x

עמוד 16 מתוך 43 ראשוןראשון ... 6141516171826 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 151 עד 160 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

אומי נבהל מהביקורת הציבורית והחליט שהוא מעדיף להפסיד עד 300 מ' ש"ח ולקבל במקומם כמה ליטופים מהעיתונות
    אני לא חושב שזה המצב. האמת כנראה יותר מורכבת.

בגלל הקשרים האישיים של בעלי גנדן עם מערכת הבנקאות כולם העדיפו פתרון של הזרמת כסף חדש על פני מימוש ערבויות אישיות.

כשהדירקטורים הציבוריים של לאומי שאלו שאלה פשוטה - כמה נזק יגרם מביטול עיסקת אלשטיין, שלמעשה היא על הנייר וזמנה חלף וקשורים אליה אין סוף התניות, אל מול אלטרנטיבה של פרוק גנדן ומימוש הערבויות האישיות של כל מי שלקח שם הלוואות - כולם עם כיסים עמוקים.

את התשובה הם לא קיבלו באופן ישיר, אלא באופן עקיף, על מנת למנוע מצמרת בנק לאומי לבלות הרבה זמן בחדרי החקירות של משטרת ישראל.

אין כמו אור השמש והדיון הציבורי .

בנק לאומי לא הפסיד 300 מליון. כל מה שהוא הפסיד זה את ההזרמה של אלשטיין. למעשה, הוא הרוויח את אי מחיקת 100 מש"ח תמורת הזרמת 100 מש"ח.

הערבויות של הבנקים בגנדן שוות יותר מההזרמה של אלשטיין - והם עכשיו , כבעלי אחזקות, יקבלו את כל ההשבחה של אחזקות (פחות מה שינתן מהסדר לאחרים) - וויתרו על 100 מליון עכשיו תמורת אפשרות (וזה מה שדנקנר מכר להם) להשבחה עתידית - 100% מההשבחה העתידית.

אותו דבר עם נושי אחזקות - לא יקבלו היום 250 מש"ח, אך יקבלו את כל ההשבחה של פיתוח, פחות ממה שיתנו לפיתוח בהסדר

נושי פיתוח יכולים להיות רגועים - הפסיק תהליך הפרוק מרצון

כולם , הבנקים והמוסדיים, קיבלו את התזה של דנקנר על השבחה והיו מוכנים עוד איכשהו לדחות ולוותר על חובות תמורת הזרמה של פחות מ - 10% מהחוב הכולל (גנדן+אחזקות) . אז כל מה שקרה הוא שבמקום שדנקנר / אלשטיין יקנו השליטה (ופטור מתביעות) תמורת נזיד עדשים, המצב מתהפך - הנושים יקבלו 100% מההשבחה + מה שיגבו מתביעות.

זה פתרון הרבה יותר טוב לכולם במקום לשחק בנדמה לי ולכרכר סביב אלשטיין שלא בא וגם לא מצלצל.

אם הוא היה רציני ומפקיד הכסף בנאמנות - כמקובל, אולי היה עוד סיכוי, אך ההתנהלות שלו, למי שמנוסה , מעידה על חוסר רצון לבצע העיסקה פשוט הוא העדיף למשוך זמן בציפיה שיהיה לו תרוץ לרדת מהעץ.

עכשיו שכולם באותה סירה -בנקים ומוסדייים - הם ימצאו דרך אינטליגנטית, בהובלת הבנקים להוציא את המקסימום מהמצב - וזה יהיה הרבה יותר טוב מאשר תהליך דומה עם דנקנר וחבורתו שהוכיחה את יכולתה המופלאת להשמיד ערך.

זו טענתי לאורך כל הדרך
    נערך לאחרונה על ידי tby, 20.04.2013 בשעה 09:04

אני חושב שהיתה כאן מריחת זמן של כולם. נוחי להערכתי ניסה למשוך את כולם באף - הן את נושי אחזקות והן את הבנקים שהנה עוד רגע אלשטיין שם כסף. המריחה הזאת יתכן ומטרתה היתה בין להתיש את נושי אחזקות ושיגיעו לרגע האמת לאחר שנה של בירבורים יקחו את הכמה פירורים שיזרקו להם - לגמור את הברדק וזהו ובין בתקווה לאיזה שנוי בטווח של חודשים שיאפשר מימוש אדיר בתחתית הפירמידה שיאפשר לא ללכת להסדר אלא להזרים נזילות לפתוח ודסק"ש ולא לאבד את השליטה.

אלשטיין שלא ברור מה טיב הקשר שלו לנוחי כבר שם 25M$ לתוך גנדן ואו התמהמהה בהשלמת העסקה של הפקדה בנאמנות של 75M$ או לחילופין שיתף פעולה עם נוחי בהתשה של נושי אחזקות בדחיות ודחיות ודחיות (זו הערכתי, אם יש למשהו אחרת מוזן לרשומה).

לאומי, שמחזיק יחד עם מזרחי שעבודים על מניות אחזקות קיווה להציל חלק מהחוב -כל ההתלהמות של הטוקבקיסטים והעיתונאים על הפרשה שגוי ואבסורדי. עסק ושמו בנק אומר שלוקחים סכון במתן אשראי - חלק מהחוב לא יוחזר וימחק כחובות מסופקים. במצב הקיים, בנק לאומי קיווה לפרוע במזומן שליש מהחוב, שליש לפרוס ושליש למחוק - כל אלטרנטיבה לרבות לקיחת המניות מנוחי ושאר השעבודים היא רעה בהרבה מאשר הסדר.

לאור הלחץ הצבורי והעיתונאי ומאחר וכולם מכירים כיצד הבנק בעזרת עו"ד הופך חוב של עשרות אלפים למאות אלפים והריסת חיים של החייב מעתה ועד אחרית הימים -העדיף הבנק מהלך של יחסי צבור על פני החזרה של החוב(אם משהו מבין את המהלך האחרון של לאומי אחרת ממני מוזמן לכתוב).

לדעתי, לאור מה שקרה ולאור ניצול המצב והאווירה הצבורית ע"י נציגות פתוח החל כאן מהלך שהולך להרוס את אסטרטגיית התשת החייבים בידי אלשטיין את נוחי - אם לפני חודש, חודשיים ושלושה היה מגיע הסדר של פרעון ~ 30אג במזומן לנושי אחזקות יחד עם פריסה של מירב החובות ומיעוט של המרה בהון - נוחי היה מקבל שקט תעשייתי משוק ההון ויכולת לפנות לביהמ"ש ולבקש הסדר בפתוח - הסדר שהיה מבוסס ברובו על דחייה של מירב החוב ללא המרה בהון ואז כמה שנים של שקט והשבחה של הנכסים.

במקום זאת, אני מעריך שוורדה אלשייך תקבל את הטענה של נושי פתוח כי קיים ספק סביר לגבי יכולת פרעון כל החובות לכל הנושים ובמועדם וכי עדיף הסדר היום ולא בעוד שנה.

להערכתי, אם ביהמ"ש יקבל את הטענה של פתוח על נושי אחזקות ונושי גנדן וטומהוק לפנות אל ביהמ"ש ולבקש להצטרף אל ההסדר המתגבש.

הסדר אפשרי שאני רואה לנגד עיני הוא בהחלט ההמרה של 70% מהחוב של פתוח לאג"ח ולבנקים למניות בכורה נושאות ריבית (כהצעת tby בפוסט פתוח) ושמאפשרות לחברה לשלם את הריבית כשהיא יכולה ולא להכנס למימוש נכסים לחוץ.

הייתי הולך על מהלך של מתן 50% ממניות פתוח כמניות בכורה נושאות ריבית יפה לטובת נושי פתוח + סדרה ארוכה וסדרה קצרה של אג"ח על ה- 30% מהחוב. נניח ריבית של 7% שקלית במניות בכורה ובאג"ח הקצר ו- 6% צמוד מדד באג"ח הארוך ובטחונות בהתאם למה שניתן לתת היום ביחס כסוי של 150%.

50% ממניות פתוח ינתנו כמניות רגילות לנושי אחזקות + המזומן שבקופה + מנוי בודק לכל ההתנהלות של בעלי השליטה בעבר בגרעין IDB (גם משפחות מנור ולבנת לרבות הדנקנרים), בעלי תפקידים והדירקטוריון בעבר ובהווה - מטרת המהלך לנסות לאתר עסקאות בעלי עניין שאין בהן הגיון כלכלי, מהלכים של של מכירה בזול, קשרים בין חברות בקבוצה או במילים פשוטות לנסות להוציא לאור את כל מה שקרה ב- 10 השנים האחרונות ב- IDB שהביאה עד הלום.

למהלך צריך שיהיו שותפים נושי פתוח והבנקים בגנדן וטומהוק ואם בעתיד יצליחו לחלץ משהו מבטוחי הדירקטורים, בעלי השליטה וההנהלה - הכספים הללו ישולמו לנושים כולם לפי מפתח פארי ללא קשר למיקום בפירמידה.

לנושי טומהוק וגנדן הייתי נותן אופציות ארוכות טווח של 10 שנים למניות פתוח (נניח ל- 20% ממניות פתוח) במחיר מימוש הגיוני (נניח 100% מעל מחיר ההון העצמי של פתוח לאחר הסדר וטווח של 10 שנים להמתנה עד להבשלת ההבראה בקונצרן).

כל המהלך שאני מציע אם באמת אלשייך תקבל את טענת פתוח מבוסס על המרה של 70% מהחוב של פתוח למניות בכורה בריבית יפה ושמשולמת רק כשהחברה יכולה - המניות הללו 50% מהון המניות של פתוח. 30% מהחוב יפרס מחדש כסדרות קצרות וארוכות בריבית יפה. נושי אחזקות יקבלו כמניות רגילות 50% ממניות פתוח ויהנו מהשבחה עתידית רק לאחר פרעון מירב החובות לנושי פתוח. הבנקים של הקומות הגבוהות יקבלו אופציות שיהיו שוות משהו רק אם הקונצרן יעבור לפסים חיוביים בעתיד הרחוק.

כל המגדל של טומהוק-גנדן-אחזקות-פתוח יומר לקומה אחת - בקומה התחתונה חוב עליון, בקומה מעליה מניות ובקומה שמעל אופציות.

לאור העובדה כי נושי טומהוק הם האחרונים בטור לנשייה ניתן ללכת למהלך של אופציות של 15 שנים ובמחיר ממוש של 200% על ההון העצמי של פתוח לאחר הסדר.

כל הניירות סחירים - מי שלא רוצה להמתין להשבחה עתידית שימכור היום בהתאם למחיר השוק.

בשעה זאת מתראיין אלפרד אקירוב מבעלי בנק לאומי ואומר כי ההסכם עם נוחי דנקר לא בטל אלא רק מעוקב.
    לכן אני חושב כי אם אלשטיין יפקיד הכסף בנאמנות שבוע הבא אזי כל ההסדר תופס תנופה והדברים נרגעים.
    כנראה לנסיעה של נוחי מצטרף גם נציג בנק לאומי על מנת לסכם הדברים ולזרז אותם.
    מחכה לנו שבוע מעניין מאד ומלא התפתחויות.

JSPH

הייתי הולך על מהלך של מתן 50% ממניות פתוח כמניות בכורה נושאות ריבית יפה
    נראה שאינך מבחין בין מניות רגילות למניות בכורה - מניות בכורה אינן מניות במובן בו אתה רגיל להתייחס אליו - זכות למינוי דירקטורים, הזכות לקבלת דוידנדים, וקבלת ההון העצמי בפרוק.
    מניות בכורה זה למעשה אגח בעל עדיפות האחרונה בחוב החברה - אין להם זכות בקבלת רווחים או הון בפרוק, אך יש עליהם ריבית (שמתיחסים אליה כדוידנד) שחייבת להיות משולמת לפני שהמניות מקבלות דוידנד, אך החברה רשאית לא לשלם הדוידנד למניות הבכורה אם המצב מצדיק זאת - לפיכך הן מסווגות כהון מניות ומכאן השם - מניות הכורה.
    יש כל מיני ווריאציות על מניות בכורה - צוברות, ניתנות להמרה / פרעון מוקדם וכו.

לפיכך יצירת מניות בכורה אינה משפיעה על המניות הרגילות של החברה - מניות המקנות בעלות.

מה שטוב ב"פטנט" שנקרא מניות בכורה שזה חוב לטווח ארוך מאוד ומי שרוכש מתייחס בעיקר לתקבולי הריבית - אם החברה בטוחה - מניות הבכורה נסחרות סביב הפארי - עפ"י הריבית שהם משלמים ביחס לריבית השוק לטווח ארוך - אך אין צורך להחזיר קרן.

מהלך של העברת חלק מחוב פיתוח למניות בכורה שנושאות נניח 10% ריבית + המרת חלק קטן מהחוב למניות + הארכת המח"מ של יתר החוב יוריד את לחץ הפדיונות מהחברה ויעביר את החברה להון חיובי.

ההון של פיתוח בסולו הוא גרעון של 250 מש" ח - על 6 מליארד חובות וחלויות שוטפות - בעלות מימון של 350 מש"ח בשנה.

המרת 10% מהחוב ל 25% מניות - יעביר את פיתוח ל הון חיובי של 350 מש"ח
    המרת 20% מהחוב למניות בכורה יגדיל את ההון ל - 1.5 מליארד על חוב של 4.2

זה עדיין מינוף גבוה.

השלב הבא הוא המרת חוב תמורת מניות של חברות בנות (כלל ביטוח, דיסקונט השקעות וכור) - כך שירדו עוד 1.5 מליארד מהחוב - אני מניח שהשילוב של מחירי אגח ארוך נמוכים ושווי שוק הנמוך מהשווי בספרים יאפשר המרת החוב למניות ללא הפסד הון מצד פיתוח אך יהיה רווח מיידי למחזיקי האגח.

זה יביא את פיתוח להון של 1.5 מליארד מול חובות של 2.7 מליארד - חצי מההתחלה, וריבית שנתית לשלם של 150 מש"ח - זה כבר עסק בר קיימא - זה אומר שמניות הבכורה יסחרו קרוב לפארי ויהיה שווי יפה למניות כך ששוי השוק של החבילה שיקבלו נושי פיתוח תהיה גדולה משווי השוק של האגח שהם מחזיקים , והאגחים החדשים שיונפקו יקבלו דרוג טוב , החברה תוכל למחזר חוב , לשלם דוידנד והכל בא על מקומו בשלום.

נושי אחזקות יחזיקו 75% מפיתוח ויצטרכו להגיע להסדר עם הבנקים בגנדן על מנת שאלו ישתפו פעולה בהסדר בפיתוח - אני הייתי מציע מיזוג בין גנדן לאחזקות, כאשר הבנקים יקבלו את רוב מניות אחזקות החדשה (60%) ונושי אחזקות הישנה יקבלו את מירב החוב באחזקות (80%) - דרך חוב ומניות בכורה . אין ספק שכולם ימחקו חלק מהחוב - אך את התמורה הם יקבלו דרך שווי המניות

הבנקים והמוסדיים ירכיבו דריקטוריון בפיתוח ואחזקות החדשה , ואני מניח שבשלב כלשהו תמכור אחזקות החדשה מניות של פיתוח בשוק כדי לפדות את מניות הבכורה .

זה יקח זמן והרבה וויכוחים על שקל לפה שקל לשם אך בגדול - כולם יכולים לקבל את כספם אם יתנהגו באופן סביר

ומה לגבי יורק? - הם מחזיקים רק 20% מחוב האגח - מי שיתן את הטון בהסדר של פיתוח יהיו הבנקים...... ולהם אינטרסים באחזקות וגנדן.

מי שעוד לא מבין - יום ראשון זה הזמן לקנות אגח אחזקות

לי זה היה ברור שכל המהלך של הבנק זה ליחסי ציבור ותו לא, ברגע שאלשטיין ישים את הכסף, הריח של הדולרים יגרום לבנק לקשקש כמו כלב לקבל איזה עצם, תהיו בטוחים בזה...
    למרות שאני קרוב לאתאיזם, נראה לי שזה שאלשטיין בן אדם מאמין, רק יעזור לנוחי, אלשטיין יתעלם מכל העליהום ויהיה שותף לבסוף של נוחי, כמו שאמרו מקודם, אם הבן אדם שם 25M דולר על כלום, אז שכרגע, כבר יש הסדר עם נושי אחזקות, ויהיה גם בגנדן, אז יהיה יותר כלכלי להכניס 75M דולר.
    אני עדיין אופטימי שהכל יסתדר (גם אם יהיה התקף פאניקה מחר) ולא רק בגלל שאני בפנים, גם אם הייתי משקיף כרגע בחוץ הייתי נכנס שוב. כי בסופו של דבר ההגיון הכלכלי אמור לגבור על הכל.
    נערך לאחרונה על ידי rinmat, 20.04.2013 בשעה 20:29

רינמט,

תשכח מבנק לאומי - הקרקע שם בוערת:

"גורמים המקורבים לבנק ישראל הגדירו את התנהלות בנק לאומי בטיפול בחוב של חברת גנדן כ"התנהלות אומללה", במובן הזה שעד היום הבנק לא עשה די על מנת לגבות את החוב. בבנק ישראל לא היו משוכנעים כי הבנק פועל בנושא זה כיאות ולא היו משוכנעים כי הדירקטורים והמנכ"ל פועלים לטובת הבנק ועל כן החליטו לפתוח בשבוע שעבר בבדיקה."

זו שפה מכובסת לכך שבנק ישראל הגיע למסקנה שבנק לאומי נתן טיפול מועדף לנוחי דנקנר ולא פעל עפ"י האינטרסים של בעלי המניות שלו.

השאלה מדוע הוא קיבל טיפול מועדף ועד כמה הוא נושא החקירה.

בהינתן הקשרים המסועפים של רוסק-עמינח / מאור עם דנקנר לא אופתע אם זה יסתיים בהתפטרות וחקירת משטרה

ל- tby, האם התכוונת ל- 30% - משהו במספרים שלך לא מסתדר לפי 20%.

אני מבין שמניות בכורה הן כמו שטרי הון של הבנקים שלבנק יש אפשרות לא לשלם כשאין אפשרות ולשלם בהמשך כשיתאפשר - בניגוד לשטרי הון של הבנקים לא ניתן להמיר את החוב להון חד צדדית.

אז אם אני מבין, ההצעה שלך מדברת על המרה של 30% מהחוב להון פתוח, המרה של עוד 25% מהחוב למניות בנות ואת השאר לפרוס. את מחצית החוב להמיר לאג"ח ארוך יותר ופחות וכן למניות בכורה בהיקף ניכר.

70% מהמניות יועבר לנושי פתוח בכל המגדל כשאת רב המניות יקבלו הבנקים והחוב לאחזקות יומר בעקרו למניות בכורה נושאות ריבית -->> כשהשלב הבא הוא יצוב המערכת וחיפוש קונה לשליטה בכל המשק הישראלי ע"י הבנקים - אותו רוכש יפרע חלק גדול ממניות הבכורה בפתוח ואחזקות לאחר חזרה לשגשוג של הקונצרן.

מחר אני צופה פירוק באג"ח פתוח ואחזקות - למה אתה מציע לקנות?

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה

מי שעוד לא מבין - יום ראשון זה הזמן לקנות אגח אחזקות
    עכשיו בלבלת אותי לגמרי
    במה שונה מחר מבחינת כדאיות רכישת אגח אחזקות ?
    אם אתה צופה קנייה לתוך פניקה, אם תהיה, באיזה מחיר לדעתך שווה קנייה ?
    תקן אותי אם אני טועה...לא הערכת את אגח אידיבי ב - 10 אג' במקרה פירוק...
    לא נראה לי שאלו יהיו המחירים מחר...אבל אולי אני טועה...
    *** יום שעובר - לא חוזר ***

JSPH

לא הבנת את הצעתי, אחזור שוב:
    בפיתוח:
    10% מהחוב יומר ל 25% מהמניות ===> נותרות 75% מהמניות בידי אחזקות
    20% מהחוב - יהפוך למניות בכורה - זה בדיוק כמו שטר הון של הבנקים
    25% מהחוב - יומר למניות של חברות בנות
    40% מהחוב יפרס לארוך/ קצר והמרה.
    5% מהחוב ישולם מהמזומן (האגח הקצרות מאוד)

באחזקות (שאני מציע שתמוזג עם גנדן)

רכוש אחזקות - 75% מפיתוח
    חוב בתוך אחזקות - 80% של נושי אחזקות, 20 נושי פיתוח - חלקו במניות בכורה , חלקו בחוב ארוך

החוב יעבור "תספורת" רצינית, ההשבחה - דרך מחיר המניה

מניות הבכורה ינתנו לפדיון מוקדם -נניח תמורת המרה למניות פיתוח השווי מוסכם - כאשר שווי פיתוח תגיע לכך
    מי יהיו בעלי אחזקות?

60% נושי גנדן, 40% נושי אחזקות

למה אני מציע לקנות? - מחר תהיה מכירה בפאניקה, לפני שיבינו שמה שקרה זה בעצם לטובת נושי אחזקות - עם דנקנר היה פרוק מרצון של פיתוח, בלי דנקנר - תהיה השבחה .

עם דנקנר חדלות פרעון של פיתוח היתה עניין של זמן, בלי דנקנר - יהיה הסדר שטוב לכולם.

אינני חושב שפרוק זו החלופה היחידה - ההסדר שאני מציע מחזיק מים ויאפשר לכולם להמתין להשבחת נכסי פיתוח

זה הימור מחושב, לא השקעה בטוחה, אך ברמת המחירים שעשויה להיות מחר - זו יכולה להיות נקודת כניסה מעניינת. הגבול להפסד די מוגדר - המזומן בקופה.

זה הימור שההסתברות שיצליח טובה לדעתי יותר בלי דנקנר מאשר איתו. כלומר - כל מי שמאמין שפיתוח אכן תעבור השבחה - ובלי אמונה כזו אין מה להחזיק אגח אחזקות - הרי עכשיו הסיכויים אכן לראות ההשבחה השתפרו - כי יקרה אחד משני דברים -

או שתהיה התקדמות ללא דנקנר, או שפתאום נגלה שכיסיו יותר מלאים ממה שחשבנו וכשהוא שוב עומד על מדרגות בית המשפט הוא יתן הצעה שאי אפשר יהיה לסרב לה - בכל זאת לכל חבורת המנהלים של גנדן / אחזקות יש ממה לחשוש שיתחילו לפשפש במעשיהם
    נערך לאחרונה על ידי tby, 20.04.2013 בשעה 21:36

ברובריקה של "אג"ח" אנו עוסקים בהסדר זה או אחר ולא בכדאיות השקעה.

בין 2008 ל-2011 בוצעו בישראל 94 הסדרי חוב בשוק האג"ח, בסכום של כ-21 מיליארד שקל.
    שהמשחק יהיה אוגן, - קרנות, מוסדיים, בנקים ויתר נותני הלוואות ישירות או דרך קניית אג"חים, צריכים לקבל ביטחונות (וכמובן שיש לעקוב בזמן אמיתי אחרי שווי אותם הביטחונות). אחרת, מהנפקות לא מגובות צריכים לדרוש ריבית דרקונית.
    מובן, שכמות ההנפקות תקטן, אבל המשחק תהיה יותר הוגן. רגולציה?
    כן!
    ונגמרו המשחקים.... משקיע פרטי שמוכן לקחת סיכון - תפאדל! לקרנות פנסיה-תמלוגים אסור לרכוש אג"חים ללא ביטחונות "קשיחות" (חוק מתאים, והכל מסתדר).

בממשלה יושבים דבילים?

אני לא רוצה להרחיב את הדיון לחברות הדירוג: להן גם שמורה לי פינה "חמה" בלב

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות