x

עמוד 3 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 21 עד 30 מתוך 37

נושא: אידיבי אג"ח ד'

היי אורי

אני מכבד כל דעה של כל אחד בנושא לכל אג"ח. שני דברים מפריעים לי באג"ח: הראשון הוא שהוא תלוי ביותר מדי אירועים חיצוניים (אלשטיין, קרן הון סיכון...) ובמעט מידי ארועים כלכליים. האג"חים של סאני לדוגמה נסחרים בתשואות דומות ולמרות היותן מסוכנות מאוד גם כן יש שווי כלכלי מאחוריהם. דבר נוסף הוא ההיתלות בשחקן מעוף. אני מאוד מכבד את שחקן מעוף ואת הידע שלו ועושה רושם שהוא מצליח להניב רווחים יפים, אבל זה לא אומר שהוא לא טועה. יכול להיות שהוא טעה בהשקעה הזו.

שלום רב,

2 הערות חשובות לגבי דוח אחזקות לרבעון השלישי:

הפסד - צויין "השיפור" בתוצאות לאור הפסד קטן יחסית של 20 מ'. ראוי לציין את התמונה המלאה שנראית פחות מזהירה, כדלקמן:
    הפעילות הנמשכת רשמה הפסד של 271 מ' - כללה רווח מקרדיט מול הפסד בלאס וגאס
    הפעילות המופסקת רשמה רווח של 251 מ' - רווח ממכירת כלל תעשיות

תזרים חזוי - ידידנו TBY ציין את החור הגדול, ראוי להרחיב ולהציג את הפארסה בפירוט לעיני כל, כדלקמן:
    החברה מציינת בשפתה בשנת 2013 - "מקורות נדרשים" בסך 175 מ' ברבעון 2, "מקורות נדרשים" בסך 55 מ' ברבעון 3, "מקורות" נדרשים" בסך 95 מ' ברבעון 4. סה"כ - 325 מ' ב-2013.
    השיושים העיקריים הינם אג"ח -340 ובנקים -100.
    בשנת 2014 - "מקורות נדרשים" בסך 290 מ' ברבעון 2. השימושים העיקריים הינם אג"ח - 216 ובנקים -66.
    בקיצור, בשנתיים הקרובות חסרים לחברה מקורות בסך כ-615 מ' ש"ח.

בברכה ובהצלחה,
    אודי

אורי,

בוא תסכים איתי שעצם העובדה שגם אתה אחזקת אחזקות ולא משנה מאיזה סיבה אתה מהמר בדיוק כמוני כי יכלת להיתפס אם ההודעה הזואת וגם לקבל 30 אחוז בפתיחה לא?
    שום דבר לא השתנה בחברה למעט חקירה של נוחי וזה הכל אז החישוב שלך אז שהחזקת צריך להיות בדיוק כמו היום
    מצטער אורי, אינני יכול להסכים עימך, ניסיתי להסביר לך את ההבדל בין השקעה להימור שהתוצאה היא בינומית. אנסה לפשט עוד יותר - במשחק "עץ" או "פלי"- אתה משקיע או מהמר? אני מניח שתבחר בהימור. במשחק הזה הסיכויים הם שווים לעץ או פלי!. מתי זה הופך להשקעה? - שיש סיכויים יותר גדולים להרוויח מאשר להפסיד. זה שבא עם קוביות מזויפות למשחק קוביות אינו מהמר - הוא יודע שהוא ירוויח במשחק , אבל מסתכן שיתגלה כמזייף וישלם מחיר - זה הסיכון.

כשאני החזקתי אחזקות - הסיכויים היו איתי - מבחינתי זה לא היה הימור - זה היה מסוכן , אך לא הימור
    ואז , כפי שכתבתי -
    "בשניה שראיתי במאיה את ההודעה על החקירה של נוחי כל ההסתברויות לארועים חיוביים - KKR, אדלשטיין, סבלנות של בעלי האגח, גמישות עיסקית - ירדו משמעותית - היה ברור שבשער האגח אז הסיכויים הם נגדי ובגדול"

הסיכון התממש - התרחש דבר מה ששינה את ההסתברויות , לפחות עד שיהיה יותר ברור מה קורה, שגרם לי לצאת

אל תשכח -לא מדובר רק על כמה אתה יכול להפסיד - השאלה גם היא כמה רווח אתה צופה ומתי - פרטתי לך את הרווח / הפסד כפי שאני רואה אותם - נסה לנסות להתחיל לחשוב באופן זה - תרוויח יותר מהשקעותיך.

אם לדעתך החקירה לא משנה דבר - זו זכותך המלאה - זה היופי של השוק - כל אחד מעריך מה המחיר הנכון בכל נקודת זמן

ציטוט פורסם במקור על ידי אורי בלס צפה בהודעה
    מה קרה אודי תגובה מאופקת?ככה היית עונה לי אם הייתי טוען שאין קשר בין השקעה באגח ד לחקירה של נוחי ?מי שמכיר אותך יודע בדיוק איך היית מגיב ומה היה קורה לאותו אדם שהיה מעיז לחשבו ככה !!!!!!ופה הבעיה הגדולה שלנו איתך שוב אתה מוכיח שאתה חכם רק על מי שקל לך ושיש מישהו שמבין הרבה יותר ממך אתה שותק כמו דג וכל הציניות כינויים השמצות ובדיחות על חשבוננו נעלמים פתאום ואתה עונה כמו בן אדם. עד לפני כמה שעות חגגת מפעת חוסר תגובה של שחקן ודאגת להציג אותנו כאידיוטים איך ששחקן הגיב שינת את הטון ואין ציניות יותר ובטח לא "תארים'' מעניין מאוד.
    אורי למה שלא תרוץ כמה סיבובים מסביב לבניין כדי להרגע. באמת. בלי להעלב.

כשאודי כותב בקצרה עם קצת עוקצנות וציניות אתה יורד עליו...
    כשהוא כותב באריכות עם פירוט ומספרים אתה יורד עליו...

יללאה הבנו שאתה לא אוהב, מעריך או אפילו מכבד אותו. אבל די לזבל את הפורום בהקנטות.
    חוץ מלספר על ההימורים שלך (אתה אפילו מודה שהם הימורים, רק השאלה היא אם היחס הוא לטובתך או לטובת הקזינו) ולהקניט רוצה אולי לתרום משהו אחר לקהילה?

אורי,

אם אסטרטגיית ההשקעה שלך מבוססת על מה שחקן מעוף אומר - זה זכותך.

עד עכשיו הנחתי שדעתו של שחקן מעוף מחזקת אצלך איזה תוצאה ניתוח שאתה ביצעת - אך מכיוון שעכשיו ברור שזו כלל לא דעתך, אין טעם לדיון.

לדעתי אתה לא צריך לקחת על עצמך להגן על דעתו של מישהו אחר או להמשיך ולהצדיק את עמדו מול דעות אחרים - ירצה שחקן מעוף להגן על התזה של 50% תספורת - יבורך.

השאלה היחידה - אם וכאשר שחקן מעוף ישנה דעתו - אתה חושב שיודיע לך בזמן?

שלום,

בשלב זה ההשקעה האג"ח ד' הוכיחה את עצמה שמשתלמת...נלקח ב 22 וטרם מומש.
    נמתין לראות כיצד תיגמר אסיפת בעלי האג"ח ולאיזה הבנות יגיעו בסופו של יום.
    נראה לי סביר שיבצעו את תשלום הריבית ויצבעו סכום במשקל זהה עבור הסדרות האחרות.
    חשבתי ועדיין חושב שהמצב הנוכחי יהווה לחץ גדול יותר על מחזיקי האג"ח מאשר על הנהלת החברה, ולפיכך, הסיכוי שיאפשרו תשלום ריבית גדל.
    אי ביצוע התשלום ירע את מצבם של מחזיקי האג"ח לטווח הרחוק.

המסקנה, עדיף להיות חכם מאשר צודק.

נוסף לכך, לקחתי היום גם את המנייה (כן כן אידיבי) ועוד בעלייה של כ 2.5%. (1000 יח' בשער 1429). אמנם לא מדובר על כמות גדולה אבל מספקת לסיבובים ביחס סיכוי/סיכון השורר כיום.
    נראה ששער 1400 מחזיק מעמד יפה (בינתיים) ואולי יאפשר סיבובים נאים על המניה ברמות אלו.

http://www.magna.isa.gov.il/details....-297636&file=1

שוב שלום,

לפי המסחר עד כה נראה שכולם ממתינים לתוצאות האסיפה, המרחק בין הקונים למוכרים גדול.
    אני מניח שהיום נראה תנועה חזקה....למעלה או למטה.....בהתאם לתוצאות האסיפה.
    בשלב זה מורגשת אופטימיות קלה...אבל התנועה האמיתית תגיע כנראה במהלך היום.

אישית אני מקווה שתצא הודעה חיובית ונראה זינוק מעלה.

מחזיק אג"ח ד' + מניות.

בהצלחה לכולם.

אורי ידידי,

אתה חם מזג.

גש לפורום המתאים ותראה את השאלות.

תרצה שאוסיף שאלות נוספות? רק תבקש, אני לרשותך .

אני רק תוהה מדוע אתה שולח אותי לעשות בשבילך את העבודה? אתה לא יכול לשאול את שחקן מעוף ישירות? אתה פוחד ממשהו?

אהלן tby,

אהבתי מאד את הגישה הידידותית ובעלת החמלה.
    כל הכבוד.

אוי רמה את פתאטית כמו כל הפורום הזה מי ביקש ממך להשקיע?מי שאל אותך רוצה להשקיע ? מעניין איך את היית מגיבה אם הייתי אומר שאין קשר בין חקירת הרשות לבין המשך אחזקה באגח איך את ואדי חמודי הייתם מתנסחים עליי?
    מעניין שלא ראיתי גם אותך בכלל מגיבה לתגובה של שחקן אבל בהיסטריה שמענו הרבה ממך.....מה קרה קולך נדם ואת שחקן את לא תוקפת ?עכשיו את מבינה למה רציתי רק את הדעה של שחקן?כי לא היה חכמולוג אחד פה מהגאונים שידע להסביר לי האידיוט שאין קשר ... ואם יש אחד כזה שכן ידע הוא בטח לא היה מעיז להגיד להוציא את זה מפיו כי היו סוכלים אותו באבנים רמה תפסיקי אם התת רמה שלך ותתחילי להתבגר היה פה שקט כמה חודשים....

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות