סיכום שבועי לשוק ההון 13.12.12 – 9.12.12

אג"ח ממשלתי
מדדי איגרות החוב הממשלתיות סגרו את השבוע במגמה חיובית עם עליה של 0.5% במדדים הצמודים ו 0.17% במדדים השקלים.
ציפיות האינפלציה נשארו השבוע ללא שינוי משבוע שעבר, בטווח הקצר ציפיות האינפלציה עומדות על כ 1.85% אינפלציה שנתית לעומת צפי של 2% בחודש שעבר, ובטווח הבינוני ציפיות האינפלציה נשארו על 2.3% אינפלציה שנתית.
עליות השערים במדדים הממשלתיים נבעו בעיקר מעליית התשואות באג"ח ל- 10 שנים של ממשלת ארה"ב ל 1.69%, המרווח בין אג"ח ממשלת ישראל לאג"ח ממשלת ארה"ב עומד על 2.4%, מרווח שעדיין גבוה היסטורית ובמקרה של כניסה למיתון בארה"ב הפגיעה באג"ח ממשלת ישראל כנראה תהיה מתונה יותר בשל המרווחים הגבוהים.
מדד אמון הצרכנים לחודש נובמבר עלה ל -26% זאת לאחר שבחודש אוקטובר ניצב המדד על -32%. הממד רשם עליה בכל מרכיביו כאשר העליות הגבוהות ביותר נרשמו במאזן ציפיות מצבם הכלכלי של משקי הבית שהגיע לרמה של -5% ובציפיות המצב הכלכלי של מדינת ישראל שעלה ל-29%.

אג"ח קונצרני
מדדי התל בונד סגרו את שבוע ללא שינוי מהותי. המדדים הצמודים ירדו ב- 0.07% בממוצע, והמדד השקלי סגר ללא שינוי.
בעקבות השיפור בשוק הקונצרני גל ההנפקות נמשך גם השבוע, חברת נפטא גייסה השבוע בהצלחה סכום של 100 מ' ₪ בהרחבת סידרה לא מדורגת, וחברת גזית גלוב סיימה עם ביקושי יתר את הרחבת אג"ח סידרה י"א וגייסה סכום של 1 מיליארד ₪.
המגמה החיובית בשוק הקונצרני נמשכה גם השבוע ומרווחי התשואה הצטמצמו עוד יותר, כאשר מרווחי התשואה במדדי התל בונד נעים סביב ה 140 נקודות בסיס. הנהירה לשוק הקונצרני מעלה את רמת הסיכון שהציבור מוכן לקחת באג"ח ובשבועות האחרונים אנו רואים ירידת תשואות באג"ח היותר מסוכנות עם הדירוגים הנמוכים וצמצום ניכר במרווחי התשואות בין האגח"ים המדורגים גבוה AA+ ומעלה לבין המדורגים A-. יש לשים לב שלמרות האוירה האופטימית בשוק הקונצרני השקעה באג"ח מסוכנות יכול להסתיים בקלות בחדלות פרעון של החברה ולכן כל השקעה באג"ח מסוכנת מחייבת בדיקה קפדנית האם תשואת האג"ח אכן מגלמת את הסיכון הטמון בחברה לאחר בדיקת נזילות החברה, שעבודים ובטחונות לטובת מחזיקי האג"ח, וגורמי סיכון נוספים.
עם זאת, אנו ממשיכים להעריך שחברות עם תזרים יציב ומינוף סביר ימשיכו לעמוד בתשלומי הקרן והריבית של איגרות החוב שהנפיקו. אנו ממליצים על בחירת אגח"ים חזקים בעלי דירוג גבוה ממדדי התל בונד.

מניות
שבוע המסחר הסתיים במגמה מעורבת, כאשר מדד הבנקים ומדד היתר המשיכו לעלות בחדות. כפי שראינו בעבר, בזמן ההתאוששות הכלכלית, מניות היתר "מתעוררות" לרוב לאחר העליות של מניות היתר והמעו"ף. גם כיום אנו יכולים לראות בשבועות האחרונים מגמה חיובית של מניות היתר, בין השאר בשל הגברת התיאבון לסיכון מצד המשקיעים המוסדיים והציבור עצמו. למרות החששות מהצוק הפיסקלי, אנו סבורים שלשני הצדדים אין מנוס מפתרון שיהווה כנראה פשרה. שום צד לא ירצה לקחת על עצמו את האחריות לגרירתה של ארה"ב למיתון כלכלי נוסף, שיזניק את שיעור האבטלה הגבוה גם כך. אפרופו נתוני אבטלה, התפרסם ביום רביעי נתוני מאקרו חיוביים שהפתיעו את האנליסטים והקפיצו את השווקים. שיעור האבטלה ירד לרמה של 7.7% כאשר האנליסטים ציפו לעליה לרמה של 8%. כמו כן נוספו כ-148 א' משרות בחודש נובמבר.
באירופה אנו רואים המשך הסכמות חשובות בין מנהיגי הגוש, כאשר אלו הסכימו בשבוע שעבר, לאחר דיונים ארוכים, לאחד את הפיקוח על הגופים הפיננסיים בגוש תחת הבנק המרכזי האירופאי, שיאפשר לאחרון להשיג מידע לגבי התנהלותם של כל הבנקים בגוש ולהוות כרית ביטחון פיננסית בעת הצורך באופן מיידי. אנו רואים בהתפתחות זו מהלך חיובי נוסף, שכן להערכתנו אין מנוס מאיחוד פיסקלי ופיקוח הדוק יותר על הבנקים הרעועים במדינות כגון ספרד, איטליה ויוון.
להערכתנו השווקים המעניינים הם עדיין ארה"ב וישראל – שם אנו רואים כלכלות בריאות ויציבות ביחס לעולם, עם מכפילים ברמה שהיא עדיין נמוכה בראיה היסטורית. עם זאת, חשוב לבחון השקעות סלקטיביות, לאור עליות המחירים בחודשים האחרונים.