x

עמוד 1 מתוך 9 123 ... אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 91

נושא: פלאזה סנטרס - תמונת מצב

Hybrid View

פלאזה סנטרס - תמונת מצב

רצ"ב קישור לקובץ שיצר פיראט וצורף בתגובתו לאלביט הדמיה:תמונת מצב

https://docs.google.com/spreadsheet/...U43RHQ1c2dyQlE
    הקובץ מציג ניתוח שווי נכסים של פלאזה עפ"י הערכתו של פיראט שהגיע לשווי של 580 מליון יורו מול שווי מוצג ע"י פלאזה של 825 מליון יורו

הוספתי את האומדן שלי לשווי הנכסים והגעתי לשווי של 440 מליון יורו

ההבדלים המהותיים בין האומדן שלי והאומדן של פיראט נובע משלשה תחומים:

1. אני מעריך את הקרקעות בדר"כ יותר גבוה מפיראט -אך ההבדל אינו דרמטי .
    2. לדעתי המגה פרויקטים ברומניה והונגריה הם מתים מהלכים - הפרויקטים דורשים השקעות עתק אך לא ניתן לפתח בגלל המצב הכלכלי ועודף היצע של שטחים בבודפשט ובוקרשט - זאת כולם יודעים לכן גם לא יהיו קונים.
    3. פרויקטים גמורים - אני מעריך את שווי הנכסים בכ - 80% מאומדן פלאזה באירופה ו - 75% מהאומדן בהודו - זה לא אומדן זהיר זה אומדן אפילו קצת אופטימי - כל הנכסים הפועלים בפלאזה משועבדים לבנקים המממנים הנכס הספציפי, השווי שפלאזה מראה זה הנכס בניכוי ההלוואות - גם במקרה שהנכס ממומן רק ב - 50% - וזה לא המצב השכיח, 10% שינוי בשווי הכללי של הנכס, מוריד 20% מערכו לפלאזה.

עפ"י האומדן שלי, השווי הנכסי הנקי של פלאזה במידה ותאלץ להתחיל לממש נכסים הוא 60 מליון יורו לעומת שווי שוק של 140 מליון יורו.

לפיראט התקבל שווי של 189 מליון יורו מול שווי שוק אז של 150 מליון יורו

לחברה 117 מליון יורו במזומן, אך מתכננת חלוקה של 30 מליון יורו לתמוך באלביט הדמיה. לאחר הדוידנד השווי הנכסי ירד לכ - 30 מליון יורו בלבד.

הכשלון בביצוע הנפקת חוב חדש שהיה אמור לניות מובטח בשיעבוד שני על הנכסים המניבים נכשל - זה רק מראה כי כנראה אין הרבה בשר בנכסים הפעילים.

למי שלא עוקב, מניית פלאזה היום נמוכה יותר משהיתה באוגוסט והיא בערך ברמתה מתחילת השנה, האגח לא התאושש עם השוק.

בקרוב יתפרסם הדוח לרבעון השלישי ונוכל להבין מה קורה מבחינת שינוי שווי נכסים והכנסות/הוצאות= שריפת מזומן
    נערך לאחרונה על ידי tby, 20.11.2012 בשעה 15:06

סקירת מנהלים התפרסמה היום במאיה
    האם הדוח יתפרסם גם במאיה בעברית או רק בחול

מחזיקי האגח החליטו על הקמת נציגות משותפת , הנציגים הם מפסגות ומגדל.

הוחלט גם על מינוי יועץ כלכלי .

הצעד הבא - פניה לבית משפט לעצור הדוידנד.

על מנת לגרום לפעולה של הנאמנים יש לבצע:

1. לשלוח מכתב לנאמן אגח ולהתריע על בעיית הנזילות
    2. ולבקש את דוח הנאמן האחרון
    3. לבקש התיחסות בכתב של עמדת הנאמן לגבי נזילות החברה וההשלכות לדעתו על מחזיקי האגח
    4. המועד לדעתו יכנס את המחזיקים לדיון על מצב החברה לאור הורדת הדרוג וההחמרה בנזילות
    5. לציין שאי פעולה בזמן מצד הנאמן עשויה להראות כרשלנות בתפקידו עם כל המשתמע מכך
    6. רצוי שהמכתב ישלח ע"י עו"ד

אני בטוח שהנאמנים ככלל מתרשלים, אך עוד לא קם מחזיק ותבע אותם על נזקים.

צריך רק את הראשון שיעשה זאת.

מכיוון שאני לא מחזיק מנחישותם לפעול, אני מעדיף למכור האגח ולהמתין לנקודת כניסה יותר טובה

אדב, במקרה אלביט, שאגח ד' הגיע לשער 28 הרמתי טלפון שנאמנים ודיברתי עם ען"ד בשם דנה.

שאלתי - מה עוד צריך להתרחש על מנת שתכנסו את מחזיקי האגח - התשובה היתה "אנו פועלים באופן שאינו דורש דיווח" .

חנטרישים.
    נערך לאחרונה על ידי tby, 12.03.2013 בשעה 20:53

בניגוד למגמת השוק, פלאזה ממשיכה את מסעה דרומה והגיעה לשווי השוק הנמוך מאז ההנפקה - 127 מליון יורו.

סקירת המנהלים שפורסמה לא כללה מידע פיננסי - זה אומר שהמצב כזה שהחברה מעדיפה לא לפרסם דבר

מימוש נכס בבולגריה בהפסד נותן אינדיקציה לכך שאומדני השווי במאזן אינם משקפים את המציאות , תוסיפו לכך את המידע על רומניה שהתקבל בדוחות קרדן NV / GTS - המשך ירידות ערך גדולות בדרום מזרח אירופה - רומניה, הונגריה, בולגריה אני צופה המשך שיערוכים שליליים לרכוש פלאזה
    נערך לאחרונה על ידי tby, 28.11.2012 בשעה 08:48

עוד קצת מידע על פלאזה מדוח אלביט

תפעולית החברה מאוזנת , אך בצד תזרימי המזומנים מאותתים על דבר מה לא כל כך טוב - יתרת המזומנים ירדה מ - 962 מש"ח ב - Q2 2012 ל - 613 מש"ח ב - Q3 - קיטון של 350 מש"ח ואילו מצד ההתחיבויות - הם עלו ב- 50 מש"ח - כלומר החברה השתמשה ב - 400 מש"ח ברבעון וזה לא הלך להקטנת חוב - לאן זרם הכסף?

מחזיקי האגח של פלאזה קיבלו שכל והתחילו לפעול כפי שכל נושה צריך לפעול , ובוודאי נאמן לאגח .....

הנציגות מבקשת לקבל חומר של החברה שיאפשר לה לשפוט האם בכלל אפשר לחלק דוידנד - עד כה במקום תשובות מסודרות ומסמכים, "מרחו" אותם , והם אינם מוכנים לקבל זאת .

כאשר הם יכנסו לבדיקה הם יגלו את מה שלי ברור - לפלאזה נזילות של כ - 120 מליון יורו מול חוב של 380 מליון יורו ותיפעולית היא מאוזנת .

המזומנים, במידה וישארו בקופה, יאפשרו לה לעמוד בהתחיבויותיה בטווח של כ - 18 חודש , כך שיש לחברה כשנה להתארגן למימושים.

את תמורת המימושים החברה צריכה להשקיע לא בפרויקטים חדשים אלא ברכישת אגח בשוק - אגח א' שירכש במחירו היום מגלם רווח הון מיידי של 30% ותשואה לפדיון של 20% - אפשר וצריך למכור נכסים גם "בפחות" משווים אם בצד השני ביטול החוב זה פרויקט עם תשואה של 20% שנתי.

החברה לא יכולה לפתח פרויקטים חדשים ע"י השקעת הון עצמי כי ההון הזה יתקע בפרויקט, והתזרים שהפרויקט ייצר רק מתחיל שנתיים לאחר שההון העצמי מושקע ורק במקרה הטוב יהיה עודף תזרימי משמעותי לאחר החזר המימון הפרויקטאלי - כך שכל ש"ח שמושקע בפרויקט זה פחות נזילות לתמיכה בהחזר חוב . ובכלל, אין לחברה פרויקטים בתשואה בטוחה של 20% על ההון - כך שהמימושים צרכים להיות מופנים להקטנת מינוף.

החברה תוכל לחזור לפתח את מה שיוותר מנכסיה אחרי שתשואות האגח יאפשרו מחזור חוב בריביות שיצדיקו השקעה בפרויקטים .

יש לשים לב לניגוד האינטרסים בין פלאזה לאלביט בפרויקטים המשותפים (הודו) - בעוד לפלאזה יכולה לממש נכסים שלה , חלק משמעותי מההון של אלביט נמצא בפרויקטים המשותפים והדרך היחידה לחלץ ההון או חלקו זה לנסות לפתח את הקרקעות - אם אלביט תגיע להסדר חוב שיאפשר שימוש במזומן לפיתוח נכסים במקום החזר חוב, לפלאזה אין מזומן פנוי לצורך כך אם ברצונה לעמוד בהתחיבויותיה.

פלאזה ממשיכה במסעה מטה - שווי שוק נמוך של כל הזמנים - 105 מליון יורו

אחת בעלי העניין - קרן פנסיה - הודיעה על הקטנת ההחזקות.

רק לפני 15 יום , כשפלאזה היתה בשווי שוק של 140 מליון יורו הערכתי את שוויה ב - 60 מליון יורו בלבד - והחברה כבר השלימה ירידה של 25% וסגרה כמעט מחצית מההפרש בין אומדן השווי לשווי השוק.

המשמעויות לגבי אלביט הדמיה ויכולתה לשרת חובותיה - ברורה

שוב ירידת משמעותית בשווי פלאזה - 82 מליון יורו - שיא שלילי של כל הזמנים.

רק לפני כחודשיים וחצי , כשפלאזה היתה בשווי שוק של 140 מליון יורו הערכתי את שוויה ב - 60 מליון יורו בלבד - והחברה כבר השלימה ירידה של 40% וסגרה כ-75% מההפרש בין אומדן השווי לשווי השוק.

דוח בדרוג שפורסם היום כולל פרוט של מקורות ושימושים ל 2013

להערכת חברת הדרוג יהיה חוסר במזומנים כבר בסוף 2013 גם אם החברה תממש נכסים בהיקף 20 מליון יורו אותם מגדירה חברת הדרוג "בסבירות גבוהה"

לאור הבלאגן באלביט, אני בדעה שאם עד מאי / יוני לא תהיה מכירת נכסים שתבטיח את תשלומי האגחים בנובמבר (אגח פולני) ודצמבר (בישראל), לא יהיה מנוס מעצירת תשלומים כבר לתשלום הקרוב ביולי 2013.

לדעתי הסיכוי שיהיו מכירות משמעותיות עד יוני שיכסו את כל השנה מבחינה תזרימית - שואף לאפס.

פלאזה חייבת הסדר של פריסת תשלומים ומהר - אך אין שם בעל בית שיטפל בנושא - ההנהלה עדיין שומעת לזיסר והוא עדיין מראה מצגות שהעסקים שווים מליארדים של שקלים.

כל יום שעובר אנו מתקרבים לסנריו של אולימפיה / נאנט - אלביט בפשיטת רגל תלויה בפלאזה שתלויה מימושים של נכסיה - וכפי שקורה באולימפיה / נאנט - בסוף לחברה למעלה לא נשאר כלום כי אחרי מימוש הנכסים עבור תשלומי האגח - החברה מתרוקנת מנכסיה.

תגיות בנושא זה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות