x




מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: מס רווחי הון בקרן מחקה/תעודת סל על מדד שקלי

  1. #1

    מס רווחי הון בקרן מחקה/תעודת סל על מדד שקלי

    שלום,

    רציתי בבקשה לשאול מהו המס על רווחי הון בקרן המחקה מדד שקלי (כגון מדד המק"מ).

    ממה שראיתי, בחוק מצויין מס לפי הפירוט הבא:

    25% - על רווחי הון ותשלומים מניירות ערך ישראלים או זרים בהם גם אג"ח צמוד מדד. ה-25% הם על הרווח הריאלי (לאחר שיכלול מדד המחירים לצרכן), ניירות רלוונטיים: מניות, אג"ח צמוד ממשלתי או קונצרני, קרנות נאמנות, תעודות סל, אופציות (שיעור המס הקודם עמד על 20% הקודם טרם ועדת טרכטנברג).
    15% - על רווחי הון ותשלומים מניירות שקליים. ה-15% הם על הרווח הנומינאלי (הרווח כמו שהוא ללא קשר למדד המחירים לצרכן), ניירות רלוונטיים: מק"מ, גילון, עו"ש, פק"מ, אג"ח שקלי ממשלתי (שחר/ממשלתי שקלי) או קונצרני.

    מכאן, שאם נרכוש מק"מ, נחוייב במס על הרווח הנומינאלי, ואילו אם נרכוש קרן נאמנות, כדוגמת "פסגות מק"מ נובמבר" לא נשלם מס כלל (הרווח הריאלי יהיה 0).

    השאלה היא האם ניתן לבצע את אותו הטריק בעזרת קרן מחקה, שדמי הניהול שלה הם 0 (עד כדי דמי נאמנות של 0.01-0.02%), וכך להמנע מתשלום דמי הניהול לקרן.
    (החסרון הוא עמלת ק/מ, אך זהו לא שיקול בהשקעה לטווח של שנה ומעלה).


    תמצות השאלה - נניח שאני קונה קרן מחקה על מדד המק"מ, האם אחוייב במס על הרווח הנומינלי, או הריאלי (אם יהיה כזה)?

    תודה.
    supgog.

  2. #2
    לצערי איננו יכולים לעזור בנוגע לתשלומי מס.
    לדעתי יש להתייעץ בנדון עם יועץ מס, או עם הבנק או גוף הברוקראז' שדרכו אתה סוחר על מנת שיוכלו להסביר איזה מס הם מנכים ממך.





    הכותב הינו עובד של קבוצת תכלית תעודות סל. הכותב אינו בעל רישיון יועץ השקעות על פי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ"ה-1995. הכותב עשוי למכור ו/או לקנות ו/או להחזיק בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנזכרים בהודעותיו. אין לראות באמור בהודעותיו של הכותב הנ"ל משום הצעה ו/או המלצה לביצוע פעולות ו/או ייעוץ השקעות ו/או שיווק השקעות ו/או ייעוץ מכל סוג שהוא לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכס פיננסי המתוארים בהן או של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים אחרים כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. המידע המוצג הינו לידיעה בלבד ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, וכל העושה שימוש בו, עושה זאת על דעת עצמו ועל אחריותו בלבד.

  3. #3
    אני לא מבין מה הבעיה.
    לא ביקשתי ייעוץ מס אלא פרשנות ללשון החוק (שאינו מתייחס ישירות לאפשרות זו) בנוגע למכשיר הפיננסי אותו אתם מנהלים.

    תודה בכל מקרה.
    supgog.

  4. #4
    הבעיה היא שיש הבדלים בין סוגי הברוקר שאתה מנהל אצלם כסף (בנק שמקזז מדי חודש ובית השקעות שעשוי לעשות זאת פעם ברבעון או שנה) ויש הבדלים בין אם מדובר בפרט או בחברה וכך הלאה... אני לא יכול לדעת כיצד מנוכה מס לכל אחד.

    מי שיידע לעשות זאת בצורה הטובה ביותר, הוא יועץ ההשקעות בבנק בו אתה מנהל את החשבון.

הרשאות

  • אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות