ציטוט פורסם במקור על ידי udiwe צפה בהודעה
שלום רמה,

אני מסכים לחלוטין עם דברי ידידנו LEMBO, אולי אף הייתי מתבטא בחריפות רבה יותר.

שימי לב, בין לקוחותיה חברות גדולות ומרכזיות במשק כולל נוחי-לנד !!!
האם במסגרת עבודותיה, הגב' היקרה כתבה פעם לבעלי השליטה והזהירה - אנא, אל תמשכו דיבדנד (לדוג' כתוצאה מהערכות שווי מופרכות ורווחי הון הזויים) ותרוקנו את החברה.
האם הזהירה שבכך לא יתאפשר לחברות להחזיר את חובותיה ??
היא מדברת על בן-חוב - האם הוא זכאי בכלל לקבל כסף מהצינסון ואח"כ שמחזיקי האג"ח יגולחו ??
אין בושה בקפיטליזם החזירי הזה.

שבת שלום,
אודי
חבל שאתה קורה לזה קפיטליזם חזירי.
זו סתם חזירות.
לרדת על קפיטליזם וכו' זה גם דפני ליף פקטור לדעתי.
קפיטליזם זה שוק חופשי, זה בעלות פרטית של אמצעי היצור, זה ההבנה שהון פרטי ולא ממשלתי הם אלו שיוצרים את הקדמה שהאזרחים נהנים ממנה.

הון שלטון==> רגולצית ברזל איפה שלא צריך + שום רגולציה איפה שכן צריך (אני יכל לפרט בהזדמנות)

זה לא קפיטליזם חזירי, זה חזירות סתם. טמטום של העם אולי, חוסר מעוף והיגנות של הפקידות ובטח של המנהיגות.

פינת המטאפורה:
נגיד עזרת לאיזה טיפוס, סתם ככה נקרא לו בן דוב, לעבור את הכביש והוא ירק עליך בתמורה. יש כאלו שירקו בחזרה. יש שידפקו בו מכות נמרצות ויש שסתם ילכו בעלבון. כל זה סביר וטוב. אבל אף אחד, כלומר שפוי, לא יעזור לו לחצות את הכביש למחרת.

אם לא הינו כבולים להפקיד את כספי הפנסיה שלנו באמתחתם של:
גופים שמנוהלים על ידי אותם טיקונים, ואין בנהם שום תחרות, ומעטים האינטרסים שחופפים בינך ובין המנהלים. ורבים הרבה יותר האינטרסים שחופפים בין ההמנהלים לבעלים, לחבר של הבעלים, למנהלים בכירים יותר בגוף מתחרה שגם לו יש בעלים שבמקרה כרגע חברה שלו רוצה תספורת אחרי משיכת טריליון שח דיבידנד....
אז המצב היה יותר טוב