סיכום שבועי לשוק ההון 06.12.12 – 02.12.12

אג"ח ממשלתי

מדדי איגרות החוב הממשלתיות סגרו את השבוע במגמה חיובית עם עליה של 0.2% במדדים הצמודים והשקליים.
ציפיות האינפלציה ירדו השבוע לאורך כל העקום, בטווח הקצר ציפיות האינפצליה ירדו בשיעור חזק יותר ועומדות היום על כ 1.85% אינפלציה שנתית לעומת צפי של 2% בחודש שעבר וזאת בעיקר מההוזלה הצפויה במחירי הדלק בסוף החודש וירידה במחירי הפירות וירקות.
משרד האוצר פרסם אתמול את נתון הגידול בגרעון הממשלתי אשר גדל ב – 3 מיליארד ש"ח בחודש נובמבר ועומד על 25.9 מיליארד ש"ח מתחילת השנה, בעקבות גידול זה חורג משרד האוצר מיעד הגרעון הממשלתי השנתי שעומד על 18 מיליארד ש"ח כ 3.4% מהתוצר המקומי.
גידול זה בגרעון נבע בעיקר מירידה של 6% בגביית מיסים, צניחה של 65% בגביית המיסים מני"ע בשל שחיקת רווחי ההון ואחוז ההוצאה השנתית של משרדי הממשלה אשר היה גבוה ב 8% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, לעומת צפי עליה של 4%.

אג"ח קונצרני

מדדי התל בונד סגרו את שבוע המסחר במגמה חיובית. הצמודים עלו ב- 0.11% בממוצע והמדד השקלי עלה ב- 0.2% .
הערכתנו היא שלמרות ירידת מרווחי התשואות בין האפיק הקונצרני לממשלתי, האפיק הקונצרני עדיין אטרקטיבי ויניב תשואה עודפת על האפיק הממשלתי, אך יש לזכור שעדיין ישנם סיכונים משמעותיים באפיק וחברות ללא חוסן כלכלי עלולות למצוא את עצמן בחדלות פרעון מיידי.
קרנות האג"ח הקונצרני המשיכו עם גיוסים גבוהים השבוע ובכל זאת מדדי התל בונד סיימו את השבוע כמעט ללא שינוי, נראה שהציבור מתחיל לחפש תשואה באגח"ים הלא מדורגות המסוכנות בשוק תוך גידול ברמת הסיכון, יש לשים לב שלמרות האוירה האופטימית בשוק הקונצרני השקעה באג"ח מסוכנות יכול להסתיים בקלות בחדלות פרעון של החברה ולכן כל השקעה באג"ח מסוכנת מחייבת בדיקה קפדנית האם תשואת האג"ח אכן מגלמת את הסיכון הטמון בחברה לאחר בדיקת נזילות החברה, שעבודים וקובננטים לטובת מחזיקי האג"ח וגורמי סיכון נוספים.
עם זאת, אנו ממשיכים להעריך שחברות עם תזרים יציב ומינוף סביר ימשיכו לעמוד בתשלומי הקרן והריבית של איגרות החוב שהנפיקו. אנו ממליצים על בחירת אגח"ים חזקים בעלי דירוג גבוה ממדדי התל בונד.


מניות
המדדים המקומיים סיימו במגמה מעורבת כאשר מדד ת"א 75 ומדד הבלוטק רשמו ירידות שערים, מנגד מדד היתר 50 עלה בשיעור חד של 2.21% כחלק מהזרמת הכספים של הציבור חזרה לבורסה. הדיון המרכזי השבוע בארץ ובעולם נסוב בעיקר סביב הדיווחים על אי ההסכמה בין הצדדים בדיונים על הצוק הפיסקלי – חשוב להבין את המשמעות של אותו הצוק שמאיים על הכלכלה האמריקאית בפרט, והעולמית בכלל. מדובר בעצם בביטול הטבות שניתנו לאחר המשבר הגדול ב-2008 ע"י ממשל בוש. אי הארכת ההטבות צפויה לגלח כ-600 מיליארד דולר מהתמ"ג האמריקאי, ועשוי להכניס את הכלכלה הגדולה בעולם למיתון ב-2013. כמובן ששום צד, לא הרפובליקנים ולא הדמוקרטיים, רוצים להחזיר את הכלכלה למיתון חוזר, שעשוי להזניק את שיעור האבטלה לרמה של 9%-10%. החששות התבטאו בין היתר בתנודתיות במדדי המניות, ובעיקר דרך התשואה של האג"ח הממשלתי ל-10 שנים של ארה"ב שנמצאת ברמה נמוכה של 1.6% עם זאת, למרות המחלוקות, אנו צופים כי הפתרון יגיע, גם אם הוא יתרחש בדקה ה-90, כפי שחזינו בשנה שעברה במחלוקת על תקרת החוב האמריקאי.
בנוסף האירוע המרכזי בשוק המקומי היה כניסתה של ענקית האנרגיה האוסטרלית וודסייד לשוק הגז המקומי, לאחר שחתמה על הסכם לרכישת 30% מהזכויות במאגר תמר. זוהי בשורה חיובית מאוד לחברות המחזיקות במאגר, אך עם זאת אינה מפתיעה שכן מזה זמן רב אנו מחכים לשמוע על השותף הבינלאומי שייכנס כשותף במאגר ע"מ שיתמוך הן ברמה הכלכלית והן ברמה הלוגיסטית – תחום בו וודסייד מומחית בעלת שם עולמי.
בשורה חיובית נוספת, להערכתנו, היא כניסתו חזרה של חיים סבן לשוק התקשורת. השבוע נחתם הסכם בין חיים סבן לאילן בן דב לרכישת פרטנר. למרות התחרות החריפה בתחום, שמתבטאת בחבילות המחירים שחזינו בהן בשבוע האחרון (גולן טלקום והוט מובייל שהציעו 49 ₪ ללא הגבלה), אנו סבורים שסבן יוכל לתרום לפרטנר ולהוביל אותה היטב בשוק תחרותי זה.