אודי,
מדוע אתה מצטט אותי כביכול על דברים שלא אמרתי? לא דיברתי כלל על מצב הכלכלה האמריקאי, התייחסתי לנושא הדפסות הכסף והדפסות הכסף בלבד.המצב השפיר יחסית, היציב, והאופטימי, לכאורה על פי דבריו, של הכלכלה האמריקאית
אתה זה שהערת בתחילה שאני משכתב את ההיסטוריה - אני עדיין ממתין שתאמר במה.
אני מבקש להעיר על חלק מיתר הדברים שאמרת, שלדעתי אין להם קשר לכלום:
- אז מה? יש יותר סטודנטים, שכר הלימוד יקר. מנגנון הלוואות הסטודנטים בארה"ב הוא די מיוחד והעובדה שהמצב הכלכלי לא טוב, מונעת מהורים לסייע לילדיהם - אך יש מנגנונים, בעידוד פדרלי, למתן הלוואות. תעשה חשבון - מדינה עם 300 מליון תושבים ובכלת רמת השכלה גבוהה יוצאת מהכלל - כמה הלוואות של 100,000 דולר צריך לתת על מנת להגיע לטריליון?הלוואות הסטודנטים חצו את גבול 1 טריליון דולר, עוד חור שחור ?
אז מה? בכמה ירד ערך הלירה הישראלית מקום המדינה ועד היום? - מה זה אומר? זה טוב? זה רע?ערך הדולר האמריקאי צנח בכ-96% מאז הקמת הפדרל ריזרב,
[QUOTE]החובהלאומי גדל פי 5000 ויותר מהחוב בעת הקמת הפדרל ריזרב.[/QUOTE]
אז מה? בכמה גדל החובהלאומי של ישראל מהקמת המדינה ועד היום? זה טוב? זה רע? זה בכלל אומר משהו?
תסלח לי על הבוטות, לא כל שטות שקוראים באינטרנט צריך לאמץ כדברי אלוהים חיים. אחת המטרות של הכתיבה של הסדרה זה להראות כמה המידע שקוראים דרך אתרים ורואי שחורות למיניהם מטעה, מבולבל ולא נכון.הבנקים הגדולים בארה"ב חשופים כל אחד לנגזרים ביותר מ-40 טריליון (1000 מיליארד) דולר.
מישהו מעכל ?? מה זה פה (כמו שמישהו כתב באתר) – צל"ש או טר"ש ??
בוא נפרק ביחד את ההצהרה שהבאת כציטוט -
מה מקור הנתונים? - אתר המטיף להתכונן להתמוטטות פיננסית ומציע, בין השאר, ציוד להגנה עצמית, מזון לשעת חרום, מטבעות זהב וכסף וכיוצא באלו - ממש מקור מהימן .......
[אני עכשיו מבין את המקור לכל התחזיות השחורות שלך - אתה קורא את האתר הזה, מזדהה עם הכתוב ומאמץ את דעותיו של זה שמפרסם אותם על מנת להרוויח מההיסטריה שהוא יוצר...]
יש עוד שאלות על ההצהרה - האם מדובר על חשיפה נטו או ברוטו? האם כולל מכשירים פיננסיים שהם הגנה על פוזיציות האגח / מניות וכו? האם כולל נגזרים במטח? האם כולל נגזרים סחורות (הרי לא הייתה מצפה מבנק להשקיע בזהב , שהאתר מאוד ממליץ לרכוש, באופן פיזי), האם מדובר גם על נגזרים שמחזיק הבנק בנכסים בניהולו (קרנות נאמנות, ETF וכ')
דבר אחרון
זו הסיבה שהפד מנסה לעודד הכלכלה, זו הסיבה שהממשל מנהל מדיניות פיסקלית גרעונית - הרצון לצמצם את האבטלה/ עוני . זה התפקיד של המדינה - להגדיל גרעון במשבר בשביל לממן את תלושי המזון מחד, אך לאפשר ביקושים שיוליכו לתעסוקה שיבטלו את הצורך בתלושי מזון.כון להיום כ-47.7 מיליון אמריקאים נזקקים לתלושי מזון,
לפני 4 שנים ב-12/2008 נזקקו רק 31.6 מיליון אמריקאים לתלושי מזון.