x

מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 86

נושא: סקיילקס /סאני לאחר סבן - תמונת מצב

תצוגה בשכבות

יש דוחות סקיילקס - ודוחות פרטנר לא מזמן.
    פרטנר ברבעון הגרוע ביותר עד כה, עם רווח של 30 ומשהו מליוני שקלים. שפל חדש, ובדוח של סקיילקס חיסול ערך רבתי (לא מאוד מעניין הערכות ושערוכים)
    אבל הדבר שתפס את העיניים שלי הוא שכל המניות של פרטנר שיש לה משועבדות לאג"ח הקצרות. וההלוואות מויולה והאג"ח למוסדיים הם פשוט מחזור חוב של הקצרות. בריבית גבוהה - מה שאפקטיבית יהפוך את פרטנר ללא תזרימית. כסף לא יצא משם לטובת חובות אחרים.
    גם אם ישחררו קצת דיבידנד הוצאות המימון יגמרו את כל מה שיצא משם.

הזכיון של סמסונג - גם הוא לא ברור כן שווה משהו לא שווה כלום. יחודש לא יחודש - וכדומה ולכן להבנתי אין רצפת הפסד ואני חותך את ההשקעה.
    אני מחזיק ב אגח ז שאין בו שעבוד כלל, נכנסתי לפוזיציה לפני 3 שנים על סמך ההנחה שפרטנר זה נכס טוב הייתה רפורמה בסלולרי - ירדו המחירים ועדיין הערכתי שהפגיעה ברווחיות לא תהיה עד כדי כך אנושה.

בבדיקה היום אני אני משקלל את האינפורמציה שיש לי אני לא נכנס לאג"ח ז. גם אם תבוא השקעה בויולה -שהיא בעצם הדרך היחידה של סקיילקס לפרוע את הקצרות בלי לאבד את פרטנר.

אגב מבחינת אג"ח ז - עדיף לחסל את ההשקעה בפרטנר תוך כדי פרעון הקצרים. כי לקחת נגד פרטנר הלוואה ב 9% ריבית - כשהחברה לא הולכת להניב אפילו לא תזרים של 9% (הנבואה ניתנה לשוטים אבל זה לא עושה רושם כזה) זה לא צעד טוב לאג"ח ז.

עוד משהו שקצת חדש לי - עושה רושם שמשתלם לי למכור ולו על מנת לקבל זיכוי על המס, ולחדש את הפוזיציה. אבל לדעתי, בכל זאת עדיף למצוא השקעה מעניינת יותר.

בלי שום קשר - ייתכן גם שסאני טובה אבל כמו שאמר קלזר - בכלל לא בטוח שסקיילקס תשרוד את החורף - אז תמחור אג"ח סאני בשווי מזומן + אפסילון - לדעתי הוא תמחור סביר.
    נערך לאחרונה על ידי Gilga, 30.05.2013 בשעה 07:51

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות