במקום לקנות 100M$ ביום הוא יכול היה להופיע לקראת הפקיעה ולהכות את כל הסחרנים שכתבו אופציות פוט ובמקביל הזרימו לכאן מט"ח לרב - די כי פעם אחת היה מכה אותם על מנת להבהיר שבקזינו ת"א בהנהלת פישר ובניו לא משתינים לבעל הבית על השטיח (משחק בשער לטובת ספקולציות מטבע שפוגעות ביצואנים).
הנכס הכי חשוב של בנק מרכזי זה אמינותו - לכן מהלכים משמעותיים מתוקשרים מראש ונערכים באופן צפוי - על מנת לתת לכל השחקנים זמן להערך. ההשפעה של המהלכים אמורה להיות ארוכת טווח ולכן אין עניין לשחק בחתול ועכבר עם כל קרן גידור.
מהלך רכישת בדולרים היה מהלך נגדי רציני של בנק ישראל מול קרנות גידור שניסו לעשות סיבוב על מרווחי הריבית בין ישראל לארה"ב ולכן העלאת שער הדולר הוציאה אותם מהמשחק לא דרך "עקיצה" אלא בנוק אאוט. היום מספיק לרמוז שבנק ישראל עשוי לרכוש דולרים כדי "להוציא את החשק" לחלק מהספקולנטים.

זה בניגוד גמור למדיניות בזמן ששער הדולר נקבע ע"י האוצר (מישהו זוכר את התקופה?) - זכורה האימרה שלשר אוצר אסור לשקר, אלא אם מדובר על פיחות.....

הערה אחרונה - אני קצת פרנואיד בקשר לרכישות הדולרים, זה יוצר אצלי אסוציאציה של צבירת מט"ח לשעת חרום , אני מדמין פגישה של רוה"מ עם שר האוצר וראש הממשלה שאומרים לנגיד - שעת ה-ש נקבעה, יש לך X זמן להערכות להעביר המשק לחרום עפ"י הצורך, אנו צופים עימות ארוך , קשה ויקר אך אין ברירה. אם אני נגיד בנק ישראל מה אני עושה - דבר ראשון מתחיל לקנות דולרים באיזה סיבה מומצאת. את הדולרים חייבים בשביל שהממשלה תוכל לרכוש בחו"ל מה שצריך במשבר, כאשר השקל יאבד את ערכו במהירות.....