שלום,

תגובה להצעה:
מחזיקי אג"ח אי.די.בי: מתנגדים לדחייה בתשלום 65 מיליון ש'

תמורת הדחייה התחייבה החברה כי 120 מיליון שקל מהשקעתו של אדוארדו אלשטיין בחברה האם גנדן יועברו לאי.די.בי

נמשכת חוסר הוודאות סביב עתידה של חברת אידיבי אחזקות: הבוקר התנגדו מחזיקי האג"ח את הצעת החברה לדחות תשלום של 65 מיליון שקל לבעלי אג"ח אידיבי . מחזיקי האג"ח היו אמורים לקבל כספם ב-24 בדצמבר 2012.

תמורת הדחייה היתה מוכנה אי.די.בי אחזקות, המנוהלת על ידי חיים גבריאלי, להתחייב כי אם המשקיע הארגנטינאי אדוארדו אלשטיין יממש את האופציה להזרים 75 מיליון דולר (300 מיליון שקל) לגנדן הולדינגס (החברה האם של אי.די.בי אחזקות) יועברו 120 מיליון שקל מסכום לאי.די.בי אחזקות.

אולם נציגות מחזיקי האג"ח של החברה הכוללת את פסגות, אקסלנס, הראל וקרנות גלעד הפעילה לחץ על החברה לשפר את ההצעה ודרשה כי היקף ההתחייבות יגדל ל-180-200 מיליון שקל, וכי הדחייה תינתן עד מארס ולא עד ינואר 2013 . עורכי הדין של הצדדים מקיימים עדיין דיונים קדחתניים במטרה לגבש את מתווה הסדר ביניים החדש. אם

הצדדים לא יגיעו לידי הבנות בזמן הקרוב, נאמני האג"ח של אי.די.בי אחזקות ייפנו לבית המשפט וידרשו צו מניעה לתשלום הקרוב למחזיקי אג"ח ד', בטענה ליצירת מצב של העדפת נושים, וכן יחלו בהליכי הקפאת הליכים.

המשך יום נעים,

איזה בלאגן

R