חודש מאי חלף ובמהלכו עלה ה - VIX ב- 12%
ומה עשה ה- VXX ? ירד ב - 3%........ קצב שנתי של 42%
חודש מאי חלף ובמהלכו עלה ה - VIX ב- 12%
ומה עשה ה- VXX ? ירד ב - 3%........ קצב שנתי של 42%
בינואר 2013 נשברו מספר שיאי סחירות -
מחזור ממוצע יומי של אופציות עמד על 680 אלף מול שיא קודם של 582 אלף באוגוסט 2011
מחזור כולל של 14.2 מליון חוזים - גם שיא
מחזור יומי ממוצע לחוזים - 138 אלף אל מול 122 אלף בדצמבר
מחזור חוזים כולל 2.9 מליון מול שיא קודם של 2.7 מליון
ב - 16 בינואר נשבר גם השיא של כמות חוזים פתוחים 472 אלף חוזים
![]()
ניב,
הפסד על קונטנגו זה כסף אבוד - תחשוב על זה כמו הפסד של פרמיה על אופציה שרכשת
ל - SUPGUG
זה כמובן נכון - בפקיעה החוזים העתידיים = ספוט .בעת פקיעת אופציות ה-VIX, המדד הקובע מחושב ביחס לאותן אופציות ה-S&P שאיתן מחשבים את מדד ה-VIX היציג..
מכיוון שאתה כותב:
כלומר אתה גם מסכים שנכס הבסיס של האופציות הם החוזים העתידיים - כי הארביטראז עליהם. כלומר קודם חוזים עתידיים ואח"כ אופציות עליהם - כלומר מחירי האופציות נקבעים עפ"י החוזים ולא להפך - וזו כל טענתי.מחירי האופציות נקבעים בשוק. כמו כל אופציות אחרות, המחיר נקבע לפי המחיר בו מתבצעות העסקאות בין קונים למוכרים.
אם מחיר זה סוטה מעט ממחיר החוזים, הרי שנוצר ארביטראג' שמכונות ימהרו לסגור, אך המחיר וודאי לא נקבע לפי החוזים.
מכאן זה כבר סמנטיקה והגדרות - כל העולם מגדיר קונטנגו כתופעה של מחירי חוזים עתידיים, לא של אופציות . לך נוח לחשוב על זה אחרת - זכותך.
תסתכל על מחירי האופציות של ה VIX היום בשוק ותחשוב על ארביטראז אופציות מול נכס הבסיס שאתה חושב שהאופציות מתייחסות אליו
באופציות מעוף אני לא נוגע - זה משחק סכום אפס כך שהכרישים אוכלים את דגי הרקק, עד שהכרישים עצמם מתים - אני משקיע רק היכן שההסתברות מאוד לטובתי.
מניות אני מחזיק בעיקר בחו"ל למעט מספר חריגים בישראל- בעיקר מניות שמשלמות דוידנד גבוה או שלדעתי צפויות לעלות הרבה בטווח הארוך..
בנוסף יש לי חיבה ליצורים המוזרים כמו המוצרים על בסיס החוזים העתידיים על ה VIX או ETF ממונפים - בזה הקזינו מרוויח בהסתברות גבוה - כאן זה לא עניין של חוו"ד אלא ניצול כשלים מבניים של הכלים לעשות כסף קל
אני משקיע לטווח ארוך, כך שאני לא בית חרושת להמלצות אך מי שעוקב אחרי מקבל מדי טיפ אקראי על על מניה.
הכל שחיקה
אם אתה רוצה להבין יותר אתה צריך ללמוד את השחיקה שמלווה תעודות ממונפות באשר הן - ככל שנכס הבסיס יותר וולטילי - כך השחיקה גדולה יותר - כבר הסברתי כאן על תעודות ממונפות - תעשה חיפוש
בנוסף חשוב להבין שכאשר יש מגמה ברורה בנכס הבסיס - עולה או יורד יום אחר יום כמעט ללא תיקונים משמעותיים - אפקט המינוף על שער התעודה הממונפת הוא אדיר - אם VXX עולה ב - 5% כל יום במשך 4 ימים הוא עולה 21.5% , באותה עת יעלה TVIX / UVXY ב 46.5% .
TVIX ו- UVXY סובלות פעמיים - משחיקת קטנגו שהוא מאוד חזקה ושחיקת מינוף שאינה קטנה
כשמשקיעים במוצרים מבוססי VIX יש לתת את הדעת להסתברות של ארוע שיקפיץ את ה VIX , תוך בדיקה של כמה פרמיה קיימת בין החוזה הראשון לספוט VIX ומצב הקונטנגו
היום, הפרמיה של החוזה הראשון היא מכובדת ועומדת על כ 9%, אך הקונטנגו לחוזה השני נמוך ועומד על 3% בלבד.
מנגד יש את הסיפור באוקראינה, שאינני חושב שיתדרד לחילופי אש, אך גם דיבורים על זריקת רוסיה מה G8 וסנקציות כלכליות יעלו את מפלס החרדה של השווקים.
כל אחד יפעל עפ"י "שינאת הסיכון" שלו, אך כרגע לא הייתי מרגיש בנוח עם חשיפה משמעותית של שורט על שונות השוק,
בלוג: on-vix.blogspot.co.il
זה פשוט לא נכון.אז מתי התעודה בקוטנגו? כאשר השוק מניח שההסתברות להמשך ירידות זניחה, ומכאן ה-VIX יכול רק לעלות.
כותבי אופציות הקול מפצים את עצמם עם פרמיה גבוהה, וכמעט אף אחד לא מוכן לשלם עבור הפוטים סכום אמיתי.
כמעט כל חוזה עתידי על דברים שאינם מתכלים נמצא רוב הזמן בקונטנגו - ההפרש במחיר החוזים נובע מכך שברכישת חוזה עתידי במקום סחורה אתה חוסך עלויות אחסון, ריבית וכו.
חוזים עתידיים על ה - VIX בקונטנגו כי הם מוחזקים כביטוח והמבוטח מוכן לשלם פרמיה מעל לספוט - הפרמיה גדלה ככל ש"הביטוח" יותר ארוך וככל שההסתברות לתנודתיות ב - VIX עולה
החוזים על ה- VIX עוברים ל Backwardation בגלל תכונות החזרה לממוצע של ה - VIX - רמות גבוהות של VIX משקפות פרמיות ענקיות על אופציות החוזות תנודתיות מחירים מאוד גדולה שגם אם מתקיימת אינה נמשכת זמן ממושך, כך שמי שרוכש חוזה עתידי על ה- VIX מניח שה- VIX ממילא צפוי לרדת מהרמות הגבוהות.
ה - VIX היום נמוך ובקונטנגו - לדעתך מחיר ה - PUT בשוק לא מתומחרים כראוי? אני רואה שהם מתומחרים אותו דבר בדיוק.
אין כל קשר בין מחירי CALL ו - PUT או הפרמיות עליהם לחוזים העתידיים על ה - VIX - רק על ה ספוט VIX שמחושב מהם.
נערך לאחרונה על ידי tby, 10.01.2013 בשעה 19:36
אני חושב שלא הבנת אותי..
אינני טוען שיש חוסר תמחור של הפוטים, אלא שפוטים על הכסף במצב הנוכחי זולים משמעותית מפוטים על הכסף ב-VIX גבוה.
העובדה היא שהמדד הגלום באופציות הרחוקות הוא גבוה כאשר ה-VIX נמוך (כיוון שהסיכוי שה-VIX ירד נמוך משמעותית מהסיכוי שיעלה).
כאשר המדד גבוה, התופעה פשוט הפוכה.
המדד הגלום באופציות ה-VIX לחודש ינואר הוא 14.38, לחודש פברואר הוא הוא 16.23 לחודש מרץ הוא 17.8, זהו הקוטנגו.
כאשר המדד גבוה, המדדים הגלומים יורדים ככל שהם רחוקים יותר וזהו backwardation.
מה ממה שאמרתי נראה לך לא נכון?
supgog.
עוד חודש עבר, שוב שיא במספר החוזים על ה - VIX שנסחרו החודש - 3,221,000 חוזים, גידול של 5% מהשיא הקודם שנקבע בפברואר
כצפוי , "המאורע" של "אין תקציב" בארה"ב נעלם תחת הסכם בין המפלגות שאף אחד לא ממש איכפת לו ממנו, הארועים סביב קפריסין לא הפריעו לשוק וה - VIX שט לו בניחותא סביב ה - 14 - אותה נקודה בה היה בתחילת החודש, לאחר שבאמצע מרץ ביקר המדד ב - 11.3
מי שהחזיק VXX לאורך חודש מרץ הפסיד 11% לקוטנגו.
מי שמתעניין ברבעון - ה - VIX למעשה התחיל וסיים ב - 14 כשהוא מבקר יום אחד ב - 19 ויום אחד ב - 11.3 , לעומת VXX שהפסיד בתקופה 29% .....
קפיצה של 34% בויקס זה ארוע קצת חריג - זו הקפיצה ה - 11 בגובהה מאז 1990 ובדר"כ זינוק כזה מלווה בירידה יותר חדה במדדים - כך שלפנינו ארוע מאוד נדיר, שיצר מספר נושאים ששווים התיחסות:
1. נשבר שיא החוזים שנסחרו ביום אחד - 302 אלף מול שיא קודם בתחילת ינואר 221 אלף
2. החוזים הראשונים עברו ל - backwardatio מינימלי 0.6%
3. 3 החוזים החוזים העתידיים הראשונים - מרץ-מאי נסחרים בכ - 8% מתחת לספוט ויקס ושלושתם באותו מחיר - 17.5-17.6
4. רק החוזה השביעי - לספטמבר , נסחר מעל לספוט ויקס
היחס בין ספוט ויקס לחוזים העתידיים אומר שאומנם הפרמיות על האופציות על ה - S&P קפצו מאוד - בעקבות התנודתיות הגדולה של המדד, אך החוזים העתידיים מרמזים שזו לא מגמה ארוכת טווח . אך אסור לבלבל רמז עם מציאות....
יש שני נושאים "שמציקים" לשוק -
הבחירות באיטליה - משום מה יש תחושה שזהות הממשלה תשפיע על ההתנהלות כלפי חוב ושוב צף נושא משבר החוב האירופאי - אם זה ימשיך - יהיו שוב ירידות חדות והויקס יקפוץ עוד
אי הסכמה על קיצוצי תקציב בארה"ב - זה נראה כבר ברור שהקיצוץ הרוחבי יתרחש - כי הקונגרס לא מסוגל להגיע להסכמה. אם בינואר הקיצוץ הרוחבי נראה כדבר איום ונורא, אחרי חודשיים השוק התרגל לנושא והמאורע יחלוף ללא זעזועים בסגנון שחווינו בינואר. אבל מה, לקראת סוף מרץ צריך לעבור תקציב ממשלתי ואם לא יעבור, הממשל נסגר - וזו קטסטרופה. בזמנים רגילים אף אחד לא היה מתרגש מהעניין- תמיד נמצא פתרון - זמני או קבוע - לשמור על האורות דלוקים אך הפעם יש תחושה שהצדדים לא בוחלים בדבר על מנת להשיג נצחון פוליטי ולהראות טוב מול המינה שלהם - הרפובליקנים לא יסכימו לעליות מיסים והדמוקרטים מצדם יאשימו את הרפובליקנים בנזקים למדינה אם לא יהיה תקציב - כלום מנצחים פוליטית, המדינה מפסידה.... אם זה יקרה , יהיה מאוד לא נעים בשווקים, אך ההסתברות לכך נמוכה - אני מאמין שימצא פתרון זמני שיאפשר את המשך המשחק הפוליטי .... אך בכל זאת ככל שהמועד יתקרב, העצבנות בשווקים תיגבר
נערך לאחרונה על ידי tby, 26.02.2013 בשעה 08:56