x

עמוד 9 מתוך 39 ראשוןראשון ... 789101119 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 81 עד 90 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

ממבט של בחינת ההסדר באחזקות משמעות של השתלטות הקרנות על פיתוח = קריסת פיתוח (שוב מבחינת מחזיק אחזקות)
    זה נכון. וזה שאלה של זמן אם ההסדר יתקבל. התוכנית של דנקנר לפיתוח זה "פרוק מרצון" למכור נכסים על מנת לשלם לנושים בצפיה שיתרת הנכסים תתאושש ויתאפשר לו לגייס חוב חדש.

הבעיה שהוא מוכר את הנכסים הטובים ונשאר עם הבררה - ולא צריך להיות מבין גדול על מנת לדעת לאן זה מוביל - זה תמיד נגמר אותו דבר.

לפיכך החלופה של הסדר דנקנר גרועה. נושי אחזקות צרכים להשתלט היום על אחזקות ולהציע הסדר לנושי פיתוח שמטרתו שימור נכסים והשבחתם - זו תוכנית הרבה יותר טובה שתאפשר לכולם לא להפסיד כסף.

הבעיה היא שמי שיושב בחדר הוא שכיר שמופעלים עליו לחצים ובוודאי לא רוצה "להקים מהומה" שעוד בסוף יאשימו אותו.

לי אין אינטרסים ואין בעיה. תן לי 3 חודשים והעניין הזה מסתיים - דרך בית משפט ולכולם יהיה יותר ערך סחיר ממה שיש להם עכשיו (חוץ מדנקנר ושותפיו)
    נערך לאחרונה על ידי tby, 25.03.2013 בשעה 13:27

זה הקטע.
    ברגע שנושי החזקות ישתלטו על אחזקות יבואו יורק ויגידו רוצים להמשיך שליטה ?תראו לנו כסף.
    רק מה שלחברה עדיין יהיה 190 מ' בלבד על חוב גדול בהרבה (גם בהנחה שתשאיר 1 מ')

ואז השווי של פיתוח בעניי אחזקות = 0.

היתה גם אפשרות לעשות זאת מתואם עם נושי פיתוח אבל הצעה שלהם היתה פחות טובה לטעמי.
    לגביי פירוק מרצון, כאן אנו נכנסים להנחת הבסיס האם הנכסים צפויים לעלות ובאיזה קצב.
    לזה כמובן יש אינפור תרחישים שכל 1 יעשה בהתאם להערכתו.

אבל עזבו אתכם, תחגגו ,תוכלו , תנפשו ותהנו בחג...

נדבר אחריו:-)
    נערך לאחרונה על ידי פשוט עם, 25.03.2013 בשעה 15:33

RH ,

הלינק לקובץ לא פותח דבר אצלי.

כפי שאתה כותב - התוכנית של דנקנר זה מימושים אין סופיים ובלחץ זמנים - לא מתכון טוב לשרות חוב לטווח ארוך, בוודאי לא אם חושבים שהנכסים צרכים להשביח.

חשוב לזכור שתמיד מוכרים את הנכסים הטובים בהתחלה - כי אפשר לנכור ומקבלים מחיר סביר, וכך נשארים עם נכסים פחות ופחות טובים.

מה שאתה מכנה :

הכי גרוע: אלשטיין לא ישקיע וההסדר לא יעבור – הנושים ישתלטו על אחזקות – מזומן 10 אג' ועוד מניות אידיבי אחק' שבשווי השוק העכשווי (פחות המזומן שנמשך) זה עוד 15 אגורות, אבל אני לא בטוח אם יהיו שוות הרבה שכן אז נושי פיתוח ישתלטו בקלות על פיתוח.
    לדעתי זו דווקא החלופה הכי טובה, נושי פיתוח לא יצליחו "לקחת" את פיתוח - היום הם יכולים אולי לכפות עצירת תשלומי אגח והסדר רה-ארגון חובות שישפר את מצבם לטווח ארוך וזה לא קשור מיהו בעל השליטה בפיתוח -דנקנר או נושי אחזקות

דנקנר לא יכול להרשות לעצמו הסדר וויתור על מניות בפיתוח (נניח 20% לנושי פיתוח) - זה שומט את יכולת ההחזר שלו בגנדן

מנגד, נושי אחזקות לאחר השתלטות על אחזקות יכולים לכפות הסדר על נושי פיתוח - כל זמן שההסדר הגון ומקבל את תמיכת בית-המשפט - ולנושי אחזקות לתת 20% מפיתוח לנושי פיתוח בהסדר - אין שום בעיה.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 26.03.2013 בשעה 15:35

אבל אתה לא לוקח בחשבון שאם יפרקו את אחזקות, לנושי פיתוח תהיה עילה להעמיד את החוב לפרעון מיידי ולהשתלט על פיתוח, ומה יקרה אז עם נושי אחזקות? יישארו עם 190M וזהו, הסיכון-סיכוי במצב הזה הוא לרעתם.
    הסדר הוא בהכרח רע למי שהילווה את הכסף, אבל אין מה לעשות, דוחים את התשלומים במטרה לתת זמן לפיתוח להבריא, ואם פיתוח תתאושש (היא כרגע עם שווי נכסי שלילי של 500-600 מליון ש''ח) אז הערך של האג''ח החדשות יעלו וגם שווי החבילה.
    גם ללבייב יש אפשרות להתחמק מהתשלומים שהבטיח תמורת מניות לבעלי האג''ח ואפילו שווה לו לא להזרים כסף נוסף, והוא בכל זאת עומד בהסכם.
    אל תשכח שאחרי החתימה על ההסדר, לאחזקות יהיה עוד אבא עשיר בדמות אלשטיין, ואני מעריך שלא תהיה בעיה לצמד נוחי את אלשטיין להזרים 45M כל שנה, ולהבטיח עוד 225M לנושים.

רינמט,

לא נותר לי אלא לחזור על ההסבר לפני 10 ימים מדוע עדיף לקחת את פיתוח ולא ללכת להסדר המוצע:

אני חושב שפרוק אחזקות והשתלטות על פיתוח תניב יותר לנושי אחזקות מאשר ההסדר המוצע.

אסביר -
    אני מתעלם מהמח"מ של תשלומי האגח המוצעים בהסדר כי גם בחלופת השתלטות על פיתוח יקח זמן רב לראות תזרימי מזומנים ומתעלם מהמזומן בקופה של אחזקות כי יחולק לנושים בשתי החלופו - , אני פשוט משווה ערך אפשרי של שתי חלופות

בבסיס ההסדר המוצע זה ויתור על כ - 550 מש"ח נומינלי של חוב (כי אגח ב' לא שווה כלום) , תמורת 15% מערך אחזקות שזה עודף שווי מניות פיתוח על חוב אגח אחזקות חדש- בתמורה ל 10% מהחוב שיוזרם ע"י הבעלים כעת (ההזרמות העתידיות אינן מובטחות ויש מנגנון של הקצאת מניות אם לא יוזרם - כלומר אם לדנקנר לא יהיה כדאי - אין הזרמות - זו אופציה שלו)

כלומר בטווח הארוך שווי אחזקות צריך לגדול ביותר מ - 3 מליארד ש"ח על מנת שהמחזיקים יראו כספם בחזרה[קרן 1.2 מליארד אגח חדש + 15% מאחזקות שיהיו שוות 550 מש"ח) - כלומר פיתוח צריכה לייצר שווי של 4.2 מליארד ש"ח + החזרי ריבית לאגח אחזקות על מנת שהמחזיקים לא יפסידו. אך דנקנר יהיה מרווח 2.55 מליארד על המזומנים שהכניס לחברה בהסדר

באלטרנטיבת ההשתלטות על פיתוח , פיתוח צריכה לייצר שווי של 2.05 מליארד ש"ח לאחזקות על מנת שמחזיקי האגח לא יפגעו וכל תוספת שווי שייכת להם - כל מה שהם צרכים לעשות זה לוותר על 230 מש"ח היום.

מכיוון שהנחת היסוד של ההסדר היא שפיתוח תהיה שווה יותר בעתיד אחרת אין על מה לדבר , מדוע למכור לדנקנר 85% ממניות פיתוח במחיר של 230 מש"ח היום ועוד קצת כל שנה בהמשך?

זה המשמעות של הסדר רע מאוד, ולא יעזרו כל הספינים בעולם.

הסכימו על הסדר בגלל לחצים , ובגלל שאיל גבאי אמר - זה מה שאפשר להוציא מדנקנר - גם אני אמרתי זאת , אך המלצתי למחזיקים שונה - ללכת לבית משפט - אולי דנקנר יעשה עוד מאמץ וישפר ההצעה ואם לא - לקחת החברה לפרוק

פישטת יפה את האופצית , אך אני לא מסכים עם הפרטים והמסקנה.

1. אג"ח ב' לא שווה הרבה,אבל שווה יותר מכלום, אני כן הייתי נותן שווי של כ 75 מ'.
    נוחי צריך להביא עוד כסף כדי לקנות את האג"ח הנ"ל (30% היוון) ממקורות חיצוניים ואני לא רואה מאיפה.
    יש שםאיזה תשלום ריבית קטן ( 2 או 3 אחוז לא זוכר כרגע) ואני גם לא רוא סרט שהוא פורע את האגח הנ"ל ולא משלם
    את ה 45 השנתיים.

אז אתה קונה 475 מ' 15% מאחזקות תמורת הסכם עם 70% ממחזיקי אחזקות(ללא משפחת ליבנת והציבור)

אני לא יודע למה הסכימו על המתווה ומעדיף לא לפרשן זאת - לא הייתי בחדר (אתה היית?) הליה לית שפט תקטין עוד יותר את אפשרות ההזרמה מאלשטיין ועלולה לפגוע במחזיקים.

פירוק אחזקות יגרום לדומינו שיפרק את פיתוח ואז האג"ח שווה 12 אג'.

חג שמח

אני מודע לחוק. זה פשוט משעשע שזה רשום שורה מתחת ליתרת רווחים לחלוקה של 2.4 מיליארד ש"ח...

אני ממש לא חושב שפיתוח תקרוס, אני חושב שהיא תגיע להסדר בראשות יורק/פסגות שיקטין מאוד את האחיזה של אחזקות בה

ממבט של בחינת ההסדר באחזקות משמעות של השתלטות הקרנות על פיתוח = קריסת פיתוח (שוב מבחינת מחזיק אחזקות)

כמו שזה נראה, זה ילך לבית משפט
    למרות שיש פתרון די פשוט לבעיה הזאת, הריבית שאג''ח ד' תקבל תהיה על חשבון חלקה מ405M שיוחלקו בהסדר (ו-או שישימו בנאמנות את החלק היחסי לשאר הסדרות)

ציטוט פורסם במקור על ידי rinmat צפה בהודעה
    כמו שזה נראה, זה ילך לבית משפט
    למרות שיש פתרון די פשוט לבעיה הזאת, הריבית שאג''ח ד' תקבל תהיה על חשבון חלקה מ405M שיוחלקו בהסדר (ו-או שישימו בנאמנות את החלק היחסי לשאר הסדרות)
    יש פתרון יותר פשוט.
    ינסחו את הצעת ההסדר שתכלול כמובן את הסדרת תשלום ה- 405 מיליון ללא הריבית. יאושר = מחכים לכסף של אלשטיין אם כאשר.
    לא יאושר - כמו שטיבי כתב מעניין האם מדובר באמת בהצעה האחרונה של נוחי

ועוד משהו... לא נראה לי סביר אבל יכול להיות שיורק קנו קצת אג"ח ד' כדי להשפיע על ההצבעה ?

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות