x

עמוד 1 מתוך 13 12311 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 121

נושא: אג"ח חבס 4 ו-12

אג"ח חבס 4 ו-12

משהו יודע מדוע האג"חים נפלו במחזור גבוה?

לא מופיע שום דבר במאיה, יש איזה דירקטור שהתפטר. אבל המניה עצמה לא נפלה כלכך חזק אז אני לא מאוד מודאג.
    יש לך (לאגח ד) גם שיעבוד בשווי של 180% מהחוב על חברה הולנדית בשם star אפשר לנסות לבדוק אם פורסם משהו עליה.

גם אני מחפש סיבה לירידות החזקות אשר נמשכות גם היום.
    החברה NSI השיכת לחבס סטאר המשועבדת לאגח 4 ירדה אתמול בכ 3.5% ואילו היום היא עולה ב-0.3%
    חושב להגדיל הכמות בגלל הבטחונות שנראים מצוין.
    אשמח לשמוע את דעתכם , האם אני מפספס משהו?

נראה מאוד מוזר.
    גם אפריקה נכסים פתאום יורדת חזק מאוד ואין שום דיווח במאיה.
    אני אישית מעדיף לחכות לראות אם יש איזו סיבה לירידות. במקסימום מפסידים כמה אחוזים..

חשוד מאוד
    אני משוכנע שיש משהו שהציבור לא יודע...

בכתבה בכלכליסט לפני שנה הסוקרת את האג"ח מובא תרחיש פסימי:
    "תרחיש פסימי: על פי שטר הנאמנות של איגרות החוב, לחבס יש זכות לשחרר את עודף הביטחונות וכן להגדיל את כמות איגרות החוב המונפקת, מהלכים שיפגעו ביחס הבטוחה לחוב."
    אולי זו הסיבה

אני מעריך שהסיבה תצוץ בקרוב
    כדאי להיזהר

שם המשחק - נזילות

והיא אוזלת בקבוצה, בצרוף הפסדי עתק ממחיר השוק של קרן הנדל"ן NSI - שוחקים עד דק את ההון העצמי - צפי של רווח של 50 מליון יורו על הון של 700 מליון אחרי הפחתות (שבכלל לא בטוח שהפחיתו מספיק) - זה 7% שנתי לעומת דוידנד של 14%-15% שאמורה לשלם.....

האגח מגיע לתשואות שאני משקיע בהם, צפו תמונת מצב

גם כאן המשחק הופך להיות "ממתינים לשוק שישתפר"

יש כאן הרגשה דיי משמעותית של חוסר במידע,
    גם אם השיעבוד הוא 180% - יש מנגנון תיאום ולכן יש להתייחס אליו כניראה כ 120-140% כל פעם שיורד מתחת ל 120% הם צריכים להגדיל שיעבוד.
    וכל פעם שעולה מעל 140% הם יכולים להקטין. עד 120% אבל אז הם יצטרכו להגיב לכל תנודה.

להבנתי מזה שקראתי את הדוחות שלהם לפני כמה זמן, וכן את ההודעות בבורסה הפדיון הקרוב מובטח. ועל הנייר זו נראת השקעה סבירה, אבל מחזור מטורף 10 מליון באגח 4, ונפילה של 10% עושים אותי חשדן למרות שאני איני סוחר.

אני גם ממליץ לחכות קצת לראות אם צצה סיבה משמעותית.
    סה"כ גם ברצועה של 120-140% יש שיעבוד סביר.

ציטוט פורסם במקור על ידי hano צפה בהודעה
    חשוד מאוד
    אני משוכנע שיש משהו שהציבור לא יודע...

בכתבה בכלכליסט לפני שנה הסוקרת את האג"ח מובא תרחיש פסימי:
    "תרחיש פסימי: על פי שטר הנאמנות של איגרות החוב, לחבס יש זכות לשחרר את עודף הביטחונות וכן להגדיל את כמות איגרות החוב המונפקת, מהלכים שיפגעו ביחס הבטוחה לחוב."
    אולי זו הסיבה

אני מעריך שהסיבה תצוץ בקרוב
    כדאי להיזהר

איגרות החוב של חבס צונחות ב-15%; "בשוק רצות שמועות"
    http://www.themarker.com/markets/1.1954470

ש כאן הרגשה דיי משמעותית של חוסר במידע,
    גם אם השיעבוד הוא 180% - יש מנגנון תיאום ולכן יש להתייחס אליו כניראה כ 120-140% כל פעם שיורד מתחת ל 120% הם צריכים להגדיל שיעבוד.
    וכל פעם שעולה מעל 140% הם יכולים להקטין. עד 120% אבל אז הם יצטרכו להגיב לכל תנודה.

אני גם ממליץ לחכות קצת לראות אם צצה סיבה משמעותית.
    סה"כ גם ברצועה של 120-140% יש שיעבוד סביר.
    אני ממליץ לכם בחום לקרוא את שטר הנאמנות והתשקיף.

עדכון השיעבוד על מניות חבס סטאר אינו קשור להבנתי לשווי השוק של אחזקות חבס סטאר, אלא על ההון העצמי והלוואות הבעלים שניתנו לחבס סטאר, ויש לזכור שהשיעבוד הוא רק על 74% ממניות חבס סאטר אך הוא כולל את כל הלוואות הבעלים שניתנו לחברה .

הנכס המרכזי של חבס סטאר זה 20% מ - NSI אך יש נכסים נוספים - פרוטפוליו בשוויץ וגרמניה שהשווי נטו שלהם לאחר מימון מוצג כ- 223 מש"ח, אך בהחלט יכול לרדת ל - 150-100 מש"ח במידה של מימוש בלחץ.

בין חבס סטאר למניות NSI יש חברה נוספת המשמשת פלטפורמה מימונית - חבס טוליפ לה מימון בנקאי של 55 מליון יורו (+5 נוסף אפשרי) שלו משועבדים אחזקות חבס טוליפ ב - NSI - ה - LTV הסחיר הוא 50% - כלומר החברה ממש לא עומדת בדרישות

במילים אחרות, שווי השיעבוד של אגח ד' הוא: שווי שוק של NSI כפול 20.5% (אחזקות חבס טוליפ ובשרשור חבס סטאר ) פחות מימון בנקאי ועוד שווי נטו של הפרוטפוליו בשוויץ וגרמניה

מניית NSI היום נסחרת ב 5.32 יורו, יש 68.2 מליון מניות - שווי שוק = 365 מליון נותן יורו 75 מליון יורו שווי מניות חבס סטאר המשועבדות לבנקים מול חוב של 60 מליון יורו ...... נותר 15 מליון יורו שווי עודף - 75 מש"ח.

כלומר שווי השיעבוד של אגח ד' הוא בין 300 מש"ח במקרה הטוב ל - 225 במקרה הפחות טוב, ו - 0 במקרה הגרוע.

חוב אגח ד- הוא כ 330 מש"ח .

זה לא ניתוח מלא של החברה, אבל הוא מראה כי לחבס אין היום הון עצמי חיובי ההשקעות בנדל"ן מניב שבוצעו באירופה לא מכסות אפילו את החוב שהונפק בגינם - עודף הוני בוודאי אין שם היום.

על פי ניתוח זה לאגחים יש עוד לאן לרדת , ומאוד כדאי למחזיקי אגח ד' לעצור התשלומים היום לאגח 12 הקצר -אם הם לא רוצים תספורת

NSI זה עסק שמייצר מזומנים, וכאשר 39% מהתיק זה משרדים בהולנד בתפוסה של 71% יש גם מה לצפות להשבחה - המבנים קיימים , צריך להכניס שוכרים. [בניגוד מוחלט לאלביט / פלאזה להם קרקעות שאין להם אמצעים / שוק לפתח - כך שאין צפיה להשבחה שתביא תשואות משמעותיות] לפיכך , המשחק כאן על זמן - על אגח ד' להיפרס מחדש כך שיתאים לתזרימים החזויים מ - NSI ואגח 12 צריך לדאוג לשיעבודים ולראות כיצד משלמים לו בלי להרוג את החברה.

הבעלים של חבס מסוגלים להכניס יד לכיס ולהזרים מזומנים , אך צריך לדאוג שיבינו זאת ויתחילו להתארגן - במאי יש תשלום של 50 מש"ח.

קצת מעבר

היי טיבי,
    בוא נתחיל בהתחלה:
    האמא חבס:
    נכון ללפני שלושה חודשים היו ברשותה 107 מליון שקלים במזומן שכנראה מיועדים לשני תשלומים לאגרות החוב שלה.
    57.4 הון עצמי + 50 מליון כהלוואה נוספת שהם לקחו.
    מבחינת חבס הם טוענים בהודעה לבורסה שאין מידע חדש, ובדוחות שלהם כתוב שלא צריכה להיות להם בעיה לעמוד בהתחייבויות בשנתיים הקרובות.

כמו כן, לחבאס סטאר יש עוד אחזקה לא פחות משמעותית מ NSI והרבה יותר נזילה והיא חבס שוויץ.
    (אשקרה צריך מפה בשביל הקבוצה הזאת.)

חבס שווייץ היא חברת מזומן, כל הנכסים שלה עומדים למכירה.
    אחד מומש ב 60 מליון שקלים,
    בנוסף יש לחברה שני נכסים אחרים שהיא מתכננת למכור בעוד 120 מליון שקלים.

חוץ משוויץ יש לסטאר גם החזקה בדורנגו - שהיא חברה כושלת שכנראה תיסגר. היא מוכרת כהפסד בגובה ההשקעה בדוחות הכספיים - אבל נכסי דורנגו נמכרים לסטאר שתקים חברה חדשה כדי לממן את הרכישה (לדעתי במחיר נמוך יחסית.) בשביל לסבר את האוזן מדובר בתמורה של 34 מליון יורו בבעלות מלאה של סטאר.

דווקא ההחזקה בNSI בצורה משורשרת דרך חבס טוליפ - היא פחות תזרימית כרגע,וממומנת בהלוואה בתנאים נוחים יחסית, יחס LTV של50% ודרישה שהכנסות הדיבידנד יכסו את הריבית + 50% זו הייתה השקעה חלשה כרגע, ולראייה סטאר העבירה להם 11 מליון יורו כדי לשמור על תנאי האחזקה של טוליפ.

נקודת האור באחזקה זו היא שהפירעון של ההלוואה ההיא מתחיל רק ב2016. והדיבידנד מ NSI מספיק בשביל לשלם ריבית שוטפת ועוד נשאר עודף.

לדעתי אם משקללים את נכסי שוויץ, ומאמינים להון העצמי של סטאר - האג"ח מכוסה בצורה סבירה, נכון שאם העסקים הראלים יחוו עוד שנה או שנתיים לא מוצלחות המצב יהיה רע, ולא נהיה מכוסים. אבל אני לא יודע מה יוליד יום, כיום נראה כאילו האחזקה מכסה.

ועכשיו לשאלה למה ירד ביומיים 15% - התשובה לא בדוחות הכספיים, כל הדברים שאמרתי הרה התבססו על הדוחות הכספיים שפורסמו מזמן, אין מידע חדש שמסביר את זה - זה יכול להיות מימוש של אחז המחזיקים הכבדים או משהו פלילי של בעלי עניין שיודעים שהדוחות הקרובים יהיו קטסטרופה ומתקדמים לפעול.

אני חייב לציין שלמרות שזה ניראה טוב על סמך הדוחות הכספיים, אני עדיין חושש - כי המחזורים ענקיים ואני כל הזמן שואל את עצמי, מה אני מפספס.

ציטוט פורסם במקור על ידי tby צפה בהודעה
    אני ממליץ לכם בחום לקרוא את שטר הנאמנות והתשקיף.

עדכון השיעבוד על מניות חבס סטאר אינו קשור להבנתי לשווי השוק של אחזקות חבס סטאר, אלא על ההון העצמי והלוואות הבעלים שניתנו לחבס סטאר, ויש לזכור שהשיעבוד הוא רק על 74% ממניות חבס סאטר אך הוא כולל את כל הלוואות הבעלים שניתנו לחברה .

הנכס המרכזי של חבס סטאר זה 20% מ - NSI אך יש נכסים נוספים - פרוטפוליו בשוויץ וגרמניה שהשווי נטו שלהם לאחר מימון מוצג כ- 223 מש"ח, אך בהחלט יכול לרדת ל - 150-100 מש"ח במידה של מימוש בלחץ.

בין חבס סטאר למניות NSI יש חברה נוספת המשמשת פלטפורמה מימונית - חבס טוליפ לה מימון בנקאי של 55 מליון יורו (+5 נוסף אפשרי) שלו משועבדים אחזקות חבס טוליפ ב - NSI - ה - LTV הסחיר הוא 50% - כלומר החברה ממש לא עומדת בדרישות

במילים אחרות, שווי השיעבוד של אגח ד' הוא: שווי שוק של NSI כפול 20.5% (אחזקות חבס טוליפ ובשרשור חבס סטאר ) פחות מימון בנקאי ועוד שווי נטו של הפרוטפוליו בשוויץ וגרמניה

מניית NSI היום נסחרת ב 5.32 יורו, יש 68.2 מליון מניות - שווי שוק = 365 מליון נותן יורו 75 מליון יורו שווי מניות חבס סטאר המשועבדות לבנקים מול חוב של 60 מליון יורו ...... נותר 15 מליון יורו שווי עודף - 75 מש"ח.

כלומר שווי השיעבוד של אגח ד' הוא בין 300 מש"ח במקרה הטוב ל - 225 במקרה הפחות טוב, ו - 0 במקרה הגרוע.

חוב אגח ד- הוא כ 330 מש"ח .

זה לא ניתוח מלא של החברה, אבל הוא מראה כי לחבס אין היום הון עצמי חיובי ההשקעות בנדל"ן מניב שבוצעו באירופה לא מכסות אפילו את החוב שהונפק בגינם - עודף הוני בוודאי אין שם היום.

על פי ניתוח זה לאגחים יש עוד לאן לרדת , ומאוד כדאי למחזיקי אגח ד' לעצור התשלומים היום לאגח 12 הקצר -אם הם לא רוצים תספורת

NSI זה עסק שמייצר מזומנים, וכאשר 39% מהתיק זה משרדים בהולנד בתפוסה של 71% יש גם מה לצפות להשבחה - המבנים קיימים , צריך להכניס שוכרים. [בניגוד מוחלט לאלביט / פלאזה להם קרקעות שאין להם אמצעים / שוק לפתח - כך שאין צפיה להשבחה שתביא תשואות משמעותיות] לפיכך , המשחק כאן על זמן - על אגח ד' להיפרס מחדש כך שיתאים לתזרימים החזויים מ - NSI ואגח 12 צריך לדאוג לשיעבודים ולראות כיצד משלמים לו בלי להרוג את החברה.

הבעלים של חבס מסוגלים להכניס יד לכיס ולהזרים מזומנים , אך צריך לדאוג שיבינו זאת ויתחילו להתארגן - במאי יש תשלום של 50 מש"ח.

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות