אני מכבד את דעתך, אבל לדעתי אתה טועה .לא שאני חושב שברנע קדוש אבל הדוח שלהם רציני, מעמיק
כל הסיפורים שי "שווי סמסונג" זו מריחה אחת גדולה - יש את דוח EY שמעלה הרבה חלופות, כולן אפשריות - אך מוציאות זו את זו. EY לא באו ואמרו - היום הזכיון שווה X .
לקח ברנע את הדוח ועשה שקשוקה מהחלופות השונות והגיע למספר הגדול במאות מליונים מהערך של הפעילות כפי שמשתקף בספרים. לגבי הון חוזר - אשלח אותך לקרוא את דוח EY ותראה כמה ערך הם נותנים ל"הון חוזר".
הזילזול שלי בהערכות השווי נובע מידיעה ונסיון אישי כיצד עורכים אותם. ברנע הוא "שכיר חרב" שימתח את מבחן הסבירות לקצה.
כאשר לחברה יש הערת "עסק חי" , אי אפשר לספר סיפורים על "השבחה" ו"מחיר הוגן" למניית פרטנר. זה הכל מסך עשן שנועד למשוך זמן ולשרת את האינטרסים של בעל השליטה.
אתה מוזמן לקרוא את הערכת השווי של ברנע לפרטנר שפורסמה רק לפני 6 חודשים - מה הוא כתב על דוידנד פרטנר ועל שוויה - ומה המציאות לאחר 6 חודשים
בוא נזכור בשביל מה הערכת השווי ? זה כסת"ח לאפשר תשלום לאגח היום ולמנוע הסדר שיזיק לאינטרסים של בעל השליטה. הכסף שייצא - לא יחזור. אם נניח זכיון סמסונג לא יחודש - פתאום כל "בלון השווי" התפקע - ומחזיקי האגח נדפקו. וברנע ? הוא את שכרו קיבל. זה ההבדל בין תאוריה למציאות.
מאוד אשמח אם זכיון סמסונג יוארך או מניית פרטנר תעלה - אך להסתמך על "הערכת שווי" המבוססת על כך ששני מאורעות אלו אכן יתרחשו במועד בו ברנע מעריך שהם יתרחשו - ועל סמך זה לשלם לנושים לא מובטחים בפרופורציות שונות - זו העדפת נושים.
כמה תמימות ונאיביות וחוסר הבנה של המצב צריך על מנת לקנות את הלוקש שבן-דב, באמצעות הנהלת סקיילקס וברנע מנסים להאכיל את מחזיקי האגח הלא מובטחות?
גם כאן אנו חלוקים.לגביי האגח הלא מבוטחות הכל יקום וייפול על הארכת הזיכיון של סמסומג כן או לא - היום בהסדר האגח הללו לא שווים הרבה.
אם היום יהיה הסדר שישעבד לטובת מחזיקי האגח הלא מובטח את כל מניות פרטנר בסקיילקס (שיעבוד ראשון או שני על אלו המשועבדות) ויפרסו את התשלומים של הקרן + ריבית בהתאם לצפי הדוידנדים של פרטנר - האגח ישולם . אם יהיה חידוש של הזכיון והזכיון ירוויח - האגחים ישולמו יותר מהר.
הבעיה בהתנהלות ללא הסדר הינה שלא רק שמוכרים את המניות במחיר נמוך, גם מוותרים על זרם המזומנים שיתקבל מהדוידנדים - כך שבסוף לא ישארו מניות אך ישאר חוב...