x

מציג תוצאות 1 עד 9 מתוך 9

נושא: התיחסות קצרה לחמישי, תום המסחר

התיחסות קצרה לחמישי, תום המסחר

בוקר טוב.
    לאורך כל היום, ויעידו על כך חברי ה PRO (החבר amitayb אף התריע בפורום אופציות כללי בנושא לנוחות כולם) ,
    התעודות בחרו שלא להתכסות. הנחת המוצא היתה שהמדד/חוזים יתקנו מעלה ולכן מיותר לרכוש שורטים ולמכור לונגים. בקרב הציבור האופטימיות המשיכה ואילו שחקני המעוף הביטו מהצד ללא התערבות מיוחדת. יחד עם זאת, ברביעי התרחשה תפנית במסחר וגלי הקונים החלו להתמעט - עדין אופטימיות אך פחותה. הסממן הראשון היה סגירה בנמוך היומי ואילו השני ירידה משמעותית במחזור בשעתיים האחרונות למסחר.

ככל שהתקדם היום (חמישי) והגענו לסביבות שעה 15:00 הקריטית, הנקודה בה על התעודות להתחיל
    ולהתכסות בטרם נתונים ראינו לחץ גדל עם הרבה "פיקים" ופעילות של התעודות. הציבור הוסיף
    לרכוש בכמויות פחותות, התעודות החלו להתכסות והחלה תסיסה אופיינית לעדכון מדדים. בדיוק
    כבשלב הפקיעה, לא חשוב מה מתרחש לכל אורך השלב עצמו אלא רק בחלק הרנדומלי וכך מכירה
    של אחת הקרנות את לאומי ופועלים, 850 אלף ש"ח בלבד, הובילה לנפילה של 1.5% וכל זאת
    מהטעם הפשוט שהקונים נעלמו. שחקני המעוף מכוונים כל החודש למדד הנמוך מ 1220 (בינתיים
    אף ללא התערבות) אך בהחלט לא אנו אחראים לנפילה אלא חוסר אמיתי בקונים שהביאה המדד
    לסגירה בירידה של אחוז.

הנחת התיקון לראשון אינה נכונה, ויתרה מכך היא הפוכה.
    התעודות לא התכסו על מרבית התנועה ולכן אנו צפויים להשלמת פערים בראשון שדווקא תגביר
    את הסנטימנט השלילי. תעודות שורט הבנקים סגרו בירוק, והן צפויות להפעיל משקלן וכנ"ל תעודות
    המעוף שהתכסו רק חלקית (ירידה של 0.5%) ולא את מלוא הירידה.
    יתכן וסיום חיובי בוול סטריט הערב יספק תמיכה למדד בראשון אך בהינתן ארביטראז אפס וסנטימנט
    פרווה הרי שת"א צפויה לרדת, כל שכן ארביטראז שלילי וסנטימנט שלילי (המצב נכון לעכשיו).

מהצד הטכני - ארחיב בסקירה, אך אני מקווה שאחרי שכולם סיימו לחגוג את פריצת 1240 יובהר
    בפעם המי יודע כמה עד כמה קשה עד בלתי אפשרי לנתח את המעוף כמדד. משקל הניתוח הטכני
    בוול סטריט משמעותי, ואף בישראל יש לו משקל בניתוח כל מניה בפני עצמה אך ניתוח טכני של המדד
    עצמו, כשדי במניה אחת צוללת לבטל את המדד כולו, נידון לכשלון.

שחקן שלום,
    אני מודה שאני עדיין לא "מבין" היטב את נושא ההתכסות.
    האם הכוונה שאנשים קנו תעודות שורט על המדד והתעודות לא התכסו מול הקניות הללו ?
    אם כן עליה ביום ראשון תגרום לביטול הצורך להתכסות ? או שאני לא מבין כלום ...
    איפה ניתן לראות כמה חסר לתעודות על מנת להיתכסות ?
    שבת שלום
    יעקב

יעקוב, נדמה לי שאתה צודק
    אבל מה ששחקן אומר שהקונים התמעטו ולכן
    הציפיה של מנהלי התעודות שהמדד ימשיך לעלות לא התממשה והם נאלצו להתחיל להתכסות
    מה שבעצם הגביר את האפקט של הירידות.

Long

יעקב רואים בפרו ממש בבירור גרף באחוזים כמה חסר לכל תעודה בשביל להגיע להתכסות שהיא צריכה.

אני רוצה להתיחס למה ששחקן כתב על רביעי ולא על חמישי. בפרו יש שני איתותים אם יוצאת אסטרטגיה או טרייד
    אחד שאומר בדקות הקרובות יתפרסם ואחרי כמה דקות נגיד 10 בדרך כלל יוצא האיתות השני עם הטרייד. באיתות
    הראשון נפתח הגרף זמן אמת והמסך כולו הופך לפתוח עם כל יתר הדברים ובאיתות השני מופיעות האופציות. ביום רביעי היה המדד 0.3 ויצא איתות
    שיפתח תוך כמה דקות אסטרטגיה חדשה.חיכינו כמה דקות ולא יצא כלום אז נכנסנו לצאט לבדוק אם היה איתות ואולי
    פספסנו.זו פעם ראשונה שלא יוצא איתות שני ותמיד יוצאים שני איתותים שכולם הרויחו עד היום אז זה היה מוזר. האיתות היה אמור להיות כתיבת פוטים
    ומנהל טכני הסביר שהמערכת עצרה ולא שלחה את האופציות כי המחשב קלט מאוד מהר שהגיעו הקונים לפיק ושיש ירידה מאוד מהירה
    בכמות הקונים ושהם הולכים ומתמעטים ובגלל זה המערכת עצרה אוטומטית ואחרי חצי שעה במקום לקבל את האופציות נשלחה הודעה שאין כדאיות טרייד.
    רק שתדעו שהרוב חשבו וגם כתבנו בצאט שלדעתנו זו טעות ושהיה צריך לכתוב פוטים וכל זה אני מזכיר שהמדד הוא 0.3 ירוק 1248. עכשיו
    אם באמת היה יוצא איתות כזה היינו חוטפים שחבל על הזמן ובזכות המערכת ניצלנו אבל מה שמדהים זה כמה פשוט ההסבר של מנהל
    טכני למה לא יצא איתות וכמה חבל שאין אותו בכל מערכת מסחר. הפרו מחשב בין שאר הדברים גם את כמות העסקאות וההיקף שלהם בממוצע
    של כל דקה ואז משווה את זה לימים קודמים ויכול לדעת אם פריצה תימשך או לא. כמה שזה פשוט ככה זה הוכיח את עצמו וזה מראה שמכונות מסחר
    הם משהו שלאט לאט אי אפשר יהיה לסחור בלי להעזר בהם או שיצטרכו לבטל אותם לגמרי.

ציטוט פורסם במקור על ידי יעקב50 צפה בהודעה
    שחקן שלום,
    אני מודה שאני עדיין לא "מבין" היטב את נושא ההתכסות.
    האם הכוונה שאנשים קנו תעודות שורט על המדד והתעודות לא התכסו מול הקניות הללו ?
    אם כן עליה ביום ראשון תגרום לביטול הצורך להתכסות ? או שאני לא מבין כלום ...
    איפה ניתן לראות כמה חסר לתעודות על מנת להיתכסות ?
    שבת שלום
    יעקב
    שלום יעקב.
    אנשים קנו תעודות לונג עד התפקע וכך נוצר מצב לצורך הדוגמה של עודף קולים, או כפי שרואים
    במערכת הPRO גרף של 65% לונג 35% שורט (מצב תקין או 50-50 או לכל יותר הפרש של 3-4%).
    הדרך היחידה לאזן המצב היא אחד משניים:
    1. לקנות שורט עד מצב 50-50.
    2. המדד יעלה ובאופן טבעי האחוזים ישתנו.

התעודות מסיבותיהן בחרו באפשרות 2 והעדיפו שלא להתכסות וכך מרגע שהגענו לשעת מסחר מתקדמת
    יכלת להניח תנועה מטה בשל פעילות התעודות.

בנוגע לראשון, אם מדד הבנקים סיים בירידה של 1.5% והתעודות סיימו בירוק הרי שיש להם הפרש של
    כ 1.5%. התעודות כמובן יאלצו להשלים את הפער ולכן מבלי להיכנס לעניין המקצועי יופעל לחץ על מניות
    הבנקים וזאת ללא התחשב בגורמים חיצוניים (המדד שפורסם היום, סנטימנט כללי, ארביטראז אם זו
    מניה דואלית וכן הלאה).

תודה שחקן,
    במצב שהיינו מגיעים ליום ראשון עם ארביטראז חיובי האם ההתכסות גם הייתה הכרחית ?
    במצב כזה האם המניות היו עולות והבנקים יורדים או שמה הקיזוז כביכול היה כבר מתבצע באופן מלאכותי?

שלום שחקן,
    תודה על התשובה. כלומר אני מסכם את הבנתי:
    אם מישהו רואה בפרו מצב של 60:40 ללונג ייתכנו שני תסריטים:
    1) מצפים לעלייה ש"חייבת" לקרות עד איזור שעה שלוש
    2) במקרה שלא הייתה - שורט...
    כלומר לפי זה - אין אפשרות לדעת מראש איזה תסריט יתממש..
    האם הבנתי נכון ? כלומר זה לא כסף על הרצפה שיצא טרייד לכתוב קולים ביומי במערכת הפרו..
    יעקב

יעקב 50
    אתה כל כלך מתאמץ
    ואם לא הבנת נכון אז מה יהיה
    צלצל לאשר הוא יפתור את ה כ ל
    אשר אשר
    הוא אפילו אותי מנסה לשים באופציות אבל זה קשה מאוד
    אני לא חולמת אפילו ללכת לשמה
    בן אדם צנוע לא צריך לא קולים ולא פוטים וגם לא כתיבות
    LOL
    הצחקת אותי
    שבוע נעים מלא רווחים
    R

שחקן שלום,

איך זה מתיישב עם ה FV שאנו רואים באתר? 1223 לערך?
    הרי ארביטראז שלילי מעל 1% ואם גם הבנקים יצטרפו לחגיגה נקבל 1.5% ומטה ויותר.......לא תואם את ה FV....

ייתכן שמחר הבנקים ייתקנו ואז התעודות לא צריכות להתכסות?

תודה,

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות