זה לא קשור "למסע צלב" כזה או אחר שמנהל דה מרקר נגד דנקנר.
אני מאוד לא מסכים עם הדרך בו מוליכה נציגות אחזקות -ךדעתי היא פוגעת באנטרסים של הנושים ולא נותר לי אלא לקשור זאת לחברי הנציגות שיש להם אינטרסים מנוגדים למרבית הנושים
זה משפט המפתח.טובת הציבור מחייבת ניהול נכון של המשבר באי.די.בי. במיוחד מצד בית המשפט, וכן מצד הנושים, ובראשם הבנקים הגדולים. עריכת הסדרים שיאפשרו התאוששות קבוצת אי.די.בי, על זרועותיה השונות, ובמידת הצורך גם מחיקת חלק מהחובות, הינם כורח בל-יגונה
כל מי שעיניו בראשו רואה שהבעיה בפרמידה היא רצינית ביותר - הסדר אחזקות / פיתוח צריך להיות תחת חסות בית המשפט- רק כך תימצא דרך שכולם יקבלו המקסימום - וזה בעיקר רלבנטי לנושי אחזקות.
במצב הנוכחי, נציגות נושי אחזקות נמנעים מבית משפט למעשה בכל מחיר ומגבים עצמם בשלל תירוצים -העיקר לא לשמוט את "ניהול" ההסדר מידי הנציגות ולהעבירו לבת המשפט - שכאמור לדעתי יעשה עבודה הרבה יותר טובה
נציגות אחזקות פרסמה את אומדן השווי שלהם לפיתוח - הם חושבים שפיתוח שווה לפחות מליארד ש"ח.
אם כך - מדוע לא להשתלט על פיתוח + הכסף בקופה ולתבוע את הדירקטורים / מנהלים במאות מליונים? - זה 1.2-1.4 מליארד שווי + השבחה עתידים.
אם נאמין לאומדן השווי של פיתוח לגבי שוויה - כפי שהוגש לבית המשפט , הרי אין בכלל ספק שההסדר של אחזקות גורם נזק לא מידתי לנושי אחזקות - יש לאחזקות נכס ששווה יותר מ 2 מליארד ש"ח, סולבנטי - למעשה לא צריך למחוק ש"ח -
לאור העובדות הנ"ל אני תוהה מדוע נציגות אחזקות רצה להסדר ומתנדבת למחוק מליארד ש"ח חוב תמורת הזרמה של 200 מליון ו - 15% מהמניות ששוות לשיטתם אולי 150 מש"ח כשזה זה מביא אותם שוב ל - 1.2-1.4 מליארד, אך בלי השבחה עתידית?
זה לא ניהול מו"מ זו הפקרות או יותר גרוע.
ראינו אותה תופעה בדלק נדל"ן. הסוף היה הסדר משפיל. אם הנושים היו גורמים לתשובה להגיע לאולם של אלשייך ולתת לה לנהל את "המו"מ" בשמם - התוצאות היו לאין שיעור יותר טובות.
זו דעתי, לא חייבים להסכים עימי....