x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: הרחבת תיק הניירות באתר - השקעות סולידיות

Hybrid View

הרחבת תיק הניירות באתר - השקעות סולידיות

הי שחקן.
    בהמשך לצ'אט מהיום, אמרת שהשקעה סולידית ראויה בתקופה זו היא נייר ממשלתי בשם: גליל (הבטחת לציין איזה מספר).
    וזה הביא אותי למחשבה- למה שלא יהיו גם רכיבים סולידים בתיק באתר?
    הרבה אנשים רוצים השקעה סולידית, אך כיום אין כמעט פתרון לכך.... לא דולר, לא שקל, לא אג"חים (שמתנהגים יותר כמו אופציות) לא זהב ולא נפט.... אפילו לא דירה =)
    לכן לדעתי יש מקום לפרסם כאלו ניירות בתיק באתר. (הוא לא חייב להיות אך ורק מורכב מניירות, שאתה כרגע מוצא בהם דיסקאונט....)

מה דעתך?

תודה,
    ניב.

אין רכיבים סולידיים בתיק מאחר ובכדי להניב תשואה של 3-4% שנתי
    לא צריך להשקיע במניות ואפילו לא באג"ח קונצרני. לטעמי, להכניס לרשימה
    ניירות שהתשואה השנתית שלהן ידועה מראש (ונמוכה) כמוה לשחק ולעוות
    את השורה התחתונה.
    בפורום אגח ניתן למצוא אגחים סולידיים ומסוכנים כאחד, כשלא פעם הדיונים
    בפורום עוסקים באגחים בתשואה של 6-7%. סולידי למהדרין זה לא אבל בהחלט
    עדין רחוק מתשואת זבל.

יחד עם זאת, אם תהא היענות לעניין ותגובות חיוביות בהחלט נשקול זאת.

שלום שחקן
    גם אני חושב שתוספת של תיק אג"ח שינוהל בניפרד מתיק המניות ישדרג את האתר ויוסיף לו לא מעט.
    כל אחד אמור לחלק את ההשקעה שלו בין אג"ח למניות באחוזים לפי ראות עיניו .
    אך חלוקה של תיק המניות יש באתר
    תיק אג"ח חסר באמת באתר.
    כמו כן ישנם כאן באתר לא מעט אקדמאים או כלכלנים שיש להם אפשרות לנתח חברה ובכל זאות גם הם מתייעצים כאן באתר ומחליפים דעות - ושוב תודה לך על האתר שאתה מנהל.
    אך לא כולם מבינים בזה ולפני שניכנסים להשקעה באגח קונצרני עם תשואה קורצת שווה לדעת מה מצב החברה - ולא כולם יודעים לנתח אותה.
    כמו כן יש שינויים בשוק שרבים לא שמים לב ולא קוראים נכון את השוק וטרודים בעבודה היום יומיים מחוץ לנושאים הכלכליים כמו לדוגמא ההמלצה שלך על הגליל שלמען האמת לא ידעתי כי זה לא מופיע בסקירות השבועיות ולא עקבתי אחרי הצט.
    אני יכול להניח שאתה חושב שהגליל יתן תשואה עודפת על השחר אך זה לא אומר שצריך לקנות רק גליל וגם כאן יש מינון לא ידוע
    גם לגבי אגח קונצרני צריך לדעת על איזה חברות אפשר לסמוך ומתי
    בקיצור
    גם אני חושב שרבים באתר מעונינים והיו שמחים אם בנוסף לתיק המניות היה מנוהל גם תיק אגח
    תודה מראש
    אייל
    נערך לאחרונה על ידי etomer, 29.12.2012 בשעה 00:01

אג"ח הוא לא השקעה סולידית!

אני יותר מממליץ לכל מי שלא מכיר את התחום של אג"ח לא מדורגות ו/או אג"ח שאינו בדרוג השקעה להתרחק מהתחום כמו מאש.

כשהשוק נמוך גם אג"חים בטוחים יחסית כמו שיכון ובינוי וגזית גלוב חוטפים יפה מאוד ולראיה בזמן המשבר אג"חים של גזית גלוב נסחרו בשער של כ-70 אג'

שימו לב איך על כל נייר בפורום אג"ח יש לעיתים דיון של 10(!) עמודים כאשר לא כולם מסכימים על הסיכון ועל הסיכוי. אג"חים שעד לפני 4-5 שנים נחשבו סולדיים ונתנו תשואות יפות ובטוחות כמו אג"חים קצרים של חברות תקשורת ובנקים היום נותנים תשואות שליליות, ולכן כדי למצור אג"ח סולידי צריך לברור בפינצטה.

בקשר לנייר גליל הנייר הוא אג"ח של מדינת ישראל הצמוד למדד. הוא קיים במגוון מח"מים וניתן למצוא אותם בגלובס לדוגמה.

kelazar שלום
    אתה צודק
    אגח לא מדורג הוא לא השקעה סולידית
    ואתה צודק שמתנהלים דיונים שלמרות שהחברים מבינים עיניין ישנם חילוקי דעות

זה רק מחזק את הבקשה לשחקן שינהל בעצמו תיק ניפרד לאגח
    בגלל שזה לא תמיד השקעה סולידית ובגלל חילוקי הדעות בין חברים שמבינים לא מעט וגם בינהם ישנם חילוקי דעות ולכן זה מגדיל את הבילבול.

אם שחקן ינהל תיק אגח בעצמו שחלקו אגח ממשלתי וחלקו קונצרני סולידי זה ישרה ביטחון בין החברים איך ואיפה להשקיע

אני חושב שאתה יכול להפיק הרבה יותר מקריאה בפורום אג"ח ושאילת שאלות שם.
    בדיוק בגלל היותם שנויים במחלוקת ניירות אלו מאוד בעייתיים.

אם שחקן טועה בניתוח שלו עבור נייר ספציפי? הרי שים לב לכתיבה לדוגמה על אידיבי אחזקות אג"ח ד' ששחקן מחזיק בתיק באתר, ואילו בפורום יש סביבו דיון מאוד רחב.
    לטעמי, ברגע ששחקן ינהל תיק סולידי כביכול עם אגחים ממשלתיים זה ישדר לאנשים שזה סולידי ובטוח כשבפועל זה מאוד מסוכן

ניתן להוסיף את רמת הסיכון, כמו בתיק המניות באתר...
    וחוצמזה אוסיף שבכלל נראה לי ששחקן שלילי על מדד האג"חים הקונצרנים , ולראייה השורט בתיק על מדד התל-בונד 40.
    אז זה עוד יותר מוסיף על הבלבול....
    אבל זה יותר גרוע מזה- גם אם אני רוצה להשקיע סולידית לגמרי (או כמעט לגמרי) - אין לי מושג במה להשקיע...
    ריבית קבועה? משתנה? צמודה או לא למדד? ממשלתי או קונצרני? גליל? שחר? ארוך או קצר?
    אם אני לא טועה אז יש השקעות "סולידיות" לכאורה אבל בפועל הן שליליות - תקנו אותי אם אני טועה, אבל למשל מק"מ, שאמור להיות הכי בטוח בעולם, - יכול להיות בתשואה שלילית ? (נגיד יחסית למדד?)

תיק אגח אמור לתת תשובה לכל זמן
    כעת אולי שחקן פסימי על שוק הקונצרני שלמרות התשואה הנמוכה הכסף עדיין ניכנס בגלל הריבית הנמוכה.
    במידה ולא יהיה הסכם בקשר לצוק או בתרחיש מפולת שתתרחש בשנה / שלש השנים הקרובות השורט על תל בונד 40 יתן תוצאות.
    אך נניח שהיה תיק כזה בתחילת 2009 (ויהיו עוד מפולות בעתיד)
    התשואות בשוק הקונצרני היו קרובות ל 100% ויותר . תקרא לזה מציאה או מתנה .
    בגלל החשש והכותרות השליליות אני לא העזתי להתקרב לאף נייר אבל מצד שני אני בטוח שכלכלנים ברמה של שחקן יודעים לבדוק חברות ואת השפעת המצב הכלכלי הנתון בשוק על החברה ובטוח שהוא היה מצרף מס' אגח קונצרני לתיק
    יהיו עוד מצבים עם ריבית גבוהה . הריבית הנמוכה היא לא לעד.
    ויהיו עוד מפולות בשוק

ולשחקן: גם אם תיק אגח יעשה 5% בשנה זה סטנדרטי אבל במצבי קיצון הוא יעשה את העבודה

אני זוכר פעמים ששחקן המליץ על אג"חים.
    חנן מור, ועוד כל מני בשנים עברו, וכמובן את אי.די.בי אחזקות ד' המדוברת

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות