא פרסמה הצעת רכש חליפין ל כל 1 ע"נ של כל האג"חים ( כולל החש)
    תמורת כל 1 ע"נ היא מציעה 4 מניות של החברה - תיאורטית זה משקף פרמייה של איזה 25% המנייה נסחרת ב14.5 אג' )
    העניין שפועל החברה היא כמעט שלד היא נסחרת לפי שווי של איזה 4 מ' ש"ח

נראה לכם יש סיכוי לעניין או שזה סתם הזוי?

הי TBY
    לפי המתודולוגיה שלך כדאי מאד לקנות אגח אחזקות.
    האם אתה קונה או שיש לך שיקולים נוספים שבגללם אתה נמנה לקנות היום ?

ראשית אני חשוף מספיק לאחזקות, את הטריגר לקניה ציינתי בפוסטים הקודמים וזה היה במחירים נמוכים משמעותית מהמחיר היום.

שנית יש את מימד הזמן - לא ברור לי כמה זמן ההתכתשות המשפטית תמשיך- יש כאן מצב אבסורדי בו נושים של אחזקות נמנעים מלבקש פרוק ודוחפים להסדר בחברה שאין מחלוקת שהיא חדלת פרעון אך מנגד, מכיוון שאין בקשת פרוק החברה חדלת הפרעון מממנת לבעליה, על חשבון הנושים (!) מערכה משפטית שנועדה לשרת את האינטרסים של בעל השליטה.

המצב כל כך אוילי , שיש לי תחושה שיש איזו קנוניה , קשירת קשר , של נציגי הנושים עם בעל השליטה למשיכת זמן, כל זמן שיש קופה באחזקות - נציגי הנושים מאושרים לגבות 500-700 ש"ח לשעת עבודה שאף אחד לא בודק את דיווחיהם ובעל השליטה נהנה משכר, אמצעים, מימון עו"ד וקונה זמן - אולי יתרחש נס

אני כל כך נגעל מהמצב, שפשוט הפסקתי לקרוא את ניירת בית המשפט כי זה רק מרגיז אותי..... ובמצב זה אני בוודאי לא מגדיל חשיפה.

תודה על תשובה.
    במאיה פורסמו 2 הודעות, 1 של נוחי המבקש לבטל הצעות אחרות, 2 נגד דירקטוריון פתוח.
    אני באמת מתחיל לחשוש כי הנושא ימרח עוד הרבה זמן.
    אולי היה הכי טוב כי כעת יחליט השופט לקבל את ההצעה של נוחי, על מנת לסיים בהקדם את התהליך.

ציטוט פורסם במקור על ידי RH2000 צפה בהודעה
    בחלופה של 900 מ' ש"ח מזומן עבור כל החברה , אתה מקבל יותר מ-60 אגורות בודאות של 100%.
    אחרי קריאת הדו''ח של המומחה התבהר לי שלא מקבלים 900M במזומן עבור כל פיתוח, גם במקרה שכלל נמכרת הנושים יקבלו 750M במזומן ו150M בחוב אג''ח ל3 שנים, לכן, האופציה של המניות עדיפה בעיני כי גם מקבלים חלק יותר גדול וגם יש רשת ביטחון, החוב לא ייסחר בפארי לכן התמורה המיידית תהייה פחותה מ63 אגורות.
    בכל מקרה, המומחה קובע שהצעת דנקנר עדיפה על כל האחרות ודורש להאיץ ולסגור את ההסדר.
    בניגוד לטיבי אני חושב שנוחי היה מת כבר לסגור את ההסכם, אבל הקנוניה שאני רואה זה שהנאמנים ביחד עם המוסדיים יצביעו לאופציית אלשטיין גם אם התמורה היא יותר נמוכה, והאג''ח ידבר למטה במקרה כזה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות