x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: משחק סכום אפס

Lightbulb משחק סכום אפס

לשחקן מעוף שלום.
    הצגת נתונים מרשימים על הרווחים שהושגו בשנה זו.
    אך רציתי לשאול מי הפסיד את כל הכסף שאנחנו הרווחנו?
    הרי זה משחק סכום אפס.
    האם זה גופים מוסדיים שצריכים לבטח את אחזקותיהם במניות המעוף?
    האם אילו שחקני המעוף הכבדים שצריכים לקנות הגנות לאסטרטגיות שלהם?
    האם אילו פראיירים שקונים אופציות מעוף בתקווה לשינוי קיצוני ומהיר?
    או כל התשובות נכונות?

בהערכה רבה מרדכי ישראל

לא שחקן, אבל יודע את התשובה.
    כתבני אופציות הם כמו חברת ביטוח. הם מבטחים את המשקיעים בבורסה, כנגד הפסדים במניות.
    כמו רוב חברות הביטוח, הכתבנים מרוויחים את הפרמיות שהמשקיעים מבטחים את נירות הערך שלהם כנגד הפסדים.
    מי המפסידים? כל אלה שמשקיעים בבורסה ומבטחים את עצמם: קרנות נאמנות המשקיעות באופציות מעוף, לדוגמא: תל אביב שורט פי 3, מוסדיים המגדרים (מילה יפה לביטוח) את השקעתם כנגד הפסד, קופות גמל, וכמובן משקיעים פרטיים שחושבים גם על השקעות ספקולטיביות (מהמרים על כיוון השוק) .
    כמו חברות ביטוח, גם כתבנים מרויחים ברוב הזמן, כאשר הם מנהלים נכון את "תיקי הביטוח", זה אומר לא לקחת סיכונים גבוהים, לחתוך הפסדים, לממש רווחים הגיוניים ולא לנסות להגיע לרווחים מופרזים (להיות תאווי בצע).
    גם כתבנים ,כמו חברות ביטוח הלוקחות סיכונים גבוהים, עלולים להפסיד את כל כספם, כאשר האסטרטגייה נכשלת בצורה דרמטית. זה אומר, שביום אחד הבורסה עולה לדוגמא ב-% 5 או יותר ולהפך, כאשר הבורסה יורדת דרמטית ואתה לא לקחת בחשבון תנועות קיצון כאלה.
    כמו בביטוח כאשר הלקוח עשה תאונת דרכים (טוטאל לוסט) והביטוח צריך לשלם פי כמה מהפרמיה שהלקוח שילם לה.
    אם תשים לב, השנה לא היו תנועות קיצון רבות ולכן האסטרטגיה של שחקן הרוויחה.
    באוגוסט 2008 אם אינני טועה, הבורסה עלתה ביום אחד (נדמה לי יום א'), ב-8%.
    אני זוכר את היום הזה, משום שביום חמישי, יומיים לפני העלייה, קניתי כמויות גדולות של קולים.
    ביום א' ,הכתבנים היו צריכים לשלם לי סכום עתק, כדי לקנות ממני את הקולים חזרה (אופציה שקניתי ב-3,500 נמכרה ב-8,500 ).
    אני מניח שהיו כמה כתבנים שבאותו יום הפסידו ממון רב.

אני מקווה שהבהרתי את הנושא.
    מסקנה: גם אלה שמפסידים רוב הזמן, יכולים יום אחד למצוא את עצמם לוקחים את כל הכסף חזרה... מהכתבנים.

עוד הערה קטנה:
    אם אני כותב קול 1250 וקונה הגנה ב 1270 - לא אכפת לי "להפסיד" על ההגנה כי הרווחתי על הכתיבה יותר.
    סוחר אחר כתב את קול 1270 והרוויח עלי...
    כלומר זהו מישחק פרמידה שתמיד יש מפסידים אולם עם אחד שהפסיד בסוף הפרמידה ייתכנו הרבה שהרוויחו...

קיבלת תשובות מצוינות אבל מעבר לכך שבאמת מרבית הרוכשים הם ביטוח
    אל לנו לשכוח את האמת - עם ישראל חובב הימורים, ובהחלט יש חלק לא מבוטל,
    בהערכה גסה כ 10%, שמוצא באופציות תחליף להימורים לכל דבר ועניין. זה לא
    הרוב כפי שצוין לעיל אבל זה גם לא מעט ודי שתראה את הצלחת חברות הפורקס
    והאופציות הבינאריות בכדי להבין את ממדי התופעה.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות