x

עמוד 14 מתוך 43 ראשוןראשון ... 4121314151624 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 131 עד 140 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    התשובה לאיפה הכסף של אלשטיין:

http://www.calcalist.co.il/markets/a...599452,00.html

דנקנר יבקש דחייה במימוש האופציה בגנדן לחודש יוני

האופציה של אלשטיין להשקעה בגנדן עומדת לפקוע מחרתיים. אלשטיין צפוי להפקיד בשבועות הקרובים דמי רצינות של עד 30 מיליון דולר בבנקים בישראל

רק "דמי הרצינות" הם לא דמי רצינות - זה ספין.

הוא יעביר כסף לחשבון שלו בישראל - שכולם ישתגעו מריח הכסף......

ומריחת הזמן תמשיך - כל זמן שהנציגות מאפשרת לדנקנר לשחק בהם - זה ימשך - זה רק מוכיח את שאני טוען - לנציגות אין מושג בניהול מו"מ מהסוג הזה - הם ודנקנר זה פשוט לא כוחות - ובמקום לאזן את הכוחות ע"י בית המשפט - הם נאיבים ותמימים וחושבים שהם מבינים במה שמתרחש "מאחורי הקלעים"

אפשר את כל הדברת לעשות אחרי שפונים לבית המשפט - נסיון העבר עם דנקנר מוכיח שפתאום הכל זז מאוד מהר ומגיעים להסכמות
    שוב אני לא מבין מאיפה הזלזול הזה באנשי מקצוע. ואל תתבלבל אני לא אומר שהכל טוב אבל להגיע למסקנה שהכסף לא יושקע בגלל הדחייה - לא מבין. כרגע אני עדיין לא ראית הסדר 'רשמי' ומלא ולוקח זמן (וכסף לעו"ד) כדי להכין אותו במיוחד במורכבות שיש באידיבי. הדבר הכי טבעי זו הדחייה הנ"ל - עד להשלמת הפרטים, אתה לא באמת מצפה שהוא ישים תכסף לפני אישור ההסדר נכון ?

דבר הכי טבעי זו הדחייה הנ"ל - עד להשלמת הפרטים, אתה לא באמת מצפה שהוא ישים תכסף לפני אישור ההסדר נכון ?
    כמו בכל עיסקה רצינית , דברים לוקחים זמן. אבל כאן לא מדובר בצדדים שנפגשים בפעם הראשונה, אדלשטיין כבר ביצע את הבדיקות כלפי ההשקעה וכבר הזרים כסף לגנדן.

עכשיו מדובר על מימוש אופציה שהתנאי למימוש - הסדר.

המגעים להסדר נמרחו -כי לדנקנר יש אינטרס עליון למרוח את הזמן - אולי יקרה נס וימצאו נפט במרתף של משרדי CS - וזה כמובן משנה את התמונה.....

אם אני מנהל את המו"מ מטעם מחזיקי האגח אני אומר משפט פשוט -

היו לכם 4 חודשים למו"מ והם הסתיימו. לא בגלל שאנחנו משכנו זמן, אלא בגלל מו"מ שלכם בשיטת "ניסיתי" - הצעות לא רלבנטיות וביזבוז זמן . עכשיו יש לכם שבוע להפקיד את כל הכסף של האופציה אצל עו"ד - אלו שלשת האפשרויות תבחרו מי מקובל עליכם - הוא ישחרר אותו שיהיה הסדר או עוד 6 חודשים אם אין.

אם יש כסף בחשבון נאמנות - אפשר להמשיך לדבר על הסדר, אבל אם יש דיון שלם על זה או לא מגיע כסף - אז על מה מדברים - על אולי? הרי תמיד אפשר למרוח זאת לנצח ולבקש עוד זמן להשלמת המו"מ

אם אלשטיין רציני - העברת הכסף לחשבון נאמנות לא צריכה להיות בעיתית - זה מקובל בעסקים

אם זה בשיטת האולי -אז פונים לבית משפט ומבקשים למנות נאמן לנכסי אחזקות ואפשר להמשיך המו"מ עם נוחי וחבורתו אך בחסות בית המשפט - יהיה הסדר - מצויין - לא יהיה הסדר - הנאמן יפעל עפ"י הנחיות הנושים.

דנקנר לא ראוי שיבטחו בו אחרי ההצהרות "לא תהיה תספורת". אין לו כסף משלו, השותפים שלו בגנדן לא ממש משתפים פעולה בלסייע לו להתגבר על המשבר וכל התקדמות עימו הלכה "רק בכוח". ההסדר מונח על השולחן ועכשיו צריך לנסח מסמך - זה לא צריך לקחת יותר משבוע - אם הצדדים רוצים לסגור עיסקה -אבל כאן דנקנר רוצה למרוח זמן

הליכה לבית משפט היא לא סוף העולם ולא תהליך שאי אפשר להפוך - אך היא מאותת באופן הכי ברור שאפשר שהנושים הם כבר בעלי הבית ויש זמן מוגבל לדברת

כשמנהלים מו"מ יש לפעול ולנצל את כל היתרונות - מה הגאונים שמנהלים את המו"מ עם נוחי עושים? - נותנים לו לקבוע את הקצב. וזו שגיאה

עד כמה שאני מבין הכדור דווקא בידיים של נציגות האג"ח - בעלי האג"ח יאשרו את ההסדר ואז הכדור יעבור לאלשטיין כן/לא יביא כסף. ככה שאני לא יודע מי גאון ומי לא אבל כרגע זה תקוע בנציגות, יש את העניין של הטעות של גלעד בהצבעה על דחיית הריבית, אחר"כ אישור ההסדר - ואז יגיע רגע האמת. בניגוד אליך אשר חושב שאלשטיין בטוח לא ישים כסף אני הייתי נותן לזה סבירות לא רעה בלבד, אבל אנחנו יודעים למי ניתנה הנבואה

יש פה עיניין של סדר פעולות נכון.
    לשבת לדיונים שאורכים הרבה זמן ולבנות הסדר שמבוסס כולו על הזרמה של אלשטיין, ורק אז לברר אם אלשטיין מוכן לשים את הכסף.
    מצטער אבל זה נשמע לי כמו נסיון למשוך זמן ובסוף להגיד מה אתם רוצים? אלשטיין לא שם כסף.
    בוא נגיד לרגע שאלשטיין כן מעוניין להשקיע ומחכה להסדר.
    מדוע לא לתת התחייבות (בין אם בע"פ ובין אם בהעברה של הכסף)?
    נראה לך שההצעה להסדר הייתה נדחיית (בלי קשר לטעות של גלעד) אם המשקיעים היו מקבלים התחיבות כזו? לי לא נראה.
    אין לי מושג אם אלשטיין באמת ישים את הכסף בסוף (לא נראה לי אבל גם לא חשבתי שהוא ישקיע את ה 25 הראשונים), אבל בנתיים לתחושתי זה נראה יותר כמו ספינים מאשר משא ומתן רציני.
    "כשמשחקים פוקר אתה אמור לדעת תוך 15 דק' מי יספק את הרווחים , אם אתה לא יודע כנראה שזה אתה."

שאלו אותי מדוע אני "מזלזל" "בבעלי המקצוע" שמנהלים את המומ להסדר באחזקות

את התשובה קיבלנו היום, שבעלי המקצוע האמיתיים עשים הסדר בגנדן:

הבנקים הגיעו להסכמה עם אדוארדו אלשטיין שלפיה הם יקבלו תשלום במזומן של כשליש מהחוב כלפיהם, ומנגנון שיאפשר להם ליהנות מרווחים ודיבידנדים עתידיים בקבוצת אי.די.בי.

מנגנון ההסדרה קובע כי הבנקים יקבלו אחוז מסוים מכל רווח שתרשום אי.די.בי אחזקות שבשליטת גנדן. המנגנון עשוי לכלול שיתוף הבנקים בדיבידנד העתידי שתחלק אי.די.בי, אם תחלק, וכן סכומים נוספים בהתאם לעלייה עתידית במניית אי.די.בי אחזקות. מנגנונים אלו יימשכו גם לאחר סיום התשלומים של החוב שנותר לפריסה של 8-6 שנים (40% מהחוב).

מי מחזיק "קלפים" יותר טובים במו"מ להסדר? הנושים של גנדן או הנושים של אחזקות?

אז איך זה "אנשי המקצוע" באחזקות מקבלים כל כך מעט (מזומן 250 - מש"ח על 1.7 מליארד חוב - ושום פיצוי על המחיקות כדוגמת מניות בפיתוח?

זה ההבדל בין שכירים של בתי ההשקעות שרק רוצים לחזור הביתה בשלום, לבין בנקאים שיודעים , בנימוס, להסביר לחייב כי כדאי לו לשתף פעולה - והם נימדדים על הכסף שחוזר אליהם ולא על כותרות בעיתון.

כפי שאני טוען כל הזמן - יש לפנות לבית המשפט בבקשה למינוי נאמן והשתלטות מחזיקי האגח על אחזקות - ומשם להתחיל את המו"מ.

tby,

יש יסוד לטענה שלך, אבל נשאלת השאלה האם יש להסתכל על העניין בצורה אנכית או חד מיימדית.

אני מעריך שהבעיה נעוצה בשעבודים אישיים שיש למערכת הבנקאית כנגד נוחי דנקנר, בני משפחתו - נקודת המפתח לטעמי בבעיה היא היכולת של הבנקים ללחוץ בזמן - להפוך למנהלים בפועל של החברות ולממש את הנכסים של החברות ובעלי השליטה לטובתם בשעה שבעלי אגרות החוב לא פועלים בזמן - דוגמא מובהקת לעניין היא מה שקרה בטאו בשיא המשבר של 2008 והאופן בו לאומי חילץ את מרבית החוב כלפיו תוך שעבוד שאר הנכסים של טאו בזמן שבעלי אגרות החוב "נרדמו בשמירה" - זה נכון למוסדיים וזה נכון ל"נאמן" (כמובן לכאורה וכמובן להבנתי את הדברים).

היקף החובות של האדיר של אג"ח IDB הוא כפי 4 ביחס לחוב של גנדן. מבחינה אבסולוטית, רב ההשקעה של אלשטיין תוזרם בצורת מזומן לתוך IDB - השאלה אם יש אלטרנטיבה טובה יותר? קרן york ו- DK הציעו לבעלי אגרות החוב 5% מ- IDB פתוח שלאחר הסדר - אל מול האלטנטיבה הזאת הזרמה של 200M ש"ח בקרוב מכספי אלשטיין שפורעת כ~ 10% מהחוב + אופציה לשפור עתידי בדמות אג"ח ארוך ומניות - זו שאלה מצויינת האם ההסדר מספק או לא והאם ניתן להוציא יותר או לא?

ונניח ומחזיקי אגרות החוב לוקחים את החברה ומקבעים הפסד של 550M למזרחי ולאומי בגנדן ו330M ש"ח בטומהוק - מה ימנע מהבנקים להפעיל איזו הפרה פיננסית בדסק"ש וIDB פתוח ולהשאיר את מחזיקי אגרות החוב עם ניירות ביד.

הנושים של גנדן וטומהוק מהמערכת הבנקאית הם גם הנושים של דסק"ש ופתוח ולכן היד החלשה כפי שאתה מציג אותה היא לא ממש חלשה אם מסתכלים על הדברים בצורה פירמידית או אנכית.

השאלה החשובה לטעמי היא מה הולך לקרות לאחר ההסדר, האם הסדר באחזקות וגנדן יוביל לשקום החברה ופרעון חובותיה - אם התשובה היא כן בסבירות גבוהה מספיק אזי ההסדר הגיוני - אם התשובה היא לא הבהסתברות גבוהה אזי התשובה שלילית.

הכל מקרה, ברור שהבנקאים הרבה יותר מנוסים בלחיצת חייבים, קבלת שעבודים אישיים, חילוץ חובות מהמוסדיים.

ועדין, לא ברור לי מה מוצא אלשטיין בגנדן - מה טיב הקשר בינו לבין נוחי, מה האחד חייב לשני מהעבר? וכ"ו

נניח ומאיימים לקחת את מניות

נניח ומחזיקי אגרות החוב לוקחים את החברה ומקבעים הפסד של 550M למזרחי ולאומי בגנדן ו330M ש"ח בטומהוק - מה ימנע מהבנקים להפעיל איזו הפרה פיננסית בדסק"ש וIDB פתוח ולהשאיר את מחזיקי אגרות החוב עם ניירות ביד.

הנושים של גנדן וטומהוק מהמערכת הבנקאית הם גם הנושים של דסק"ש ופתוח ולכן היד החלשה כפי שאתה מציג אותה היא לא ממש חלשה אם מסתכלים על הדברים בצורה פירמידית או אנכית.
    זו בדיוק הנקודה.

לנושי אחזקות מנוף אדיר על נושי גנדן - הם יכולים לאמר להם -רוצים ךראות חלק מכספכם חזרה? - תסייעו לנו בפיתוח

אני בדעה שלנושי אחזקות + הבנקים (שהם נושי גנדן) יש אינטרס זהה - השבחת פיתוח.

חוסר מקצועיות הנציגות מונע מהם לראות את התמונה בכללותה והם "פוחדים" ( לדעתי זה סתם תרוץ) מהפרת קובננטים בפיתוח - אלו פשוט שטויות שאפשר למכור לכתבי העיתונים

מי שעיניו בראשו יודע בדיוק מה מתרחש - וזה לא לטובת הפנסיות של עם ישראל

ל- tby,

ואם תוסיף למשוואה את טומהוק בנוסף לגנדן תקבל את כל מערכת הבנקאות בישראל.

האם לדעתך יש אפשרות לכפות הסדר של 4 קומות ע"י ביהמ"ש?

נניח פניה משותפת של נושי טומהוק, גנדן, אחזקות ופתוח בבקשה להסדר חוב שמסדיר את המצב?

אני מתכוון לפניה שתנסה לבצע פריסה מחדש של חובות IDB פתוח כך שכמה שנים היא תשלם רק ריבית ועדיף משופרת, פריסה של מירב החוב באחזקות עם ריבית משופרת, פרעון חלקי של החוב והמרה של חלק קטן במניות, פריסה מחדש של חלק מהחוב בגנדן, ויתור על חלק מהחוב ופרעון של ~ 0.25 מהחוב ביום ההסדר + הסדר כלשהו בין המערכת הבנקאית לשאר בטומהוק.

האם ביהמ"ש לדעתך יאות לדון בבקשה רב קומתית תחת הנחה שבאופן הזה מוחזרים מירב החובות בהסתברות גדולה.

פריסה של החוב ב- IDB פתוח ואחזקות עוצרת את הפירוק מרצון שמנהלת הקבוצה ומעבר למימוש זהיר של נכסים בערכם ההוגן ואולי גם פרמיית שליטה.

האם לדעתך יש אפשרות לכפות הסדר של 4 קומות ע"י ביהמ"ש?
    אי אפשר, וגם אין צורך - פשוט צריך למחוק "קומה" - נושי אחזקות יקבלו מניות פיתוח, נושי גנדן / טומוהוק יקבלו מניות אחזקות - אולי אפילו יהיה ניתן לדבר על מיזוג גנדן / טומוהוק / אחזקות באופן כזה שיהיה שיתוף פעולה עם חלוקה של תמורות שיתקבלו מפיתוח -תמורת תמיכה של הבנקים בפיתוח.

סדר הדברים כפי שצריך להתרחש:

1. השתלטות נושי אחזקות על אחזקות

2 מו"מ של נושי אחזקות עם הבנקים להסדר רצוי ומקובל בפיתוח

3. נושי אחזקות, כבעלי המניות בפיתוח פונים לבית משפט בבקשה למנות מומחה להסדר בפיתוח שיאפשר הבטחת תשלומים לנושי פיתוח תוך מתן ערך לפיתוח - אם הבנקים הנושים את פיתוח יסכימו להסדר, אץ התגמול הם יקבלו דרך החזר חוב בגנדן (נושי גנדן ישתלטו על גנדן ויקבלו מניות באחזקות)

זה רצוי, זה אפשרי, זה WIN WIN - רק דורש מקצועיות ונקיון כפיים מאינטרסים זרים, שלצערי לא נמצאים בנציגויות האגחים
    נערך לאחרונה על ידי tby, 17.04.2013 בשעה 20:48

נושי פיתוח מלמדים את נושי אחזקות פרק בניהול מו"מ

קודם הולכים לבית משפט , אח"כ מדברים.

כל מי שחשב בניציגות אחזקות שאפשר לנהל מו"מ עד אין סוף, גילה היום שהאדמה רועדת

אם יש לנציגות אחזקות שמץ הגיון בריא עליהם לנקוט פעולה מיידית ולהצטרף לנושי פיתוח בבקשתם להסדר חוב בפיתוח. נושי אחזקות הם בעל המניות של פיתוח

אבל , אין ספק שחברי הנציגות מעדיפים להיפגש, לאכול בורקסים ולברבר בלי קץ . יעשו הכל חוץ ממה שצריך - איפה יקבלו 400-500 ש"ח לשעה בלי תוצרת ?

כתבתי על זה פעמים רבות כאן - זו היתה רק שאלה של זמן עד שנושי אחזקות יאבדו שליטה בפיתוח - זה לא משנה אם יש איבוד שליטה בפועל - עצם זה שנושי פיתוח פונים לבית משפט - אין הסדר באחזקות.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות