לביבות כרובית ועוף
מצרכים:
כרובית אחת
250 גרם עוף טחון
כף חרדל
כף טימין קצוץ
3 ביצים גדולות או 4 בינוניות
חצי כוס פירורי לחם
מלח ופלפל
שמן צמחי, לטיגון רדוד
רבע כפית אגוז מוסקט טחון או מגורר
אופן ההכנה:
- מפרקים את הכרובית לתפרחות, ממלאים סיר מים ומרתיחים בתוכו את הכרובית בערך 10 דקות או עד שהיא מתרככת, אך לא רכה מדי (קצת פחות ממידת הרכות של פירה תפוחי אדמה).
- מסננים את המים ומועכים את הכרובית עד לדרגה שעדיין נותרות חתיכות קטנות (בשום אופן לא לרסק במעבד מזון).
- מוסיפים את העוף הטחון, הביצים, החרדל, הטימין, פירורי הלחם, אגוז המוסקט, ומלח ופלפל לפי הטעם - ומערבבים.
- מכינים קציצת ניסיון קטנה מהתערובת, מטגנים וטועמים. במידת הצורך משפרים את התיבול של התערובת.
- מחממים שמן במחבת, וכשהוא חם - צרים קציצות ומטגנים במחזורים 3-4 דקות מכל צד, עד שהן מקבלות צבע שחום ויפה.
לא חייבים לטגן, אפשר גם לאפות. לביבות כרובית ועוף. על נייר אפיה