x

עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 1 עד 10 מתוך 21

נושא: אופי הפורם בעד ונגד

Hybrid View

אופי הפורם בעד ונגד

כפי שכתבתי בעבר, וגם אחרים ציינו, הפורם התרחק משמו "אגחים" והפך למשהו אחר. לא כל כך משנה איך תרצו לקרא לו אבל השם "אגחים" קצת מטעה. אני יש לי מגרעה שכזו אני אוהב לקרא לדברים בשמם. אם מתעקשים לקרא להם בשם אחר, זה גם בסדר איתי אבל אז צריך להמציא שם חדש למושג שהיה נודע בשם "אגחים" אולי אפילו אפשר לקרא לו "אגרות חוב"!

יפה אני מרוצה מהרעיון! הגדרה חדשה:
    אגחים: ניירות הערך מסוג "איגרות חוב" הנסחרות בבורסה ונידונו בפורום זה באריכות יתרה. ניירות בעלי שונות אדירה, סיכון גדול ותמורה מעולה (או שלפחות נבדק אם הן עומדות בקריטריונים לעיל)

אגרות חוב: ניירות הערך
    ניירות הערך מסוג "איגרות חוב"הנסחרות בבורסה ונידונו בפורום פעם אחת או פחות (לא כולל ביטול תוחלת ההשקעה בנייר כזה).

ועכשיו לפינה האופרטיבית:
    עצומות רבות (ומיותרות לדעתי) רצו כאן בעבר הקרוב והרחוק. הנה אחת שני תומך בה:
    האם יש כאן קוראים שרוצים לראות גם תוכן אחר?
    (חברות ליסניג, תעשיה מרוויחות, נדלן יציבות וכו' )

כל זאת מבלי להגיד לאף אחד לשנות את מה שמתחשק לו לכתוב עליו.

יום נעים ובטוח בדרום בצפון ובמרכז

אלעד,

הפורום הוא התכנים המפורסמים - לא יותר לא פחות - ולכן להתלונן על חוסר עניין באגחים סולדיים לא יסייע במאום - הקהל "מצביע ברגלים"

באופן טיבעי ככל שהאגח יותר "זבל" כך יש יותר מה לנתח, לבדוק ולדון - כי יש תמורה רצינית להצלחה.

הכל זה עניין של עלות תועלת - להשקיע זמן בשביל לקנות אגח ב - 7% או להשקיע אותו זמן עבור 15% תשואה - הרוב המוחלט יעדיף את ה - 15%.

הכי חשוב להבין שהיום, כמו ב - 2008/2009 נוצרו הזדמנויות לא רגילות בשוק האגח , הרבה מהאגחים שנסחרים בתשואות גבוהות היום, עוד שנתיים יחזרו להיסחר בתשואות "סולדיות" ולכן המאמץ והשקעת ההון היום בסקטור היותר מסוכן של האגח, יניב תשואות גבוהות .

אני אישית חשבתי ש - 2008/2009 היתה ארוע חד פעמי - אגב - ישראל נפגעה מעט מאוד באופן יחסי - לא ציפיתי שלאחר ההתאוששות של 2010 מחצית 2011 יגיע גל הדף שני ויצור שוב הזדמניות של "פעם בחיים" - אך בניגוד ל = 2008/2009 שההזדמניות הענקיות היו בחו"ל, הפעם זה כאן אצלנו .

אך אל דאגה, המשבר יחלוף - סיפורי נוחי, בן דב, מימן , פטרוכימיים, נאנט וכו' יסתיימו כך או אחרת - חלק בבום גדול, חלק בקול ענות חלושה וחלק בחזרה לשיגרה ואז שוב יהיה ניתן להחליף דעות על חברות "משעממות"

בינתיים, תמשיך לפרסם מידע על חברות שמעניינות אותך - אני בטוח שברגע שיהיה תוכן איכותי - יהיו תגובות

גם ככה אין בפורום הזה יותר מדי פעילות, תכתוב על כל נושא שתרצה שיש לו אסוציאציה של "אגח" אולי זה יתפתח לדיון ואולי לא.
    כל אחד יכתוב מה שבא לו ויגיב למי שהוא רוצה, לא רואה סיבה להגביל למשהו ספציפי.

שלום לכולם,

אלעד - אני חושב שזה חלק ממשמעות של פורום, כל אחד רושם מה שבא לו תחת הנושא המדובר, ואחרים מגיבים אם מעוניינים בכך. אף אחד לא מגביל אותך לרשום ותראה אם יש הענות. יש כאלו שניסו ונוצרו דיונים מרתקים ויש כאלו שלא. לקרוא גם תוכן אחר, אני כמובן אשמח, אני קורא ומתעניין אך לצערי אין לי בקיאות בעזרה בניתוח או ברמת הדיון.
    יכול להיות שהרוב הקורא הוא כמוני ולכן אינו מגיב.

TBY - אני מסכים איתך לגבי אנשים מצביעים ברגליים, אך לגבי ש"הרוב יעדיף 15%" זה לא תמיד נכון, זה תלוי ברמת הסיכון. אם רמת הסיכון באג"ח שיציע אלעד משמעותית נמוכה מאג"ח אחר עם תשואה גבוהה יותר, אני אתן עדיפות לפחות מסוכן (תלוי כמובן ברמת התשואה ורמת הסיכון/סיכוי).

יום טוב ושקט

שלום חברים,

נדמה לי כי אתם מכירים כבר את דעתי לגבי מהות המצב הכלכלי והטיפול בהבראה.
    בניגוד ל-TBY אינני חושב ש-2008 היתה ארוע חד-פעמי, אכן היו אז המון הזדמנויות ואני מקווה שכולנו ניצלנו זאת עד תום.
    לדעתי, המצב היום (מהבחינה הכלכלית, לא השווקים המטורללים) קשה אף יותר מהטעם הפשוט - אז חברות/ארגונים/אחר נקלעו (אחל'ה מילה מכובסת) לקשיים וזעקו נואשות לממשלות.
    באו הממשלות והשקיעו כספים בחילוצים בלתי הגיוניים ובכך יצרו לעצמן (סליחה, לעצמנו כאזרחים) חובות ענקיים ובלתי הגיוניים.
    סליחה חברים, מי יחלץ את הממשלות ??? אולי פינטו.....הדפסות עד טירוף וריבית אפסית לעולמים.....קטונתי, אבל אותי הצחקתם.
    לפיכך, לדעתי ההזדמנויות של 2008 יחזרו למחוזותינו במוקדם או במאוחר.
    אלעד - חנן מור, חג'ג ושאר אלו שהזכרת בהחלט מהווים מצע פורה לדיון. מבחינתי, לא בשערים הגבוהים ובתשואות הלא הגיוניות של היום. לי יש סבלנות.
    תתכונן, עד סוף החודש יפורסמו כל דוחות הבלהות של חלק מהחברות, נקדיש כולנו זמן ללימוד וניתוח הדוחות והתזרימים.

בברכה,
    אודי

באו הממשלות והשקיעו כספים בחילוצים בלתי הגיוניים ובכך יצרו לעצמן (סליחה, לעצמנו כאזרחים) חובות ענקיים ובלתי הגיוניים.
    סליחה חברים, מי יחלץ את הממשלות ??? אולי פינטו.....הדפסות עד טירוף וריבית אפסית לעולמים.....קטונתי, אבל אותי הצחקתם.
    הפתרון ידוע ומוכר - אינפלציה - התספורת של הממשלות

ארה"ב לא תשמוט חובות, היא תדפיס כמה שצריך על מנת לשלם את חובותיה - תהיה אינפלציה ופיחות - אך לא פשיטת רגל, כנ"ל אירופה .

הסינים עם הייצור המסובסד והמטבע החזק מלאכותית ינקו את האינפלציה מהמערב , כשזה יגמר יהיה תהליך מתמשך של עליית מחירים = אינפלציה
    נערך לאחרונה על ידי tby, 19.11.2012 בשעה 12:32

שלום TBY,

רגע, אינפלציה = העלאית ריבית = נפילת השווקים. השתגעת ??

ארה"ב - מה נגיד, 16.5 טריליון חוב לא מספיק ?? לאן נגיע ל-26 טריליון חוב....

אירופה - 25% אבטלה זה לא פשיטת רגל ??

סין - מצטער, אני לא מתעסק עם דיקטטורה...

בברכה,
    אודי

אודי,

צא ולמד :

רגע, אינפלציה = העלאית ריבית = נפילת השווקים. השתגעת ??
    באינפלציה השווקים דווקא עולים והרבה - החברות מעלות מחירים לפצות על עליית מחירי התשומות, החוב של החברות נשחק באינפלציה - הרווחים גדלים
    מניות ונדל"ן זה הגנה מצויינת בפני אינפלציה - מי שמחזיק אגח ממשלתי לא צמוד - הרוב המכריע של העולם - ישלם את המחיר דרך אידוי חסכונותיו בבנק אך נכסי דלא ניידי וחפצים פיזיים - שומרים על ערכם הריאלי

לא סתם קוראים לבן ברננקה "הליקופטר בן" - הוא באמת חושב שאם יש צורך לעורר את הכלכלה - אפילו זריקת כסף מהליקופטרים לרחובות תסייע.
    הממשלות מנסות להילחם בדפלציה - שזו חיה נוראית שגורמת לאבטלה קשה , מיתון ארוך ללא קץ וסבל אנושי גדול. פעם אחרונה שזה קרה זה נגמר במלחמת העולם השניה.

אירופה - 25% אבטלה זה לא פשיטת רגל ??
    באירופה אין 25% אבטלה. יש אולי שתי מדינות עם מספר רישמי כזה של אבטלה , ואלו בדיוק המדינות שאתה יודע בוודאות שהמספר הרישמי אינו מחזיק מים.

סין - מצטער, אני לא מתעסק עם דיקטטורה...
    חבל. הגיע הזמן - זו הכלכלה מס 2 בעולם - אם אתה חובב מאקרו להתעלם מסין זה לא רציני.

על אילו חילוצים "לא הגיוניים" אתה מדבר בדיוק?

ארה"ב - מה נגיד, 16.5 טריליון חוב לא מספיק ?? לאן נגיע ל-26 טריליון חוב....
    איזה אחוז מהתל"ג ה - 16.5 טרליון מהווה? כמה % מהתל"ג היה החוב בישראל לפני 10 שנים? 20 שנה?

די עם הסיסמאות, תעבור לעובדות

בעד הנגד ונגד הבעד

פעמים רבות שואלים אנשים לדעתם בעד או נגד דבר מסוים וכל אחד מביע את דעתו ביחס לרמתו, שכלו,הבנתו ובעיקר ע"י תכונות נפשו שניתנו לו ע"י הבורא יש אדם שיראה בכל דבר ואפילו הגרוע את החיובי שבו , ויש אדם שיראה את השלילה גם בדבר חיובי.וכאן נהוג להשתמש במושג חצי הכוס המלאה, וחצי הכוס הריקה. אך מה יקרה אם שואלים אדם על חפץ בצבע שחור (עם כל המשתמע מכך)האם עליו לומר שהוא לבן ?כדי להיות in !!!או בעצם לומר שחור גם אם יש שם נקודה לבנה?

ברשותכם נקצין את השאלה מה יקרה אם ישאלו אותך רק על חפצים בצבע שחור ?האם לא תענה שחור כדי לא להיתפס בעני הציבור או חלק ממנו "כרואה שחורות" (לא מבין למה פוחדים מצבע שחור???)אך מה לעשות אם זהו המצב???אגב דעתנו היא שאין פסול לומר דעה נגד וזה לא הופך את האדם ל"רואה שחורות" בעיניי דעה נגד ניראת כיציבה ואמינה יותר מסיבה פשוטה שהאומר דעה נגד מוכן לעמוד מול מתקפה חזיתית ואולי אף מול "כיתת יורים". הכי קל וטוב להיות בעד! אך זו הצביעות בכיעורה ,ששום תועלת לא תצמח ממנה !!!יש לומר את האמת גם אם תיתפס בעיני חלק מהציבור כ"רואה שחורות "ובלבד שלא תתעלם מהנקודות החיוביות שיש, ואולי להתאמץ מעט כדי למצוא נקודות חיוביות
    מאת: הרב מרדכי חורי (11.08.2010

שלום,

elade - תודה על הנושא החדש.
    אהבתי את ההערה על עצומות (פטיציות) מזכיר את העבר. ואני נגד עצומות.
    זה מתחיל להזכיר לי דברים שאני לא אוהבת ........

באשר לשאלתך בנושא אופרטבי, אשיבך
    אני בעד אבל בנושא אגח"ים. כמובן שקצת חריגה מדוע לא? לא יזיק.....אבל קצת.....LOL

reem - גם ככה אין בפורום הזה יותר מדי פעילות
    אשכילךך - זה הפורום הכי פעיל באתר שחקן מעוף. כנראה לא התעמקת בשאר הפורומים. אין כזה פורום,
    תוסס ומעניין. ולא אני לא עושה שיווק לפורום. אני מציינת עובדה.

udie - תודה רבה. השכלת אותי.
    אבל צר לי, אשכילך מדינות לא פושטותרגל - איסילנד פשטה רגל.......???
    יוון תצא לפירוק ?????היא תצא לדרכמה ואולי טוב שכך.....

ארה"ב - נדבר עוד כשנה. אולי יותר. תתאזר בסבלנות בבקשה .....

סין - זה קומוניזם לייט. שיטת הכלכלה הופכת אט אט להיות מערבית.
    הון אנושי בל נשכח
    ומה זה הלא עוסק בגלל שזו דיקטטורה - אז מה? צריך להתעניין בהכל - דע את האוויב LOL
    גם בעבודה אתה בורר מה שאתה רוצה???

המשך יום נעים,

רמה

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות