ל- etomer
אולי נפסיק להתעסק בעשירון עליון?
ע"פ דו"ח מדינתי ע"פ נתוני 2009, הכנסה של עשירון עליון: 28,000 ש"ח, עשירון תשיעי: 18,000, עשירון שמיני 15,000, עשירון
5 9,000 ש"ח.
http://www.knesset.gov.il/mmm/data/pdf/m02909.pdf
אתה למעשה מספר לי שיש מקרה של אדם שנשך כלב ואפילו רבים כאלו.
בינינו, זו בעיה שקל לטפל בה בדרכו של אלון גל - תבדקו על מה אתם מוציאים את הכסף, בכל מקום שניתן להפסיק לבזבז תפסיקו. ואז מגלים שניתן לסגור אובדראפט של 35,000 ש"ח בתוך חצי משכר.
לדעתי, הדיון צריך לסוב סביב עשירונים 3,4,5,6,7 - ההכנסות שלהם והיכולת שלהם להמשיך לחיות כאן.
לצורך דוגמא הבא נחשוב על משפחה של 2 בני הזוג עובדים, להם 3 ילדים, הוא עובד במפעל תעשייתי "במרכז", היא עוזרת גננת.זו דוגמא הרבה יותר אופיינית מאשר 2 בני זוג היטקיסטים שלא מסוגלים להחזיק את הכרטיס אשראי בארנק.
אז רבותי, קחו שכר של 9000 ש"ח ותראו איך משפחה ממוצעת מסוגלת לשלם שכ"ד\משכנתא, שירותי חינוך לגיל הרך, מזון, תחבורה.
קחו את עשירון 7 עם משכורת משותפת של 12,500 ש"ח והראו לי כיצד הם מסוגלים לקנות בית במחיר של 1,300,000 ש"ח?
רבותי, עסקינן בעשירון 7 לא 2 אל תשלחו אותם לרחובות לוד היכן שהביוב זורם ברחובות והילדים לא יכולים לצאת ללא לווי חמוש מהבית.
אל תשלחו אותם לנתיבות כי המפעל שמעסיק את אבי המשפחה ממוקם באזור התעשייה בחולון.
כל הנתונים מראים שלאורך זמן המצב הזה לא יכול להתקיים.
אז או שיעלו משכורות (מאוד לא סביר במיתון), או שהמחירים יצטרכו להתיישר עם מחירי 2007 - כלומר מחירי שיא האופוריה.
אגב, אם "הכחלון" הבא כשר השכון ולא חשוב מאיזו מפלגה ובלבד שיש להם גישה למשרד האוצר יוכל להחזיר את המחירים לשפיות. זו החלטה שאני מקווה שהממשלה הבאה תצטרך לקבל.