לביבות תפוחי אדמה וגזר


מצרכים:


5 תפוחי אדמה בינוניים

4 גזרים

1 בצל בגודל בינוני

כפית שטוחה מלח

1/2 כפית פלפל שחור

4 כפות קמח

3 ביצים

שמן צמחי, לטיגון חצי עמוק





אופן הכנה:

  • מגררים את תפוחי האדמה, הגזר והבצל על פומפיה (החלק הגס) ומעבירים לקערה גדולה.
  • סוחטים היטב עם הידיים ומעבירים את הנוזל שנוצר לתוך קערה נוספת (כך שיש לכם 2 קערות). מניחים את הקערה עם הנוזל בצד.
  • לתוך הקערה עם תפו"א, הגזר והבצל שנסחטו מוסיפים קמח, מלח, פלפל וביצים. מערבבים.
  • מוסיפים את העמילן שנוצר בתחתית הקערה עם הנוזלים (מעין נוזל לבן סמיך) ומערבבים. ניתן להוציא את העמילן עם כפית. אם הוא לא נוצר, מחכים כמה דקות והוא יווצר לבד.
  • אם התערובת יבשה מעט, ניתן להוסיף 2 כפות מהנוזלים שנותרו לכם בקערה.
  • יוצרים לביבות עם הידיים ומטגנים בשמן על להבה בינונית משני הצדדים עד הזהבה. שימו לב, התערובת מעט נוזלית וזה בסדר, בעת הטיגון היא מתמצקת בגלל הביצים והקמח.
  • מגישים עם מטבל שמנת וטימין ו/או עירית (מתכון בהמשך הכתבה).
  • טיפ: למי שמעדיף את הגרסה האפויה, ניתן להעביר את הבלילה לתבנית אינגליש קייק ולאפות. אלה אמנם לא לביבות, אבל תקבלו פשטידה מצוינת.











חג שמח.