x

עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
מציג תוצאות 11 עד 20 מתוך 21

נושא: אופי הפורם בעד ונגד

Hybrid View

אלעד,
    אתה יותר ממוזמן לפרסם פוסטים על אגח"ים "סולידים" מאשר אלו הפופולאריים בפורום, ולו רק לצורך פיזור תיק ההשקעות.

בעבר פרסמתי פוסט על "שלמה החזקות" וקבלתי ביקורת עניינית מPIRATE (שאני באופן אישי החלטתי לא לקבל - כל אחד ושיקוליו) אבל הביקורת פתחה לי קו מחשבה שלא הייתי מודע לו. אז גם אם קבלת הערות לא אוהדות - אז מה!

אך באותה נשימה, א"א להתעלם מהרווח המהיר שניתן לקבל מאותן אגח"ים בסיכון גבוה מאוד וכיוון שכך אך טבעי שהפורום יעסוק בהם באינטנסיביות.

שלום TBY,

האמת, לא ציפיתי לתשובה אחרת.
    מבחינתי, אפשר לסכם, כדלקמן:

הסיסמא, סליחה העובדה, היחידה בשווקים הינה:
    ירידות - הזדמנות
    עליות - ראלי
    ואין בלתו.

וואלה, אני בעד.
    רק אם אפשר - מתי ההליקופטר עובר בשכונתי ?? לפחות שנתפוס כמה שטרות....

בברכה ובהצלחה,
    אודי

אודי,

בחייך, סוף סוף עולה נושא של מאקרו ואתה נסוג מדיון?

אתה מלא בביקורת אבל הכל ברמה של כותרות - לפחות תשתף לאילו חילוצים בלתי הגיוניים התכוונת? זה פשוט מעניין כי בזמנו אסטרטגיית ההשקעה שלי היתה מבוססת בחלקה הגדול על "מתיחת קו בחול" של הממשל האמריקאי אחרי נפילת ליהמן.

בניגוד ממך כנראה , אני הייתי מודאג מ 2005 משוק הנדלן בארה"ב ואירופה - הביקושים היו חזקים מדי בוודאי בהשוואה למה שהיה בישראל וכאשר היתה פריחה ללא תקדים ב - 2007 - מחירי ההובלה הימית , מחירי נפט, פחם מתכות - הכל בשיא , ישראלים נוסעים לרומניה וקונים מגרשים חקלאיים או נוסעים לארה"ב ומתכננים פרויקטים של מליארדים - זה היה סימן לעבור למזומן - דווקא שהכל טוב, חזק ופורח - גן עדן של שוטים.

ציטוט פורסם במקור על ידי elade צפה בהודעה
    .

האם יש כאן קוראים שרוצים לראות גם תוכן אחר?
    (חברות ליסניג, תעשיה מרוויחות, נדלן יציבות וכו' )
    אשמח לקרוא (ולהגיב אם אוכל להוסיף לדיון) גם על אג"חים יותר "סולידיים" , בעיני הכותב כמובן

הריבית נועדה להגן על שווי הכסף משחיקה , ועל ידי כך לשמר את יציבות המחירים ,
    אולם מה יקרה לחובות במקרה של עליית ריבית?
    16 טרליון ב5 אחוז ריבית? חצי מהתקציב ילך להחזר ריבית?חחחחח

לכן להערכתי הריבית לא תעלה , אין אופציה כזו בהנחה שלא תהיה קריסה נוסך 2008 .
    נשארנו עם שחיקת השטרות...המשך ניוד ההון מהאזרחים לבנקים.

השאלה גם איפה מודדים רווחים? היום , השנה...למה שלא נחשב את ההון שלנו אחרי הקריסה הבאה?
    אולי נפסיד רווחים של 20 שנה?
    למבו

למבו

אל תהיה נאיבי - הריבית בארה"ב תעלה ברגע שיהיה שיפור משמעותי בתעסוקה. שיפור בתעסוקה אומר משק צומח=תל"ג גדל = יותר הכנסות ממיסים - זה לא המחזור הראשון של הורדת ריבית שאחריה תהיה עליית ריבית - זה א'-ב' במאקרו כלכלה.

הבעיה שברגע שהכל צומח , יש עבודה לכולם והכל בסדר - מתחילים עודפי ביקושים שיוצרים אינפלציה. בעשור האחרון הייצור הזול של סין איפשר גידול ניכר בביקושים ללא אינפלציה אך זה התסיים. הגל הבא של ביקושים שיחול ביציאה מהמשברון היום ייצר אינפלציה.

זה שתעלה ריבית לא אומר שמייד כל החוב משלם הריבית החדשה. רק המימון מחדש של הממשלות ישלם ריבית גבוהה יותר, אך גם גביית המיסים / תקציב ממשלתי יעלו כך שלא יהיה קושי לשלם - ככל השאינפלציה תמשך יגדלו האמצעים הכספיים הנומינליים העומדים לרשות המדינה אך החוב הלא צמוד ישחק כך שלאחר מספר שנות אינפלציה עומס תשלומי הריבית מסך הוצאות הממשלה דווקא ירד. מי מפסיד? - מי שקונה היום אגח ממשלתי "בטוח" לטווח ארוך בריבית קבועה - קרנות פנסיה.

תעשה בדיקה - כמה אינפלציה היתה בארה"ב ב - 30 שנה האחרונות

tby
    שלום מה שלומך?

באשר לתגובתך לudie האחרונה מהשעה 14:16 - גם ביקורת צריך לדעת לקבל ועוד ביקורת
    בונה.

בחייך, סוף סוף עולה נושא של מאקרו ואתה נסוג מדיון?

אתה מלא בביקורת אבל הכל ברמה של כותרות - לפחות תשתף לאילו חילוצים בלתי הגיוניים התכוונת? זה פשוט מעניין כי בזמנו אסטרטגיית ההשקעה שלי היתה מבוססת בחלקה הגדול על "מתיחת קו בחול" של הממשל האמריקאי אחרי נפילת ליהמן.

סתם לבקר בלי תימוכין מעניין.
    אודי מזהיר ולא לא נותן "טיפים" ......איש איש וסגנונו.

המשך יום נעים
    רמה

משתמע מכמה תגובות (שלא אצטט) שהם לא קראו את דברי עד הסוף, או לפחות לא הבינו אותם (אפילו לא מילים מודגשות בכתב גדול).
    אני לא רוצה להגביל אף אחד.
    אני בעצמי מתעניין באגח זבל לא מעט.
    אני גם מנסה ככל שזמני וידי משגות לתת מידע על אגחים סולידים לטעמי (יש לי שני זרקורים תחת שמי).
    סתם אני מנסה למשוך את תשומת ליבם של רוב/חלק/מיעוט שקט שאולי מתענין באגח סולידי יותר. לכתוב סקירות או לשאול שאלות בנושא.

לגבי קהל מצביע ברגלים, אני מאמין בזה רק בצורה חלקית. קהל מתעניין בתוכן שנוצר. לי אין רצון או יכלת ליצור תוכן לפורום שלם. אבל אם אחרים יתלהבו (אולי בגלל פוסט זה) ויכתבו כל אחד סקירה כל חודש ואחרים לא יפחדו מביקורת וישאלו שאלה אחת או שתיים לחודש זה יכל ליצור מומנטום ועניין וחוזר חלילה.

נראה.

השאלה ברורה, וזו דעתי בה (הדומה לזו של כמה מחברי) :
    בעיני פורום אג"חים צריך להתעסק בעיקר בניתוח אג"חים.. לגיטימי ומבורך להתייחס לאג"חים בתשואה בינונית ומטה, וזאת על אף שפרופיל השקעות האג"ח האישי שלי כיום מתחיל מצמוד+8% (למחקר, השקעות בפועל כיום רק בתשואות מעט יותר גבוהות). למעשה קראתי בעיון את הסקירה על חנן מור ג', מצאתי בה עניין, ובחרתי שלא לציין שאני אישית (עדיין) מושקע דווקא בד'.
    וכפי שאמר tby - מה שמעניין יותר אנשים או יותר שנוי במחלוקת יעורר כנראה יותר תגובות, כנראה לחנן מור ג' הרבה אנשים פשוט הנהנו בתודה..

ובכל זאת - אוסיף משהו מעבר לקונצנזוס של "תכתבו על כל נייר שאתם מוצאים אותו מעניין".
    כאדם עסוק עד אימה בעניינים שאינם קשורים לשוק ההון, מעבר לתועלותיו הטריוויאליות אני מוצא את הפורום ככלי שחוסך לי זמן. פשוט כך.
    בשלב הניתוח, כשאני מנתח אג"ח ונראה לי שאני מבין אותו היטב, לולא הפורום הייתי בודק אותו עוד פעמיים. אם אני רואה 2 אנשים נוספים שבדקו אותו אני אבדוק רק פעם אחת.
    שלב "הגילוי והזיהוי" - מה לנתח - אפילו גוזל ממני זמן רב יותר (אני לא מספיק מיומן בזה, ולוקח לי לפעמים זמן מה רק להבין עם בא לי להתעמק) - ופה יש קיצור דרך עצום.
    על כן, אחת ההצעות לסדר שאני אודה עליהן, היא אם יהיה כמה שיותר ניתוח כלכלי (איש לפי יכולתו, ולא צריך להתבייש לכתוב), הכתוב באופן מסודר (כל פוסט בנפרד על נייר או קבוצת ניירות), ונושאים אחרים בפוסטים אחרים ונפרדים.

לדוגמה - קיים ויכוח כללי שחוזר שוב ושוב האם את בן-דוב צריך לתלות בכיכר העיר ואת מימן בכיכר תחריר, או שמה הם רק ניצלו הזדמנות ויש לתלות מוסדי א' שאיפשר זאת ברחובות פרס ואת מוסדי ב' להטיס בטיסת תענוגות מעל משולש ברמודה.
    אני מוצא את הדיון מעניין, ערכי, ורלוונטי בפורום, אבל אשמח מאד אם הוא יהיה בפוסט נפרד. כשאני נכנס לדיון על סקיילקס יותר מעניין אותי פשוט לשמוע את החברים האם סקיילקס א' עדיין כדאי או שסקיילקס ח' עדיף.

ותודה כנה לכל הכותבים!

צודק היה נחמד אילו כל אחד היה כותב בדיוק במקום הנכון. אבל את יכל לשכוח מזה אנחנו בישראל ומעניין לעניין נוצר דיון (אולי לפעמים ויכוח ) בנושא כזה או אחר ושוכחים את הכותרת של הפוסט.

היה גם נחמד אילו החיפוש באתר היה טיפה טוב יותר ומפנה להודעה הנכונה כשמחפשים מילה ולא לפוסט עצמו (בפוסט של 10 עמודים זה קצת לא מועיל)

גם אני מנסה להשתמש בפורום ככר פורה לרעינות השקעה (ודרכי חשיבה גם) אך זה הופך קשה יותר לדעתי לאחרונה. אם 95% מההודעות האחרונות (נאמר מהחודש האחרון) הם על סקיילקס/אלביט/נוחי/אמפל זה טוב ויפה. וגם מועיל לפעמים ולחלק מהאנשים אבל זה כבר לא הכי "כלי לחיפש וחסכון בזמן" אלא יותר "כלי לחפירה בנושא X" וזה לגיטימי לגמר.

אתה מתענין אגחים 8+ צמוד, משקיע ב9 נגיד. תראה לי כאן דיונים או איזה פירור מידע על אגח בתשואה 8-12 מהחודש חודשים האחרונים (חוץ ממה שאני פירסמתי) ואני חוזר בי בכל הסיפור.

יללאה לילה טוב

הרשאות

• אתה לא יכול לפרסם נושאים חדשים
  • אתה לא יכול לפרסם תגובות
  • אתה לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
  • אתה לא יכול לערוך את הודעותיך
  •  
מידע ונתוני מסחר -למשתמשים מחוברים בלבד. הרשמה/התחברות