אחנתון,
תודה על הגרפים, הם דווקא משרתים מצויין את טענתי.
האמירה שלי על עליית מחירים היתה כוללנית מאוד, אך התיחסה לעליית מחירים ריאלית, לא נומינלית.
הגרפים הם
נומינליים ולכן כוללים את השפעת האינפלציה על המחירים וכמו כן וזה לא ממוצע ארצי אלא ממוצע של ערים ראשיות או בתים ישנים. בהונג - קונג לדוגמא האינפלציה בלבד היתה יותר מ - 20 מ - 2008 גם בפינדלנד האינפלציה יותר גבוהה מהממוצע באירופה המערבית. בקיצור - חפש גרפים של עליית מחירים ריאלית - הם יתנו את התמונה הנכונה להשוואה.
בפינדלנד ואוסטרליה היתה עליית מחירים ריאלית קטנה משיא המחירים לפני המשבר, הונג-קונג האמת לא יכולה לשמש דוגמא לכלום - אך המחירים הריאליים שם רחוקים מאוד מאוד מהשיא -
http://www.alsosprachanalyst.com/rea...one-chart.html
החריג, המעיד על הכלל זו קנדה - עליית מחירים רצופה משנת 2000 (למעט 2009) - אינני מכיר את הסיפור שם אבל אני מנחש שזה שילוב של הגירה חיובית, תעסוקה מלאה ו"קילקול" ב"ייצור" דירות - מחסור בידיים עובדות , קשיים לממן, תהליכי תכנון מאוד ארוכים - אלו ניחושים
דווקא מהגרפים ניתן לראות יפה שגם בכלכלות שהושפעו פחות מהמשבר - מחירי הדירות עלו לפני המשבר אך גם שם ירדו המחירים בלב המשבר - ללא יוצא מהכלל . בישראל אינך רואה תופעה זו -לעומת זאת לפני 2008
מחירי הדירות יורדים תקופה ארוכה ואז מתחילים לעלות בתחילת 2008 ללא קשר להפחתת ריבית.
אני עדיין בדעה שעליית המחירים שחווינו בישראל מ 2008 , ביחס לרמות מחירים היסטוריות הם חריג ברמה עולמית. זה שיהיו עוד כמה כמונו אינו אומר שזה אינו חריג....