שלום ELADE,
אני מוותר מראש על הויכוח בנוגע להגדרה המדוייקת, אני מסתפק בכך שאנחנו מסכימים על 50% - המילה חזירות.
קראתי הבוקר את המאמר המלא של הגב' המכובדת בעיתון גלובס, ויצאתי משועשע אך גם כועס בד בבד על עזות המצח.
אקרא לזה, ברשותך, פראו שרון פקטור (במאמר מוסגר, לא הייתי מזלזל בדפני ליף, בכל זאת היא וחבריה הוציאו מאות אלפים מאיתנו לרחובות) - הגב' המכובדת מסבירה
כי כל החברות זקוקות להון חוזר וזה בסדר גמור שהמוסדיים מלווים את כספינו.
יפה מאד, אבל האם הגב' תוכל להסביר לבור ועם הארץ כמוני לאיזה הון חוזר זקוקות חלק ניכר מהחברות (במעלה כל הפירמידות) שנקלעו למשבר ??
לאיזה הון חוזר זקוקות החברות של בן-חוב: סקיילקס, סאני וטאו. האם יש בהן שמץ של פעילות כלכלית ריאלית ותעשייתית ?? או שהן סתם יישויות של 2-3 אנשי מטה שתפקידם
לדאוג למשיכת דיבדנדים, למציאת "שכירי חרב" מעריכי שווי מתאימים, למציאת "שכירי חרב" שמאי נדל"ן מתאימים ועוד ועוד. שנינו הרי יודעים שהחברה היחידה שזקוקה להון חוזר הינה פרטנר !!!
אולי פראו שרון תשכיל את מוחי הרפה לאיזה הון חוזר זקוקות שפע החברות בפירמידה של נוחי-לנד ?? מה יש שם בטומהוק (סליחה אם טעיתי בשם המדויק), בגנדן, באידיבי אחזקות
ואפילו באידיבי פיתוח שזקוק כל כך להון חוזר ?? האם שכר, בונוסים ואופציות אדירות של פרזיטים מדופלמים במטות נחשב בעיני הגב' כצרכי הון חוזר ??
האם השקעתה/הימור של כור בבנק השויצרי הוא פעילות ריאלית שזקוקה להון חוזר ?? האם הגב' מסכימה שאדון נוחי-לנד יהמר בכספה על הבנק השויצרי ?? האם הייתה נהנית משמץ מהרווחים במקרה הטוב ?
בנוגע לקידמה שייחסת אותה לקפיטליזם - משעשע לקרוא את זה במיוחד לאור המתרחש בחצר הקטנה שלנו בימים האחרונים.
ELADE, האם מערכת כיפת ברזל המהוללת לא פותחה ע"י אותם מוחות ואנשים צנועים במערכת הביטחון וגופי הסמך שלה ?? אנשים משכילים שלא מתקרבים למשכורות העתק של שועי הקפיטליזם וגם
לא נהנים משפע בונוסים ואופציות נדיבות. את המושג אקזיט הם כלל לא מכירים.
במאמר מוסגר, הבוקר שמעתי דיווח מפורט עד כמה מתפלאים ברחבי העולם מהטכנולוגיה ומהמערכת מעולה שלנו.
הקידמה היא אכן מאד מבורכת אך זקוקה, לטעמי, לאיזונים רבים מאד.
הקידמה מבחינתי, לצורך הדוג', אינה רק לפתח טכנולוגיה משוכללת לקידוחי נפט וגז אלא גם לפתח טכנולוגיה ואמצעים אף יותר משוכללים לאטום דליפות ולטפל בנזקי הגוף והסביבה שזה גורם.
די להיזכר במקרה המצער מאד של חברת BP והדליפה במפרץ המכסיקני - חודשים ארוכים מאד לא הצליחו לאטום ולטפל בנזקים האדירים.
כמובן, שהעונש האולטמטיבי בימינו המטורפים - קנס. מעניין אם גוייס אג"ח לצורך העניין ?!
פינת המטאפורה - הרי זה בדיוק מה שקורה פה ועל זה אני מלין. הם יורקים עלינו ולמחרת אנחנו רצים לתת להם הון חדש להשקעות/הימורים החדשים שלהם.
תסתכל מה קורה בפורום - אני בצניעותי כתבתי לך שהייתי מצפה שהחברים היקרים יוצבו בכיכר העיר לדראון, ואילו הפורום עמוס בחלומות/תיאוריות/ניתוחים עד כמה ההשקעה בניירות השונים
של היורקים בפנינו "כדאיים" להשקעה. נו.....לעיתים זה גורם לי למחשבה שזה אכן מגיע לנו.
בברכה,
אודי