לביבות תפוחי אדמה וגזר
מצרכים:
5 תפוחי אדמה בינוניים
4 גזרים
1 בצל בגודל בינוני
כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור
4 כפות קמח
3 ביצים
שמן צמחי, לטיגון חצי עמוק
אופן הכנה:
- מגררים את תפוחי האדמה, הגזר והבצל על פומפיה (החלק הגס) ומעבירים לקערה גדולה.
- סוחטים היטב עם הידיים ומעבירים את הנוזל שנוצר לתוך קערה נוספת (כך שיש לכם 2 קערות). מניחים את הקערה עם הנוזל בצד.
- לתוך הקערה עם תפו"א, הגזר והבצל שנסחטו מוסיפים קמח, מלח, פלפל וביצים. מערבבים.
- מוסיפים את העמילן שנוצר בתחתית הקערה עם הנוזלים (מעין נוזל לבן סמיך) ומערבבים. ניתן להוציא את העמילן עם כפית. אם הוא לא נוצר, מחכים כמה דקות והוא יווצר לבד.
- אם התערובת יבשה מעט, ניתן להוסיף 2 כפות מהנוזלים שנותרו לכם בקערה.
- יוצרים לביבות עם הידיים ומטגנים בשמן על להבה בינונית משני הצדדים עד הזהבה. שימו לב, התערובת מעט נוזלית וזה בסדר, בעת הטיגון היא מתמצקת בגלל הביצים והקמח.
- מגישים עם מטבל שמנת וטימין ו/או עירית (מתכון בהמשך הכתבה).
- טיפ: למי שמעדיף את הגרסה האפויה, ניתן להעביר את הבלילה לתבנית אינגליש קייק ולאפות. אלה אמנם לא לביבות, אבל תקבלו פשטידה מצוינת.
חג שמח.