x

עמוד 12 מתוך 39 ראשוןראשון ... 2101112131422 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 111 עד 120 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

שים לב בחמישי לקראת סוף יום עשו שם נקיון ולקראת סגירה הייתה גם עסקה 196 אלפ.

אנו מתקרבים לישורת האחרונה של השלב הראשון של תוכנית השלבים של דנקנר.

שלב א' 2013
    אידיבי אחז' - הסדר / הזרמה. שקט לכמה שנים
    אידיבי פיתוח - מכירת כלל ביטוח. שקט לכמה שנים
    דיסקונט השק' - מכירת גיוון, בנין HSBC. שקט לשנתיים

שלב ב' 2013-2014
    העלאת כור במעלה הפירמידה

דנקנר מביט על כור ורואה חברה פיננסית במהותה המחזיקה פוטנציאל מזומן נטו של למעלה מ-4 מיליארד ש"ח. הבעיה שכרגע המזומן נמצא רחוק במורד הפירמידה ולכן יש להעלותו למעלה בדרך של מיזוג. אידיאלית, דנקנר היה מעדיף מיזוג של כור עם אחזקות או פיתוח אבל ככל הנראה יסתפק במיזוג עם דיסקונט השקעות שגם כך מחזיקה ב-70% מכור. המיזוג יהיה כרוך ברכישת אחזקות המיעוט וגם של פיתוח בכור שבסה"כ יעלה לדיסקונט השק' 900-800 מ' ש"ח ויסדר לפיתוח מעל 300 מ' ש"ח מזומן. הנ"ל ישולם מקופת כור (אני מניח שלרכישת כלל ביטוח תילקח הלוואה בנקאית שכן בכור היחסים הפיננסיים טובים). למחזיקי אג"ח כור יוצע אג"ח חדש שיגלם תוספת תשואה או לחילופין פרעון מוקדם. אני מניח שרוב המחזיקים יעדיפו את האפשרות הראשונה שכן אג"ח כור נסחר מעל הפארי ופרעון מוקדם יגלם הפסד.

שלב ג' - הנפקת מכתשים ומכירת מניות קרדיט 2014-2015
    כמצ'יינה התחייבה להנפקת מכתשים או החברה הממוזגת בתוך 3 שנים מתאריך הרכישה ולכן אני מניח שההנפקה תעשה מייד לאחר מיזוג כור. עם הנפקת מכתשים , לדנקנר יהיה קצת יותר מרווח נשימה בקשר עם מכירת קרדיט סוויס כך שיוכל לנסות למקסם את התמורה.

שלב ד' 2014-2015
    מחזור אג"ח בדיסקונט השקעות שייסחרו עד אז בתשואה של 5-6%.

שלב ה' 2015
    העלאת מזומנים לאידיבי פיתוח בדרך של דיבידנד מרווחיות השנים האחרונות. ייתכן ואף לא יידרש אישור בית משפט במידה והרווחיות תשתפר דרמטית.

שלב ו' 2015-2016
    שיפור מבנה הון פיתוח ע"י מיחזור אג"ח אם אפשר, הלוואות בנקאיות, הנפקת פיתוח או מכירת נתח 20% למשקיע אסטרטגי.

שלב ז' 2017
    דיבידנד מפיתוח לאחזקות

בסופו של התהליך, דנקנר ואלשטיין ישארו עם החזקות המפתח סלקום,שופרסל,נכסים ובנין וגם יחזיקו בשליטה בכלל ביטוח שכולן רווחיות ותחת מבנה חוב שאפשר לשרת אם דרך דיבידנד ואם דרך מחזור חוב.

אנו מתקרבים לישורת האחרונה של השלב הראשון של תוכנית השלבים של דנקנר.
    במקום לדבר על ישורות וצ'יקנים(הלו פה זה לא פורמלה 1) מה קורה עם הכסף של אלשטיין? האופציה שלו פגה במרץ ואנחנו עכשיו באפריל. את משכורות מרץ נוחי והכנופיה שלו משכו? משכו! את ריבית אג"ח ד' שילמו? קדחת!

נניח ומחזיקי אגרות החוב לוקחים את החברה ומקבעים הפסד של 550M למזרחי ולאומי בגנדן ו330M ש"ח בטומהוק - מה ימנע מהבנקים להפעיל איזו הפרה פיננסית בדסק"ש וIDB פתוח ולהשאיר את מחזיקי אגרות החוב עם ניירות ביד.

הנושים של גנדן וטומהוק מהמערכת הבנקאית הם גם הנושים של דסק"ש ופתוח ולכן היד החלשה כפי שאתה מציג אותה היא לא ממש חלשה אם מסתכלים על הדברים בצורה פירמידית או אנכית.
    זו בדיוק הנקודה.

לנושי אחזקות מנוף אדיר על נושי גנדן - הם יכולים לאמר להם -רוצים ךראות חלק מכספכם חזרה? - תסייעו לנו בפיתוח

אני בדעה שלנושי אחזקות + הבנקים (שהם נושי גנדן) יש אינטרס זהה - השבחת פיתוח.

חוסר מקצועיות הנציגות מונע מהם לראות את התמונה בכללותה והם "פוחדים" ( לדעתי זה סתם תרוץ) מהפרת קובננטים בפיתוח - אלו פשוט שטויות שאפשר למכור לכתבי העיתונים

מי שעיניו בראשו יודע בדיוק מה מתרחש - וזה לא לטובת הפנסיות של עם ישראל

שאלו אותי מדוע אני "מזלזל" "בבעלי המקצוע" שמנהלים את המומ להסדר באחזקות

את התשובה קיבלנו היום, שבעלי המקצוע האמיתיים עשים הסדר בגנדן:

הבנקים הגיעו להסכמה עם אדוארדו אלשטיין שלפיה הם יקבלו תשלום במזומן של כשליש מהחוב כלפיהם, ומנגנון שיאפשר להם ליהנות מרווחים ודיבידנדים עתידיים בקבוצת אי.די.בי.

מנגנון ההסדרה קובע כי הבנקים יקבלו אחוז מסוים מכל רווח שתרשום אי.די.בי אחזקות שבשליטת גנדן. המנגנון עשוי לכלול שיתוף הבנקים בדיבידנד העתידי שתחלק אי.די.בי, אם תחלק, וכן סכומים נוספים בהתאם לעלייה עתידית במניית אי.די.בי אחזקות. מנגנונים אלו יימשכו גם לאחר סיום התשלומים של החוב שנותר לפריסה של 8-6 שנים (40% מהחוב).

מי מחזיק "קלפים" יותר טובים במו"מ להסדר? הנושים של גנדן או הנושים של אחזקות?

אז איך זה "אנשי המקצוע" באחזקות מקבלים כל כך מעט (מזומן 250 - מש"ח על 1.7 מליארד חוב - ושום פיצוי על המחיקות כדוגמת מניות בפיתוח?

זה ההבדל בין שכירים של בתי ההשקעות שרק רוצים לחזור הביתה בשלום, לבין בנקאים שיודעים , בנימוס, להסביר לחייב כי כדאי לו לשתף פעולה - והם נימדדים על הכסף שחוזר אליהם ולא על כותרות בעיתון.

כפי שאני טוען כל הזמן - יש לפנות לבית המשפט בבקשה למינוי נאמן והשתלטות מחזיקי האגח על אחזקות - ומשם להתחיל את המו"מ.

וזה גם הסוף של "אופציית אלשטיין":

רוסק עמינח הודיעה כי לאור ההתפתחויות בשבוע האחרון אפסו הסיכויים להתממשות עסקת אלשטיין גנדן, מאחר שכחלק מהתנאים להשקעת אלשטיין בגנדן נדרשו מכלול הסדרים במערכת הבנקאית והפיננסית (הסדר באי.די.בי אחזקות ובחובות הפרטיים של דנקנר בחברת טומהוק), אשר להערכת הבנק אינם ניתנים למימוש .כתוצאנה מכך המיתווה התייתר ואיננו עומד על הפרק. הבנק עידכן את הפיקוח על הבנקים בנושא.
    עכשיו אפשר להתקדם -

הבנקים הם בעלי המניות של אחזקות, נושי אחזקות הם הבעלים של פיתוח וכולם ישבו ויגיעו להסדר סביר - בלי דנקנר ובלי אלשטיין

מדנקנר ושותפיו יהיה אפשר להוציא כסף על כל העיסקאות המפוקפקות שעשו
    נערך לאחרונה על ידי tby, 19.04.2013 בשעה 16:25

לי דווקא זה לא נראה שאלשטיין משחק משחקים, נראה לך שאלשטיין נותן אישור לדנקנר לעשות ספינים בשמו, לא נשמע לי הגיוני,
    בכל מקרה דנקנר משחק על הזמן שיש לו, ולהזכירך יש לו בקופה כסף עד ליוני, לכן הוא חייב להגיע להסדר סגור וחתום עד יוני כי אחרי זה באמת השליטה כבר לא תהיה בידיים שלו. והגלגלים על ניסוח ההסדר עדיין עובדים, זה לא משהו מהיום למחר.

האם לדעתך יש אפשרות לכפות הסדר של 4 קומות ע"י ביהמ"ש?
    אי אפשר, וגם אין צורך - פשוט צריך למחוק "קומה" - נושי אחזקות יקבלו מניות פיתוח, נושי גנדן / טומוהוק יקבלו מניות אחזקות - אולי אפילו יהיה ניתן לדבר על מיזוג גנדן / טומוהוק / אחזקות באופן כזה שיהיה שיתוף פעולה עם חלוקה של תמורות שיתקבלו מפיתוח -תמורת תמיכה של הבנקים בפיתוח.

סדר הדברים כפי שצריך להתרחש:

1. השתלטות נושי אחזקות על אחזקות

2 מו"מ של נושי אחזקות עם הבנקים להסדר רצוי ומקובל בפיתוח

3. נושי אחזקות, כבעלי המניות בפיתוח פונים לבית משפט בבקשה למנות מומחה להסדר בפיתוח שיאפשר הבטחת תשלומים לנושי פיתוח תוך מתן ערך לפיתוח - אם הבנקים הנושים את פיתוח יסכימו להסדר, אץ התגמול הם יקבלו דרך החזר חוב בגנדן (נושי גנדן ישתלטו על גנדן ויקבלו מניות באחזקות)

זה רצוי, זה אפשרי, זה WIN WIN - רק דורש מקצועיות ונקיון כפיים מאינטרסים זרים, שלצערי לא נמצאים בנציגויות האגחים
    נערך לאחרונה על ידי tby, 17.04.2013 בשעה 20:48

ומריחת הזמן תמשיך
    spot on
    ככה לא מתנהג מישהו שרוצה להשקיע, מה גם שאין לאף אחד הסבר למה להשקיע בגנדן ולא בחברות כלפיי מטה.
    האיש עושה טובה לנוחי להרוויח זמן שזאת המטרה שלו מלכתחילה, לא יותר מזה.

אני לא אתפלא אם יום אחד יגלו שה-25 מיליון דולר בכלל לא שייכים לו והגיעו בדרך סיבובית רק כדי להוריד את לחץ הבנקים מנוחי.

בכל אופן הסירחון מאידיבי גדול מחיריה

ולהזכירך יש לו בקופה כסף עד ליוני
    בקצב שפורעים שם חובות יש לו כסף עד אין סוף.

האג"ח הזה לא שווה יותר משתי קוביות נייר טואלט שזה 10 אג' פלוס מינוס, רק אנשים הזויים שחיים בסרט מחזיקים את המחיר מעל המים.

עד כמה שאני מבין הכדור דווקא בידיים של נציגות האג"ח - בעלי האג"ח יאשרו את ההסדר ואז הכדור יעבור לאלשטיין כן/לא יביא כסף. ככה שאני לא יודע מי גאון ומי לא אבל כרגע זה תקוע בנציגות, יש את העניין של הטעות של גלעד בהצבעה על דחיית הריבית, אחר"כ אישור ההסדר - ואז יגיע רגע האמת. בניגוד אליך אשר חושב שאלשטיין בטוח לא ישים כסף אני הייתי נותן לזה סבירות לא רעה בלבד, אבל אנחנו יודעים למי ניתנה הנבואה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות