x

מציג תוצאות 1 עד 2 מתוך 2

נושא: העשיר, העני והקוף

Hybrid View

העשיר, העני והקוף

העשיר, העני והקוף

היו פעם , שני שכנים, האחד עשיר מאד ואילו השני יהודי עני וקשה יום.
    יום יום היה עולה העני לגג ביתו , מדבר עם אלוהיו ומבקש ממנו שיעניק לו 100 לירות,
    רק 100 בפחות מזה לא אסתפק, אפילו לא ב-99 לירות,
    כך יום אחרי יום,, באחד הימים עלה גם העשיר לגג ביתו , שמע את העני ואת בקשתו, וחשב, אם הוא באמת חושב שאלוהים שומע אותו.. אני אנסה אותו, נראה אם לא יקח את הכסף..לקח 99 לירות, עטף במטפחת, קשר וזרק לגג של העני..וחיכה לראות מה יקרה. עלה העני לגג כהרגלו לבקש מאלוהים כסף, ראה את המטפחת, לקח , פתח ורואה כסף, ספר והוא מוצא רק 99 לירות, מרים ידיו למעלה, ואומר לאלוהים: אני ביקשתי 100, אבל המטפחת בטח שווה את הלירה החסרה, אז זה בסדר, תודה לך . קרא לאישתו, הראה לה את הכסף, ואמר לה: תראי אלוהים שלח לנו כסף, אמרתי לך!
    שמע העשיר וענה לו: אתה באמת חושב שזה אלוהים שלח לך? טמבל שכמוך, זה אני זרקתי לך, תחזיר לי!! והעני בשלו, אלוהים שלח לי.. התחילו להתוכח ולריב , זה אומר אני וזה אומר מאלוהים...
    ערב אחד ירד העשיר למרתף ביתו, כהרגלו מידי ערב , לספור את כספו הרב,.לעשיר היה קוף מאולף שאהב מאד, .לקח את הקוף איתו למרתף, נתן לו נר להאיר לו ,בספירה,
    מה עשה הקוף? מידי פעם, בלי שיראה העשיר , היה בולע מטבע זהב, ועוד אחת,, עד שנתמלאה ביטנו ומת במרתף. העשיר לא שם לב, גמר הספירה והלך לישון.
    בבוקר קם העשיר, ירד למרתף לקחת מעט כסף לעסקיו באותו היום, ראה את הקוף מת. החליט לנקום ביהודי העני, לקח את הגופה וזרק לתוך הבית של העני,
    התפוצצה הבטן של הקוף מעוצמת המכה, וכל המטבעות נשפכו החוצה, והתפזרו בבית. העני ראה ונדהם מכמות המטבעות. קרא לאישתו ואמר לה: ראי מה אלוהים שלח לנו!
    התחילו שניהם לאסוף את הכסף הרב, והשמחה היתה רבה..
    העשיר שמע את הרעש, בא לראות, והתרגז מאד,.
    מה אתה חושב? שבאמת אלוהים שלח לך את הקוף עם המטבעות?
    זה אני זרקתי לך את גופת הקוף המת. הכסף שלי..
    התחילו שוב לריב , זה אומר מאלוהים וזה אומר שלי..
    עד שהעשיר החליט לתבוע את העני למשפט, והגיש תביעה נגדו..
    אך לפני שניגשו לבית המשפט, אמר העני לעשיר: אני לא יכול ללכת בבגדים הבלויים שלי , ועם אלה הנעליים ולעמוד כך בפני שופט , תשאיל לי חליפת בגדים וזוג נעליים,,
    העשיר שלא חשד בכלום, הלך והביא לעני חליפה ונעלים, לבש העני את החליפה , נעל את נעלי העשיר ויחד הלכו לשופט. נעמדו מול השופט ,וזה התחיל לשאול אותם ולשמוע מה שיש להם להגיד, ראשית סיפר העשיר מה קרה, סיפר על המטפחת עם 99 הלירות וסיפר על הקוף עם המטבעות, השופט הקשיב לדבריו, ואחרי זה אמר לעני: מה יש לך להגיד? ספר! העני החכם אמר: אדוני השופט הוא טוען שהכסף שלו, המטפחת שלו, הקוף שלו, עוד מעט הוא יגיד ש החליפה שאני לובש היא שלו, וגם הנעליים שאני נועל שלו... כן, בטח שזה שלי , אני השאלתי לו..
    השופט לא האמין לעשיר וסילק אותו מבית המשפט ,וזה יצא בבושת פנים ובכעס גדול,
    ואילו העני נשאר עם .. הכסף, המטבעות, החליפה והנעליים, ועם שמחה גדולה..
    זה כוחה של אמונה..

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות