עוגת גבינה שחור לבן
עוגה בשני צבעים עם בסיס עוגיות חמאה פריך, טעימה מאוד ומרשימה![]()
- זמן הכנה שעתיים
- זמן עבודה שלושת רבעי שעה
- כשרות כשר חלבי
- רמת קושי כל אחד יכול
מרכיבים
45 min 120 min לבסיס:
- 200 גרם פתי בר או עוגיות חמאה
- 100 גרם חמאה מומסת
לעוגה:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 80 מ"ל חלב
- 750 גרם גבינה לבנה
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 150 גרם סוכר (3/4 כוס)
- 4 ביצים
- קליפה מגורדת מ-2 לימונים
- 2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
- תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
- 2 שקי זילוף
אופן ההכנה:
1. מכינים את הבסיס: מפוררים את העוגיות במעבד מזון, ומערבבים את הפירורים עם החמאה המומסת. משטחים את תערובת העוגיות על בסיס התבנית בצורה אחידה, ומצננים במקרר למשך 30 דקות.
2. מכינים את העוגה: ממיסים את השוקולד עם החלב בסיר כפול (בן מארי).
3. מערבבים בקערה את הגבינה הלבנה ביחד עם המסקרפונה, הסוכר, הביצים, גרדת הלימון והאיסטנט פודינג, עד לקבלת תערובת אחידה.
4. מעבירים קצת פחות מחצי מהתערובת לקערה נפרדת, מוסיפים אליה את השוקולד המומס ומערבבים.
5. מעבירים את 2 התערובות ל-2 שקי זילוף נפרדים.
6. מזלפים את התערובות לתוך התבנית: מזלפים מהתערובת הבהירה עיגול גדול סביב שולי התבנית, לאחר מכן עיגול צמוד אליו (וקטן יותר) מהתערובת הכהה, וכך הלאה עד שהתבנית מלאה ונראית כמו לוח קליעה למטרה.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ,למשך 45 עד 50 דקות. שומרים במקרר.
בתיאבון.