x

עמוד 10 מתוך 17 ראשוןראשון ... 89101112 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 91 עד 100 מתוך 168

נושא: 2013 - תחזית

ל- kelazar,
    ציטוט פורסם במקור על ידי kelazar צפה בהודעה
    אני מקבל את כל הדעות שמופיעות פה. רק דבר אחד מציק לי וזה אמירות כאלו

ה"הבנה" של הנגיד היא הדבר האחרון שאפשר לבקר. יש לו המון ידע וניסיון ואני בטוח לחלוטין שהוא כן מבין את חומרת המצב. הוא כנראה שקל את האפשרויות ובחר את זו היותר טובה או במקרה זה הפחות גרועה. לעיתים אנו שוכחים בניגוד לרבים מהנגידים הקודמים שהיו מינויים פוליטיים למיניהם שהנגיד הנוכחי הוא כלכלן מהטופ העולמי, וצריך לתת לו את הקרדיט לדעתי. ניתן לבקר פעולות מסויימות כמובן.

כפי שכתבתי, אכן מדינת ישראל תלוייה ביצוא בעיקר של התעשייה המתוחכמת - השארת ריבית גבוהה משמעה פער ארביטראז גדול בין ה- ש"ח ל- $\אירו והזמנה של קרנות לשפוך לפה ים של מט"ח, לכתוב אופציות call, לקנות מק"מ \ אג"ח ממשלתי והינות מהפרשי התשואה - גם כך, הם בצעו carry trade אבל ככל שהפער גדול יותר העוגה יותר מתוקה.

כן, במיתון כשסביבת הריבית העולמית היא שלילית ריאלית (אג"ח קצר נותן פחות מהאינפלציה) - ראוי כי גם נגיד הבנק המרכזי יפעל על מנת ליישר קו ולאפשר כושר תחרות ליצואנים ולחברות.

מצד שני, אני מצפה מנגיד בנק מרכזי לזהות מגמה של עלייה מהירה מדי במחירי הדיור - זה בסדר לתת לנדל"ן לעלות 10% בשנה לאחר תקופת ירידות - מה היה קורה לו את המגבלות שהוטלו על הנדלן: מרכיב פריים נמוך, LTV מינימלי, .... היה מבצע לא לאחרונה אלא סביב השפור של 2010.

סביב 2010, היה נראה כי המשבר חלף לו, הבורסות התייצבו, חברות הצליחו לגייס באג"ח.

אם המחירים היו נעצרים לאחר עליה ממוצעת של 10-15% ניחא - הבעיה שהותר הרסן והלווים מצויים להערכתי בקצה גבול היכולת שלהם לשלם.

הרבה קולות קוראים לא לקחת משכנתא במחיר היום, מצד שני - מה תעשו כאשר אחד משני בני הזוג מביא את הטיעון: במקום לשלם 5000 ש"ח שכ"ד בוא ניקח משכנתא 5000 ש"ח בסוף ישאר לנו נכס.

להרבה לווים לא ברור שאמנם מחירי המשכנתא הם בהתאמה למחירי השכ"ד אך מעל ראשם משכנתא גדולה לעשרות שנים כשקצב פרעון הקרן נמוך ביחס לגובה הריבית. הטוענים את הטענה שוגים:
    1) על ה- 300-400K שהשקיעו כהון ראשוני הם לא מקבלים דוידנד, ריבית או קופון.
    2) ה- 300-400K שיכול היה לשמש ככרית בטחון לזמנים קשים ובמקום יש להם דירה המחיר מופקע ו- 1,000,000 ש"ח חוב.
    3) הם למעשה לא שוכרים מאדם פרטי אלא מהבנק והשכ"ד הוא בצורת ריבית על המשכנתא.
    4) אם חלילה יכנסו לצרות - הם בצרה ממש צרורה, זה חוב שגדול עליהם ב- 2-3 סדרי גודל.
    5) בשרשור למטה מופיע אימרה כי חוקר באוניברסיטה ואשת היטק + 2 זעטוטים לא מסוגלים לקנות דירה - המשמעות היא אחת עשירון עליון שאין לו עזרה מההורים לא יכול לקנות - האם המצב סביר? לטעמי, ממש לא.

בשרשור למטה מופיע אימרה כי חוקר באוניברסיטה ואשת היטק + 2 זעטוטים לא מסוגלים לקנות דירה - המשמעות היא אחת עשירון עליון שאין לו עזרה מההורים לא יכול לקנות - האם המצב סביר? לטעמי, ממש לא.
    לדעתי המשפט לא נכון . הם אולי לא "יכולים" לקנות דירה במרכז ת"א. דירת 3 חדרים בת 50-60 שנה בפ"ת, יהוד, קרית אונו, גבעת שמואל, חולון , ראשון, הרצליה - הם יכולים גם יכולים.

5000 ש"ח בחודש זה החזר על מליון ש"ח ל - 20 שנה. למה לקחת מליון ולהשתעבד?
    פשוט כולם התבלבלו לגבי מי קונה מה ומתי. ואין ברירה - אי אפשר לחיות בבזבזנות ויום אחד להתעורר, עם הון עצמי נמוך ולהגיד - אני רוצה דירה.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    התשובה היא - חד משמעית לא! הורדות הריבית בגלל המשבר החלו רק ברבעון האחרון של 2008. המחירים החלו לעלות מפברואר 2008
    חד משמעית לא? עוד נחזור לזה בהמשך.
    העלייה במחירים התחילה אמנם באמצע 2008, כנראה ע"י מי שצפה את שעומד לקרות, אך עלייה זו מתגמדת לעומת הזינוק האדיר ב-2009!
    אני לא מבין איך אפשר להתעלם בצורה כה עיקשת מהפיל שבחדר.

אצרף כאן קישור למסמך מרתק - תראה לבד איצד נוצרו הביקושים מחד - הגירה שלילית מכל הפריפריה וזינוק בהגירה למרכז בתוספת הורדת ההצע - צמצום משמעותי בבניה ציבורים

כשהמחירים עולים במרכז - הם הולכים ועולים עם הזמן גם בפריפריה - כאשר חלק מהביקוש עובד לשם.
    אכן מסמך מרתק שנכתב ע"י בנק ישראל שהוא בכלל לא בעל עניין בנושא.
    ההגירה למרכז הייתה מלווה בהגירה שלילית מהפריפריה. פחות אוכלוסיה על אותו היצע דירות ועדיין המחירים עלו גם שם. הפלא ופלא. שלא ידרוך עלינו פיל.

אני לא מנסה לטעון לרגע אחד שהריבית במשק אינה משפיעה על ביקושים לדירות - ברור שזה כך - וטוב שיש ביקושים - זה תורם לצמיחה ולעסוקה
    אז למה להיות "חד משמעי" למעלה. חזור וקרא מה כתבתי. אני לפחות סייגתי את דבריי והנה אתה אפילו תומך בי (קצת).

והערה כללית,
    אנא השתדל לא לתקן פוסטים שלך לאחר ששיגרת אותם. יוצא שאני נאלץ לקרוא כל פוסט כמה פעמים כדי לחפש מה השתנה.

העלייה במחירים התחילה אמנם באמצע 2008, כנראה ע"י מי שצפה את שעומד לקרות
    הטענה שלך פנטסטית. אתה טוען שיש קבוצה גדולה של אנשים בישראל (עד כדי להשפיע על מחיר הדירות) שחזו את המשבר הפיננסי של סוף 2008 והקדימו ורכשו דירות בישראל , כי העריכו שהריבית במשק תרד. ולא רק זאת, הם היו ערים שבארה"ב למשל המחירים ירדים כבר שנתיים , אבל הם רצו עם החזון....

ההסבר שלי נראה יותר סביר - ההיצע והביקוש נפגשו בתחילת 2008 והביקושים גברו - החלה עליית מחירים, שתודלקה ללא ספק גם ע"י ריבית נמוכה - אינני מנסה לטעון לשניה אחת ההפך

אכן מסמך מרתק שנכתב ע"י בנק ישראל שהוא בכלל לא בעל עניין בנושא.
    הסתכלת על המסמך הלא נכון - הראשון. תבדוק השני - של מרכז המידע של הכנסת

טבלה 2 - עליית מחירים 2007-2010:
    ת"א - 62%
    ממוצע ארצי - 33%
    חיפה - 24.6%

זו עליה ממחירי השפל

אם תבדוק רמת מחירים ביחס לשיא המחירים ב - 1998 תגלה שהממוצע הארצי בערך שווה לשיא, וחיפה והצפון -עדיין מתחת לשיא. ת"א - הרבה מעל לשיא.

כיצד זה מוסבר - טבלה 3 - נתוני הגירה 2000-2009 -
    מחוז מרכז - גידול של 92 אלף
    חיפה - קיטון של 15 אלף
    מחוז צפון - קיטון של 18 אלף

בהמשך ניתן לקרוא כיצד מדיניות ממשלתית מקצצת בבניה הציבורית - מ -15 אלף יחידות שנה - 33% מסך הבניה בשנת 2000 ל 4000 יחידות 12% מסל הכל ב - 2009!

היה עוד שינוי קטן "טכני" שהפך את המשכנתאות לזמינות וזולות יותר בתחילת 2010 - "יחס הרזרבה" למשכנתאות - הוקטן

TBY יישר כח על הדיון הרציני והמקיף בנושא זה על כל פרקיו.

כל הכבוד לשאר המשתתפים על הרצינות וההתעמקות בסוגיה.

TBY , לא נגעת בתוכנית ברננקי לפתרון שלם כפי שהביא אותה בנאום מקיף שלו לפאד בשנת 2002.

נראה לי שהקדמת את המאוחר ובשוק המניות נכונו לנו עוד סייקל משמעותי של ירידות.

שים לב שמדבריך עולה כי האנפלציה אינה הסכנה אלה למעשה הדפלציה היא זאת שתגרום לסייקל נוסף של ירידות.

אני מסכים לגמרי עם הקביעה שיש הרבה יותר התחייבויות דולריות מאשר דולרים , בשלב מסויים אנו עשויים להגיע לסיכון שבו כולם יזרקו נכסים מכל הסוגים בכדי להשיג דולרים.

שימו לב מאז המשבר בשנת 2000, דולר עומד כנגד שאר הנכסים בכלל.

בכל שלב הגיע נכס אחר לשיא והתנפץ.

בן שלום ברננקי הוא האדם הנכון במקום הנכון ובזמן הנכון, אני מאוד מקווה שהתוכנית שלו תעבוד!

ההסבר שלי נראה יותר סביר - ההיצע והביקוש נפגשו בתחילת 2008 והביקושים גברו - החלה עליית מחירים, שתודלקה ללא ספק גם ע"י ריבית נמוכה - אינני מנסה לטעון לשניה אחת ההפך
    נראה לי שאנחנו מתקרבים לגירסה שתניח את דעת שנינו.

גם אני חושב שהיו מספר סיבות שתרמו לעלייה,
    אבל לדעתי,
    העיקרית שבהן היא הריבית.

משכנתא זולה מאפשרת גם לזוגות ממוצעים לכוון יותר גבוה ולקחת הלוואה גדולה ממה שציפו שנה שנתיים לפני. זה דוחף מחירים מעלה.
    משקיעים/חוסכים שפתאום מקבלים תשואה אפסית על כספם גם כן מחפשים אלטרנטיבות. כל שכן אלה שכספם נראה פתאום לא כ"כ בטוח בבנק בעקבות המשבר.

בהתייחס לדבריך, איך יתכן שהמדיניות הממשלתית המקצצת גורמת לשינוי כה חד דווקא ב-2009? ברור שכל שיוך של עליית המחירים לגורם זה אמור להתבטא בעלייה מתונה ולא זה המצב.

לא התייחסת לשאלתי, כיצד ייתכן והגירה שלילית מהפריפריה גרמה לעלייה במחירים. לא סתם עליה, זינוק!

לדעתי המשפט לא נכון . הם אולי לא "יכולים" לקנות דירה במרכז ת"א. דירת 3 חדרים בת 50-60 שנה בפ"ת, יהוד, קרית אונו, גבעת שמואל, חולון , ראשון, הרצליה - הם יכולים גם יכולים.

5000 ש"ח בחודש זה החזר על מליון ש"ח ל - 20 שנה. למה לקחת מליון ולהשתעבד?
    פשוט כולם התבלבלו לגבי מי קונה מה ומתי. ואין ברירה - אי אפשר לחיות בבזבזנות ויום אחד להתעורר, עם הון עצמי נמוך ולהגיד - אני רוצה דירה.
    -

יש לי חידוש בשבילך, הם יכולים גם לקנות בשכונת הרכבת בלוד - השאלה היא האם הם רוצים לחיות שם.

יש כאן בעיה רבתי, חוקר באוניברסיטה בעל קביעות ששכרו 20K+ ש"ח לחודש ועובדת היטק בשכר של 20K ש"ח לחודש מביאים הביתה 26K ש"ח נטו. אם הם צריכים להצטופף בחורבה בת 60 באזור רע - משהו רקוב בממלכת דנמרק. בכל מדינה אחרת זוג של מרצה באוניברסיטה ומהנדסת עם 2 ילדים היו יכולים לחיות ברווחה ואף לרכוש בית בשכונה טובה משכרם בתוך כמה שנים. רק בישראל למעלה מעשירון עליון צריך לדבריך להצטופף בשכונת הרכבת בלוד.

ואגב, ראוי שלוד תעבור רוויזיה לפני שנקבל מחנה פליטים במרחק של כמה ק"מ ממרכזי אוכלוסין עקריים במרכז הארץ.

יש כאן בעיה רבתי, חוקר באוניברסיטה בעל קביעות ששכרו 20K+ ש"ח לחודש ועובדת היטק בשכר של 20K ש"ח לחודש מביאים הביתה 26K ש"ח נטו. אם הם צריכים להצטופף בחורבה בת 60 באזור רע
    מדוע דירה בת 60 צריכה להיות חורבה? פ"ת, קרית אונו, גבעת שמואל , חולון, ראשון , הרצליה - אלו מקומות רעים?

כמו כן, לפני שהזוג הרוויח 26K נטו ביחד (+50 K בשנה קרנות השתלמות) - הוא לא עבד? לא חסך? הגיעו לגיל 40 בלי כלום?

אני נולדתי בארץ, שרתתי בצבא, הייתי בקבע 3 שנים, אישתי היתה 4 שנים בקבע - שנינו מהמרכז כשקנינו דירה ראשונה, היינו זוג בני 30 בלי ילדים.

איפה כל אחד גר קודם? - אצל ההורים, אח"כ בשכירות עם שותפים (לא בת"א) , אח"כ בשכירות ביחד בקומה רביעית בלי מעלית, אח"כ בדירה חדשה בקומה חמישית עם מעלית - 4 שנים גרנו בשכירות , כל אחד חסך - לאישתי היה רכב קטן חדש, אני נסעתי בפיאט אונו יד שלישית מהשכרה...., שעברנו לגור ביחד שנוררנו ריהוט מההורים / משפחה. נסענו לחו"ל 3 פעמיים כל פעם לחודש - תרמילאים. היינו מהנדסים צעירים שעבדו בהייטק, עבדנו שעות ארוכות - אבל חסכנו . שקיבלנו רכבים מהעבודה - מכרנו את הרכבים שלנו - והכנסנו הכסף לחיסכון. קנינו דירה ב - 900 אש"ח, שיפצנו בעוד 70 אש"ח - סה"כ 1 מליון ש"ח. הון עצמי לשנינו יחד - 650 אש"ח - עוד 150 אשח מההורים, 200 אשח משכנתא - שהחזרנו תוך שנתיים (קרנות השתלמות וחסכון מהשוטף) .

מאז, היתה אינפלציה של בטח 60% ... אז אפשר להתאים המספרים להיום - מליון ש"ח, זה מליון וחצי ש"ח - בזה מוצאים דירות 3 חדרים מצוינות ואפילו 4 חדרים לא רעות

למה אני מספר כל זה - כל זוג שמרוויח שכר יפה וחוסך - מגיע לסכום נאה בצד. הבעיה היא העיניים הגדולות. במקום לקחת 200 אלף משכנתא, לוקחים מליון ונקברים.

זוג שמביא 26K צריך לחסוך + 150K בשנה ואז אין בעיה. אבל הוא רוצה רכב חדש, היא רוצה טיול ללונדון , חייבים לאכול במסעדה לפחות פעם בשבוע, קונים מותגים , קונים אוכל יקר, קונים במקומות יקרים, יוצאים לסוף שבוע "כי גם רותי וחיים נסעו והיה סבבה..." בקיצור - חיים טוב .

ולמה לא נשאר?

שלום,
    מה שלומכם?
    למה לריב?

אתם כל הזמן באותו מצב בלי להגיע לשום מסקנה חבל.

אנשים חיים מעל ליכולת שלהם.
    לא רק הטייקונים ממונפים אלא כלם, אולי אדייק, 99% ממונפים, קרי, חייבים הון עתק לבנק זה או אחר.
    מר לוי רוצה רכב חדש אבל לא סתם רכב אלא אאודי, הגב' כהן רוצה איזה במ אבל קטנה יפה להם.
    בקיץ רוצים ליסוע לקריביים ובחורף, חבל הם לא עושים סקי ו/או סנובורד או גם וגם.
    ואולי גם טניס או גם גולף? מדוע לא.......
    הכל מתחיל ונגמר בכסף תפנימו .....תתחילו לחשב ולא לבזבז בלי הכרה.

למה לא? למה לא? כי אין להם. צריך ללמוד לחיות עם מה שיש ולא helas לעולם לא תגיעו לכלום רק תחלמו.

tby לשאלתך מדוע דירה באיזה מקום שהזכרת צריכה להיות חורבה אשיבך: תמיד אפשר לשפץ ותהיה לך דירת פאר .....הכל פונקציה של כסף capishe amigo

שבש
    סופ"ש
    R

שלום tby, אני מבין כל מה שאתה אומר על חשיבות החסכון, חסכון ארוך טווח, השלכה להיום,....

יש לי רק בעיה אחת עם כל מה שאתה מספר: אתה ואישתך הרווחתם בהיטק בתקופת ההיפ, חסכתם שקל לשקל, נסעת במכונית ישנה, שנוררתם מההורים, לקחת חוב לא גדול וקניתם דירה לא במרכז ת"א אלא בפריפריה של המרכז.

בראייה אישית אני חושב שפעלת נכון וההתנהגות השפוייה הביאה אותך לאפשרות לקנות בית.

חשוב מה היה מצבו של אותו זוג לו היו חיים בקנדה. הוא פרופסור במקגיל היא מהנדסת בהיטק. משנתיים של עבודה הזוג קונה דירה במרכז העיר או בית בפרברים עם 2 דונם אדמה.

בסופו של יום, ישראל רוצה להיות אטרקטיבית כי אם סוחרים מול העולם התחרות היא גם על העובדים. בישראל מקצוע הסיעוד (אחיות ביה"ח) לא מתגמל במיוחד אתה יודע כמה אנשים שמדינת ישראל מימנה להם את הלימודים ולאחר כמה שנות עבודה הם עוברים לארה"ב\אנגליה\קנדה\אוסטרליה \מדינה לא דוברת אנגלית. שכר התחלתי של אחות ביה"ח בקנדה לאחר ותק בישראל מגיע ל- 41$ לשעה. מדינת ישראל הפכה למדינת סטאז' - היא ממנת המוני לומדים לתארים מתקדמים ולאחר מכן אין מספיק מקומות עבודה באקדמיה או בתעשייה ורבים מתגלגלים לחו"ל.

על מנת לשמור על האטרקטיביות שלה מדינת ישראל חייבת לוודא שרמת החיים כאן תאפשר רמה נאותה כי אחרת יקרה מה שקרה לנו בשנות ה-90 - הפעם בצד הקולט.

מלימודי באוניברסיטה כמות המרצים שקבלו את ההכשרה שלהם בברה"מ היא ~ 0.25. בשנות ה-90 הגיע לכאן גל של מיליון נפש לרבים מהם הסמכה של רופאים, רופאי שיניים, מהנדסים, אומנים,......
    מדינת ישראל נהנתה מפירות עמלה של ברה"מ - ברה"מ הכשירה את האנשים הללו מגיל ביה"ס ואנחנו קבלנו אותם מן המוכן. אז, מאחר ויש מספיק לא תקצבו את בתי הספר לרפואה - הרי המעיין ושמו יהדות ברה"מ הוא בלתי נדלה.

כעת אנחנו בדיוק בכוון שהרס את ברה"מ - זו לא העדר הטכנולוגיה - זו הזנחה פושעת של רמת החיים לאדם העובד הממוצה. בשיא גדולתה של ברה"מ התחילו הדמוגרפים לדבר על קריסה קרובה שלה (אמצע שנות ה-80) מה שצד את עיניהם הוא נתון שבד"כ מבסר על קריסה - עליה חדה בתמותת התינוקות - הם לא ידעו לשים את האצבע על מה לא בסדר כי לכאורה ברה"מ היא אימפריה.

אני חושב שהמצב שבו זוג שעובד בשתי עבודות טובות ללא קביעות חי מן היד לפה כי גן הילדים לגילאי 0.5-3 הוא ביוקר של משכנתא. למה? בשל העדר השקעה מדינתית. אתן לך דוגמא: בני בן ה- 3 הולך לגן פרטי - המחיר ממוצע. על דלת הגן ניתלה שלט קטן: מתגבשת קבוצה לשנה הבאה לגן ילדים לגילאי 3-4 בעלות של 40% הנחה ביחס למחיר כיום. אמנם יחסירו סייעת אחת אבל בכל זאת 40% - אם תשאל את עצמך למה זה? התשובה ברורה הילדים שהיום בני 3-4 יהיו זכאים שנה הבאה לגן עירייה - תמיד השוק החופשי ידע לתת מוצר טוב יותר מהמוצר הממשלתי בעלות גדולה יותר. מסתבר שגן הילדים של הבן שלי יכול להרוויח גם ב- 40% פחות אחרת לא היו פותחים את הקבוצה הזו.

אנחנו שוב מגיעים לאותו המקום שאליו אני חותר: הפקידות הבכירה לדורותיה, מימין ומשמאל לא רואה את התדרדרות רמת החיים בישראל בעשור האחור.

אתה משווה את המצב לסוף גל העליה של שנות ה- 90. אוכלוסיית ישראל גדלה בכמעט 20% בתוך עשור נוסף לריבוי טבעי. מדינת ישראל נאלצה למצוא פתרונות מהיום להיום בתחום הדיור, התעסוקה, התמודדות עם קשיי שפה, גמלאות קליטה ממשלתיים ובכל זאת הגענו להיום למחירים הדומים לסוף גל עליה המוני. אם אתה חושב שאז המצב היה סביר או שהוא סביר היום לדעתי אתה טועה.

במגזר החרדי עלות דירה חדשה ~ 600,000 - 700,000 ש"ח ובמחירים הללו הקבלן מרוויח ומרוויח יפה. לא לחינם ש"ס לא מוכנים למשרד השכון יצא מידיהם. יש להם ילודה גדולה מאוד וצורך של המוני זוגות צעירים הנשאים בגיל 18-20. בניגוד לאוכלוסיה הכללית רב הבניה היא נמוכה עד 4 קומות על מנת לא להתקין מעלית בבניין בשל אסור להשתמש במעלית שבת. - המחיר הוא לא מסובסד אלא מפוקח. אף אחד לא מפסיד כאן, לא המנהל, לא הקבלן ולא היזם - הדבר מוכיח שזה בהחלט אפשרי.

אני האחרון שניתן לומר עליו שהוא שונא חרדים, אני לא רואה בהם את הסיבה לכל חולייה של ישראל כפי שעיתונות המיינסטרימית מפמפמת באופן קבוע.

אין שום סיבה, שבניה רוויה לגובה של 36 - 48 דירות על מגרש של דונם במעגל השלישי מת"א \ ירושלים תעלה יותר מ- 600,000 - 700,000 ש"ח. ואגב, לפני כן, כשאלו היו המחירים הכללים - שווקו לצבור הדתי דירות חדשות לחלוטין בגימור סביר במחירים של 300-400,000 ש"ח.

כעת בוא לא נסתכל על הדברים מנקודת זוג של 2 אנשי היטק אלא מזוג ששניהם עובדים בשכר של 10,000 ש"ח נטו למשפחה ויש המוני משפחות כאלו, האם עלות הדיור, המזון, התחבורה, חינוך לגיל הרך תומכים במחירים של ישראל.

ספר לי כיצד יתכן כי המחירים הגיעו למצב שזוג ללא קביעות ממשכן עצמו לדעת עם משכנתת חנק של 1,000,000 ש"ח ומשכורת משפחתית של 10,000?

אפשר לומר שזו אחריות אישית של הלווים - הבעיה שכשיש מאות אלפים במצב הזה זה יהרוס את המדינה הן מבחינת הגירה של החזקים, הן מבחינת סכנה ליציבות המערכת הבנקאית, הן מבחינה של הקטנת הבקושיים המקומיים בשל משכון תזרים המזומנים העתידי לטובת דיור במחיר מופקע.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות