ספור על קנאה וגמולה
לכבוד חג הפסח , קודם כל אני מאחלת לכם חג פסח שמח שכל אחד יצא לחירות מהעבדות האישית שלו..
לכבוד חג זה אני רוצה לשתף אתכם בסיפור עם טוניסאי המתרחש בפסח ובמרכזו הקנאה
שם הסיפור : ken we kun כך יהיה
מעשה באישה טובת לב , אלמנה חסרת אמצעים שלא היה לה איך לחגוג את פסח: לא לקנות בגדים חדשים לילדים, לא ממה להכין את הסדר. היתה ממש חסרת כל וחסרת אונים.
אבל היא אף פעם לא התלוננה, לא סיפרה לאף אחד וניסתה להסתדר בכוחות עצמה.
מולה גרה אישה אמידה מאוד, מלאת תכשיטים שהכינה את ביתה לפסח מבעוד מועד: הבגדים, הכלים, הבית מחודש וממורק אפילו הכבש חיכה קשור ליד הבית.
יום אחד לקחה האלמנה את כל הבגדים הישנים של הילדים והלכה לים לרחוץ אותםו לנסות לתת להם קצת מראה חדש וחגיגי .
באמצע הכביסה הופיע זקן עם זקן לבן וארוך ומלובש בפשטות.
"בתי, מה את עושה?" שאל הזקן , "אני רוחצת כמה סמרטוטים לניקוי הבית " ענתה האלמנה במבוכה.
"האם קנית כבר בגדים לילדים?" המשיך הזקן לשאול,
"וואוו, כמה בגדים קניתי להם, מכל טוב" ענתה האלמנה
"והכנת את דברי הסדר ?
"מכל טוב"ענתה האלמנה" פירות, בשרים, יין, מתוקים, מצות, מפות יפות, הכבש קשור ליד הבית. הבית צבוע וחגיגי, פרחים בכל מקום, רק נשאר לי לבשל כעת "
אז הזקן אמר : כן וויקון - כך יהיה
האלמנה שבה לביתה עם הכביסה והזקן נעלם.
כשהגיעה לביתה לא האמינה למראה עיניה - הבית הדל שלה היה צבוע וחגיגי כולו, הכבש היה קשור ליד הבית. היה שפע של ירקות , פירות, מתוקים, בגדים מפוארים לילדיה, כלי מטבח נאים וכל מה שאישה חולמת שיהיה לה בחג.
פתאום יוצאת אליה השכנה ומתחילה לשאול אותה : מאיפה כל השפע הזה, איך קבלת את כל הטוב הזה?
את בטח גנבת ממני !!!
האלמנה המבוהלת התחילה לספר לה את שאירע בים : על הפגישה עם הזקן המוזר וכשחזרה הביתה מצאה את כל זה.
השכנה הקנאית לא יכלה לסבול את השפע שנחת על האלמנה , לקחה כל הסמרטוטים בביתה שהיתה צריכה לזרוק והלכה לים בתקוויה לפגוש גם היא באותו זקן.
ובאמצע הכביסה הנה הופיע גם אצלה הזקן.
"בתי, מה את עושה? "שאל אותה הזקן
השכנה החלה לייבב ולהגיד לו שלא היה לה כסף לקנות בגדים לילדים ולכן היא צריכה לרחוץ עבורם את הבגדים הישנים.
הזקן אמר לה : כן וויקון
צבעת את הבית? המשיך הזקן ?
מה פתאום, ייבבה השכנה, הבית כולו מתפורר, לא צבעתי שנים, הוא מוזנח ועלוב
והזקן אמר :קן וויקון
והיא עוד המשיכה : לא קניתי אוכל, אין לנו בשר , פירות, ירקות, מצות, יין. כלום כלום כלום
ומירררה בבכי מזוייף
והזקן המשיך : קן וויקון
השכנה חזרה לביתה ואיזו הפתעה ציפתה לה ..
כל מה שאמרה לזקן התקיים : הבית המפואר שלה הפך לחורבה עלובה ומתפוררת, הבגדים לסמרטטוטים, הכבש והשפע נעלמו כלא היו.
היא רצה לשכנתה והתחילה מכה אותה וצועקת ובוכה : גנבה, גנבת לי את מה שיש לי
השכנים יצאו לראות על מה המהומה והאלמנה המסכנה שבעתה שלא נגעה בכלום.
הזקן של השכונה הביא אותם לרב והם סיפרו לו את אשר קרה להם בים והמפגש עם הזקן .
שמע הרב ושמע ושמע ובסוף אמר אתם פגשתם את אליהו הנביא. שרצה לראות איך אתם עושים פסח. את האלמנה הוא בירך וקיים אצלה את נס אליהו הנביא כי הוציא מפיה רק דברים טובים וייחלה לטוב.
"ולך" פנה לשכנה , גם לך הגשים את כל דברייך -כל מה שתארת בפניו הוא הגשים .
וכך שוב ראינו שקנאה וצרות עין באחר לא מובילים לכלום. תזהרו במשאלות לבכם והזהרו בדברכם ודברו אמת .ושכל הטוב יתגשם לנו.
וכמו שמסיימים את הסיפורים : קיריקיקי ווניסטוואר אה פיני.
עד היום אני מתרגשת מהסיפור הזה , וחבל שקשה לי לכתוב אותו בטוניסאית .
מקווה שנהנתם,
מוקדש באהבה לשמעון.