פוקוס מאקרו
ארה"ב
שיפור קל בנתוני שוק העבודה בארה"ב
שוק העבודה בארה"ב רשם השבוע שיפור קל בנתונים, גידול של כ-155 אלף נרשם במספר המשרות החדשות בחודש דצמבר, בדומה לציפיות האנליסטים. הנתון של חודש קודם עודכן כלפי מעלה - לרמה
של 161 אלף משרות. בנוסף, נרשמה יציבות בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה לרמה של %63.6, נתון המבטא עלייה של 28 אלף מועסקים בחודש דצמבר. רמת האבטלה נשארה ללא שינוי מחודש קודם, ברמה של %7.8, אך עדיין רחוקה מהיעד של הבנק המרכזי (%6.5).
המשך התרחבות מגזר התעשייה
שיפור קל נרשם השבוע במגזר התעשייה, כאשר מספר ההזמנות לחודש נובמבר נותר ללא שינוי, אולם ברמת שלושת החודשים האחרונים נרשמה עלייה של כ-%10 במספר ההזמנות. מדד מנהלי הרכש היצרני לחודש דצמבר עלה לרמה של 50.7, מעט מעל ציפיות האנליסטים שחזו כי יעמוד על כ-50.5 נקודות. נתונים אלו מצביעים על המשך התרחבות התעשייה בארה"ב, אם כי באופן מתון ויכולים להמשיך להשפיע על קצב הצמיחה של המשק.
עולם
מדד מנהלי הרכש של גוש האירו רשם נתון מאכזב
מדד מנהלי הרכש רשם ירידה לרמה של 46.1 נקודות. זה יותר משנה וחצי שהמדד נמצא ברמה נמוכה מ- 50 נקודות. רמה זו מצביעה על כך שהכלכלה האירופאית מתקשה לצאת מהמשבר. ניתן לראות כי המדינות האירופאיות אשר מיישמות תוכניות אגרסיביות של רפורמות וקיצוצים מצליחות יותר ממדינות שמשבר החובות פסח עליהן. לראייה, מדד מנהלי הרכש באנגליה רשם זינוק בחודשים האחרונים לרמה הגבוהה מ-50 נקודות.
נתוני מאקרו מעורבים במדינות המזרח
במזרח נרשמו נתוני מאקרו מעורבים. הכלכלה הסינית רשמה חודש שלישי ברציפות של התרחבות, כאשר מדד מנהלי הרכש של המדינה נרשם ברמה של 50.6 נקודות בחודש דצמבר. יש לציין כי סעיף ההזמנות החדשות נותר אומנם ללא שינוי מחודש קודם, אך רמתו מצביעה על כך כי צפוי גידול בהיקף הייצור התעשייתי בסין. מנגד, הכלכלה היפנית ממשיכה להתכווץ ומדד מנהלי הרכש של המדינה עומד החודש על כ- 45 נקודות, לעומת 46.5 בחודש הקודם. זהו חודש שביעי ברציפות בו המדד מצביע על התכווצות הכלכלה היפנית ונראה שייקח זמן עד שנראה את השפעת צעדי הממשלה על הכלכלה הריאלית.
ישראל
האטה מתמשכת בפעילות הכלכלית של המשק
הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה השבוע את האומדן הראשון לנתוני הצמיחה במשק בשנת 2012. התוצר המקומי רשם עלייה של %3.3 והתוצר לנפש רשם עלייה של %1.5, זוהי הרמה הנמוכה ביותר שנרשמה במשק מאז 2009. הציפיות לצמיחה לשנת 2013 עודכנו מטה, לרמה של %3.6. הנתונים מצביעים על כך שהמשק הישראלי אומנם רחוק עדיין מצמיחה שלילית אך בהחלט קיימת האטה מתמשכת בכלכלה הישראלית.
עלייה בתביעות לדמי אבטלה
רמת האבטלה בחודש נובמבר רשמה ירידה קלה, לרמה של %6.7 לעומת %6.9 בחודש הקודם ושיעור כוח השתתפות נשאר כמעט ללא שינוי, ברמה של %63.9. מנגד, התביעות החדשות לתשלום דמי אבטלה עלו בחודש דצמבר בכ- %8.7 ובסיכום שנתי כמות התביעות עלתה בכ- %10 לעומת השנה הקודמת.
פוקוס אג״ח
אג״ח ממשלתי
אגרות החוב הממשלתיות נסחרו בשבוע הראשון של השנה במגמה מעורבת. למרות ירידות השערים שנרשמו באיגרת שקלית לעשר שנים, הפער בינה לבין מקבילתה האמריקאית הצטמצם, כאשר האיגרת האמריקאית רשמה השבוע ירידה של יותר מ- 12 נקודות בסיס. ציפיות האינפלציה הנגזרות משוק ההון נסגרו השבוע במגמה מעורבת. האינפלציה לטווחים הקצרים רשמה ירידה והסתכמה ב- %1.96 ובטווחים הארוכים עלתה לרמה של %2.71.
אג״ח קונצרני
האפיק הקונצרני רשם השבוע עליות שערים לאורך כל חלקי העקום, כאשר מדדי התל בונד הצמודים עלו השבוע בממוצע ב- %0.5 והתל בונד השקלי עלה בכ- %0.6. הפער במרווחי התשואה בין האג"ח הקונצרני לממשלתי הצטמצם באופןחד השבוע והגיע למרווח נמוך מ-%1.5 בחלק הצמוד ולמרווח של %1.11 בחלק השקלי.
פוקוס מניות
ישראל
פתיחת שנה מצוינת למדדים בארץ שעלו ביותר מ- %2 בשבוע החולף וסימנו כי משבר המצוק הפיסקאלי בארה"ב
מאחורינו לעת עתה. מדד ת"א 75 הוביל את העליות בבורסה עם עלייה של כ- %3.
הגדיל לעשות מדד נדל"ן 15 שעלה בכ- %4. נכון לנתוני פתיחת המסחר ביום א'- הרי שמדד המעו"ף רחוק בכ- %10
מהשיא ונראה על פניו כי הוא בדרך לשם.
מלאנוקס - החברה הדואלית פרסמה אזהרת הכנסות חריפה לרבעון הרביעי (כ- %18 היעד) ודיווחה כי ההכנסות ברבעון זה
ינועו בטווח של 119-121 מיליוני דולר, לעומת צפי מכירות של 145-150 מליון דולר. האנליסטים בשוק מיהרו להגיב ולחתוך את מחירי היעד של המניה. הגדיל לעשות UBS שחתך את מחיר היעד מ- 70 דולר למניה ל- 56 דולר ואת תחזית הרווח למניה מ- 1.08 דולר לכ- 85 סנט למניה.
מנורה - מיטב דחתה את הצעת מנורה לרכישת פעילות תעודות הסל שלה. כחלק מרצונה של חברת מנורה להגדיל פעילות ונתח שוק, ניהלה החברה משא ומתן מול מיטב בנוגע לרכישת תעודות הסל שלה אשר מנהלות מעל 10 מיליארד ש"ח. ההצעה עמדה על כ- 150 מליון ש"ח. גורמים בשוק אומרים כי מיטב מקווים למכור את פעילות תעודות הסל ב- 180 מליון ש"ח לפחות.
לאומי- בנק לאומי מכר את החזקותיו בחברת הביטוח מגדל ברווח של כ- 160 מליון ש"ח. הבנק ימכור בהדרגה את כל יתרת החזקותיו בחברה לפי דרישת הרגולטור. כידוע, שלמה אליהו- רוכש השליטה בחברת מגדל מחזיק גם ב- %8.5 ממניות הבנק. הדבר נעשה בהמשך לאסטרטגיה החדשה של הבנק להקטין את ההחזקות הריאליות שלו בשנים הבאות.
בזן- החברה החלה להפעיל את מתקן הזיקוק החדש שלה באיחור קל של חצי שנה. המתקן אמור לשפר את מרווח הזיקוק של החברה בכ- 3 דולר לחבית ויתרום כ- 200 מליון דולר בשנה לEBITDA. הזיקוק מיועד לתעשיות הרכב, הפולימרים והטקסטיל ועלותו נאמדת בכחצי מיליארד דולר.
חו״ל
שווקי המניות בעולם סיימו את השבוע בעליות חדות, הן בארה"ב והן בשווקי המזרח. על פניו, נראה כי בעיות המצוק הפיסקאלי מאחורינו והעולם התפנה לעונת הדו"חות המתקרבת, כאשר ברקע דו"חות סוף השנה והצפי לשנה הבאה, שאינו מזהיר עבור חברות רבות במשק האמריקאי. נתוני המאקרו ממשיכים להיות מעורבים ומעידים על התאוששות מתונה לכל היותר. בארה"ב -הדמוקרטים והרפובליקנים ממשיכים להתכתש בנושא הבעיות התקציביות.
מיקרוסופט - ענקית התוכנה פרסמה כי זכתה במכרז של הפנטגון בשווי מאות מיליוני דולרים, על פני 3 שנים ובמסגרתו יותקנו מוצרי החברה על כמיליון וחצי מחשבים במטה הארגון.
אפל - בשבוע החולף נפוצו שמועות בדבר ניסיונות רכישת חברת תוכנת ה-GPS הפופולארית WAZE על ידי ענקית המחשוב אפל בסכום השווה ל- 400-500 מיליון דולר. יש המעריכים את החברה בשווי גבוה יותר ועל כן נשמעות טענות כי המחיר נמוך מדי. מכל מקום, אפל מיהרה להכחיש את הפרסומים בעניין. כזכור, אפל ניסתה לפרוץ עם תוכנת ניווט משלה, אולם מערכת ההפעלה החדשה שלה התגלתה כמוגבלת. מאז מנסה החברה למצוא תחליפים ראויים למוצר, מחוץ לכותלי החברה.
יונילוור - ענקית המזון והטואליטיקה נמצאת במשא ומתן למכירת מותג חמאת הבוטנים "סקיפי" לחברת "הורמל פודס" לפי שווי של כ- 700 מיליון דולר, המקנה למותג מכפיל 2 על מכירות.