x

עמוד 18 מתוך 39 ראשוןראשון ... 8161718192028 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 171 עד 180 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

כדי לעבור לשווי נכסי חיובי, אתה זקוק לנכסים... ואתה צריך להשביח אותם. מי שמוכר את נכסיו בהיסטריה לא יכול להשביח אותם...

תחשוב איך היתה נראית הקבוצה לו היו יוצאים להסדר חוב לפני שנתיים כאשר פיתוח עדיין החזיקה ושלטה בכלל תעשיות...

אם כלל ביטוח תימכר ישאר לאידיבי הפורטפוליו של דסק"ש בלבד. ברור הרי שהרבה יותר קשה להגדיל את שווי הנכסים ב-2 מיליארד ש"ח כשאתה מחזיק גם את כת"ש ואת כלל ביטוח. כיום כלל ביטוח נסחרת מעל הונה העצמי, כך שהמקום לאפסייד מוגבל, כת"ש נמכרה תחת לחץ ונשארה רק דסק"ש. אם אתה חושב שדסק"ש לבדה מסוגלת להציף ערך מספק כדי להספיק למימון אחזקות, אז אתה מחזיק בנייר הלא נכון, וצריך למכור את אגח אחזקות ולקנות מניות של דסק"ש.

דרך אגב, לעניות דעתי, סלקום לעולם לא תחזור שוב לשער 100 ש"ח, כנ"ל שופרסל.

הנתונים שהצגת מרתיחים אגב. לעבור משווי נכסי חיובי של 4.2 מיליאד לשלילי של 2 מיליארד גובל בשערוריה, וטוב תעשה נציגות אחזקות אם תכנס לקרביים של הדירקטורים והמנהלים שהשמידו ערך בצורה מדהימה ללא ספק, חילקו דיבידנד על רווחים חשבונאיים, ולא טרחו למחזר חוב או להקטינו, כי הרי יהיה בסדר, ובמקום זאת רק נכנסו להשקעות ספקולטיביות במינופים גבוהים כמו מעריב, המשך השקעה בלאס וגאס ורכישת מניות נוספות של קרדיט סוויס.

השורה התחתונה היא עדיין אותו הדבר... הסיכון באגח אחזקות עצום, ואינו נותן פיצוי הולם לטעמי. כדי ליצור ערך דסק"ש צריכה לשלש את ערכה. משימה קשה מאוד ללא ספק, אם כי בהתחשב בנכסים האיכותיים אכן אפשרי בטווח הארוך (מאוד) כך שהערך לא יגיע עד לאחזקות בזמן, ולכן היום לדעתי המניות שלה הן הנייר הכי אטרקטיבי לטעמי בפירמידת אידיבי.

טוב, לא חשבתם שאידיבי תוותר בקלות, אבל זה יפה לראות איך כל חברת ייעוץ מתיישרת לפי מזמין השירות.
    הערכת השווי של הנציגות לקחה את התרחישים הפסימיים, ואגב, אפשר לעשות הערכה פסימית כזאת לכל חברה בבורסה, וחצי מהם יהיו במצב פשיטת רגל.
    אידיבי כמובן, הלכה לפי הערכת שווי אופטימית, ואפילו אופטימית מידי לדעתי, אבל אי אפשר לפטור את זה בקלות ראש.
    האמת היא כנראה באמצע, ואני חוזר שוב, אם המטרה של הנציגות היא להעיף את נוחי, בית המשפט יזרוק אותם מהמדרגות.
    אבל אם הנציגות של פיתוח תתעשת, ותנסה להגיע להסדר הוגן לטובת החברה עם נוחי ואלשטיין, אז כולם ירויחו.

יש פתרון!

נושי אחזקות (ששוב אני חייב לציין את מקצועיותם.....) הגישו לבתי משפט נייר עמדה שאומר את המשפט הבא:

"תחת הנחות של מימוש נכסים במחירים סבירים ובעיתוי ריאלי, לאי.די.בי פתוח יש יכולות סבירה לעמוד בהחזר התשלומים לבעלי החוב במועדם המקורי".

כלומר, אם פיתוח תקבל את המחירים שמבקשת , בזמן שתבקש אז אין בעיה.

גאונים כבר אמרנו?

במקום לאמר - אנחנו מסכימים אם נושי פיתוח, יש היום בעיה של מחירי שוק ולכן עלינו להבטיח שנקבל מחירים ריאליים על הנכסים ולכן יש לארגן מחדש את החוב, לא למחוק אגורה , אך לא להיות בלחץ מימושים, הם בעד המשך הקזינו של דנקנר.

הרי ברור כשמש עכשיו, שנניח שבית המשפט יתן לפיתוח עוד שנה להתגלגל, אם יתברר עוד שנה שאין השבחה בפיתוח והפער בין הנכסים להתחיבויות נשאר בעינו - נושי אחזקות לא יראו שקל.

מעניין שהנציגות כלל לא מוטרדת שדנקנר בארגנטינה כבר מספר ימים ודממה מוחלטת. זה לא ממש מבשר טובות
    נערך לאחרונה על ידי tby, 25.04.2013 בשעה 15:01

גם מכירה של כת''ש מעל מחיר השוק זה עובדה...
    אני תמיד מגיב אחריך, כי צריך לאזן לקוראים את הצד הפסימי שלך, יש גם צד אופטימי.
    בוא נסכם זאת כך:
    שנינו מסכימים שאידיבי פיתוח צריכה תכנית הבראה \ הסדר לטובת בעלי המניות ובעלי החוב.
    מה שאני לא מסכים איתך, זה הניסיון להעיף את נוחי ואלשטיין כבעלים, לזה גם בית המשפט לא ייתן יד, כי הטענות של נציגות פיתוח לא מחזיקות מים, וכרגע מה שנשאר זה להמתין להחלטת בית המשפט, ואז נראה מי למד את החומר.

כתבה בכלכליסט של אורי טנא סל
    http://www.calcalist.co.il/local/art...600765,00.html
    רק תראו כמה גורם הזמן חשוב לחברת אחזקות, והפוטנציאל בכל זאת לריקוברי אחרי הסדר באחזקות,
    2008 - השווי הנכסי הנקי של אידיבי אחזקות היה שלילי, מינוס 2.6 מיליארד
    2009 - בעקבות השנה הטובה בשווקים, השווי הנכסי הנקי של אידיבי אחזקות היה חיובי 4.1 מיליארד
    2010 - השווי הנכסי הנקי של אידיבי אחזקות כבר היה פלוס 4.2 מיליארד
    2011 - בעקבות המחאה והרגולציה השווי הנכסי הנקי של אידיבי אחזקות היה שוב שלילי, מינוס 1.8 מיליארד
    יש פערים אדירים בשווי בין שנה לשנה, אני לא אומר שהגלגל יתהפך בוודאות בשנים הבאות, אבל אי אפשר גם לשלול זאת בהחלטיות, במיוחד אם יהיה הסדר בפיתוח אחרי אחזקות.

שלום לכלם,
    אשמח לתגובות .......

איך לא עלה בדעתו של איש ורק הח"כית מבינה ??????????????
    רר עם נ. דנקנר במטוס הפרטי - האין כאן ניגוד אינטרסים??????האם תופעה זו היא אתית???
    דין נוחי מהרצליה כדין מסעודה משדרות" - ברור מה זה הניסיון להפלייה???

"מיחקי גם לי את החוב - מה זה עשרות אלפים לעומת מילארדים. קטן עליך למחוק לנו כמה אלפים"

"כ פנינה תמנו שטו (יש עתיד) קראה בצהריים למנכ"לית בנק לאומי רקפת רוסק עמינה למחוק את החוב שיש לה בבנק לאומי כמו מחיקת החובות המסתמנת לנוחי דנקנר.

תמנו שטו אמרה: "אני, פנינה תמנו שטו נשואה לציון מודיעה שיש לי מינוס בבנק לאומי, ואני מבקשת למחוק לי את החוב. רקפת, בינינו החוב שלי קטן עשרות מונים משל דנקנר מה זה עשרות אלפים לעומת מילארדים. קטן עליך למחוק לנו כמה אלפים".

תמנו שטו המשיכה: "איפה שמענו על תספורות מהסוג הזה? חבל שאין לי חברים קרובים בצמרת הבנקאית. הייתי מוחקת חובות ולא היינו מגיעים לסכום של דנקנר. מה לעשות בזמן שמדינת ישראל הולכת למתווה כלכלי הדורש מכולנו לשאת את הנטל יש כאלה שלא יודעים לשאת בנטל שהם יוצרים בעצמם".

עוד אמרה: "אם אתם לא דנקנר אין לכם פריבילגיות. מתברר שמגיע לו הסדר כי הוא טייקון, אבל כשמדובר באנשים הקטנים, המכתב מעו"ד הבנק לא מאחר לבוא. יש כאלה הטוענים שטוב היה לעשות את ההסדר ומחיקה קלה בחובותיו של דנקנר. הם לא ראו בכך שום דבר חריג כי מדובר בנוהג שהשתרש בקהילת העסקים. ההסדרים נהוגים עם הרבה אנשי עסקים ובזכות הסדרים אלה מצליחים לשמור על מקומות עבודה של המוני עובדים".

היא הדגישה כי "הסדר ופריסה כן, מחיקה לא! לנוחי יש כיס עמוק ואיש אינה צרה עליו אך לשם ידו הארוכה של הבנק היתה צריכה להיכנס. שישלחו ללמוד מההוצאה לפועל. למה מותר להיכנס לביתו של אזרח רגיל לקחת את הטלוויזיה ואת מכשירי החשמל ולהשאיר בלא כלום גם אם אין לו? אצל נוחי תראו מוצרי גדולים ויקרים אבל לא כאלה שאנשי ההוצאה לפועל לא יכולים להרים. דין אחד צריך להיות למסעודה משדרות כמו לנוחי מהרצליה פיתוח. אכן מדינה מיוחדת מדינה ללא הלחץ מהציבור היתה נותנת להסדר החוב שלו לצאת לדרך".

אנשים בבקשה לחשוב. החוק, לכאורה ואני חייבת לשים לכאורה כדי שלא, רחמנא ליצלן, אתבע LOL לא שווה לכל אחד. יש מן הסתם יותר שווים......

ושוב על המחוקק לתת דעתו דחוף לתופעה בכלל ולתופעת "התספורות" בפרט ......
    לכל מאן דבעי - תספורת או בלע"ז haircut בחברה בע"מ זה דבר חוקי.....ויש הפרדה גמורה בין הבע"מ לבעלים קרי הטייקונים .......................כמובן ערבות בעלים זה כבר משהו אחר.......................!!!!!!

אכן אותי התופעה מקוממת בענק.
    מה אני אעשה בנדון? אני כנראה אתחיל לכתוב ומי שרוצה לחבור אלי - מוזמן........

יש עוולות ויש לתקנן הנה קחו למשל את יאיר לפיד הוא ילחם מלחמת חורמה בכל התופעות השליליות בחברה הישראלית מהפאן הכלכלי אבל גם מהפאן הנגזר - קרי - מר לוי מאילת או הגברת כהן שווים לכל אדם אחר למשל זה הגר בארסוף, צמרת, רחוב גלי תכלת וכו'.
    אני מקווה שהבהרתי עצמי והיטב.

ושוב אשמח לתגובות
    יום נעים

R

נערך לאחרונה על ידי rema1, 24.04.2013 בשעה 14:20

צהריים טובים,

והסגה לא נגמרת ..................סיפור בלי סוף ...................הכל דיבורים LOL

אי.די.בי על ההסדר הכפוי: "מחטף אלים של נכסים מצוינים בהובלת קרן יורק"זאת לאחר שנציגות מחזיקי האג"ח של החברה בראשות קרן יורק הגישו לבית המשפט בקשה דחופה להסדר כפוי

"אי.די.בי פתוח כשרת פירעון. עודף נכסיה על פני ההתחייבויות עומד על מיליארדי שקלים", כך לפי בקשה שהגישה החברה לבית המשפט לפיה יש לדחות על הסף את כל הבקשות להסדר כפוי ולסעדים זמניים.

פנייתה של אי.די.בי לבית המשפט באה לאחר שנציגות מחזיקי האג"ח של החברה בראשות קרן יורק הגישו בתחילת השבוע לבית המשפט בקשה להסדר כפוי. אי.די.בי פתוח מעידה כעת כי היא חברה כשרת פירעון שעודף נכסיה על פני ההתחיבויות עומד "בין 1.9 ל-3.3 מיליארד שקל", כך לפי החברה.

"זהו ניסיון שמובילה קרן יורק למחטף אלים של נכסים מצוינים בנזיד עדשים", נאמר בכתב התשובה שהגישה היום אי.די.בי פיתוח, "הבקשה המונחת בפני בית המשפט הינה ניסיון למחטף אלים של כל נכסי החברה תחת הכותרת תוכנית הבראה. קבלת ההצעת הנציגות תוביל למחיקתו המיידית של חוב בהיקף 2 מיליארד שקל שחבה החברה האם אי.די.בי אחזקות למחזיקי אגרות החוב שלה".

אי.די.בי פתוח מפרטת, כי מעולם לא הוכרז בישראל תאגיד חדל פירעון בשל אי עמידתו במבחן המאזני. מהבקשה עולה כי היא מחזיקה בקופתה סכום נזיל בהיקף העולה על מיליארד שקל שמספיק ללא כל פעולה נוספת לתשלום מעל 95% מחובותיה השוטפים עד סוף 2013. בתוך כך, אי.די.בי דוחה את הבקשה למינוי נאמן שיוכל להטיל ווטו על החלטותיה.

"קיים חשש כי דווקא עודף נכסי אמיתי וממשי זה, המוכר היטב לכל מי שמנתח נכונה את החברה, הוא זה המושך אליו בעבותות קסם את המבקשות המנסות להשתלט על החברה ולהפקיע עודף זה לטובתן תוך נישולם של כל אלה הזכאים לו - ובראשם מחזיקי אגרות חוב שלהחברה האם אי.די.בי אחזקות", כתבה אי.די.בי בבקשה.

אשמח לתגובות
    tby מה אתה אומר?
    נראה לי הסיפור יגמר עו"ד יגזרו קופונים בלי סוף
    ימצאו פרצות ו.....................

המשך יום נעים

R

רינמט,

אני מבין את הצורך שלך להציג "צד אופטימי" לכל הפיאסקו שנקרא נציגות אחזקות, אבל אנא אל תסלף עובדות

1. ההסדר של אחזקות מבוסס על ויתור של מליארד ש"ח בחוב תמורת הזרמת 200 מש"ח + 15% מהמניות של אחזקות - אתה רוצה לסתור זאת - בבקשה אל תיתלה באקסל של RH

2. לצטט אותי שאומר שצריך למחוק חוב - זה בסדר גמור - אני גם אמרתי באותה פיסקה שצריך לקבל פיצוי מתאים במניות - וזה פשוט לא לא קורה . אם במקום 15% הנציגות היתה מתפשרת על 50% אז ניחא , אבל לתת לדנקנר 85% מאחזקות תמורת 200 מש"ח זו הפקרות

בתור מי שמחזיק אגח אחזקות היום - אני מצביע בעד המרת רוב החוב למניות - בלי דנקנר ובלי אלשטיין. זו לדעתי חלופה עדיפה על ההסדר המוצע.

לא חייבים להסכים.

חסות בית המשפט

זמן רב טענתי כי עדיף לנושי אחזקות הפניה לבית המשפט גם באם רוצים להגיע להסדר, אך גם הזהרתי כי משיכת הזמן ואי הגעה להסדר תוביל למצב בו נציגות אחזקות תאבד את משמעותה כי הארועים יובילו לפתרון כזה או אחר ולנציגות לא תהיה דרך להשפיע על הדברים

במסגרת הדיון המשפטי בדרך להסדר החוב באי.די.בי מביא עמו בעל תפקיד חדש ומשמעותי - אתמול מינה שופט בית המשפט המחוזי איתן אורנשטיין את עו"ד ארנון שגב ליועץ המשפטי למומחה הכלכלי מטעם בית המשפט אייל גבאי. לשגב יהיו שני תפקידים משמעותיים ביותר: הוא יצטרך לקבוע אם משיכות הדיבידנדים של אי.די.בי בעבר היו אסורות ומהו ערכו הכלכלי של הפטור מאחריות שמבקשת אי.די.בי במסגרת ההסדר מול נציגות אי.די.בי אחזקות. פטור זה נוגע בעיקר לבעלי השליטה בחברה.

משמעות מינויו של שגב היא הגברת הפיקוח של בית המשפט על אי.די.בי באמצעות המשקיף חגי אולמן והמומחה אייל גבאי. זו למעשה הפעם הראשונה שבה חוק התספורות מיושם ומתמנה גורם משפטי כדי לקבוע אם הדיבידנדים שנטלו בעלי השליטה בחברה לאורך השנים נלקחו כחוק. בשלב הראשון ייבדקו הדיבידנדים שניטלו ב־2010. אי.די.בי חילקה בשנים 2008–2010 דיבידנדים בהיקף 1.5 מיליארד שקל, ולפי הממצאים יחליט שגב אם יכולה להיות תספורת בהסדר של החברה. אם שגב יחליט שהדיבידנדים חולקו שלא כדין, יבוטל ההסדר שאי.די.בי הגיעה אליו עם נציגות אי.די.בי אחזקות.

במילים אחרות, בית המשפט יכול להטיל ווטו על כל הסדר שיוצע, גם אם נציגות האגח מאוד תרצה לקבלו.

אני גם תוהה מה הסטטוס של "ההסכם הסגור" עם אלשטיין......

שלום
    האם ישנה מגבלה חוקית ללקיחת דבידנדים במידה והחברה מרוויחה ?
    רק אם מסתכלים על אלוביץ ואיך שהוא מרוקן את בזק לא ניראה שייש מיגבלה .
    תודה מראש
    אייל

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות