x

עמוד 3 מתוך 17 ראשוןראשון 1234513 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 168

נושא: 2013 - תחזית

שלום TBY וחברים,

בהמשך לסיפא של פרק 4 בשכתוב הכלכלה וההיסטוריה,
    הריני מצהיר כי אני גאה, ואפילו מאד, להיות אחד שאינו יודע מה הוא סח !!!
    אכן, ההדפסה האינסופית ושאר תחלואי הקפיטליזם החזירי יביאו אותנו לאבדון (והשווקים חשובים פחות בהקשר זה).

בברכה,
    אודי

טיבי - יש לך קצת אי דיוקים בנתונים
    http://www.google.co.il/imgres?hl=en...9,r:1,s:0,i:88

ב 4 שנים האחרונות, המאזן של הפד עלה מ 900 מליארד בשנת 2008
    לכמעט 3 טרליון ב2012 .
    אם זה 27% אז אני צנצנת

https://www.google.co.il/search?q=fe...iw=960&bih=497

סתם מסקרנות , מאיפה לקחת את הנתון הזה?

לינק נוסף - דוחות של הפד , מהאתר שלו לרבעון השלישי של 2012
    http://www.federalreserve.gov/moneta...t-20120930.pdf
    עמוד 9 ,
    נערך לאחרונה על ידי lembo, 19.12.2012 בשעה 13:07

ממליץ לך לצפות בסרט:

https://www.youtube.com/watch?v=d3mfkD6Ky5o

לחזור לפרק 1 ו 2 שכתבת ולהתחיל לתקן...
    נערך לאחרונה על ידי lembo, 19.12.2012 בשעה 11:39

אהלן tby,

תודה רבה על ההשקעה והסקירה המעניינת.

רציתי רק להוסיף לגבי ה"כשלים" בכל המערך הזה שהיה אחראי על משכנתאות.
    ההלוואות היו לפעמים ניתנות כ100%+ מגובה הנכס, ואלו הלוואות נון ריקורס.
    ז"א- הלוואות שהביטחונות היחידים לה הם הנכס עצמו.
    השיטה יצרה מצב, שכל ירידה בערך הנכס, משאירה אותך עם נכס ששווה פחות מההלוואה שלך, מה שנותן לך תמריץ להכריז על כך שלא תוכל לעמוד בהתחייבות, לבטל את המשכנתא, לתת את הנכס לבנקים ולהתנער מכל התחייבות.
    כך קרה שהבנקים נתקעו(ועדיין תקועים) עם אין סוף נכסי נדלן שאי אפשר להנזיל אותם.
    זה חלק מהקושי בהתאוששות בנדלן שם.
    יש מוכר ענק בשוק שגם ככה לא סובל מביקוש יתר, וזה מקשה על חזרה למסלול עליות בנדלן.

יום טוב

ב 4 שנים האחרונות, המאזן של הפד עלה מ 900 מליארד בשנת 2008
    לכמעט 3 טרליון ב2012 .
    אם זה 27% אז אני צנצנת

https://www.google.co.il/search?q=fe...iw=960&bih=497

סתם מסקרנות , מאיפה לקחת את הנתון הזה?

תסתכל טוב על הגרפים ששלחת בלינק - מתואר שם בדיוק מה שכתבתי - ברבעון האחרון של 2008 קפץ המאזן של הפד מ - 900 מליון ל - 2.2 טריליון - ברבעון.

טענתי - זו המסה של הדפסת הכסף.

ה-27% גידול מתייחס כבסיס ל 2.2 טרליון ולהיקף המאזן הנוכחי - 2.8 טרליון, וכפי שציינתי - השיא היה בתחילת 2012 - 2.9 טריליון (במילותיך - כמעט 3 טריליון....)

לגבי מקור נתונים - http://blogs.wsj.com/economics/2012/...b/interactive/

זה אחד מיני רבים, גרף אינטראקטיבי המפרט את התפלגות הנכסים במאזן הפד לאורך זמן.

בהמשך לסיפא של פרק 4 בשכתוב הכלכלה וההיסטוריה,
    הריני מצהיר כי אני גאה, ואפילו מאד, להיות אחד שאינו יודע מה הוא סח !!!
    אכן, ההדפסה האינסופית ושאר תחלואי הקפיטליזם החזירי יביאו אותנו לאבדון (והשווקים חשובים פחות בהקשר זה).
    מאוד אשמח אם תפרט את דעותיך בגיבוי עובדות ומספרים.

אם אתה חושב שאני משכתב דבר מה - אשמח אם תאיר את עיניי. אולי אלמד דבר מה.

דבר אחד אני יודע - אינסוף זה מספר גדול. ברבעון 4 של 2008 הזרים הפד 1.3 טרליון דולר. מאז הזרים עוד עוד 0.6 טרליון.

בניגוד למשתמע מדבריך, ב - 2012 הפד ספג , לא הזרים 100 מיליארד דולר.

אז אנא ממך - נמק והסבר, כי איננו מבינים.

tby
    תודה על השקעתך ועל הפוסט המעניין
    אני כבר מחכה להשוואה לישראל
    ינון

להגיד 27% ב 3 שנים , ולא300% ב4 שנים גידול של המאזן , זה סוג של מניפולציה של המספרים.
    כי מעולם לא שילש בנק מרכזי את המאזנים שלו בפרק זמן ככ קצר.

בנוסף , במשבר 2008 בשיא מחנק האשראי , הפד חילק הלוואות לכל מוסד בנקאי ביקום כמעט
    כולל פועלים ודיסקונט שלנו , בסכום כולל של 15 טרליון דולר.
    זה שוחרר לציבור רק לאחר 4 שנים של עתירות לבג"צ האמריקאי ע"י בלומברג.
    אז להגיד 0.8 טרליון ,. לא מדויק.

לגביי המוניטיזציה של האגח האמריקאי.
    הפד קונה מעל 90% מההנפקות הארוכות של האג"ח האמריקאי שמשרד האוצר מנפיק.
    בדיוק קראתי בזירו הדג' על זה.
    האגח האמריקאי הארוך בשיא של 240 שנה
    הגילט הבריטי נושק לשיא של 300 שנה
    השאלה היא מתי זה יתפוצץ.

ציטוט פורסם במקור על ידי udiwe צפה בהודעה
    שלום TBY וחברים,
    אודי
    חבל שלכל תופעה כלכלית שאתה לא מסכים איתה אתה קורה קפיטליזם חזירי.

זה יוצר דיון ברמה של דפני ליף. ולא זה לא מחמאה.

חזירות זה בטוח אבל למה קפיטליזם. המונופול של הממשלה על הדפסת הכסף, ההתערבות הקינסיינית המתמדת בכלכלות, תשלומי הרווחה העצומים, "הצלת" עסקים כושלים כדי שהמשבר יבא לידי ביטוי במשמרת של מישהו אחר, איך כך זה קפיטליזם או שוק חופשי.

בכל הדיון הזה שהחל בתחזית, ישנה במובלע ההנחה שלדעתי היא מופרכת לחלוטין שיש אנשים (בבנקים מרכזים, שרי אוצר או משהו כזה) שיש להם אפילו יכלת ורצון תאוריתים "לנווט" את הכלכלה לחוף מבטחים. כאילו היתה ספניה שלהם הוראות ההפעלה: יותר מידי רוח צפנית סובב מפרשים ימינה, יותר מידי דרומית סובב שמאלה...

לכלכה יש מחזורים טבעיים, עליה וירידה וחוזר חלילה (אדגים בהמשך מדוע זה הכרחי לדעתי), הממשלות בהשראת קיינס גילו את הכח הרב הטמון בתפקיד של "מווסת" הכלכלה יעני כדי שהמשברים יהיו פחות עמוקים וארוכים. למעשה בד"כ הם עושים את ההפך. האינטרס של הגופים האלו הוא לשמר את הכח העצום שלהם ולעזאל אם הוא עוזר לכלכלה או לא, העיקר שאפשר לדחות איתם משברים בסיכוי טוב מאוד ללפחות עד הקדנציה של מישהו אחר.
    המשבר הנוכחי שהסאב פריים הוא מולידו הוא תולדה של רצף בועות שהממשלה האמריקית באופן מובהק יצרה על מנת "לתקן" בועות קודמות.
    זה התחיל ב97-8 במשבר באסיה, אז היתה הירידה החדה בריבית, זה תדלק יפה את ההתפתויות הטכנולוגיות שנקראה אחרי זה בועת הדוט קום.
    גרינספן ניסה להעלות את הריבית כשהתחיל להבין את הבועה, אך זה היה מאוחר מידי ופיטורים המוניים היו בפתח.
    אז הוא הוריד עוד את הריבית, מאז (ועד היום) הריבית הראלית בארהב היא שלילית.
    אז מה אפשר לעשות כשהריבית הראלית שלילית, אגחים ממשלתים=הפסד בטוח (למשקיע, לממשלה זה אחלה), אגחים בכלל לא מענין כל כך, משוק המניות כבר קיבלנו בראש. נו איך קוראים לאפיק הזה שאף פעם לא יורד ונותן הגנה מאינפלציה + תשואה שוטפת + פוטנציאל לרווח הון? אה כן נדלן
    והנה כולם מתדלקים את בועת הנדלן שמייצרת אינסוף משרות פיקטיביות וגידול בתמג פיקטיבי והוצאות בכלל לא פיקטיביות, וחובות אמיתיים לגמרי לסין ולכל העולם.
    הנה זה מתפוצץ ב2008 ומה אפשר לעשות כדי "להמריץ" את הכלכלה. לא לתת לעסקים המחורבנים (הבנקים) לפשוט רגל ולשלם על הטעויות שלהם במחיר כבד אבל שהיה מנקה את הזבל מההנהגה של הכלכלה. בא נמריץ אותם נציל אותם וכו'. הורדת הריבית לא הספיקה, כי היא גם דה פקטו וגם דה יורה אפס או שלילית. אז אפשר ליצור כסף יש מאין : לקנות אגח ממשלתי, להרשות לבנקים לרמות במאזנים שלהם (לרשום נכסים בשווי לא קשור, זה עבד מצויין ביפן שעד היום לא השתחררה מהגאונות הזו), וכו'

את הפרק הבא אנחנו חיים qe3 עד qe1001 ....

אז אודי, שיטה קלוקלת אני מסכים אבל למה סתם לקרא לה קפיטליזם אני לא מבין.

שלום אלעד,

הצטערתי לקרוא את מה שכתבת,
    ודווקא קיבלתי כמחמאה את רמת דפני ליף - עם כל הזלזול והפטרנות, הבחורה הזאת הוציאה מאות אלפים (כולל אותי בכל ההפגנות) לרחובות וגרמה (כן גרמה) לשינוי בשיח הציבורי ואף במעשים.
    אף אחד מאיתנו לא עשה זאת !!! לכן, מגיע לה שאפו ויישר כוח.

אולי זאת הזדמנות להבהיר בקצרה ובפשטות פעם נוספת את כוונתי בנוגע לקפיטליזם החזירי, כדלקמן:
    כפי שאתה יודע ומבין, קפיטליזם זהו המשטר הכלכלי ברב מדינות העולם המבוסס על הקניין הפרטי ועל היוזמה החופשית בחיי הכלכלה.
    הקפיטליזם מביא לריכוז ההון בידי מעטים (פרטיים, בנקים ועוד) ולצבירת רווחים ע"י אותו המיעוט.
    הכל טוב ויפה כל עוד הדברים מתנהלים בסדר - המיעוט צובר רווחים עצומים לעצמו ומשלם מס שפתיים לאחרים.
    כאשר הדברים מתקלקלים ויש בעיות, אז פתאם באים שכירי החרב של המיעוט ודורשים חילוץ מהסוציאליזם (להלן: כספי ציבור). עאלק - "גדולים מכדי ליפול" או "אנחנו מעסיקים הרבה עובדים" ושאר אגדות.
    אז כן, רוצים יוזמה חופשית ואי התערבות הממשלה והפרטה עד אימה ולא לשלם מיסים ועוד ועוד ועוד.
    בפועל, בימי סגריר זועקים לעזרת כספי הציבור.

ולא אמרנו מילה על זה שצבירת ההון נעשית ברובה לא מכספם הפרטי אלא מכספנו,
    ולא אמרנו מילה על המינוף עד טירוף,
    ולא אמרנו מילה על קשרי הון - שלטון,
    ולא אמרנו מילה על הרגולטורים הצבועים שדואגים לעתיד ("לעשות לביתם"),
    ולא אמרנו מילה על ההטבות המוגזמות,
    ולא אמרנו מילה על הרבה דברים אחרים...חזיריים.

שמע סיפור טרי מהיום - חזרתי מריצה בפארק ובצומת דרך חיפה-ארלוזורוב (ליד תחנת רכבת מרכז בת"א) היה פקק שהסתבר כפשיטת ניידות משטרה על רכב באמצע הצומת.
    על הרכב העצור היו מספר אופניים, ככל הנראה גנובים. אני מניח שהעצורים הגנבים לא היו צדיקי הדור.
    לצערי, לא נשלחו ניידות לבתי טייקונים גנבים לא פחות מגנבי האופניים.....

אז כן
    ELADE, הריבית שלילית ויש בעיה היכן להשקיע. כפי שכבר אתה יודע, אני מעדיף להפסיד ריאלית (על הגדר) מאשר להפסיד הכל.
    ובעניין הנדל"ן, תשכח מכל הבטחות המומחים האינטרסנטים למיניהם - תשואה אפסית יחסית, רווח הון בסימן שאלה ונכון הפסיכולוגיה של 4 קירות חזקה.
    למרות הפסיכולוגיה, החלטתי לנצל את "בועת הנדל"ן" ולמכור נכס (הגדר עמוסה) במחירי שיא. לפחות לדעתי.

בברכה,
    אודי

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות