x

מציג תוצאות 1 עד 4 מתוך 4

נושא: אג"חים - כללי

אג"חים - כללי

שלום,

דליתי קצת חומר.

אשמח להערות והארות.

פחות מסוכנים

כלכלית ירושלים –
    ממשה נכסים = הקטנת מינוף.
    יש לחברה נכסים ב: גרמניה, שוויץ, קנדה, קרי פיזור.
    מיזוג עם מבני תעשיה.
    מח"מ קצרים. אג"ח ו'.

חנן מור -
    פרוייקים ב: רחובות, נתניה בסך כולל של 200 מש"ח.
    סדרה ד' מח"מ קצר 1.5 שנים ריבית 10% ....

יותר מסוכנים:

פטרוכימיים – חברת אחזקה. אחזקה עיקרית ותלות בבזן שסופגת כרגע הפסדים,
    כתוצאה מעלויות אנרגיה ועוד.
    אבל רואים איזה מפנה כתוצאה מכניסת מידן.
    עד 2013 יש לפטרו כסף ומזמן זה היא זקוקה לדיבידנד מבז"ן שתוכל לעמוד
    בתשלום דיבי. והיה ותעבור לריווחיות. או אז פטרו תוכל לעמוד בפרעון החוב שלה.
    אגחים מגובים בשיעבודים על מניות בז"ן.

אלביט הדמייה

חברה יזמית. אחזקה עיקרית בפלזה סנטרס, המתמחה בפרוייקטים
    נדל"ן בשווקים מתעוררים. יש לה נדל"ן בבלגיה ורומניה.
    בעייה במימוש נכסים. בעיה בהחזר חוב....
    אג"ח ז' = 30 אג' שהוא מחיר רצפה.

סופ"ש
    שבש

R

היי רמה
    מסכים בקשר לחנן מור ופטרוכימיים קצת פחות בקשר לכלכלית ירושלים ואלביט הדמייה.
    כלכלית ירושלים הוא אג"ח לא משתלם. הסיכון הרבה יותר גדול מכפי שמגולם בתשואה והסיבה לכך היא אפקט פישמן. חנן מור בטוחה הרבה יותר ונותנת תשואה טובה יותר.
    אלביט הדמיה גם כן הרבה יותר מסוכן מפטרוכימיים. צריך לקחת בחשבון שהחברה הולכת להסדר חוב בהסתברות של 99%, כך שמי שרוכש את האג"חים שלה צריך להיות מוכן נפשית לזה
    הייתי מוסיף את קרדן ישראל ד' לבטוחים בזכות הביטחונות הגבוהים והמחמ הקצר, ואת האג"חים של דסק"ש שאמנם עלו הרבה, אבל עדיין נסחרים בתשואה מעניינת למי שמחפש משהו סולידי לחברה שווי נכסי חיובי והיא אמנם צריכה לגייס 600 מיליון ש"ח ב2013, אבל יש לה פורטפוליו מאוד איכותי, ואני לא רואה בעייה לגייס כסף על אחת כמה וכמה במצב של מיזוג עם כור.

אני מוסיף לפחות מסוכנים את:
    פטרוכימים עם בטחונות
    ב.יאיר (8,10 טיפה יותר ) (7,9 הרבה פחות)
    ליברטי ג' אבל גם א' מענין לדעתי
    חנן מור ד' ברור שהוא עדיין סבבה אבל גם ג' מענין (כתבתי עליו זרקור)
    רוטשטיין
    וכנראה גם סקיילקס הקצרות.
    בתחושה שלי (לא עשיתי עבודה רצינית) גם האגחים של דסקש מענינים מאוד לספקטרום הפחות מסוכן

יותר מסוכנים הרשימה ארוכה...
    בסדר עולה בערך
    סקיילקס ארוכות
    פטרוכימים
    אידיבי פיתוח

הימורים/ בדרך להסדר/ נס חנוכה
    סאני אגחים (אולי יכל להיות בקטרוגיה לעיל)
    אידיבי אחזקות
    אלביט הדמיה

חשוב לציין שאני לא חושב שהסיכונים הם אלו שקובעים באופן בלעדי, חשוב מאוד מה הפיצוי על הסיכון וקטונטי להיכנס להשוואות האלו. חשוב הפיזור וחשוב שיקול דעת בריא ועצמאי.

שבת שלום

אני אנסה לסדר קצת, ולהוסיף קצת. אנסה לסדר קצת לפי קבוצות עסקיות ולסדר בתוך הפרמידה לפי רמת הסיכוי/ סיכון לדעתי ​אני כותב בעיקר על חברות החזקות, כי לדעתי היום הן מאוד מענייניות מאוד, קלות יחסית לחישוב בפירוק וקלות יחסית לפירוק במקרה הצורך כך שבדיקתן פשוטה יותר מאשר חברות שמחזיקות נדל"ן מניב/ קרקעות במזרח אירופה וכו'.

קבוצת IDB
    http://www.s-maof.com/Forum/threads/...5%D7%AA-%D7%93

http://www.s-maof.com/Forum/threads/...-%D7%A4-pirate

אידיבי אחזקות-
    אג"ח ג' הקצר (מח"מ 0.64) פודה מחצית (תאורטית) בעוד חצי שנה. נסחר בתשואה של 430%. אג"ח ד' הארוך אמור לשלם ריבית אי שם ב-2013 נסחר בתשואה של 65%. שני ניירות אלו לטעמי הם מהספקולטיביים בשוק. לחברה קופת מזומנים ריקה והחזקה בחברה שגם היא סולבנטית רק בקושי. אני אשתמש במושג של אלעד ואקרא לה נס חנוכה.

אידיבי פיתוח-
    לטעמי החברה הכי מעניינת בפירמידה. יש לה אג"חים במגוון מח"מים, וכולם נסחרים בתשואה מעניינת.
    נתחיל באג"ח ח' הקצר. על פניו אמור להחזיר תשואה של 30% תוך חצי שנה על ידי פדיון מלא של הקרן בסך 40M יחד עם הריבית הצמודה למדד (הנמוך מאוד לאחרונה). הסיכון הגדול באג"ח זה הוא מצב בו תתבצע עצירת תשלומים באידיבי פיתוח. הסיכוי לזה לדעתי לא גבוה, מפני שהחברה הציגה דוח תזרים סביר לשנתיים הקרובות, ואלא אם תהיה קריסה בשווי נכסי החברה בגלל המצב בשוק, קשה לראות מצב בו יעצרו התשלומים, ובכל זאת לטעמי האג"חים האחרים של הקבוצה מעניקים יותר ביטחון למחזיקים. מי שרוכש אג"ח זה לדעתי צריך לרכוש אותו בנוסף לאג"חים אחרים כמו ט' כדי שיוכלו "להגן" עליו במעט במקרה של הסדר.
    אג"חים אחרים של הקבוצה נפדין באופן חלקי בין 2013 עד 2018 או בין 2020 עד 2025. הם נסחרים עמוק מתחת לפארי, ולפי החישובים שלי כמו גם של פיראט הם צפויים לפחות לשמר את ערכם במקרה קיצון ולכן הם מעניינים. אג"ח י' פדה לפני שבוע חלק מהקרן והפדיון הבא הוא רק עוד שנה, ולכן לדעתי ז', ט' מעניינים יותר כאשר ט' מחזיר בריבית מעל 10% בשנה.

דיסקונט השקעות-
    החברה צריכה לגייס מעל 600M במהלך 2013 למחזור חובות, אך בעזרת נכסים איכותיים ואופציה למיזוג עם כור מלאת המזומנים אני רואה את זה כתרחיש סביר ביותר
    האג"חים של החברה עברו סיחרור גדול יחד עם כל הקבוצה לאחר פרסום הערת עסק חי לאחזקות, ומי שרכש אותם בשערים של 7X עשה עסקה מדהימה. לטעמי אג"חים ד,ט עדיין מעניינים למי שמחפש תשואה סולידית יחסית עם סיכון נמוך יחסית, כאשר ד' צמודה למדד. אני אישית מעדיף את ט' בזכות הקופון הגדול. אג"ח ט' פודה חלקית בינואר.
    נייר מעניין נוסף שהעלה TBY בקבוצה הוא המנייה עצמה. החברה צריכה לעזור בשירות החוב של אידיבי פיתוח, ולכן סביר להניח שיהיו במהלך השנה תרגילים חשבונאיים וכד' מיזוג עם כור והמשך עליה של החברות המוחזקות מציע אפסייד גדול מאוד בסיכון בלתי מבוטל כמובן.

כור-
    לא מעניין לדעתי

קבוצת סאני
    http://www.s-maof.com/Forum/threads/...-%D7%A4-pirate

סאני-
    עוד אג"ח נס חנוכה. השוני בינו לבין אידיבי אחזקות, הוא שעל פניו כרגע שווי הנכסים גדול משווי ההתחייבויות, אך הוא תלוי מאוד בהצלחתה של סקיילקס לשרת את חובה. כרגע אין לחברה אמצעי לתשלום האג"ח והיא בדרך להסדר חוב.

סקיילקס-
    החברה מכרה לאחרונה 30% מפרטנר לקבוצת סבן בכדי לעמוד בחובותיה וכעת האג"חים המעניינים ביותר בקבוצה הם של סקיילקס. הם מתחלקים לשתי קבוצות- הקצרות והארוכות. הקצרות לטעמי הן מהניירות הבטוחים ביותר בשוק היום. אתייחס לא' ולב'. אג"ח ב' עם תשואה ברוטו של 12% ועם בטחונות שלאחר התשלום של סוף החודש יכסו יותר מערך האג"ח בפארי. אג"ח א' תשואה ברוטו של 18% עם מחמ מעט יותר ארוך ולאחר התשלום במרץ יכסו גם כן מעל השווי בפארי. לאחר השלמת עסקת סבן וקבלת הדיבידנדים מפרטנר יהיה לחברה אמצעי התשלום עבור הסדרות הקצרות. לטעמי השילוב של הבטחונות עם הכסף בקופה נותן אגח פנטסטי. האג"חים הארוכים תלויים בביצועים העתידיים של פרטנר והמשך הרווחיות של פעילות היבוא של סמסונג. הנייר מסוכן הרבה יותר, ולדעתי הוא מעט יקר כעת. האג"חים הקצרים נסחרו בשער דומה עד לא מזמן והיו בעלי בטחונות.

פרטנר-
    לא מעניין לדעתי

קבוצת פטרוכימיים
    http://www.s-maof.com/Forum/threads/...כימיים-
    לקבוצה יש אג"חים מגובים במניות בז"ן וכאלו ללא בטחונות. לדעתי האג"חים עם הבטחונות הם פחות משתלמים, מפני שבמקרה של חולשה בבזן הבטחונות לא שווים הרבה. אתייחס לאג"ח ו' שלדעתי הוא הכי מעניין. נסחר בתשואה של 40% בפחות ממחצית מהפארי. לחברה יש יכולת לשרת את חובה לשנת 2013 גם ללא עזרה מבזן. בנוסף, יכולה לגייס חוב בעזרת שעבוד על מניות בזן שבידיה ושיעבוד של מניות של החברה לישראל בבזן.

בזן-
    האמת היא שלא מצאתי יותר מדי עניין בניירות של החברה, עד ש-TBY העלה לתשומת ליבי הערכות שווי של בז"ן ואת תשואת הדיבידנד הצפויה שלה במידה והתחזיות יתממשו. עשוי להיות מעניין. באג"חים שלה אין מה לחפש לדעתי.

קבוצת אינטרנט זהב
    http://www.s-maof.com/Forum/threads/...2%D7%97-%D7%92

אינטרנט זהב-
    לחברה יש סדרה קצרה וארוכה (ב',ג'). כרגע לחברה יש מזומנים עד 2014. הסדרה הארוכה לדעתי היא המעניינת יותר כיום. חברת הבת בי קומיוניקיישנס עומדת בכל חובותיה ואף מחזירה את חלקם לפני הזמן. סביר להניח שאינטרנט תוכל לגייס מזומן בשיעבוד על בי קום או אולי לקבל דיבידנד, כי לפי מה שקראתי התכנית של בי קום היא לשלם דיבידנד החל מ- 2014. ב-20% צמוד למדד האגח מעניינת לדעתי.

בי קומיוניקיישנס-
    האג"ח הארוך של החברה הוא לדעתי אג"ח סולידי יחסית שנותן תשואה יפה של 9%. הנייר המעניין הוא המנייה של החברה שלפי החישובים של פיראט ושל Jorje יכולה להציג תשואה פנומנאלית של מאות אחוזים, במידה ובזק תמשיך לשרת את חובה של בי קום.

בזק-
    אם כבר בזק, אז אך ורק המניה. תשואת דיבידנד של ~10% לפני דיבידנד מיוחד (2013 שנה אחרונה). צריך לזכור שיש אפשרות לתנודתיות וירידה בדיבידנד.

רוב החומר נמצא בפוסטים המתאימים לכל נייר. הוספתי מעט תובנות שלי

חג שמח ושבוע טוב

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות