x

עמוד 23 מתוך 43 ראשוןראשון ... 13212223242533 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 221 עד 230 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

נראה לי כי אתם ממהרים לפרק את אחזקות. יתכן שאלשטיין/נוחי היו זקוק לדחיפה הזאת על מנת להביא הכסף. אם הכסף יוזרם לפי המתווה יש לשער כי החזקות יחזרו למתווה. שבועה הבא יהיה מעניין.

הי TBY,
    ראשית, מעוניין לפרגן לך, אני עוקב אחר הפוסטים וההמלצות שמדי פעם אתה נותן
    ולמרות ש "הנבואה ניתנה ל - ....", במונחי סיכוי / סיכון ניתוחיך והמלצותיך, בדיעבד, נושאות פרי
    דוגמת : בי.ג'י.אי, פאני מיי ופרדי מק ועוד. ועל כך אני מעוניין להודות לך - מבחינתי אתה נכס חשוב לפורום ולאתר -
    ואני מאמין, שעל דברים טובים יש להודות ולא להתייחס כמובן מאליו - תודה !
    שנית, הייתי שמח אם היית נותן יותר המלצות על החזקותיך וכמובן מה הניתוח שהביא אותך להיכנס לפוזיציה,
    גם מהפן הלימודי וגם מהפן המעשי וכל אחד יעשה את שיקוליו אם להיכנס אם לאו.
    ולבסוף, הייתי מעוניין לדעת כיצד הגעת להערכה לגבי אי.די.בי אחזקות ד' של 30-35 אג' 25% מהפארי, האם תוכל להחכים אותנו בתחשיב כלשהו ?
    תודה ושבת שלום
    *** יום שעובר - לא חוזר ***

שווי חבילה במונחי אחזקות אגח ד'

הנחת עבודה - שווי פיתוח לפני ההסדר - 0 אחרי מחיקת 1750 מליון ש"ח - השווי הסחיר יהיה 1750 מש"ח

זה אומדן שמרני, להערכתי פיתוח תיסחר בסביבות 2500 מליון ש"ח

כמובן שאם השווי יהיה יותר גדול התמורה תהיה יותר גדולה

מזומן בקופת אחזקות - 150 מש"ח
    10% ממניות פיתוח - 175 מש"ח
    אגח 2 150 מש"ח ל ~6 שנים בריבית 6% לא צמוד - שווי סחיר כ מש"ח 120
    אגח 3 250 מש"ח לכ- 8 שנים כמינימום , בריבית 5.25 נצברת - 150 מש"ח [זה אגח ל 35 שנה אך פדיון מוקדם אפשרי שנה לאחר פדיון יתר האגחים ושווי שוק של 1750 מש"ח + 6% לכל שנה - 2800 מש"ח עוד 8 שנים]
    אופציות למימוש לפי שווי 1750 מש"ח (עולה ב 6 % לשנה) עבור 15.6% מהמניות ל - 12 שנים - 65 מש"ח

סה"כ 660 מש"ח על 2200 מש"ח חוב - 30% - אגח ד' - 36 אג

אם אני צודק והשווי הסחיר של פיתוח יהיה 2500 מש"ח, אזי יהיה עוד שווי של כ 150 מש"ח שנובע משווי מניות גדול יותר, תשואה יותר נמוכה על האגחים בסחירים ושווי אופציה יותר גבוה - סה"כ 36% מהחוב - אגח ד - 43 אג

על זה יש להוסיף תביעות .....
    נערך לאחרונה על ידי tby, 24.05.2013 בשעה 14:04

הנחת עבודה - שווי פיתוח לפני ההסדר - 0 אחרי מחיקת 1750 מליון ש"ח - השווי הסחיר יהיה 1750 מש"ח
    זה אומדן שמרני, להערכתי פיתוח תיסחר בסביבות 2500 מליון ש"ח
    Assumption is the mother of all fuckups

כשמבצעים הערכות להשקעה הולכים על הפן הפחות אופטימי, פיתוח לא שווה 0 היא שווה פחות מזה. לא הייתי נותן לה שווי של יותר ממיליארד במיוחד שיהיה טירוף של מכירות בהתחלה בניסיון להיפטר מסחורה.

אגח 3 250 מש"ח לכ- 8 שנים כמינימום , בריבית 5.25 נצברת - 150 מש"ח
    מנתונים באתרים אחרים מדובר על אג"ח שיפרע ב-2050 ואם כך הוא הדבר מדובר על 0 ולא 150 מש"ח

עם השאר פחות או יותר אין ויכוח
    סה"כ 435 מש"ח שנותן כ-20%
    על פארי של 120 מדובר על 24 אג' + תביעות - הוצאות של שרלטנים

מישהו מוכר ב-10 אני קונה?

לטעמי, ההצעה נחותה מעט משל אלשטיין, אבל חשיבותה שהיא מעניקה "רצפה" לא רעה כלל ועיקר. סביר שלא שמענו את המילה האחרונה מאלשטיין+דנקנר, וגם לבנקים בוודאי יהיה מה להגיד. בכל מקרה, הצעה ראויה בניגוד להצעה הקודמת של פיתוח.

ראינו הערכות שווי שונות לגבי אידיבי פיתוח שנעו בין שווי שלילי לשווי של 3 מיליארד ש"ח. הערכתי האישית היא שהמניה תיסחר בשווי של כ-2.75 מיליארד ש"ח אחרי ההסדר, המשקף שווי חיובי של מיליארד ש"ח לפניו. במקרה זה שווי האגח יהיה בערך 46 אגורות.

http://www.sendspace.com/file/x8wx8p

תמונות מצורפות תמונות מצורפות
    נערך לאחרונה על ידי RH2000, 24.05.2013 בשעה 14:42

רון, אתה מלך!!!
    "חולה" על התחשיבים שלך ;)
    תוכל לצרף את הקובץ ?
    תודה ושבת שלום
    נ.ב. מה עם החוב לבנקים באחזקות ? לא לקחת בחשבון...
    *** יום שעובר - לא חוזר ***

ראינו הערכות שווי שונות לגבי אידיבי פיתוח שנעו בין שווי שלילי לשווי של 3 מיליארד ש"ח. הערכתי האישית היא שהמניה תיסחר בשווי של כ-2.75 מיליארד ש"ח אחרי ההסדר, המשקף שווי חיובי של מיליארד ש"ח לפניו. במקרה זה שווי האגח יהיה בערך 48 אגורות.
    אתה מדבר מפוזיציה???

http://www1.bizportal.co.il/article/360415הסערה ב-IDB: דנקנר במאמץ להביא אל השולחן הצעה חדשה להסדר החוב
    ההודעה על הסדר החוב הפתיעה את דנקנר: "תמהים על החלטת נציגות האג"ח של אידיבי אחזקות לוותר על החוב תמורת נזיד עדשים"

אני לא מפוזיציה, אבל אם ההצעה תתקבל הגיע הזמן לצאת לרחובות ולרקוד הורה...

עכשיו מגיע רגע האמת של הבנקים - גנדן וטומהוק ישארו ללא נכסים אם נושי אחזקות יקחו את החברה - ולבנקים הלוואות של מאות מליונים לחברות אלו.

אם הבנקים חושבים שבפרמידה יש ערך מספק כדי להשיב את נשיתם בגנדן / טומהוק - יתכבדו ויציעו הזרמת מזומנים (כבעלים של אחזקות) על מנת להשתתף בהסדר.

מכיוון שזה לא עולה על דעתם וממילא הם מחקו כבר את רוב החובות אם לא את כולם, הבנקים יתרכזו בקרב מאסף לנסות להישאר עם חוב בפיתוח, במקום לקבל אגח חדש + מניות פארי פסו עם שאר נושי פיתוח.

מבחינת ההסדר המוצע, נציגות אחזקות טעתה.

היו צרכים לסכם עקרונות - המרת חוב למניות, חוב זוטר לאחזקות, אופציות וכו - כפי שרואים בהסדר , אך להתעקש שאת החלוקה יעשה בית המשפט באמצעות נציגיו - באופן כזה הם היו מקבלים הרבה יותר.

אם תבדקו את ההצעה שלי להסדר , יש בה את כל האלמנטים של ההסדר המוצע אך בהבדל משמעותי אחד - את עודף שווי פיתוח , אחרי שנושי פיתוח מקבלים את כספם - הולך לנושי אחזקות. בהסדר המוצע במקרה של השבחת פיתוח יקבלו נושי אחזקות 550 מש"ח במזומן ואגח + 10% משווי פיתוח + 15% משווי פיתוח העולה על 1750 מש"ח

כלומר בחשבון סופי, לצורך הדוגמא , אם פיתוח אחרי שנתיים תהיה שווה 3 מליארד - יקבלו נושי אחזקות 550 מש"ח + 300 על 10% מניות + 185 מהאופציות - קצת יותר ממליארד ש"ח (תספורת של למעלה מ 50% - הפסד של יותר ממליארד ש"ח על החוב) לעומתם , נושי פיתוח יקבלו מליארד ש"ח יותר מנשייתם (כלומר ירוויחו מעבר לחוב הקיים)

מן הצדק היה לתת לנושי אחזקות יותר אופציות. כמה יותר? לדעתי אופציה ל - 40% מפיתוח החדשה במחיר מימוש 1750 (במקום 15%) זה פתרון הוגן - נושי אחזקות יחזיקו 50% מפיתוח החדשה כאשר 40% מהמניות יונפקו עפ"י מחיר מימוש שהוא החוב שנושי פיתוח וויתרו עליו תמורת מניות.

כך פיתוח החדשה תוחזק 50% - 50% בין נושי פיתוח לנושי אחזקות - רק אם פיתוח מתאוששת.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות