x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

בניגוד למה שמשתמע מהכתבות האחרונות (ומהלך הרוח כאן בפוסט) לדעתי הסדר באחזקות עוד רחוק, וכל מה שקורה עכשיו זה לא יותר ממשיכת זמן.
    קשה לי לראות את נוחי מזרים סכום רציני להסדר באחזקות, רק כדי למצוא את עצמו למחרת באותה סיטואציה מול מחזיקי האגח של פיתוח.

rinmat

כתבת שהערכה שלך שאחזקות תפורק הוא 0. מזכיר לי דיון שהיה לי פה באתר על מניית מודיעין כשאחד החברים טען שהשאלה היא לא האם הם ימצאו גז אלא רק כמה.
    כמו שהוכח במקרה הזה ובמקרים אחרים, הכל אפשרי אז קח סיכונים בהגיון (ארז-ישלח לך בדואר צ'ק תמלוגים על השימוש במשפט שלך).
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

ציטוט פורסם במקור על ידי gimani צפה בהודעה
    בניגוד למה שמשתמע מהכתבות האחרונות (ומהלך הרוח כאן בפוסט) לדעתי הסדר באחזקות עוד רחוק, וכל מה שקורה עכשיו זה לא יותר ממשיכת זמן.
    קשה לי לראות את נוחי מזרים סכום רציני להסדר באחזקות, רק כדי למצוא את עצמו למחרת באותה סיטואציה מול מחזיקי האגח של פיתוח.
    אז מה אתה אומר בעצם? שנוחי הולך לוותר על אחזקות? וזה בניגוד גמור לכל מה שהוא עושה בחודשים האחרונים,
    עם ה400M שיהיה לו הוא יוכל להגיע להסדר באחזקות שייתן לו שלוש שנים לפחות של שקט, בנוסף המכירה של כלל לכור תתן לו גם שקט בפיתוח לשלוש שנים, תסתכל קצת מעבר לכתף ותראה את התמונה הגדולה.

ציטוט פורסם במקור על ידי gimani צפה בהודעה
    rinmat

כתבת שהערכה שלך שאחזקות תפורק הוא 0. מזכיר לי דיון שהיה לי פה באתר על מניית מודיעין כשאחד החברים טען שהשאלה היא לא האם הם ימצאו גז אלא רק כמה.
    כמו שהוכח במקרה הזה ובמקרים אחרים, הכל אפשרי אז קח סיכונים בהגיון (ארז-ישלח לך בדואר צ'ק תמלוגים על השימוש במשפט שלך).
    אני אוהב שתופסים אותי בקטנות, אז סליחה, הסיכוי שאחזקות תפורק הוא לא 0 מוחלט, תמיד יש סיכון שמישהו ירצה לירות לעצמו ברגל, אבל הסיכוי לדעתי לפרוק הוא שואף ל-0,
    ההשוואה לסיכוי למציאת גז בקידוח היא לא אפילו בכיוון, ומי שחושב ככה שישקיע בגז ונפט ישירות.
    לגבי סיכונים, שוב, מי שקנה ב20 יש לו סיכוי טוב יותר ממי שקנה ב40 או ב60, לכן, אני די מרגיש בטוח עם הפוזיציה שלי.

קלעזר,

מכיוון שנושי פיתוח לא מצפים ל"תרומת בעלים" בהסדר, הם מבינים שיצטרכו לפתור בעצמם את הבעיות - אך בהינתן שהבעלים לא משתפים פעולה, ואף ילחמו בתהליך - זה יקח זמן ויעלה הרבה כסף - אין כרגע עילה קונקרטית למחזיקי האגח לפנות לבית משפט - למרות שלדעתי ניתן לנסות לשכנע את בית המשפט לא לשלם תשלום חוב הבא בשל העדפת נושים אך התוצאה אינה מובטחת, התהליך ארוך , עו"ד יחגגו וישאר פחות לכולם.

לעומת זאת, מחר מחזיקי האגח של אחזקות יכולים להעמיד את האגח לפרעון מוקדם ובית המשפט ימנה נאמן לביצוע הסדר.

ברגע שיש באחזקות נאמן שפועל עפ"י הנחיות נושי אחזקות, הרי ניתן להגיע להסדר בפיתוח בלי בעיה ובעלויות מינימליות - מכיוון שלהרבה גופים החזקות צולבות באגח אחזקות / פיתוח יש סיכוי לא רע שיגיעו לסיכום שטוב לכולם - נושי פיתוח יקבלו 100% - אולי ימירו קצת חוב למניות ויהפכו את פיתוח לסחירה , אך לנושי אחזקות יהיה קצת מזומן מהקופה של אחזקות ופוטנציאל (מניות פיתוח) לראות חלק קטן מהכסף בעתיד אם וכאשר ערך פיתוח יעלה

לגבי אגח ט' - את דעתי כתבתי - מחירי האגח של פיתוח לא זולים, שתהיה גלישה להסדר, רוב הסיכויים שתהיה נקודת כניסה יותר נמוכה. גם בהסדר, הרה-ארגון של חוב יתן אגח ארוך שלא יסחר במחיר משמעתי יותר גבוה מאגח ט' - כך שאין מה למהר ולהיכנס , לא ממתינה "בוננזה" מהירה.

בלנק לבעלי האג"ח של אי.די.בי אחזקות: "בואו נסגור עכשיו"

בנציגות אי.די.בי פתוח מבהירים כי "אנו מציעים למחזיקי האג"ח של אי.די.בי אחזקות פיצוי של 250 מיליון שקל. הם לא יקבלו את זה מדנקנר"

ולמה עכשיו? כי גם הוא מבין שאם הם יחשבו על זה שניה, יבינו שזו הצעה גרועה.

מה שאינני מבין זה מדוע נושי אחזקות לא מציעים לנושי פיתוח הסדר, ברוח הדברים שכתבתי מטה.

נושי אחזקות צרכים להתעורר ולהתחיל לעבוד ברצינות, לא להגרר מדיון לדיון , להקשיב ולהנהן בראש, הם חייבים להיות אקטיביים ומהר.

עליהם להניח על השולחן הצעה אמיתית שטובה לכולם - להבטיח ב - 100% שנושי פיתוח יקבלו כספם לפני נושי אחזקות - לעקוף את הנציגות האגרסיבית של פיתוח ולשוחח ישירות עם יתר המוסדיים ולנסות להגיע להסכם הוגן - לצאת לתקשורת ולהסביר מדוע זה טוב לעם ישראל וזו הדרך היחידה שהפנסיונרים יראו כספם חזרה ולא שקרן זרה תרוויח על חשבונם.

הם חייבים לפעול בזריזות, כי נושי פיתוח יפנו לבית משפט ובמידה ויענו - נושי אחזקות ישארו עם כלום

איך משתלבים האינטרסים של נושי פיתוח עם אלו של אחזקות?

האם לדעתכם כדאי להכנס לפוזיציה בסדרה ט של פיתוח לקראת הסדר?

רינמט,

במקרה התאורטי שדנקנר/אלשטיין יחליטו להזרים כספים לתשלומי האגח השוטפים, כפי שבוצע לפני מס חודשים עם הנפקת הזכויות - הם יכולים להתגלגל כך כל זמן שיזרימו כסף.
    מדוע זה תאורטי - ברור לכולם שלא תהיה הזרמה ללא הסכמה על הסדר חוב.

מכיוון שאין הסכמה על הסדר, ב 20/2/2013 במידה ולא יוזרם כסף לאחזקות החברה בחדלות פרעון - וזאת אחרי תקופה שנושי החברה נתנו להנהלה עפ"י הסכם כתוב בין הצדדים, לבוא עימם בדברים לצורך הגעה להסדר.
    לחברה חוב לאגח שלא שולם במועד ונדחה עד 20/2/2013 . מידה ואחזקות תבקש לשלם, ילכו סדרות אחרות לעצור התשלום בטענה נכונה של העדפת נושים - זו עובדה.

השאלה היחידה האם תהיה פניה לבית משפט מייד או שיתנו עוד קצת זמן לדיבורים.

במצב של חדלות פרעון את בית המשפט לא מעניין שיש משקיע פוטנציאלי שמוכן, תחת תנאים מסוימים - שלא מקובלים על נושי אחזקות, להשקיע כסף. השופט יכניס את החברה להקפאת תהליכים ובזה מסתיים הסיפור של דנקנר.

המצב המשפטי הוא מאוד פשוט וברור - יש חברה שחייבת כסף לנושים המחזיקים שטר חוב שזמן פרעונו חלף. לחברה אין מקורות סבירים לשלם לכלל נושיה ולזה מסתכם כל הסיפור .

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות