ואז האגרות הקצרות יקחו את המניות ויחלקו את הכסף בין כולם
זה התסריט הטוב ביותר עבור הקצרות
ואז האגרות הקצרות יקחו את המניות ויחלקו את הכסף בין כולם
זה התסריט הטוב ביותר עבור הקצרות
אולי כבר נפסיק להעיר על מה תורם לדיון ומה לא וכל אחד יתרום לפי רצנו וידיעותיו
בהנחה והפירמידה מתייצבת כפי שנאמר, איך סאני אמורה לשרת את חובה מבחינה תזרימית?
זו שאלה שאני לא חושב שמישהו יודע לתת מענה.
מתוכנן עוד מהלך של מכירת נציגות סמסונג מסקיילקס לתפוז תמורת מניות וחוב - ואח"כ נראה מה יהיה
בינתיים השאלה לא משמעותית - עד כה בעלי האגח בסאני ישבו בשקט - בדיוק כמו הבנקים בגנדן - לא היה להם מה להרוויח מלעשות צרות. עכשיו שיש ערך בסקיילקס הם יתחילו לצעוק , בן דב בוודאי לא יתן לשליטה לחמוק מידיו אז הפתרון קרוב
אני חושב שישלמו. לא יסתכנו בצעדחד צדדי מול אגח שממילא מובטח.
אני מניח שבסקיילקס מעוניינים להגיע לפריסה חדשה של החוב כך שיותאם לתזרים צפוי מפרטנר, במקביל לנושי סאני יש אינטרס שיהיה שקט לטווח ארוך בסקיילקס - זה נותן בטחון לשווי סקיילקס ולתזרימים אפשריים כדוידנדים לסאני שישרתו את החוב / בעלי מניות שלה
זה כסת"ח של הדירקטורים / הנהלה להתנהלות עד היום שכאילו הכל בסדר - כי היו כפופים לבן דב.
אנו רואים זאת בכל החברות בקשיים - כל זמן שבעל השליטה בעניינית - כולם מיישרים קו ונלחמים להציג עסקים כרגיל וששוי החברה מספק מול חובותיה ואין צורך באזהרת עסק חי
אז מה אם האגחים נסחרים ה - 100% תשואה וה NAV האמיתי, הסחיר, לא פיברוק של "הון עצמי" שמתבסס על חשבונאות שאיבדנ עצמה לדעת שלילי ביותר ואין צפי ריאלי לתזרים אמיתי שיכסה את ההתחיבויות - כל זמן ש"העסק חי" יש משכורות, בונוסים, כיבודים - כל מה שצריך זה לשכנע באותות ובמופתים את רו"ח של החברה (שגם להם יש אינטרס לא להרגיז את הלקוח - הם מתפרנסים ממנו) שהעסק "חי" - למרות שברור לכולם שזה זומבי מהלך....
ואז כשלכולם ברור שיש צרה גדולה, אין שום מוצא, הצורך של ההנהלה לא לשבת בכלא גובר על החשש מבעל השליטה ומגיעים לעצירת תשלום - ."פתאום" קורה משהו.
ראינו זאת באלביט (שם התרוץ היה אי קבלת דוידנד מפלאזה - שאחרי דוחות פלאזב ברור שזה היה מעשה פשוט פלילי) , באחזקות ("אין תספורת" עד שיש) , בחבס ("לא ידוע לנו על ארוע חדש") ובפיתוח ("החברה סולבנטית" - עד שהיא לא תהיה)
ככל שהזמן עובד אני נמלא הערכה ללבייב והנהלתאפריקה שעמדו באומץ ואמרו - חייבים הסדר כדי לשמר ערך לכולנו - לפני שנבצע השמדת ערך המונית על מנת לשלם היום חובות עד שמחר כבר לא נוכל.
הבעיה עם כל ההסדרים והתספורות למניהם היא שלא מגיעים עם אף אחד למיצוי דין - פעם אחת צריך לתבוע את כולם - מהנאמנים והחתמים עד רו"ח דירקטורים והנהלה - זה יכניס אם כל התעשיה לפסים של זהירות יתרה - וזו הדרך להגן על הפנסיות ולא להחזיר כמה גרושים יותר בהסדר כזה או אחר.
המוסדיים עדיין לא קולטים את התמונה - וחבל.
כמובן התכוונתי לשאלה טכנית
סאני חייבת הסדר ופריסת תשלומים, היא כבר לא עמדה בתשלומי הריבית למיטב זיכרוני, אבל המחיר הנוכחי של האגח שם את האגח במקום מענין מבחינת יחס סיכוי-סיכון.
בסקיילקס גילו לפתע כי חברת האם סאני בעצם חדלת פרעון.
עד היום, דריקטוריון סקיילקס ורואי החשבון שלה לא היו ערים שסאני חייבת תשלומים למחזיקי האגח ואינה משלמת מזה זמן רב.
מזל שיש מאיה.
היום נודע להם שמשום מה נושי סאני עייפים מלחכות לכספם ועומדים על כך שיקבלו תשלוםץ חדשה זו משנה את התמונה בסקיילקס ועכשיו לא רק שיש ספקות באשר לסקיילקס כעסק חי, אפילו רוצים לדבר עם הנאמנים על הסדר חוב (בקופה יש 250 מש"ח)
אני מקווה שהנאמנים והמוסדיים שמחזיקים אגח סקיילקס , יראו לבן דב את הדלת החוצה, הסיפורים האין סופיים על זכיון סמסונג כבר משעממים - בן דב חושב שהזכיון שווה כסף - שיעבוד כשכיר בחברה ויקבל אופציות לזכיון עפ"י תוצאותיו. אתפרטנר הוא כבר איבד.
במצב הנוכחי יכול להיות שלבעלי האגח יהיה עדיף לפרק את סאני במקרה של אי עמידה בתשלומים.
בהנחה שסקיילקס מקבלת ערך מה שכנראה יקרה ויכול להגיע עד לעליה של כ-50% נוספים ממחירה המקורי
ובהנחה סבירה שסבן יצליח לקדם את הקבוצה ולהעלות את שוויפרטנר ואת שווי סקיילקס איתה, השעבוד של סאני על מניות סקיילקס בנוסף למניות פרטנר שברשותה יכול לתת למחזיקים את כל הערך בפירוק מיידי