x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: מס רווחי הון בקרן מחקה/תעודת סל על מדד שקלי

מס רווחי הון בקרן מחקה/תעודת סל על מדד שקלי

שלום,

רציתי בבקשה לשאול מהו המס על רווחי הון בקרן המחקה מדד שקלי (כגון מדד המק"מ).

ממה שראיתי, בחוק מצויין מס לפי הפירוט הבא:

25% - על רווחי הון ותשלומים מניירות ערך ישראלים או זרים בהם גם אג"ח צמוד מדד. ה-25% הם על הרווח הריאלי (לאחר שיכלול מדד המחירים לצרכן), ניירות רלוונטיים: מניות, אג"ח צמוד ממשלתי או קונצרני, קרנות נאמנות, תעודות סל, אופציות (שיעור המס הקודם עמד על 20% הקודם טרם ועדת טרכטנברג).
    15% - על רווחי הון ותשלומים מניירות שקליים. ה-15% הם על הרווח הנומינאלי (הרווח כמו שהוא ללא קשר למדד המחירים לצרכן), ניירות רלוונטיים: מק"מ, גילון, עו"ש, פק"מ, אג"ח שקלי ממשלתי (שחר/ממשלתי שקלי) או קונצרני.

מכאן, שאם נרכוש מק"מ, נחוייב במס על הרווח הנומינאלי, ואילו אם נרכוש קרן נאמנות, כדוגמת "פסגות מק"מ נובמבר" לא נשלם מס כלל (הרווח הריאלי יהיה 0).

השאלה היא האם ניתן לבצע את אותו הטריק בעזרת קרן מחקה, שדמי הניהול שלה הם 0 (עד כדי דמי נאמנות של 0.01-0.02%), וכך להמנע מתשלום דמי הניהול לקרן.
    (החסרון הוא עמלת ק/מ, אך זהו לא שיקול בהשקעה לטווח של שנה ומעלה).

תמצות השאלה - נניח שאני קונה קרן מחקה על מדד המק"מ, האם אחוייב במס על הרווח הנומינלי, או הריאלי (אם יהיה כזה)?

תודה.
    supgog.

שלום סופגוג

בעיקרון, מנסיוני וככל הידוע לי, בכל הגדרה של "קרן", נאמנות ו/או נאמנות מחקה, המס הוא על הרווח הריאלי.
    כך גם בקרנות כספיות למיניהן הקשורות למגרש המשחקים של המק"מ...
    אני קונה בחלק מהתיק קרנות מחקות של אג"ח שקלי (לא צמוד), בין שאר השיקולים בכדי לשלם מס רק על רווח ראלי. (אם הייתי קונה את האג"ח עצמו הייתי משלם נומינלי).
    אם מק"מ הוא למעשה אג"ח שקלי לטווח קצר של עד שנה, אני משער שהיחס אליו דומה בקרנות לשאר האג"חים השקליים... נראה לי שיהיה זה "עושק" לקחת נומינלי דווקא על קרן מק"מ שבקושי מכסה את האינפלציה.

בברכה

נערך לאחרונה על ידי minimoog, 16.01.2013 בשעה 19:00

ציטוט פורסם במקור על ידי minimoog צפה בהודעה
    שלום סופגוג

בעיקרון, מנסיוני וככל הידוע לי, בכל הגדרה של "קרן", נאמנות ו/או נאמנות מחקה, המס הוא על הרווח הריאלי.
    כך גם בקרנות כספיות למיניהן הקשורות למגרש המשחקים של המק"מ...
    אני קונה בחלק מהתיק קרנות מחקות של אג"ח שקלי (לא צמוד), בין שאר השיקולים בכדי לשלם מס רק על רווח ראלי. (אם הייתי קונה את האג"ח עצמו הייתי משלם נומינלי).
    אם מק"מ הוא למעשה אג"ח שקלי לטווח קצר של עד שנה, אני משער שהיחס אליו דומה בקרנות לשאר האג"חים השקליים...

בברכה

אני לחלוטין מסכים.
    ומסיבה זו יש הצלחה לא מבוטלת לקרנות המקמ, שלוקחות 0.25% דמי ניהול שנתיים למרות שהם לא עושים כלום.

אני גם נוטה להאמין שעל קרן שקלית משלמים מס ריאלי, אבל לא בטוח בכך (ולכן שאלתי).

ציטוט פורסם במקור על ידי minimoog צפה בהודעה
    נראה לי שיהיה זה "עושק" לקחת נומינלי דווקא על קרן מק"מ שבקושי מכסה את האינפלציה.

בברכה

מטופש ככל שיהיה זה החוק. אפילו על הריבית על הפלוס בעוש אתה משלם מס נומינלי.
    supgog.

היי סופגוג

(אכן בפק"מ ועו"ש תשלום המס החל מהשקל הראשון, בקרנות נאמנות ניסו בין השאר לתת מענה "עממי" גורף לאזרחים הרוצים להשקיע/לחסוך כסף ואיפשרו לשלם מס בניכוי אינפלציה...)
    כחלק מאיזון מס שעשיתי לסוף שנה, מכרתי קרן מחקה שקלית במח"מ 2-5 שנים, ותשלום המס היה בהחלט רק על הרווח הראלי.

משער שאתה כבר מכיר, אולם למי שאולי קורא את הפוסט הנ"ל:
    כשמדובר במצב קיצוני של הסתברות לחדלות פירעון בית השקעות כזה או אחר בשוק, אחד ההבדלים החשובים בין "קרן" ל "תעודת סל", הוא היכן באמת יושב הכסף שלך, ומי חייב לך אותו בקצה השרשרת.
    בתעודת סל, המנפיק מתחייב לתת למשקיע את ערך התעודה/האפיק עליו היא יושבת, אולם הוא מתכסה על הכסף בכל דרך שימצא לנכון, ולמעשה עשוי תאורתית להיכשל ביכולת החזרתו או עמידתו בתנאי ההתחייבות.
    בקרן מחקה, המנפיק משתדל אך אינו מתחייב לתת את המדד המדויק בתשקיף (בסופו של דבר זה זניח, כי הוא נותן מצויין ולא פחות טוב מתעודות סל), אבל הכי חשוב: ניירות הערך רשומים בחשבון נאמנות על פי כמות יחידות הקרן על שם המשקיע, כך שגם אם בית ההשקעות קורס, הניירות שייכים למשקיעים בחשבון נאמנות נפרד.

בעיקרון גם אם הבנק שבתוכו קיים חשבון הנאמנות קורס, אך בחשבון הקרן נקנו לצורך הדוגמה: אג"ח ממשלתי, מי שחייב למשקיעים את הכסף הוא הממשלה והניירות עדיין רשומים על שמם.
    בית ההשקעות + הבנק במקרה זה, הם רק מתווכים כאשר הראשון אמון על ניהול הקרן...

בברכה

נערך לאחרונה על ידי minimoog, 17.01.2013 בשעה 14:16

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות