אג"ח ממשלתי
מדדי איגרות החוב הממשלתיות סגרו את השבוע במגמה מעורבת, ממשלתי צמוד מדד סיים בירידה של 0.22% והממשלתי שקלי בריבית קבועה סיים בעליה של 0.26% ניתן לראות השבוע שבאפיק הצמוד היו עליית תשואות לאורך כל העקום ובאפיק השקלי ירידת תשואות חדה לאורך העקום שהלכה וגברה בטווחים היותר ארוכים.
צפיות האינפלציה לאורך כל העקום ירדו בעקבות פרסום המדד ביום חמישי שעבר. המדד יצא הרבה יותר נמוך מהתחזיות בשוק, הפער בין התחזיות לשינוי בפועל נבע בעיקר מההוזלה בסעיפי הפירות וירקות וחוזי השכ"ד המתחדשים.
בנוסף התפרסם השבוע נתון הצמיחה של המשק שהראה על צמיחה של 2.9% ברבעון השלישי, נתון זה מלמד על התמתנות בקצב הצמיחה של המשק, הגורמים העיקריים שהשפיעו על קצב הצמיחה הם הצריכה הפרטית כשעלתה ב 1.5% הרבעון לעומת 2.8% ברבעון קודם וההשקעה בנכסים קבועים אשר ירד ב 14% לעומת רבעון קודם.
אנו מעריכים שגם המדדים הבאים יהיו ללא שינוי מהותי ולכן קיימת עדיפות בחודשים הקרובים לאפיק השיקלי מול האפיק הצמוד.
אג"ח קונצרני
מדדי התל בונד סגרו את שבוע המסחר במגמה מעורבת. המדדים הצמודים ירדו ב- 0.15% בממוצע והמדד השקלי עלה ב- 0.59% .
במדדים הצמודים נעצר גל העליות של השבועות האחרונים וזה לאור רמת המרווחים הנמוכה בתל בונדים הצמודים, פרסום המדד שהפתיע וירד ב 0.2% והמצב בדרום, מאידך מדד התל בונד המשיך לעלות גם השבוע וזה בשל הערכות בשוק שגם המדדים הבאים ירדו בעקבות הוזלת מחירי הדלק בסוף החודש.
גל ההנפקות באפיק הקונצרני המשיך גם השבוע, בין המנפיקים ניתן למנות את חברת חשמל שסיימה את ההנפקה עם ביקושי חסר והצליחה לגייס 738 מיליון ש"ח מתוך מיליארד ש"ח שביקשה בריבית של 6.5% הגבוהה משמעותית מההנפקה הקודמת.
גם השבוע נרשמו גיוסים גבוהים באפיק הקונצרני, בעקבות כך מרווחי התשואות בין האפיק הקונצרני לממשלתי הגיעו לשפל, בשל כך לדעתנו נוצר עיוות במחירי האג"ח. והמרווחים הנוכחיים לא בהכרח מפצים על הסיכון הטמון בחברות אלו.
חברות רבות מנצלות מצב זה ויוצאות בהנפקות חדשות בשוק, המלצתנו היא לבחון כל הנפקה בנפרד ולבדוק היטב האם תשואת האג"ח אכן מגלמת את הסיכון הטמון בחברה לאחר בדיקת נזילות החברה, שעבודים על האג"ח וגורמי סיכון נוספים.
עם זאת, אנו ממשיכים להעריך שחברות עם תזרים יציב ומינוף סביר ימשיכו לעמוד בתשלומי הקרן והריבית של איגרות החוב שהנפיקו. אנו ממליצים על בחירת אגח"ים חזקים בעלי דירוג גבוה ממדדי התל בונד.
מניות
שבוע המסחר הסתיים באווירה חיובית, באופן אבסורדי, על רקע מבצע "עמוד ענן" שהחל בחמישי שעבר והסתיים ביום רביעי השבוע. בעוד התגובה המיידית ללחימה הייתה שלילית, כבר ביום ב' החל תיקון
חד
בכל מדדי המניות, וזאת ברקע לרקטות ואזעקות ברחבי הדרום, תל אביב
וירושלים.
תבנית זו מזכירה לנו תבניות מלחמות קודמות, בין היתר מלחמת לבנון השניה ומבצע עופרת יצוקה, אז ראינו צניחה חדה במדדים, אך בהמשך תיקון
חד
כלפי מעלה. הפעם התגובה כלפי מטה נמוכה אף יותר ממלחמות קודמות, מה שהעיד על עוצמה מצד אחד, ואיפוק מצד שני של המשקיעים הפרטיים.
לדעתנו ההשפעה העיקרית על מדדי המניות בחודשים הקרובים יגיעו מחו"ל – בעיקר מארה"ב, שם מתדיינים הרפובליקאים והדמוקרטיים בנוגע לצוק הפיסקלי – אותו כינוי לתפוגתן של הטבות מס רבות שניתנו לאחר המשבר של 2008 ע"י ממשל בוש, ומגיעות לסיומן בסוף שנת 2012. הערכות הכלכלנים מדברות על השפעה דרמטית של עד 5% על התל"ג האמריקאי במידה ואותן הטבות לא יאורכו, מה שיוביל את ארה"ב למיתון כבר ב-2013, ויגרור אחריו את כלכלות העולם שעדיין מנסות להתאושש מהמשבר הכלכלי. הערכתנו היא ששני הצדדים יגיעו להסכמה, ייתכן רק בדקה ה-90. אף מנהיג רפובליקני לא ירצה לקחת על עצמו את האחריות על גרירתה של ארה"ב למשבר כלכלי נוסף. עד סוף השנה אנו צפויים לראות תנודתיות במדדים, שעשוי להוביל לירידת שערים זמנית. ירידה שכזו תהווה הזדמנות כניסה לשוק האמריקאי, שמראה התאוששות איטית אך יציבה – בין היתר על רקע נתוני מאקרו חיוביים שהתקבלו בשבוע האחרון, בעיקר מתחום הנדל"ן.
בשבוע הבא, הבנקים הגדולים צפויים לדווח על תוצאותיהן לרבעון ה-3. למרות עליה נאה מתחילת השנה, מכפיל ההון עדיין נמוך לדעתנו (סביב ה-0.75) ומאפשר כניסה לסקטור שהצליח לשמור על יציבות גם בעיתות המשבר. כמו כן, חברות רבות דיווחו על תוצאותיהן לרבעון, בין היתר כי"ל שהודיעה על ירידה בהכנסות וברווח הנקי, אך מנגד דיווחה על תזרים מזומנים מצויין. כמו כן, בז"ן דיווחה על תוצאות משופרות, כאשר הציפייה היא לתחילת הפעלת פרוייקט המידן, שעשוי לתרום משמעותית לתוצאות בעתיד.