שאלה לחברי הפורום
בימים האחרונים האגחים הממשלתיים הארוכים יורדים בחדות האם למישהוא יש מושג למה
האם זה הזמן לממש ? ומה האלטרנטיבות ?
תודה מראש
שאלה לחברי הפורום
בימים האחרונים האגחים הממשלתיים הארוכים יורדים בחדות האם למישהוא יש מושג למה
האם זה הזמן לממש ? ומה האלטרנטיבות ?
תודה מראש
יש שתי סיבות שעשויות לגרום לאג"חים לרדת - ייתכן שהשוק מתמחר סיכון גובר לתשלום החוב ע"י המדינה, או, סביר יותר, השוק מתמחר ריבית גבוהה יותר במשק מאשר הוא תמחר בעבר.
כאשר הריבית עולה, התשואות של האגחים צריכות לעלות, ולכן האגחים יורדים. היות והמשקיעים צופים עליית ריבית, הם מוכרים את האגחים מראש, ולכן הצפי עשוי לגרום לירידות.
אישית, אינני מאמין כי אג"חים בעלי מח"מ ארוך הן השקעה נבונה בתקופה זו. עקום התשואות אינו תלול מספיק ואני מעדיף להתבצר באג"חים בינוניות (2-5 שנים).
supgog.
תודה
לא נראה לי שיש פה פקטור של סיכון חוב ונניח שיש אז מה שונה אגחים קרובים מרחוקים ?
כמו כן לא מובן לי נושא הריבית - הסיכוי של הורדת ריבית עי הנגיד יוצר סביר מעליית ריבית
יש באופן כללי התאמה בין ישראל לארה"ב - ההפרש בין הריבית הארוכה בישראל לריבית בארה"ב זו פרמיית סיכון של המשק הישראלי אל מול האמריקאי.האם יש איזהיא קורלציה / ארביטארז בין האגחים האמריקאים לישראלים
הפרמיה אינה מספר קבוע - היא מאוד השתנתה (קטנה) לאורך השנים, ועשויה לקפוץ אם יהיו סיבות כלכליות/בטחוניות שיצדיקו זאת
על הפרמיה יש כמובן להוסיף ציפיות אינפלציה , שעשויות להיות שונות בין המדינות כמרכיב נוסף בהפרשים -אך היום ההבדלים כבר לא ממש משמעותיים.
שורה תחתונה -הריבית בארה"ב עולה - הריבית בישראל תעלה
הסיבה הישירה לירידות היא יישור קו עם ארה"ב.
הפד הודיע כי בהסתברות גבוהה יפסיק רכישות אגח ב - 2013, כך שהריבית לטווח ארוך תחת במסע ארוך לרמות נורמליות.
זה אומר תיקון של 2.5%- 3.5% בריבית הארוכה.
זה אומר שהאגחים הארוכים ירדו בשיעור מח"מX שינוי רבית - כלומר בשינוי ריבית של 2% , מח"מ 10 שנים - האגח ירד ב - 20%.
השאלה אף פעם לא היתה האם זה יקרה - המועד לא היה ברור ועכשיו כשהוגדר חלון הזמן לתחילת השינוי האגח מגיב למידע.
תודה
לא הבנתי את החישוב אם הפד יפסיק את הרכישות אגח אמריקאי ארוך אמור לעלות ל 2.5-3.5 האגחים הארוכים אצלנו נסחרים בשיעור של 4-5
לפי הנוסחא שלך הם אמורים לעלות ל 6-7 אחוז - האם יש איזהיא קורלציה / ארביטארז בין האגחים האמריקאים לישראלים ?