x

עמוד 11 מתוך 39 ראשוןראשון ... 91011121321 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 101 עד 110 מתוך 423

נושא: אידיבי אחזקות - הסדר

Hybrid View

פרעונות חוב פיתוח (מיליוני ש"ח):

ברבעון השני של 2013 צפוי פרעון "כבד" ועד פרסום הדוחות באוגוסט על פיתוח לממש את אחזקתה בכלל ביטוח ע"מ למנוע אזהרת עסק חי.

בדוח הדירטוריון של פיתוח נרשם:
    "בכוונת החברה להשתמש באפשרויות העומדות לרשותה לגיוס מקורות ולייעד מקורות אלה בעיקר
    לפרעון חוב. בשים לב ליתרות הנכסים הנזילים של החברה ליום 31 בדצמבר 2012 אשר ישמשו
    לפרעון התחייבויותיה לשנה ממועד הדוחות הכספיים, וכן בשים לב לאפשרויות העומדות לרשות
    החברה כאמור, החברה מעריכה כי נכסיה הקיימים – אף ללא גיוס אשראי או הון – מאפשרים לה את
    פרעון מלוא התחייבויותיה גם בשנת 2014 , תוך המשכה של עיקר הפעילות העסקית של החברה.
    לצורך גיבוש ההערכות האמורות בחנה החברה, בתהליך סדור ומובנה, בסיוע יועצים כלכליים,
    תרחישים עסקיים, העריכה את סבירותם ואת היותם חלופות מציאותיות, ובחנה את התנאים למימושם
    בטווחי הזמן הנדרשים לחברה (מכח הסכמות עם מממנים, מכח דין ומכח חוזים קיימים), ואת יכולת
    החברה לעמוד בהם. החברה מעריכה כי סביר שהתרחיש העסקי שיתממש יתבסס על מימוש חלק או
    מלוא השקעתה בכלל החזקות עסקי ביטוח, תוך אפשרות שילוב של מימושים נוספים בהיקף קטן יותר.
    דירקטוריון אי די בי פתוח, לאחר שערך בחינה של היתכנות ויכולת, הנחה את הנהלת החברה לפעול
    במקביל למכירת אחזקותיה בכלל החזקות עסקי ביטוח עד לסוף חודש אוגוסט 2013 בחלופות הבאות:
    מכירה של עד מחצית האחזקה בכלל החזקות ביטוח לצד ג' תוך אפשרות להסדר לשליטה משותפת
    עם הרוכש בהתאם לשיעור הנמכר והתמורה; מכירה של עד מלוא האחזקה בכלל החזקות עסקי ביטוח
    לכור (ראה באור 48 .ב. לדוחות הכספיים); וכן לבחון אפשרות של שילוב שתי החלופות האמורות
    במסגרת עסקה אחת. בהקשר זה יצוין כי למועד אישור הדוחות הכספיים מנהלת החברה מגעים
    ראשוניים בדבר אפשרויות למכירה של חלק מהחזקותיה לצדדים שלישיים."

עסקה מוצלחת במכירת כלל ביטוח תקנה בטחון בפרעונות עמוק לתוך 2015 ובכל מקרה לחץ הפרעונות יורד מהותית ב-2015 ועוד יותר ב-2016 ועד אז אני מאמין שרווחיות הקבוצה תשתפר דרמטית.

לאור זאת הייתי מדרג את כדאיות ההשקעה באחזקות ופיתוח כדלקמן:
    1) רכישה עכשיו של אידיבי אחז' אג"ח , בעדיפות לאג"ח ד' עקב סחירות גבוהה יותר ומחיר יחסי טוב יותר
    2) רכישה של אג"ח פיתוח קצרות
    3) רכישה של אג"ח פיתוח ארוכות - שכן קיים חשש כי בסופו של דבר דנקנר "ירים ידיים" לא לפני שיממש את מרבית הנכסים הטובים בקבוצה.

האינטרס הכלכלי של בעלי אג"ח פיתוח ארוכות הינו למנוע מכירת נכסים טובים "בלחץ" וזה אפשרי אם יסכימו לפריסת חובות לתקופה ארוכה יותר (אפילו ללא תספורת). זה כמובן גם ישרת את האינטרסים של דנקנר. הבעיה שזה לא נראה לי אפשרי תחת נציגות האג"ח הנוכחית בפיתוח, שיותר מעוניינת בהשתלטות על החברה מאשר בהחזר החוב.

אג"ח ד' נסחר במחיר נמוך מהתמורה המיידית שתתקבל וזה נובע משקלול של האפשרות שאלשטיין לא יכניס את היד לכיס. כידוע, אלשטיין כבר העביר 25 מיליון דולר לגנדן עוד לפני ההסדר. אנו יכולים אולי לתמוה מהם השיקולים הכלכליים שהנחו אותו, אבל כעת כשההסדר נחתם ויעבור אישור בית המשפט , ה-75 מיליון דולר הבאים הם הרבה יותר כלכליים, ועל כן אותם שיקולים שהובילו אותו להשקעה הראשונית, חזקה עליו שיובילו אותו גם להשקעה הנוספת.

RH2000 תודה על ניתוח מעמיק ואובייקטיבי של ההסדר,
    מנית אחד לאחד את כל האופציות שבגללן כל התיק שלי מושקע באחזקות...
    אני הייתי אפילו מוסיף את הסיכוי לנפט בגבריאלה בשנתיים הקרובות כמשהו שייתן ערך בלתי צפוי לקבוצה.
    מה להערכתך הסיכוי לגבי האפשרויות שרשמת? ההסדר נופל, דנקנר ואלשטיין מצליחים לאושש את הקבוצה וכל הכסף חוזר, ואחרון, דנקנר ואלשטיין רק דוחים את הבעיה לעוד שנתיים-שלוש?
    לTBY אני לא מבין למה אתה חושב שדנקנר הולך לעשות לפיתוח פירוק מרצון? אין הגיון שדנקנר יפרק את פיתוח כמו שאין הגיון שיפרק את אחזקות,
    דנקנר מוכר את כלל כי הוא יהיה חייב למכור אותה בגלל הרגולציה, ומכירת כלל לכור ולשותף חיצוני ישקיט כל התנגדות למכירה, בסופו של דבר, דנקנר יישאר עם חברות כמו סלקום, שופרסל נכסים ובניין וכור, שיהיו פרות המזומנים של הקבוצה ואתה לא יכול לומר שנשארים עם נכסים פחות טובים, אם דנקנר יגיע להסדר בפיתוח תמורת 20% מהחברה לנושים אני לא רואה סיבה למה דנקנר לא יילך על זה, זה WIN WIN לכולם
    אם מה ש
    RH2000 אמר לגבי חלוקת דיבדינד אפשרית גם במצב של יתרה שלילית, אז הסיכויים להתאוששות פיתוח ואחזקות אפשרית במסגרת הזמן הזה, זה משהו שלא לקחתי בחשבון. (גם פיתוח תוכל לקבל דיבדנדים מדיסקונט השקעות)
    נערך לאחרונה על ידי rinmat, 26.03.2013 בשעה 19:04

tby

לשיטתך, מחזיקי אגח אידיבי אחז' ירויחו בהסדר אבל פחות מאשר מאשר בפירוק. מאחר ו-2 האפשרויות מובילות לשיטתך לרווח, מדוע אינך פשוט קונה את האג"ח שאי אפשר להפסיד בו?

בכל מקרה אני מעדיף רווח קטן בטוח פלוס אופציה לרווח גדול בהרבה מאשר רווח לא ודאי בטווח הארוך גם אם גבוה יותר.

הקובץ כבר הורד מספר פעמים. ייתכן כי יש לך תוכנה החוסמת כניסה לאתרים מסוימים. מקסימום תנסה ממחשב אחר.

RINAMAT

אני חושב שבשקלול סיכוי/סיכון , השקעה באג"ח ד' כיום, גם אם לא נטולת סיכון לחלוטין, נוטה באופן גורף לצד החיובי. אני גם מאמין, שהקבוצה תעבור לרווח ניכר בשנים הבאות וזה יגדיל משמעותית את הסיכוי שכל התשלומים העתידיים באג"ח יתקבלו.

הנושא של חלוקת דיבידנד הוא כפי שכתבתי. כבר יצא לי לטפל בחלוקת דיבידנד בעבודתי בעבר בחברות עם יתרת רווח שלילית ביותר, כך שהנושא ממש לא תיאוריטי.

ההשבחה תגיע מדיסקונט השקעות, מכירת כלל ביטוח בלפחות 2G ש''ח, ופיתוח מכוסה עד אמצע 2015
    כמו שאתה רואה, נוחי לא מתפתה למכור את כלל בנזיד עדשים למרות מיש כאלה שרוצים לקנות, גם ההתעקשות על מחיר גבוה לגיוון מראה שדנקנר לא מוכר בלחץ את מה שחשוב,
    הנכסים הרעילים של הקבוצה כמו פרוייקט הפלאזה, מעריב ומודיעין נמכרו או כבר נמחקה ההשקעה עליהם, לכן יש סיכוי טוב ש2013 ו14 דיסקונט השקעות תוכל לסיים ברווח יפה ( במיוחד אם קרדיט סוויס תמשיך להתאושש), וכמו שידידנו RH טוען, במקרה כזה פיתוח תוכל לקבל כבר דיבידינד מדיסקונט השקעות ב2015 (ממש כמו לפי התכנון של נוחי)
    דיסקונט השקעות לא תצטרך לממש את הנכסים החשובים אולי למעט גיוון ובניין HSBC, ובמקרה כזה דסק''ש, תוכל מ2014 כבר למחזר חובות (האג''ח שלה כבר בתשואה חד ספרתית) ולפיתוח ודסק''ש יהיה תזרים קבוע של דיבדנדים מסלקום שופרסל ונכסים ובניין.

מנכ"ל פסגות , בדש, אומר בדיוק את מה שאני טוען זה זמן ואפילו משתמש בביטוי "פרוק דה פקטו" במקום "פרוק מרצון" .....

בדש: "ההסדר באי.די.בי אחזקות גרוע; דנקנר מבצע עסקות לא ענייניות"

חגי בדש, מנכ”ל פסגות: "קבוצת אי.די.בי נמצאת בפירוק 
'דה פקטו' ומי שמנהל את הפירוק הזה הוא נוחי דנקנר. הוא מבצע מימושים במחירים לא נוחים רק כדי לשמר את השליטה שלו" ■ "החברה חדלת פירעון גם אחרי הסדר החוב"

ההסדר כולל תספורת אדירה לציבור החוסכים. הסדר החוב המוצע מתעלם לחלוטין מבעיית החוב העצום של החברה הבת אי.די.בי פיתוח - 5.8 מיליארד שקל - שהיא הנכס היחיד של אי.די.בי אחזקות. מצד שני, ההסדר הזה נסמך על כך שאי.די.בי פיתוח תזרים סכומים משמעותיים לחברה האם שלה, כדי שזו תוכל לשרת את סדרות האג”ח החדשות. “הסדר החוב הזה אינו מבריא את אי.די.בי אחזקות, והיא נשארת חדלת פרעון גם אחריו. מדובר במשיכת זמן עד להסדר החוב שיבוא לאחריו. ההסדר כולו נסמך על אופציית השקעה של אדוארדו אלשטיין, שאין כל ודאות שתמומש. ההסדר הזה אינו כולל הזרמת הון המצדיקה את שימור השליטה, והוא כולל פטור מתביעות בעבור תרומת בעלים שאינה מספקת. זאת במצב שבו כבר כיום תלויות ועומדות נגד מנהלים באי.די.בי תביעות בהיקפים של מיליארדי שקלים”.

איך צריך להיראות הסדר חוב בקבוצת אי.די.בי?

“הסדר חוב אמיתי צריך לתת פתרון כולל וארוך טווח עבור אי.די.בי אחזקות ופיתוח. זה צריך להיות הסדר שיבריא את הקונצרן מהיסוד ויאפשר לו לצאת לדרך עסקית חדשה. ללא פתרון כזה אנחנו מנציחים את המצב הבעייתי הנוכחי בקונצרן, שבו כל החברות בפירמידה ממונפות לעייפה, מוחלשות ומשועבדות כדי לשרת גם את חוב של חברות האם שלהן במעלה הפירמידה. בעינינו הפתרון הנחוץ ברור: בעלי השליטה באי.די.בי אחזקות, שנהנו במשך שנים מפירות החברה, צריכים להזרים לה סכומים משמעותיים כדי להבריאה. ואם הם לא יעשו זאת, הבעלות עליה תעבור לנושים”.

RH אחלה ניתוח, איפה היית עד עכשיו בהתנצחויות כאן :-) שווי החבילה דומה למה שהערכתי בעבר בחישוב גס, וזה בworst case להערכתי.
    רק המזומן והמניות יתנו לי תשואה של כמעט 50% בדגירה של כמעט שנה מאז שרכשתי את האג''ח, ואני הולך להשאיר את האג''ח החדשים בתור בונוסים בלתי צפויים עד לפנסיה...
    בתור אג''ח זבל הסיכויים כאן ממש לא רעים, רק שלא יקרה משהו לאלשטיין...
    tby, השוק לא מאמין שיהיה הסדר, אתה מאמין?
    נערך לאחרונה על ידי rinmat, 28.03.2013 בשעה 11:57

RH תודה על הניתוח המעמיק המבוסס על מספרים .חג שמח

דבר הכי טבעי זו הדחייה הנ"ל - עד להשלמת הפרטים, אתה לא באמת מצפה שהוא ישים תכסף לפני אישור ההסדר נכון ?
    כמו בכל עיסקה רצינית , דברים לוקחים זמן. אבל כאן לא מדובר בצדדים שנפגשים בפעם הראשונה, אדלשטיין כבר ביצע את הבדיקות כלפי ההשקעה וכבר הזרים כסף לגנדן.

עכשיו מדובר על מימוש אופציה שהתנאי למימוש - הסדר.

המגעים להסדר נמרחו -כי לדנקנר יש אינטרס עליון למרוח את הזמן - אולי יקרה נס וימצאו נפט במרתף של משרדי CS - וזה כמובן משנה את התמונה.....

אם אני מנהל את המו"מ מטעם מחזיקי האגח אני אומר משפט פשוט -

היו לכם 4 חודשים למו"מ והם הסתיימו. לא בגלל שאנחנו משכנו זמן, אלא בגלל מו"מ שלכם בשיטת "ניסיתי" - הצעות לא רלבנטיות וביזבוז זמן . עכשיו יש לכם שבוע להפקיד את כל הכסף של האופציה אצל עו"ד - אלו שלשת האפשרויות תבחרו מי מקובל עליכם - הוא ישחרר אותו שיהיה הסדר או עוד 6 חודשים אם אין.

אם יש כסף בחשבון נאמנות - אפשר להמשיך לדבר על הסדר, אבל אם יש דיון שלם על זה או לא מגיע כסף - אז על מה מדברים - על אולי? הרי תמיד אפשר למרוח זאת לנצח ולבקש עוד זמן להשלמת המו"מ

אם אלשטיין רציני - העברת הכסף לחשבון נאמנות לא צריכה להיות בעיתית - זה מקובל בעסקים

אם זה בשיטת האולי -אז פונים לבית משפט ומבקשים למנות נאמן לנכסי אחזקות ואפשר להמשיך המו"מ עם נוחי וחבורתו אך בחסות בית המשפט - יהיה הסדר - מצויין - לא יהיה הסדר - הנאמן יפעל עפ"י הנחיות הנושים.

דנקנר לא ראוי שיבטחו בו אחרי ההצהרות "לא תהיה תספורת". אין לו כסף משלו, השותפים שלו בגנדן לא ממש משתפים פעולה בלסייע לו להתגבר על המשבר וכל התקדמות עימו הלכה "רק בכוח". ההסדר מונח על השולחן ועכשיו צריך לנסח מסמך - זה לא צריך לקחת יותר משבוע - אם הצדדים רוצים לסגור עיסקה -אבל כאן דנקנר רוצה למרוח זמן

הליכה לבית משפט היא לא סוף העולם ולא תהליך שאי אפשר להפוך - אך היא מאותת באופן הכי ברור שאפשר שהנושים הם כבר בעלי הבית ויש זמן מוגבל לדברת

כשמנהלים מו"מ יש לפעול ולנצל את כל היתרונות - מה הגאונים שמנהלים את המו"מ עם נוחי עושים? - נותנים לו לקבוע את הקצב. וזו שגיאה

מקרה הכי טוב מבחינתם בית המשפט יבקש מנוחי ל"התפשר" ולהגיע להסדר בחברה
    זה מה שנושי פיתוח רוצים - "פשרה" שמשמעותה הפסקת תהליך הפרוק מרצון של פיתוח. אין כוונה "להשתלט" על החברה כל זמן שהיא משלמת חובותיה ויש לה שווי כלכלי שמתקרב ל - 0.

איזו פשרה זו תהיה? - הרי כסף אין בשביל להזרים לאחזקות. מה נשאר - המרה של חוב למניות ופריסת יתר החוב - כפי שתארתי בהצעה להסדר

הבעיה של דנקנר לא תהיה עם ההסדר עצמו - אין קושי למצוא הסדר טוב לפיתוח - הבעיה היא המשמעות של הסדר כזה על אחזקות -

1. היום אחזקות מחזיקה 100% מפיתוח - מחר זה יהיה פחות - נושי פיתוח, כחלק מההסדר יקבלו חלק מההשבחה העתידית של פיתוח - זה פחות בשר לאחזקות
    2. ללא הסדר, פיתוח רשאית לחלק דוידנד (אם וכאשר נגיע לרגע - אך זה תנאי יסודי להסדר באחזקות - קבלת דוידנד מפיתוח) , עם הסדר - נושי פיתוח יוודאו שיש תנאים ברורים למתי אפשר לשלם דוידנד

כלומר הסדר בפיתוח מקטין ומרחיק את המזומן מאחזקות - אך מגדיל משמעותית את ההסתברות לכך שיהיה בכלל תזרים באחזקות - לכן הסדר בפיתוח טוב מאוד לאחזקות בטווח הארוך, אך למעשה מאיין כל הסדר באחזקות שמנסה לבנות תזרים מזומנים חזוי ולהותיר איזשהו חוב משמעותי בחברה - וזה אומר שנושי אחזקות איבדו שליטה על התהליך. לפני 4 חודשים עוד אפשר היה להגיע, אולי, לתוצאה אחרת, היום זה כבר אבוד

לעומת זאת מבחינת אלשטין שמשקיע בגנדן - הקטנת פוטנציאל ההשבחה מחד, והתרחקות המזומנים מאידך מורידה מאוד את רציונאל ההשקעה בגנדן - אם בכלל קיים כזה רציונאל .

כלומר הסדר בפיתוח משמעו חיסול גנדן ובוודאי טומוהוק - ולזה דנקנר לא יכול להסכים.

לכן , ההסדר בפיתוח שנוחי ישאף אליו יהיה שונה מזה שמשרת את האינטרסים של נושי אחזקות

נוחי מבחינתו ממשיך בהימור על השבחה עתידית, כי אין לא מה להפסיד - אז מה איכפת לו - וישאף להותיר את פיתוח עמוסת חובות ולשלם "מס שפתיים" קטן לטובת הסדר - במקרה הכי גרוע בעוד שנתיים יהיה ברור שלא ישאר כלום לאחזקות כי נושי פיתוח באמצ ישתלטו על החברה כי תהיה חדלת פרעון

מבחינת נושי אחזקות, עדיף להגיע עם נושי פיתוח להסדר נדיב שיאפשר שמירת הקיים והשבחה ארוכת טווח אך בטוחה
    נערך לאחרונה על ידי tby, 19.04.2013 בשעה 10:26

נו באמת, אתה מביא בן אדם נגוע באינטרסים שכל האינטרס שלו זה פופוליזם זול ושישמעו אותו בתקשורת, אולי בדש צריך לשאול את עצמו איך הוא הגיע למצב להיות בעל חוב בפיתוח בלי שום בטחונות והתניות.
    אני אצטט אותך מפוסט אחר: "
    להבין לאן העסק הולך ולפעול בחוכמה." אז מי שמבין למה נוחי נסע לארה''ב גם לפגוש את אלשטיין, ופעל בחוכמה ביומיים האחרונים (משמע רכש אג''ח אחזקות) להערכתי עשה עסקה לא רעה, אני שוב לקחתי את ההלוואה של 100K ורכשתי עוד אג''ח ד לתקופה של שבועיים עד חודש בלבד, שיימכרו אחרי שאלשטיין יממש את האופציה ויזרים את הכסף.
    ואנשים כמו בדש יכולים מצידי להמשיך לברבר ולגרום לי לקנות שוב אג''ח בזיל הזול.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות