x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

ל- Rinmat,

מי שנתן ל- IDB אחזקות שווי מסויים הוא השופט אורשטיין. ברצותו, היה יכול לאפשר לנושי IDB פתוח להשתלט על נכסי IDB פתוח – ונושי אחזקות היו נותרים עם ~ 10אג המזומן שבקופה + תביעות כך שלאחר הרבה שנים ולאחר כל שרשרת אוכלי הנבלות בשוק ההסדרים היית נשאר עם כמה אגורות בודדות.
    IDB אחזקות תקבל שווי של 60-80אג רק בשל מהלך חיובי בשווקים שאפשרו לדסק"ש להגיע לשווי חיובי – בצירוף הכוונת המהלכים שאפשרו להתמחרות בין נוחי דנקנר וקבוצתו לבין קבוצת אלשטיין-בן משה.
    ההתמחרות הזאת הביאה למצב בו מי שמשתלט על הקבוצה צריך למצוא פתרונות כיצד משלמים את חובותיה ואיך (עסקת כלל) בהכוונת הנאמנים שמונו ע"י בית המשפט.
    ללא כל זאת, בדומה להרבה מאוד הסדרים שכבר היו בישראל – היה ניתן לצפות למהלך דומה שישיב אולי 10אג + תביעות.
    כנראה שמקרה IDB היה כזה שבשל גודלו שלא אפשר לבית המשפט ללמצוא איזה פתרון מהיר שהיה סוגר את התיק אבל לא משיב את מירב הנשיה או מחציתה לנושים.

בישראל להערכתי יש בעיה דווקא בהסדרים של חברות שחבות 20-200M ש"ח – שלא מקבלות מספיק פוקוס תקשורתי כמו אפריקה או IDB או דלק נדלן שחבות מיליארדים. דווקא שם היו הרבה מאוד מחיקות והסדרים שהחזירו כמה בוטנים.

זה שבדיעבד מי שנכנס ב- 25אג יקבל 60אג ביום ההסדר לא אומר שהסכוי שהיה נכנס עם 25 אג נמוך משהיה יוצא עם 8אג.

השוק תמחר את IDB אחזקות ב- 18אג כי זה היה פחות או יותר שווי המזומן שבקופה וצפי לתביעות.

אתה לא יכול מראש להעריך שתהיה עלייה בשווקים.

בתנאי שוק יורד סביר כי נושי IDB פתוח היו כבר בעלי הבית ואולי אף נושי דסק"ש.

ציטוט פורסם במקור על ידי jsphs7 צפה בהודעה
    ל- Rinmat,

זה שבדיעבד מי שנכנס ב- 25אג יקבל 60אג ביום ההסדר לא אומר שהסכוי שהיה נכנס עם 25 אג נמוך משהיה יוצא עם 8אג.

השוק תמחר את IDB אחזקות ב- 18אג כי זה היה פחות או יותר שווי המזומן שבקופה וצפי לתביעות.

אתה לא יכול מראש להעריך שתהיה עלייה בשווקים.

בתנאי שוק יורד סביר כי נושי IDB פתוח היו כבר בעלי הבית ואולי אף נושי דסק"ש.
    על זה בדיוק דיברנו, על סיכוי-סיכון במחיר של פחות מ25 אג', ברור שהיה סיכוי שנישאר רק עם המזומן ועם 10 אג', אבל אמרתי גם שהסיכוי שזה יקרה מאוד מאוד נמוך, אני לא סתם מכרתי את כל התיק ולקחתי עוד הלוואות כשהאג''ח ירד ל18 ועברתי לתיק של 100% אג''ח אחזקות, רוב הסיכויים היו שיגיעו לאיזה שהוא הסדר, לאחזקות יש את השליטה בפיתוח ואנשים היו מוכנים לשלם כסף בזמנו גם להיכנס לאחזקות (זוכר שפיראט גיחך שמישהו ישים אגורה על פיתוח כי היא שווה 0?... למה? כי הוא עשה אחד ועוד אחד והתעלם שהיתה פאניקה בקונצרן וחברות בקבוצה ירדו בחדות למרות שהיו שוות יותר, והתעלם גם מפרמיות שליטה)
    וגם אם השווקים לא היו עולים, ולא היה את אורנשטיין, היה כבר הסדר סגור עם נוחי ואלשטיין, שהיה מזרים 400 מיליון לנושים ועוד 1.2G אג''ח כשבדיעבד היה יכול להיות אחלה הסדר עם שווי גבוה גם היום)
    לסיכום, הייתי חוזר על המהלך הזה גם היום, אבל אני בספק אם יהיו מציאות כאלה בעתיד עם חברות כמו אידיבי

חוק מספר 1 בהשקעות הוא לא להפסיד הכסף. חוק מספר 2 הוא לא לשכוח את חוק מספר 1.

אפילו אם היחס הסיכון-סיכוי היה 80:20 לטובתך, עדיין היה סיכון של 20% שתיק ההשקעות שלך ימחק. זו הפרה בוטה של כלל 1.

במילים אחרות, זה שהרווחת בסוף לא אומר שהסיכון שלקחת לא היה גדול מידי.

אני כותב זאת רק כי כתבת ששמת את כל תיק ההשקעות שלך בנייר אחד.

לעומת זאת, פזור התיק בין כמה אגחים דומים לאגח אחזקות זה כבר ספור שונה לחלוטין.

ציטוט פורסם במקור על ידי rinmat צפה בהודעה
    על זה בדיוק דיברנו, על סיכוי-סיכון במחיר של פחות מ25 אג', ברור שהיה סיכוי שנישאר רק עם המזומן ועם 10 אג', אבל אמרתי גם שהסיכוי שזה יקרה מאוד מאוד נמוך, אני לא סתם מכרתי את כל התיק ולקחתי עוד הלוואות כשהאג''ח ירד ל18 ועברתי לתיק של 100% אג''ח אחזקות, רוב הסיכויים היו שיגיעו לאיזה שהוא הסדר, לאחזקות יש את השליטה בפיתוח ואנשים היו מוכנים לשלם כסף בזמנו גם להיכנס לאחזקות (זוכר שפיראט גיחך שמישהו ישים אגורה על פיתוח כי היא שווה 0?... למה? כי הוא עשה אחד ועוד אחד והתעלם שהיתה פאניקה בקונצרן וחברות בקבוצה ירדו בחדות למרות שהיו שוות יותר, והתעלם גם מפרמיות שליטה)
    וגם אם השווקים לא היו עולים, ולא היה את אורנשטיין, היה כבר הסדר סגור עם נוחי ואלשטיין, שהיה מזרים 400 מיליון לנושים ועוד 1.2G אג''ח כשבדיעבד היה יכול להיות אחלה הסדר עם שווי גבוה גם היום)
    לסיכום, הייתי חוזר על המהלך הזה גם היום, אבל אני בספק אם יהיו מציאות כאלה בעתיד עם חברות כמו אידיבי

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות