שוק האג"ח הממשלתיות בארה"ב "מנצח" את שוק המניות בבחינה של 30 השנים האחרונות, אבל הסיכוי שהסטטיסטיקה תחזור על עצמה גם ב-30 השנים הבאות שואף לאפס
http://www.globes.co.il/news/article...p_morearticles
האם זה תופס גם בארץ?
שוק האג"ח הממשלתיות בארה"ב "מנצח" את שוק המניות בבחינה של 30 השנים האחרונות, אבל הסיכוי שהסטטיסטיקה תחזור על עצמה גם ב-30 השנים הבאות שואף לאפס
http://www.globes.co.il/news/article...p_morearticles
האם זה תופס גם בארץ?
אל תסמוך על "צילום מצב" שתלוי בנקודת זמן מסויימת - יש סיבות רבות מדוע היום, כאשר מסתכלים תקופה יחסית ארוכה אחורה האגח זבל עשו תשואה נאה העיקרי שבהם - היום שוק המניות לא בשיא אך הריביות בשיא (נמוך) ופרמיית הסיכון על אגח זבל בארה"ב נמוכה מאוד.
היתרון הגדול באגח זבל - שונות נמוכה של תשואות ביחס למניות ותזרים מזומנים שמשולם ללא קשר למצב השוק אלא למח"מ התיק, בהתחשב בחדלות הפרעון של החברות וערכי ההשבה .
יש לזכור שמדובר מדד - כלומר מאוד מפוזר - זו אסטרטגיית ההשקעה שלי באגחים - כאשר אינך מאוד מפוזר אתה שוב תלוי בביצועים נקודתיים של אגח כזה ואחר והתשואות בהתאם - לחיוב ושלילה.
במצב היום בישראל, דעתי היא, שהשקעה באגח זבל תניב תשואות מצויינות לטווח של שנתיים-שלוש - איך זה יהיה ביחס לשוק המניות - אין לי מושג, אך אני מניות קונה בסגנון באפט - מחזיק להמון שנים ומחזיק מעט מאוד בישראל ולעומת זאת האגח זבל עבר מארה"ב לישראל....
חד משמעית לא ממליץ. מצד שני, לשלם 2% דמי ניהול שנתי כאשר רוכשים היום קרן מתמחה בנושא - זה לא קנס כל כך גדול אם יודעים מתי לצאת - השוק מתייצב והפרמיה על אגח זבל יורדת משמעותית.אם כך, האם יש לדעתך טעם למשקיע הלא מיומן (או סתם עצלן) להשקיע בסגנון "מדדי" בשוק הזה? (לצערי אין בת"א מדד של אג"ח זבל ותעודות זולות שעוקבות אחריו. קרנות שמתמחות באג"ח זבל לדעתי עולות המון (אני בספק אם יש משהו זול מ-2%).